Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste rekenmachine test (beste calculator)

De beste rekenmachine uit de test in iedere soort. De beste grafische rekenmachine en de beste wetenschappelijke calculator, maar ook de beste rekenmachine voor school en de beste rekenmachine voor op kantoor.

beste rekenmachine test

Een rekenmachine (calculator) is een handig apparaat, voor op school tijdens je examen, of op je bureau te hebben staan voor als je berekeningen moet maken. Hier kijken we naar de beste rekenmachines uit diverse testen en geven we tips en informatie voor bij het aanschaffen van de voor jou persoonlijk beste rekenmachine.

De beste rekenmachines uit de test

Onderstaande rekenmachines kwamen als beste rekenmachine uit de diverse testen.


Het gaat bij deze rekenmachine test dus niet alleen om de beste schoolrekenmachine, de beste wetenschappelijke rekenmachine of beste grafische rekenmachine maar ook om de beste bureaurekenmachine met telstrook voor zakelijk gebruik en andere professionele rekenmachines.

Soorten rekenmachines

Hierboven vind je diverse testen met betrekking tot al deze diverse soorten rekenmachines. Er zijn dus meerdere beste rekenmachines. Wat zijn de verschillen tussen de verschillende rekenmachines? Daar kijken we hier onder naar.

Wil je een goed beeld hebben van alle rekenmachines die er te koop zijn? Kijk dan in het overzicht alle rekenmachines voor meer dan 600 rekenmachines in alle soorten en alle prijsklassen. Je vindt er alle specificaties, mogelijkheden, foto's, beschrijvingen en gebruikers-ervaringen met al deze rekenmachines. en natuurlijk alle lage prijzen die voor deze rekenmachines gevraagd worden.


rekemachine

Grafische rekenmachine Casio

Basis rekenmachine

Met de meest basis rekenmachines kun je basic berekeningen uitvoeren zoals optrekken, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en worteltrekken. Deze basis rekenmachines zijn niet getest omdat ze niet meer interessant zijn. Vanaf een tientje heb je al een goede wetenschappelijke rekenmachine met heel veel meer mogelijkheden.

En meer uitgebreide mogelijkheden zitten de basis berekeningen van de rekenmachine niet in de weg.

Hiermee is een goedkope wetenschappelijk rekenmachine tegenwoordig de basis rekenmachine.

Wetenschappelijke rekenmachine

Een wetenschappelijke rekenmachine is een rekenmachine zoals deze veel door scholieren gebruikt worden. Hoewel een wetenschappelijke rekenmachine goedkoop is kun je er veel mee. 

Met een goede wetenschappelijke rekenmachine kun je alle wiskundige berekeningen uitvoeren. Ook voor technische beroepen is een wetenschappelijke calculator dus een goede rekenmachine.


Wetenschappelijke rekenmachine Texas Instruments

Texas Instruments wetenschappelijke rekenmachine


Wanneer is een rekenmachine een wetenschappelijke rekenmachine? Een calculator wordt een wetenschappelijk rekenmachine genoemd als de rekenmachine niet alleen gebruikt kan worden voor basis rekenfuncties zoals optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, maar ook voor wetenschappelijke functies en statistische functies zoals sinus en cosinus, tangens, het berekenen van het gemiddelde, voor standaarddeviatie, en om inverse, faculteit, correlatie en regressie te berekenen.

De beste rekenmachine voor wetenschappelijke berekeningen vind je bij de grafische rekenmachine test bovenaan.

Grafische rekenmachine

Duurder dan een basis rekenmachine of een wetenschappelijke calculator is de grafische rekenmachine. Een grafische rekenmachine is een uitgebreide calculator waarmee je ook grafieken en numerieke vergelijkingen kunt maken. Vaak is zo'n uitgebreide rekenmachine ook te programmeren.

Soms beschikt een grafische rekenmachine over een kleurenscherm, wat vooral bij de grafieken een voordeel is. Dit zijn de beste rekenmachines als je statistische berekeningen wilt doen en deze duidelijk in beeld wil brengen.

Grafische rekenmachine Texas Instruments

Grafische rekenmachine Texas Instruments


Het aanbod aan goede grafische rekenmachines is kleiner dan het aanbod aan goedkope rekenmachines zonder grafisch display, maar Texas Instruments, Casio en HP maken goede rekenmachines met grafische weergave. 

Kijk voor de beste rekenmachines met grafisch display bij de bovenstaande grafische rekenmachine test.

Een bureaurekenmachine

De bovenstaande rekenmachines zijn meestal bedoeld voor mobiel gebruik. Maar wie op zijn werk veel moet rekenen heeft graag een rekenmachine op zijn bureau staan. 

Deze calculators beschikken vaak over een ingebouwde printer en een telrol waarop de berekeningen kunnen worden geprint. Deze kunnen dan worden bewaard. Maar er zijn ook van deze rekenmachines zonder printer voor als je geen telstroken hoeft te bewaren.


Casio rekenmachine telstrook

Casio bureaurekenmachine met telstrook


Een bureaurekenmachine kent meestal maar weinig wiskundige functies waar wel veel functies die handig zijn voor zakelijk gebruik zoals functies voor BTW berekening, valuta omrekenen en winstberekening.

Naast de bureau rekenmachines met printer en telstrook zijn er ook compacte bureaurekenmachines die je wel makkelijk mee kan nemen. Dit zijn in feite platte zakrekenmachines, maar dan met een display dat gekanteld is zodat het scherm makkelijker gelezen kan worden. 

Hieronder zie je een foto van een Casio bureaurekenmachine zonder printer en telstrook.

De beste rekenmachines voor kantoor vind je bovenaan bij de kantoor rekenmachine test.

De top 10 van de diverse soorten rekenmachines

Op Beste Rekenmachine Kopen vind je de top 10 van elk soort rekenmachine. Je kunt er ook de beste en goedkoopste aanbieders van rekenmachines vinden.Canon bureaurekenmachine zonder printer

Rekenmachine op het examen

Wil je je rekenmachine tijdens het eindexamen gebruiken (centraal schriftelijk examen voor wiskunde A, B of C op HAVO of VWO) dan moet de rekenmachine daarvoor goedgekeurd zijn voor het College voor Examens (CvE). Bij de winkels op het bovenstaande Beste Rekenmachine Kopen kun je deze eis aanvinken bij het selecteren van de voor jou beste rekenmachines.

Deze goedgekeurde rekenmachines hebben een speciale examenstand waarin apps, opgeslagen data en andere spiek-mogelijkheden zijn uitgeschakeld.

De beste rekenmachine voor school en studie uit de test is ook bovenaan te vinden.


Kijk voor alle goede rekenmachines in het bovenstaande overzicht met alle rekenmachines. Ook alle beste rekenmachines zijn daar te vinden.Samenvatting:
Kijk hier boven voor de beste rekenmachines test en kies je beste calculator,. Het zijn meerdere testen van verschillende soorten rekenmachine. Zo vind je er de beste wetenschappelijke rekenmachine, de beste grafische rekenmachine, de beste zakrekenmachine, de beste bureaurekenmachine (kantoorrekenmachine) 
en de beste rekenmachine met telstrook uit de test.

In het overzicht met alle rekenmachines vind je circa 500 rekenmachines in alle soorten, met al hun prijzen, mogelijkheden en specificaties. Kies daar via de zoekhulp je persoonlijk beste rekenmachine.


Een reactie posten

0 Reacties