Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste racestuur test

 

Wat is het beste racestuur voor je racegames? Dat hangt sterk af van het console dat je gebruikt. Het beste racestuur voor de Xbox One of Xbox Series X is een ander stuurtje dan het beste racestuur voor de PS4 of PS5, en het beste racestuur voor PC games is weer een ander stuur. Hieronder vind je de beste racesturen uit menig racestuur test.

Uitslagen testen van racesturen

Kijk hieronder voor de beste racestuurtjes uit deze testen van racesturen.

Overigens kunnen de meeste racesturen wel op meerdere consoles (bijv. Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PS5, PS4, PS3), en bijvoorbeeld op een PC of laptop, worden gebruikt. Hierover verder op deze pagina meer informatie.

Kies je eigen beste racestuur

Omdat je waarschijnlijk ook je eigen eisen aan een racestuur stelt geven we hieronder informatie over de mogelijkheden die bepalen of een racestuurtje voor jou het beste racestuur is. Kijk hieronder de specificaties die voor jou belangrijk zijn.

Op Beste Racestuur Kopen vind je de beste winkels voor een racestuur. Deze winkels geven je de mogelijkheid om door je wensen aan te vinken een overzicht te krijgen voor de van jou beste racesturen.

Naast de beste en goedkoopste online winkels vind je op Beste Racestuur Kopen ook een keuzehulp voor het vinden van het voor jou persoonlijk beste racestuur, de racestuur top 10 en tips voor bij het goedkoop  aanschaffen van het beste stuurtje.

Overzicht alle racestuurtjes voor PC en game consoles

Of kijk in het overzicht met aanbiedingen alle racestuurtjes voor alle gangbare racesturen in Nederland. Het gaat daarbij om circa 70 racesturen voor je games. Je kunt daarbij selecties maken en zodoende uit dit overzicht het voor jou beste racestuur tegen de laagste prijs selecteren.

Dat selecteren kan op prijs, merk en gameconsole, maar ook op opties en mogelijkheden zoals de aanwezigheid van voetpedalen, force feedback, draadloze connectie, de manier van bevestigen, een stuurstandaard en veel meer. Hieronder vind je informatie over al dit soort mogelijkheden van de beste racesturen.

Informatie racestuurtjes

Een racespel speelt een stuk leuker en heel veel echter met een racestuur. Vooral als je er ook nog pedalen bij hebt. Het sturen, remmen en gas geven voelt dan veel meer levensecht en veel intuïtiever. Draaien aan een stuur en het gas met een pedaal doseren is natuurlijk veel echter dan met de toetsen van je toetsenbord of met de thumbsticks van je game-controller.


Racestuur Thrustmaster
Racestuur Thrustmaster

Racestuur met pedalen

De meeste racestuurtjes worden geleverd met, naast het racestuur, pedalen voor je voeten. Met de benaming racestuur doe je deze stuurtjes wel te kort, want het betreft volledige racesets.

Er zijn racesets met 2 pedalen (gas en rem) en 3 pedalen (met koppeling). Er zijn ook racesturen die zonder pedalen worden geleverd. Het gasgeven en remmen doe je dan ook op het stuurtje, net zoals in de Fomule één, maar dit is minder levensecht als je een toerwagen-race rijdt. Bij een stuurtje met pedalen kun je er voor kiezen de pedalen wel of niet te gebruiken.

Racestuur met koppeling

Hou er dus rekening mee dat niet iedere set pedalen over een koppeling beschikt. Koppelen kan altijd met je racestuurtje maar niet altijd met de pedalen, tenzij je een racestuur met 3 pedalen koopt zoals het hierboven afgebeelde Thrustmaster racestuur.

Bij een racestuur met koppeling op het stuur stuur je met je duimen en bedien je met de vingers van beide handen de koppeling die zich achter het stuur zelf bevindt. Bij een racestuur met koppeling op de vloer bedien je de koppeling zoals bij een gewone auto.

Force feedback

De beste racestuurtjes beschikken ook over force feedback. Dat betekent dat je niet alleen stuurt, gas geeft en remt, maar ook alle oneffenheden, alle bochten en zelfs de vibraties van het slijten van je banden kunt voelen als je aan het racen bent. Dit voegt natuurlijk heel veel realisme aan de racegames toe.

Let er op dat sommige van de goedkope racesturen de force feedback missen.

De draaihoek van het racestuur

Een ander verschil tussen goede en goedkope racesturen is de draaihoek. Een enkel stuurtje kun je maar één keer ronddraaien (180 graden), veel beste stuurtjes draai je wel 1080 graden rond, en daartussen bevinden zich vele middenwegen. Hoe meer graden je het stuur rond kunt draaien, hoe beter en realistischer je een scherpe bocht kunt nemen.

Bevestiging van het stuur

Meestal wordt het racestuurtje met zuignappen aan de tafel of een bureau geplakt. Dat is natuurlijk reuze makkelijk. Je kunt echter ook kiezen voor een racestuurtje die op een standaard rust. Deze zijn wel een stuk zeldzamer.

Duurdere racesturen bieden ook meer mogelijkheden tot op maat stellen. Dit geldt zowel voor de pedalen als voor het stuurtje zelf.

De pedalen worden meestal met een kabel aan het stuur verbonden.

PC of console?

Speel je op een Windows PC? Dan zijn de meeste racestuurtjes voor jou geschikt. Vaak moet je eerst even een driver van internet downloaden en op je PC of laptop  maar daarna kun je los.

Wil je spelen op een console, dan moet je beter opletten. Bij de bovenstaande winkels op Beste Racestuur Kopen kun je aangeven voor welke console je een racestuur zoekt, bijvoorbeeld Xbox, PS3, PS4 of PS5. Ook voor Mac zijn er aparte racesturen.

Kijk op het bovenstaande Beste Racestuur Kopen wat er allemaal aan racestuurtjes voor jou console te koop is. Bij iedere winkel kun je aangeven voor welke console je racestuur geschikt moet zijn, bijvoorbeeld een PS4 stuur, Xbox One stuur, Xbox 360 stuur, Xbox Series X stuur, PC stuur / Windows stuur of Nintendo Switch stuur. Kies altijd voor een stuurtje waarbij vermeld staat dat deze voor jou console geschikt is.

De prijzen van racesturen

Een belangrijke keuze-optie is natuurlijk de prijs. Je hebt enorm goede racesturen met prijzen die ruim boven de 500 euro liggen. Maar er zijn ook leuke racestuurtjes ruim onder de 100 euro te koop.

Het meest toonaangevend merk voor racestuurtjes is Thrustmaster. Andere populaire merken zijn Logitech en Hori. Voor goedkopere stuurtjes kun je goed terecht bij Trust of Speedlink. Bij de aanbevolen aanbieders op Beste Racestuur Kopen staan interessante aanbiedingen. Kijk daar bij de gebruikers ervaringen voor de tevredenheid van de gebruikers.


Uitbreiden met een racestoeltje

Bij de winkels op Beste Racestuur Kopen vind je ook racestoeltjes om de race-ervaring helemaal echt te maken. Er zijn zelfs speciale racestoeltjes voor Formule 1 games, voor toerwagenraces en voor rally racen. Een goed racestoeltje beschikt over een universeel systeem waarop je ieder racestuur kunt gebruiken.

Kijk bij de bovenaan genoemde tests voor de best geteste racesturen of op Beste Racestuur Kopen voor de beste (en goedkoopste) aanbieders en hun selectiemogelijkheden.

Zie ook: Meer beste game accessoires uit de test


Samenvatting:
Bovenaan vind je de uitslagen van de beste racestuur test. Het betreft meerdere beste racesturen uit meerdere racestuur testen want racestuurtjes werken meestal maar op bepaalde consoles of computers. Zowel de racesturen voor verschillende versies van de Playstation en XBox als PC racesturen zijn getest.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *