Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste rookmelder test

Een rookmelder is een apparaatje wat iedereen in huis zou moeten hebben, want een goede rookmelder kan levens redden. Meerdere rookmelders in huis is zelfs aan te raden, al dan niet gekoppeld, voor een nog betere veiligheid. Om de prijs hoef je het niet te laten, een goede rookmelder hoeft helemaal niet duur te zijn. Hier informatie over de rookmelder en de beste rookmelders uit de test.


De beste rookmelder uit de test

Hieronder vind je het rookmelder test overzicht met enkele tests van rookmelders. Kijk daar voor de beste rookmelder uit iedere test.


Zie ook:


Overzicht alle brandmelders

Een goed overzicht van alle rookmelders die er te koop zijn krijg je in het overzicht met aanbiedingen alle brandmelders. Hier vind je de specificaties, prijzen en mogelijkheden van circa 200 rookmelders, maar ook van andere brandmelders zoals hittemelders, koolmonoxidemelders en gasmelders.

In dit overzicht kun je makkelijk de voor jou beste rookmelder of andere beste brandmelder vinden door je wensen en eisen aan te vinken. Ook lees je er reviews en ervaringen van gebruikers van de brandmelders.

Beste rookmelder kopen

Tip: Op Beste Rookmelder Kopen vind je de beste winkels voor een rookmelder en de actuele rookmelder top 10.


Alecto rookmelder


Wat doet een rookmelder?

Een rookmelder is een brandalarm dat reageert op de aanwezigheid van rook (ook al kunnen ze ook wel eens reageren op stof of stoom). De rookmelder geeft dan een alarmsignaal dat luid genoeg is om je te wekken als er 's nachts rook wordt waargenomen.

Let op! een rookmelder geeft geen alarm bij koolmonoxide, daarvoor is een koolmonoxidemelder nodig. Hierboven vind je een link naar de testen van koolmonoxidemelders. Kijk daar als je een goede koolmonoxidemelder zoekt. In het overzicht met alle brandmelders vind je ook de koolmonoxidemelders.


Elro rookmelder

Rookmelders koppelen

Een eventuele brand kan veel sneller geconstateerd worden als er zich meerdere rookmelders in huis bevinden. Je kan dan losse rookmelders plaatsen, maar extra veiligheid geven gekoppelde rookmelders. Constateert dan één van de melders rook, dan slaan alle gekoppelde rookmelders in huis alarm.

De kans dat je hierdoor gewekt wordt is groter dan als er elders in huis één rookalarm af gaat.

In het rookmelder test overzicht vind je ook de beste rookmelder die gekoppeld kan worden.

Slimme rookmelders

Nieuw op het gebied van de rookmelders zijn de slimme rookmelders. Deze rookmelders zijn via het lokale netwerk aan internet gekoppeld en kunnen je dus ook (via bijvoorbeeld je smartphone) waarschuwen als je elders bent. Ook kun je slimme rookmelders via een app aan en uit zetten. Zo'n slimme rookmelder kun je gerust een brandalarm noemen.


Google Nest slimme rookmelder


Sommige slimme rookmelders ondersteunen IFTTT dat staat voor IF This Than That. Deze rookmelders kunnen samenwerken met andere slimme apparaten in huis. Zo kun je bijvoorbeeld bij een rookalarm de lichten in huis aan laten gaan en de buitendeur ontgrendelen.

Hittemelders

In het overzicht met aanbiedingen alle brandmelders vind je ook hittemelders. Een hittemelder is niet hetzelfde als een rookmelder. Zoals de naam al aangeeft meet de sensor van een hittemelder geen rookontwikkeling maar hitte. Een hittemelder kun je gebruiken waar een rookmelder niet functioneert omdat deze reageert op rook of damp die niet door brand wordt veroorzaakt. Denk daarbij aan een brandmelder in de keuken of in een badkamer. Een hittemelder reageert op een plotseling sterke stijging van de temperatuur.


Elro hittemelder

Netstroom of batterij?

Het is erg belangrijk dat een rookmelder stroom blijft houden. Zonder stroom immers geen alarm. Er zijn rookmelders die je op de netstroom aansluit, maar dit betreft vrijwel alleen slimme rookmelders omdat deze meer energie gebruiken.

Een standaard rookmelder gebruikt maar heel weinig stroom en kan jarenlang op een batterij draaien. Als de batterij leeg dreigt te raken geeft de rookmelder een waarschuwingssignaal zodat je niet ongemerkt zonder bescherming komt te zitten.

Kijk bij het bovenaan genoemde overzicht met alle brandmelders voor alle rookmelders en hun prijs, en kijk in het rookmelder test overzicht voor alle best geteste rookmelders. Onderwerpen:
Wat is de beste rookmelder? De beste rookmelders uit de test vind je hier boven. Of beste rookmelders uit meerdere testen om precies te zijn. Je vindt er ook de beste koolmonoxide melder test, de beste hittemelder en de beste slimme rookmelder. Verder staat hier boven informatie over het koppelen van rookmelders en andere tips. De beste winkels om goedkoop een rookmelder te kopen staat op Beste Rookmelder Kopen.


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.