Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste rekenmachine test (calculator)

Een rekenmachine (calculator) is een handig apparaat, voor op school tijdens je examen, of op je bureau te hebben staan voor als je berekeningen moet maken. Hier kijken we naar de beste rekenmachines uit diverse testen en geven we tips en informatie voor bij het aanschaffen van de voor jou persoonlijk beste rekenmachine.

De beste rekenmachines uit de test

Onderstaande rekenmachines kwamen als beste rekenmachine uit de diverse testen.


Soorten rekenmachines

Hierboven vind je diverse testen met betrekking op diverse soorten rekenmachines. Er zijn dus meerdere beste rekenmachines. Wat zijn de verschillen tussen de verschillende rekenmachines? Daar kijken we hier onder naar.

Wil je een goed beeld hebben van alle rekenmachines die er te koop zijn? Kijk dan in het overzicht alle rekenmachines voor meer dan 450 rekenmachines in alle soorten en alle prijsklassen. Je vindt er alle specificaties, mogelijkheden, foto's, beschrijvingen en gebruikers-ervaringen met al deze rekenmachines.


Grafische rekenmachine Casio

Basis rekenmachine

Met de meest basis rekenmachines kun je basic berekeningen uitvoeren zoals optrekken, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en worteltrekken. Deze basis rekenmachines zijn niet getest omdat ze niet meer interessant zijn. Vanaf een tientje heb je al een goede wetenschappelijke rekenmachine met heel veel mogelijkheden.

Wetenschappelijke rekenmachine

Een wetenschappelijke rekenmachine is een rekenmachine zoals deze veel door scholieren gebruikt worden. Hoewel een wetenschappelijke rekenmachine goedkoop is kun je er veel mee. Met een goede wetenschappelijke rekenmachine kun je alle wiskundige berekeningen uitvoeren. Ook voor technische beroepen is een wetenschappelijke calculator dus een goede rekenmachine.Texas Instruments wetenschappelijke rekenmachine

Grafische rekenmachine

Duurder dan een basis rekenmachine of een wetenschappelijke calculator is de grafische rekenmachine. Een grafische rekenmachine is een uitgebreide calculator waarmee je ook grafieken en numerieke vergelijkingen kunt maken. Vaak is zo'n uitgebreide rekenmachine ook te programmeren.

Soms beschikt een grafische rekenmachine over een kleurenscherm, wat vooral bij de grafieken een voordeel is. 

Een bureaurekenmachine

De bovenstaande rekenmachines zijn meestal bedoeld voor mobiel gebruik. Maar wie op zijn werk veel moet rekenen heeft graag een rekenmachine op zijn bureau staan. Deze calculators beschikken vaak over een ingebouwde printer en een telrol waarop de berekeningen kunnen worden geprint. Deze kunnen dan worden bewaard.


Casio bureaurekenmachine met telstrook


Een bureaurekenmachine kent meestal maar weinig wiskundige functies waar wel veel functies die handig zijn voor zakelijk gebruik zoals functies voor BTW berekening, valuta omrekenen en winstberekening.

Naast de bureau rekenmachines met printer en telstrook zijn er ook compacte bureaurekenmachines die je wel makkelijk mee kan nemen. Dit zijn in feite platte zakrekenmachines, maar dan met een display dat gekanteld is zodat het scherm makkelijker gelezen kan worden. Hieronder zie je een foto van een Casio bureaurekenmachine zonder printer en telstrook.

De top 10 van de diverse soorten rekenmachines

Op Beste Rekenmachine Kopen vind je de top 10 van elk soort rekenmachine. Je kunt er ook de beste en goedkoopste aanbieders van rekenmachines vinden.


Canon bureaurekenmachine zonder printer

Rekenmachine op het examen

Wil je je rekenmachine tijdens het eindexamen gebruiken (centraal schriftelijk examen voor wiskunde A, B of C op HAVO of VWO) dan moet de rekenmachine daarvoor goedgekeurd zijn voor het College voor Examens (CvE). Bij de winkels op het bovenstaande Beste Rekenmachine Kopen kun je deze eis aanvinken bij het selecteren van de voor jou beste rekenmachines.

Deze goedgekeurde rekenmachines hebben een speciale examenstand waarin apps, opgeslagen data en andere spiek-mogelijkheden zijn uitgeschakeld.

Kijk voor alle goede rekenmachines in het bovenstaande overzicht met alle rekenmachines. Ook alle beste rekenmachines zijn daar te vinden.Onderwerpen:
Beste rekenmachines test, beste calculator, wetenschappelijke rekenmachine, grafische rekenmachine, zakrekenmachine, beste rekenmachine test.


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.