Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste racestuur test

De beste racesturen uit de test. Met het beste racestuur voor PS5, Xbox Series S, Xbox Series X, PC, laptop en andere game consoles.Wat is het beste racestuur voor je race games? Dat hangt sterk af van het console dat je gebruikt. Het beste racestuur voor de Xbox One of Xbox Series X is een ander game stuur dan het beste racestuur voor de PS4 of PS5, en het beste race stuur voor PC games is weer een ander stuur. 

Hieronder vind je de beste racesturen uit de racestuur test.

Uitslagen testen van racesturen

Kijk hieronder voor de beste race sturen uit deze testen van racesturen.

Overigens kunnen de meeste racesturen wel op meerdere consoles (bijv. Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PS5, PS4, PS3), en bijvoorbeeld op een PC of laptop, worden gebruikt. Hierover verder op deze pagina meer informatie.Thrustmaster Ferrari racestuur

Thrustmaster Ferrari racestuur met 2 pedalen

Kies je eigen beste racestuur

Omdat je waarschijnlijk ook je eigen eisen aan een game stuur stelt geven we hieronder informatie over de mogelijkheden die bepalen of een gamestuur voor jou het beste racestuur is. Kijk hieronder de specificaties die voor jou belangrijk zijn.

Op Beste Racestuur Kopen vind je de beste winkels voor een race stuur. Deze winkels geven je de mogelijkheid om door je wensen aan te vinken een overzicht te krijgen voor de van jou beste racesturen.

Naast de beste en goedkoopste online winkels vind je op Beste Racestuur Kopen ook een keuzehulp voor het vinden van het voor jou persoonlijk beste racestuur, de racestuur top 10 en tips voor bij het goedkoop  aanschaffen van het beste game stuur.

Overzicht alle gamesturen voor PC en game consoles

Of kijk in het overzicht met aanbiedingen alle racestuurtjes voor alle gangbare racesturen in Nederland. Het gaat daarbij om circa 70 racesturen voor je games. Je kunt daarbij selecties maken en zodoende uit dit overzicht het voor jou beste racestuur tegen de laagste prijs selecteren.

Het betreft goede racestuurtjes in alle prijsklassen, met en zonder pedalen, voor diverse consoles en computers en van eenvoudig tot heel professioneel. 

Het selecteren van je beste racestuur kan op prijs, merk en gameconsole, maar ook op opties en mogelijkheden zoals de aanwezigheid van voetpedalen, force feedback, draadloze connectie, de manier van bevestigen, een stuurstandaard en veel meer. 

Hieronder vind je informatie over al dit soort mogelijkheden van de beste racesturen.

In het overzicht met aanbiedingen alle beste racestuurtjes vind je onder andere de beste racesturen voor Sony Playstation (PS, PS2, PS3, PS4, PS5, Playstation Vita, PSP), Xbox (Xbox One, Xbox 360, Series S, Series X), Nintendo (SNES, NES, Wii, Wii U, Nindendo 64, 3DS, Switch, Switch Lite), Android, Mac, iOS en Windows PC's en laptops.

Informatie race sturen

Een racespel speelt een stuk leuker en heel veel echter met een racestuur. Vooral als je er ook nog pedalen bij hebt. Het sturen, remmen en gas geven voelt dan veel meer levensecht en veel intuïtiever. Draaien aan een stuur en het gas met een pedaal doseren is natuurlijk veel echter dan met de toetsen van je toetsenbord of met de thumbsticks van je game-controller.


Racestuur Thrustmaster
Racestuur Thrustmaster met 3 pedalen

Racestuur met pedalen

Gas geven en remmen kan met via je racestuur, maar voor het realistische racegevoel wil je misschien pedalen gebruiken. Veel racesturen kun je daarom ook kopen met pedalen die aan het race stuur verbonden worden. Er zijn sets te koop met twee pedalen (gas en rem) en met drie pedalen (gas, rem, koppeling). De laatste zijn het meest realistisch bij race games met toerwagens en rally games.

Veel game sturen worden met pedalen geleverd, maar er zijn ook racesturen die zonder pedalen. De pedalen zijn namelijk geen must. Het gasgeven en remmen kan ook via knoppen ook op het stuurtje, net zoals in de Fomule 1. Maar het racen zonder pedalen is minder levensecht als je een toerwagen-race rijdt. Bij een racestuur met pedalen kun je er voor kiezen de pedalen wel of niet te gebruiken.

Racestuur met koppeling

Hou er dus rekening mee dat niet iedere set pedalen over een koppeling beschikt. Koppelen kan altijd met je racestuurtje maar niet altijd met de pedalen, tenzij je een racestuur met 3 pedalen koopt zoals het hierboven afgebeelde Thrustmaster racestuur.

Bij een racestuur met koppeling op het stuur stuur je met je duimen en bedien je met de vingers van beide handen de koppeling die zich achter het stuur zelf bevindt. Bij een racestuur met koppeling op de vloer bedien je de koppeling zoals bij een gewone auto.

Racestuur met force feedback

De beste racesturen beschikken ook over force feedback. Dat betekent dat je niet alleen stuurt, gas geeft en remt, maar ook alle oneffenheden, alle bochten en zelfs de vibraties van het slijten van je banden kunt voelen als je aan het racen bent. Dit voegt natuurlijk heel veel realisme aan de racegames toe.

Voor realistisch racen is force feedback een must.  Let er op dat sommige van de goedkope racesturen de force feedback missen.


Thrustmaster T-GT racestuur voor PC, PS4 en PS5

Thrustmaster T-GT racestuur voor PS5, PS4 en PC (zonder pedalen)

De draaihoek van het racestuur

Een ander verschil tussen goede en goedkope racesturen is de draaihoek. Een enkel stuurtje kun je maar één keer ronddraaien (180 graden), veel beste sturen draai je wel 1080 graden rond, en daartussen bevinden zich vele middenwegen. Hoe meer graden je het stuur rond kunt draaien, hoe beter en realistischer je een scherpe bocht kunt nemen.

Bevestiging van het stuur

De meeste racesturen worden met  een klem of met zuignappen aan een tafel of bureau bevestigd. Dat deze bevestiging op een goede manier gebeurt is natuurlijk erg belangrijk, want je wil niet losschieten onder het sturen. (Tip: Maak bij zuignapjes de nappen even nat voor je ze vastkleeft).

Een andere manier van bevestigen is via een standaard. Je hoeft dan niet achter een tafel te zitten, en het geeft meer een cockpit idee. Sommige racesturen worden met standaard geleverd, maar er zijn ook universele racestuur-standaarden te koop waarop je in principe ieder racestuur kunt bevestigen.

Duurdere racesturen bieden ook meer mogelijkheden tot op maat stellen. Dit geldt zowel voor de pedalen als voor het game stuur zelf.

De pedalen worden meestal met een kabel aan het stuur verbonden.

Verschil duur en goedkoop racestuur

Er zijn dus veel verschillen in racesturen, waarbij een goedkoop racestuur vaak de mogelijkheden van de beste racesturen missen. De pedalen, force feedback, de draaihoek en de manier van bevestigen zijn allemaal factoren die van de prijs van belang zijn.

Een ander groot verschil tussen dure en goedkope racesturen, en dure en goedkope racepedalen bestaat uit de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Goedkope racesturen zijn vooral van plastic gemaakt, en dure racesturen van sterke zware materialen van goede kwaliteit zoals metaal. 

Dat merk je natuurlijk aan de slijtage. De duurdere racesturen gaan langer mee. Ook bij het sturen en het indrukken van de pedalen merk je een duidelijk verschil tussen goedkoop racestuur en een racestuur gemaakt van materialen van hoge kwaliteit.

PC of console?

Speel je op een Windows PC? Dan zijn de meeste racestuurtjes voor jou geschikt. Vaak moet je eerst even een driver van internet downloaden en op je PC of laptop  maar daarna kun je los.

Wil je spelen op een console, dan moet je beter opletten. Bij de bovenstaande overzichten en bij de winkels op Beste Racestuur Kopen kun je aangeven voor welke console je een race stuur zoekt, bijvoorbeeld Xbox Series S, Series X, PS4 of PS5. Ook voor Mac zijn er aparte racesturen.

Kijk op het bovenstaande Beste Racestuur Kopen wat er allemaal aan race sturen voor jou console te koop is. Bij iedere winkel kun je aangeven voor welke console je racestuur geschikt moet zijn, bijvoorbeeld een PS4 stuur, Xbox One stuur, Xbox 360 stuur, Xbox Series X stuur, PC stuur / Windows stuur of Nintendo Switch stuur. Kies altijd voor een race stuur waarbij vermeld staat dat deze voor jou console geschikt is.

Thrustmaster racestuur met pedalen

Thrusmaster racestuur met pedalen

De prijzen van racesturen

Een belangrijke keuze-optie is natuurlijk de prijs. Je hebt enorm goede racesturen met prijzen die ruim boven de 500 euro liggen. Maar er zijn ook leuke racestuurtjes ruim onder de 100 euro te koop.

Het meest toonaangevend merk voor racesturen is Thrustmaster. De racesturen die je op deze pagina afgebeeld ziet zijn allemaal Thrustmaster sturen. Thrustmaster racesturen worden vaak als beste racestuur getest.

Andere populaire merken voor een goed racestuur zijn Logitech en Hori. Voor goedkopere racesturen kun je goed terecht bij Trust of Speedlink. 

Bij de aanbevolen aanbieders op Beste Racestuur Kopen en in het overzicht met alle game sturen staan interessante aanbiedingen. Kijk daar bij de gebruikers ervaringen voor de tevredenheid van de gebruikers.


Uitbreiden met een racestoeltje

Bij de winkels op Beste Racestuur Kopen vind je ook racestoeltjes om de race-ervaring helemaal echt te maken. Er zijn zelfs speciale racestoeltjes voor Formule 1 games, voor toerwagenraces en voor rally racen. Een goed racestoeltje beschikt over een universeel systeem waarop je ieder race stuur kunt gebruiken.

Kijk bij de bovenaan genoemde tests voor de best geteste racesturen of op Beste Racestuur Kopen voor de beste (en goedkoopste) aanbieders en hun selectiemogelijkheden.

Zie ook: Meer beste game accessoires uit de test


Foto's: Thrustmaster

Samenvatting:
Bovenaan vind je de uitslagen van de beste racestuur test. Het betreft meerdere beste racesturen uit meerdere racestuur testen want racestuurtjes werken meestal maar op bepaalde consoles of computers. Zowel de racesturen voor verschillende versies van de Playstation en XBox als PC racesturen zijn getest.