Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste rookmelder test

Een rookmelder is een apparaatje wat iedereen in huis zou moeten hebben, want een goede rookmelder kan levens redden. Meerdere rookmelders in huis is zelfs aan te raden, al dan niet gekoppeld, voor een nog betere veiligheid. Om de prijs hoef je het niet te laten, een goede rookmelder hoeft helemaal niet duur te zijn. Hier informatie over de rookmelder en de beste rookmelders uit de test.


De beste rookmelder uit de test

Hieronder vind je het rookmelder test overzicht met enkele tests van rookmelders. Kijk daar voor de beste rookmelder uit iedere test.


Zie ook:Beste rookmelder kopen

Tip: Op Beste Rookmelder Kopen vind je de beste winkels voor een rookmelder en de actuele rookmelder top 10.

Wat doet een rookmelder?

Een rookmelder is een brandalarm dat reageert op de aanwezigheid van rook (ook al kunnen ze ook wel eens reageren op stof of stoom). De rookmelder geeft dan een alarmsignaal dat luid genoeg is om je te wekken als er 's nachts rook wordt waargenomen.

Let op! een rookmelder geeft geen alarm bij koolmonoxide, daarvoor is een koolmonoxidemelder nodig. Hierboven vind je een link naar de testen van koolmonoxidemelders. Kijk daar als je een goede koolmonoxidemelder zoekt.

Rookmelders koppelen

Een eventuele brand kan veel sneller geconstateerd worden als er zich meerdere rookmelders in huis bevinden. Je kan dan losse rookmelders plaatsen, maar extra veiligheid geven gekoppelde rookmelders. Constateert dan één van de melders rook, dan slaan alle gekoppelde rookmelders in huis alarm.

De kans dat je hierdoor gewekt wordt is groter dan als er elders in huis één rookalarm af gaat.

In het rookmelder test overzicht vind je ook de beste rookmelder die gekoppeld kan worden.

Slimme rookmelders

Nieuw op het gebied van de rookmelders zijn de slimme rookmelders. Deze rookmelders zijn via het lokale netwerk aan internet gekoppeld en kunnen je dus ook (via bijvoorbeeld je smartphone) waarschuwen als je elders bent. Ook kun je slimme rookmelders via een app aan en uit zetten. Zo'n slimme rookmelder kun je gerust een brandalarm noemen.

Sommige slimme rookmelders ondersteunen IFTTT dat staat voor IF This Than That. Deze rookmelders kunnen samenwerken met andere slimme apparaten in huis. Zo kun je bijvoorbeeld bij een rookalarm de lichten in huis aan laten gaan en de buitendeur ontgrendelen.

Netstroom of batterij?

Het is erg belangrijk dat een rookmelder stroom blijft houden. Zonder stroom immers geen alarm. Er zijn rookmelders die je op de netstroom aansluit, maar dit betreft vrijwel alleen slimme rookmelders omdat deze meer energie gebruiken.

Een standaard rookmelder gebruikt maar heel weinig stroom en kan jarenlang op een batterij draaien. Als de batterij leeg dreigt te raken geeft de rookmelder een waarschuwingssignaal zodat je niet ongemerkt zonder bescherming komt te zitten.

Kijk bij het bovenaan genoemde Beste Rookmelder Kopen voor alle rookmelders en hun prijs, en kijk in het rookmelder test overzicht voor alle best geteste rookmelders. 

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.