Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste router test

Zet thuis of op kantoor een netwek op met een goede router. Hoewel veel mensen van hun provider een modem met router te leen krijgen zijn deze routers meestal matig van kwaliteit. Hier kijken we naar goede routers waaronder de beste routers uit diverse tests.

Beste routers uit diverse vergelijkende testen

Met een goede router kun je computers, laptops, printers, televisies, smartphones, NAS-systemen en andere apparatuur via een kabel of draadloos (via WiFi) in je lokale netwerk opnemen. Zo kunnen alle apparaten bestanden met elkaar uitwisselen en gebruik maken van internet. De beste router biedt een goede dekking in het hele huis of kantoor en biedt alle apparaten een hoge snelheid.

Dit zijn de beste routers uit diverse tests uitgevoerd door experts van organisaties als computertijdschriften, de Consumentenbond en vergelijkingssites.Vind je beste router via de Router Keuzehulp

De Router Keuzehulp van Coolblue geeft informatie over alle soorten routers. Met reviews en tests van alle populaire en goede routers, en de mogelijkheid om via het zetten van wat vinkjes de voor jou beste router tegen een lage prijs te vinden. We adviseren deze keuzehulp om een goede router te vinden.

De beste winkels om goedkoop een goede router te kopen

Als je een nieuwe router wilt kopen, kijk dan vooral eens op Beste Router Kopen. Daar vind je namelijk alle goede online winkels waar je voordelig een goede router kunt kopen. Deze aanbevolen winkels hebben het beste assortiment en hanteren de laagste prijzen.

Je vindt op Beste Router Kopen ook de actuele router top 10 en meer informatie voor bij het kopen van de beste router tegen de laagste prijs.

Informatie en tips router kopen

We geven hieronder wat handige tips en informatie voor bij het kiezen van de beste router.

Multiroom WiFi routers (mesh routers)

De meeste netwerken thuis en op kantoor zijn tegenwoordig draadloos, maar er is altijd veel ergernis over het bereik van dat draadloze netwerk. Met een matige router dek je je volledige woning niet. Muren en plafonds vormen een te grote belemmering om overal in huis een goede dekking te hebben.

Vaak redt je het gewoon niet met één Wifi-router. Je hebt dan versterking nodig in de vorm van een extra router of andere hotspot die je op een andere plek in huis plaatst zodat je vanaf dat punt een (nieuwe) goede verbinding hebt. Het makkelijkst werkt dat met een multiroom WiFi router systeem (mesh router). Deze bieden zonder kabels te trekken een goede dekking waarbij er automatisch verbinding wordt gemaakt met de sterkste netwerkverbinding. In de bovenstaande Router Keuzehulp vind je de beste van deze WiFi multiroom systemen, onder andere van Asus, Netgear , TP-Link en Linksys.

Simultaneous dual band routers

Een aanrader voor een extra snel draadloos WiFi-netwerk zijn de simultaneous dual band routers. Deze WiFi routers maken gebruik van 2 frequenties (2.4 GHz en een 5 GHz) en bieden dus eigenlijk twee draadloze netwerken aan. Vooral de 5 GHz is sneller en stabieler omdat deze niet alleen meer ruimte biedt maar ook minder gebruikt wordt. Computers, telefoons en andere apparatuur moet de 5 GHz band wel ondersteunen om daarvan gebruik te kunnen maken. Anders pakken deze automatisch de 2.4 GHz band.

Ook deze dual band routers vind je in de bovenstaande Router Keuzehulp.

Ethernet poorten

Hoe aantrekkelijk draadloos internet ook is, via een Ethernet netwerkkabel is het toch altijd wat stabieler en sneller. Sluit daarom vaste apparatuur zoals een televisie, printer of NAS in de buurt van je router altijd via een kabel aan. Let bij aanschaf van een router daarom ook op het aantal Ethernet-poorten. Meestal zijn dat er vier wat ruim voldoende is, maar er zijn uitzonderingen naar boven en beneden.

Een van de vele keuzemogelijkheden die de Router Keuzehulp biedt is het aantal Ethernet poorten van de router.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.