Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste router test

Zet thuis of op kantoor een netwerk op met een goede router. Hoewel veel mensen van hun provider een modem met router te leen krijgen zijn deze routers meestal matig van kwaliteit. Hier kijken we naar goede routers waaronder de beste routers uit diverse tests.

Beste routers uit diverse vergelijkende testen

Met een goede router kun je computers, laptops, printers, televisies, smartphones, NAS-systemen en andere apparatuur via een kabel of draadloos (via WiFi) in je lokale netwerk opnemen. Zo kunnen alle apparaten bestanden met elkaar uitwisselen en gebruik maken van internet. De beste router biedt een goede dekking in het hele huis of kantoor en biedt alle apparaten een hoge snelheid.

Dit zijn de beste routers uit diverse tests uitgevoerd door experts van organisaties als computertijdschriften, de Consumentenbond en vergelijkingssites.Vind je beste router via de Router Keuzehulp

Met de Router Keuzehulp van Bol.com kun je snel en makkelijk de voor jou beste router selecteren, Via het zetten van vinkjes bij de door jou gewenste specificaties, kenmerken en mogelijkheden kun je de voor jou beste router tegen de laagste prijs vinden. We adviseren het gebruik van deze keuzehulp om een goede router te vinden.

De beste winkels om goedkoop een goede router te kopen

Als je een nieuwe router wilt kopen, kijk dan vooral eens op Beste Router Kopen. Daar vind je namelijk alle goede online winkels waar je voordelig een goede router kunt kopen. Deze aanbevolen winkels hebben het beste assortiment en hanteren de laagste prijzen.

Je vindt op Beste Router Kopen ook de actuele router top 10 en meer informatie voor bij het kopen van de beste router tegen de laagste prijs.

Informatie en tips router kopen

We geven hieronder wat handige tips en informatie voor bij het kiezen van de beste router. Deze informatie kun je eventueel gebruiken bij de hierboven genoemde keuzehulp om de voor jou beste router te vinden.

Multiroom WiFi routers (mesh routers)

De meeste netwerken thuis en op kantoor zijn tegenwoordig draadloos, maar er is altijd veel ergernis over het bereik van dat draadloze netwerk. Met een matige router dek je je volledige woning niet. Muren en plafonds vormen een te grote belemmering om overal in huis een goede dekking te hebben.

Vaak redt je het gewoon niet met één Wifi-router. Je hebt dan versterking nodig in de vorm van een extra router of andere hotspot die je op een andere plek in huis plaatst zodat je vanaf dat punt een (nieuwe) goede verbinding hebt. Het makkelijkst werkt dat met een multiroom WiFi router systeem (mesh router). Deze bieden zonder kabels te trekken een goede dekking waarbij er automatisch verbinding wordt gemaakt met de sterkste netwerkverbinding. In de bovenstaande Router Keuzehulp vind je de beste van deze WiFi multiroom systemen, onder andere van Asus, Netgear , TP-Link en Linksys.

Simultaneous dual band routers

Een aanrader voor een extra snel draadloos WiFi-netwerk zijn de simultaneous dual band routers. Deze WiFi routers maken gebruik van 2 frequenties (2.4 GHz en een 5 GHz) en bieden dus eigenlijk twee draadloze netwerken aan. Vooral de 5 GHz is sneller en stabieler omdat deze niet alleen meer ruimte biedt maar ook minder gebruikt wordt. Computers, telefoons en andere apparatuur moet de 5 GHz band wel ondersteunen om daarvan gebruik te kunnen maken. Anders pakken deze automatisch de 2.4 GHz band.

Ook deze dual band routers vind je in de bovenstaande Router Keuzehulp.

Ethernet poorten

Hoe aantrekkelijk draadloos internet ook is, via een Ethernet netwerkkabel is het toch altijd wat stabieler en sneller. Sluit daarom vaste apparatuur zoals een televisie, printer of NAS in de buurt van je router altijd via een kabel aan. Let bij aanschaf van een router daarom ook op het aantal Ethernet-poorten. Meestal zijn dat er vier wat ruim voldoende is, maar er zijn uitzonderingen naar boven en beneden.

Een van de vele keuzemogelijkheden die de Router Keuzehulp biedt is het aantal Ethernet poorten van de router.

Hoe snel is de router?

Heel belangrijk bij een router is natuurlijk de snelheid waarmee de gegevens via WiFi door de router worden doorgegeven. Want je kan wel een snelle internetverbinding hebben, als de WiFi van de router traag is gaat alles nog langzaam. De bovenaan genoemde Router Keuzehulp geeft daarom veel informatie over de snelheid van de router zodat je makkelijk de snelste (en beste) router kunt vinden.

Zo delen ze de routers in drie snelheidsklassen aan. Deze geven de gemiddelde WiFi snelheid weer. Daarbij is niet alleen gekeken naar de maximale topsnelheid, maar ook naar naar het aantal gebruikers en de afstanden. Zo krijg je de meest praktische weergave van de werkelijk te halen snelheden.

Voor een huishouden van zo'n twee internettende personen die niet al te zware toepassingen draaien is een basisklasse router genoeg. Voor een wat groter gezin met veel netwerk apparatuur waar door meerdere personen gelijktijdig films en muziek gestreamd wordt is een middenklasse router wel aan te raden.

Voor grote gezinnen met kinderen die fanatiek aan social media en het streamen van multimedia doen is een topklasse router aan te raden. Dat geldt ook voor bedrijven waar veel medewerkers online zijn verspreid over vele kamers in het gebouw.

In de Router Keuzehulp kun je precies zien welke router er in welke snelheidsklasse valt.

Voor de techneuten die een router zoeken geeft de router keuzehulp ook de mogelijkheid om de snelste en beste router te vinden via de AC of de AX klasse van de router. Uitleg over deze technieken vind je eveneens in de Router keuzehulp.

Router frequenties

Ook op de gewenste frequenties kun je in de router keuzehulp selecteren. Draadloze WiFi routers werken op 2 of 3 verschillende frequenties. De meest gebruikte is de 2.4 GHz frequentie die weliswaar niet de snelste frequentie is, maar die wel een goede dekking biedt. De 2.4 GHz WiFi verbinding is trager maar stabieler dan de snellere 5 GHz WiFi band die meer last heeft van muren, plafonds en afstanden.

Een single band router gebruikt alleen de 2.4 GHz WiFi band, bij een dual band router kun je kiezen of je de stabiele 2.4 GHz WiFi band of de snelle 5 GHz WiFi band wil gebruiken.

Bij deze dual band router moet je kiezen tussen die twee, maar bij een simultaneous dual band kun je beide gebruiken. Zo profiteer je van de snelheid van 5 GHz en de dekking van 2.4 GHz. De meeste goede routers die je nu vindt zijn dan ook simultaneous dual band routers.

Maar het kan nog beter. De beste routers van dit moment zijn simultaneous tri-band routers. Deze beste routers voegen nog een frequentieband toe zodat je wel 3 frequenties kunt gebruiken. Deze derde frequentieband is een tweede 5 GHz band of een 60 GHz band. Deze 60 GHz Wifi band is supersnel, maar heeft slechts een bereik van een paar meter. Zit je met je computer, laptop of smartphone vlak naast de router, dan kun je optimaal snel internetten via de 60 GHz band van de router.

Kijk boven bij de Router Keuzehulp om je beste router te vinden, een router die aan al je eisen voldoet. Of kijk boven bij de diverse router testen voor de beste router uit de test.

Zie ook: Meer testen netwerk apparatuur


Onderwerpen:
Beste router test, beste wifi router, betere wifi, draadloos, snelle router, beste routers getest.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.