Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste rookmelder test

Een rookmelder is een apparaatje wat iedereen in huis zou moeten hebben, want een goede rookmelder kan levens redden.  Daarom hier de beste rookmelder test.


Het plaatsen van meerdere rookmelders in huis is aan te raden, al dan niet gekoppeld, voor een nog betere veiligheid. Om de prijs hoef je het niet te laten. Een goede rookmelder is best goedkoop. Een eenvoudige goede goedkope rookmelder, bijvoorbeeld van Alecto of Grundig, koop je al voor ongeveer een tientje.

Hier informatie over de rookmelder en de beste rookmelder uit de test en andere goede rookmelders.

De beste rookmelder uit de test

Hieronder vind je het rookmelder test overzicht diverse tests van rookmelders. Kijk hier voor de beste rookmelder uit iedere test.


Zie ook:


Overzicht alle rookmelders

Een goed overzicht van alle rookmelders die er te koop zijn krijg je in het overzicht met aanbiedingen alle rookmelders. Hier vind je de specificaties, prijzen en mogelijkheden van circa 350 goede rookmelders.

In dit overzicht kun je makkelijk de voor jou beste rookmelder vinden door je wensen en eisen aan te vinken. Ook lees je er reviews en ervaringen van gebruikers van de rookmelders. Voor bij het selecteren van de voor jou beste rookmelder uit deze lange lijst hebben we verderop deze pagina nog wat nuttige informatie en tips.

Beste rookmelder kopen

Tip: Op Beste Rookmelder Kopen vind je rookmelder aanbiedingen van de beste winkels waar je een rookmelder goedkoop kunt kopen. Ook vind je er de actuele rookmelder top 10, tips voor bij het kiezen van je beste rookmelder en meer rookmelder tips. 

Bij de aanbevolen winkels kun je alle goede rookmelders goedkoop online kopen.Alecto rookmelder


Wat doet een rookmelder?

Een rookmelder is een brandalarm dat reageert op de aanwezigheid van rook (ook al kunnen ze ook wel eens reageren op stof of stoom). De rookmelder geeft dan een alarmsignaal dat luid genoeg is om je te wekken als er 's nachts rook wordt waargenomen.

Let op! Een rookmelder geeft geen alarm bij koolmonoxide, daarvoor is een koolmonoxidemelder nodig. 

Hierboven vind je een link naar de testen van koolmonoxidemelders. Kijk daar als je een goede koolmonoxidemelder zoekt. Elro rookmelder


Gecombineerde rookmelder / koolmonoxide melder

In het overzicht met alle rookmelders kom je ook enkele combimelders tegen. 

Dat zijn gecombineerde rookmelders / koolmonoxide melders. Deze melders hebben zowel een rook-sensor als een koolmonoxide-sensor. Twee in één dus.

Deze combi klinkt echter handiger dan hij in de praktijk is. Een rookmelder hang je hoog, meestal aan het plafond, omdat de rook omhoog stijgt. Koolmonoxide stijgt echter niet op, waardoor deze aan het plafond vaak niet waargenomen wordt. 

Een koolmonoxidemelder hang je in de buurt van een koolmonoxidebron (geiser, CV-ketel) op gezichtshoogte, en daar wordt rook weer slecht gesignaleerd.

We adviseren daarom een aparte koolmonoxidemelder en aparte rookmelder(s) op de voor die melders beste locaties. Dat betekent wel aanschaf van meer meters, maar een rookmelder of koolmonoxidemeter is best goedkoop, dus zo'n grote investering voor meer veiligheid is dit niet.Koppelbare set 2 rookmelders 1 CO melder KlikAanKlikUit

Koppelbare set 2 rookmelders 1 koolmonoxidemelder KlikAanKlikUit


Rookmelders koppelen

Een eventuele brand kan veel sneller geconstateerd worden als er zich meerdere rookmelders in huis bevinden. Je kan dan losse rookmelders plaatsen, maar extra veiligheid geven gekoppelde rookmelders. Constateert dan één van de melders rook, dan slaan alle gekoppelde rookmelders in huis alarm.

De kans dat je hierdoor gewekt wordt is groter dan als er elders in huis één rookalarm af gaat.

In het rookmelder test overzicht vind je ook de beste rookmelder die gekoppeld kan worden.

In sommige gevallen kunnen koolmonoxide melders (CO melders) van hetzelfde merk ook aan de rookmelders gekoppeld worden. Dat is natuurlijk helemaal goed!

Slimme rookmelders

Nieuw op het gebied van de rookmelders zijn de slimme rookmelders. Deze rookmelders zijn via het lokale netwerk aan internet gekoppeld en kunnen je dus ook (via bijvoorbeeld je smartphone) waarschuwen als je elders bent. Ook kun je slimme rookmelders via een app aan en uit zetten. Zo'n slimme rookmelder kun je gerust een brandalarm noemen.


Google Nest slimme rookmelder


Sommige slimme rookmelders ondersteunen IFTTT dat staat voor IF This Than That. Deze rookmelders kunnen samenwerken met andere slimme apparaten in huis. Zo kun je bijvoorbeeld bij een rookalarm de lichten in huis aan laten gaan en de buitendeur ontgrendelen.

Hittemelders

In het overzicht met aanbiedingen alle brandmelders vind je ook hittemelders. Een hittemelder is niet hetzelfde als een rookmelder. Zoals de naam al aangeeft meet de sensor van een hittemelder geen rookontwikkeling maar hitte. Het is dus een ander soort sensor die gebruikt wordt.

Een hittemelder kun je gebruiken waar een rookmelder niet functioneert omdat deze reageert op rook of damp die niet door brand wordt veroorzaakt. Denk daarbij aan een brandmelder in de keuken of in een badkamer. Daar wil een rookmelder nog wel eens een vals alarm geven. Een hittemelder reageert op een plotseling sterke stijging van de temperatuur.


Elro hittemelder

Netstroom of batterij?

Het is erg belangrijk dat een rookmelder stroom blijft houden. Zonder stroom immers geen alarm. Er zijn rookmelders die je op de netstroom aansluit, maar dit betreft vrijwel alleen slimme rookmelders omdat deze meer energie gebruiken.

Een standaard rookmelder gebruikt maar heel weinig stroom en kan jarenlang op een batterij draaien. Als de batterij leeg dreigt te raken geeft de rookmelder een waarschuwingssignaal zodat je niet ongemerkt zonder bescherming komt te zitten.

Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht met alle brandmelders voor alle rookmelders en hun prijs, en kijk in het rookmelder test overzicht voor alle best geteste rookmelders. 

Zie ook: Alle testen wonen


Samenvatting:
Wat is de beste rookmelder? De beste rookmelders uit de test vind je hier boven. Of beste rookmelders uit meerdere testen om precies te zijn. Je vindt er ook de beste koolmonoxide melder test, de beste hittemelder en de beste slimme rookmelder. Verder staat hier boven informatie over het koppelen van rookmelders en andere tips. De beste winkels om goedkoop een rookmelder te kopen staat op Beste Rookmelder Kopen.


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.