Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste rekenmachine

Een rekenmachine (calculator) is een handig apparaat, voor op school tijdens je examen, of op je bureau voor als je berekeningen moet maken. Hier kijken we naar de beste rekenmachine uit diverse testen en geven we tips en informatie voor bij het aanschaffen van een rekenmachine.

Uitslagen testen van rekenmachines

Onderstaande rekenmachines kwamen als beste uit de diverse testen.

Soorten rekenmachines

Hierboven vind je diverse testen met betrekking op diverse soorten rekenmachines, en dus meerdere beste rekenmachines. Wat zijn de verschillen tussen de verschillende rekenmachines.

Een basis rekenmachine

Met de meest basic rekenmachines kun je basis berekeningen uitvoeren zoals optrekken, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en worteltrekken. Deze basis rekenmachines zijn niet getest omdat ze niet meer interessant zijn. Vanaf een tientje heb je al een goede wetenschappelijke rekenmachine met heel veel mogelijkheden.

Een wetenschappelijke rekenmachine

Een wetenschappelijke rekenmachine is een rekenmachine zoals deze door scholieren gebruikt worden. Hoewel een wetenschappelijke rekenmachine goedkoop is kun je er veel mee. Met een goede wetenschappelijke rekenmachine kun je alle wiskundige berekeningen uitvoeren.

Een grafische rekenmachine

Duurder is de grafische rekenmachine. Dit is een uitgebreide calculator waarmee je ook grafieken en numerieke vergelijkingen kunt maken. Vaak is zo'n uitgebreide rekenmachine ook te programmeren.

Soms beschikt een grafische rekenmachine over een kleurenscherm, wat vooral bij de grafieken een voordeel is. 

Een bureaurekenmachine

De bovenstaande rekenmachines zijn meestal bedoeld voor mobiel gebruik. Maar wie op zijn werk veel moet rekenen heeft graag een rekenmachine op zijn bureau staan. Deze calculators beschikken vaak over een ingebouwde printer en een telrol waarop de berekeningen kunnen worden geprint. Deze kunnen dan worden bewaard.

Een bureaurekenmachine kent meestal maar weinig wiskundige functies waar wel veel functies die handig zijn voor zakelijk gebruik zoals functies voor BTW berekening, valuta omrekenen en winstberekening.

De top 10 van de diverse soorten rekenmachines

Op Beste Rekenmachine Kopen vind je de top 10 van elk soort rekenmachine. Je kunt er ook de beste en goedkoopste aanbieders van rekenmachines vinden.

Rekenmachine op het examen

Wil je je rekenmachine tijdens het eindexamen gebruiken (centraal schriftelijk examen voor wiskunde A, B of C op HAVO of VWO) dan moet de rekenmachine daarvoor goedgekeurd zijn voor het College voor Examens (CvE). Bij de winkels op het bovenstaande Beste Rekenmachine Kopen kun je deze eis aanvinken bij het selecteren van de voor jou beste rekenmachines.

Deze goedgekeurde rekenmachines hebben een speciale examenstand waarin apps, opgeslagen data en andere spiek-mogelijkheden zijn uitgeschakeld.0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.