Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste rugzak test

 

Je spullen meenemen gaat het meest makkelijk in je rugtas. Met een goede rugzak kun je veel meenemen zonder dat je er last van hebt. Rugzakken worden dan ook voor vele toepassingen gebruikt. Voor dagtrips en vakanties, voor school en werk, of gewoon als je wat kleine boodschappen gaat doen of met de kinderen ergens heen gaat.  Hier kijken we naar de beste rugzakken uit diverse testen.

Beste rugzakken uit de test

Onderstaande rugzak testen zijn uitgevoerd door deskundige organisaties als outdoor-tijdschriften, de consumentenbond en grote outdoor-winkels. Niet uit iedere test komt dezelfde rugzak als beste rugzak tevoorschijn. De tests zijn op datum gesorteerd met de nieuwste test bovenaan.Selecteer zelf je beste rugzak

Iedereen heeft zijn eigen smaak, wensen en eisen. Daarom is de beste rugzak niet voor iedereen gelijk. Selecteer de voor jou beste rugzakken met de Rugzak Vinder. Vink al je wensen en eisen aan en hou uit een bestand van meer dan 2.000 van de beste rugzakken alleen de voor jou beste rugzakken over.

Je kunt daarbij onder andere selecteren op inhoud, laptopformaat, geslacht, merk, activiteit, materiaal, kleur, waterdichtheid, gebruikerswaardering en natuurlijk prijs. Ook kun je de rugzakken selecteren op de aanwezigheid van gewatteerde schouderbanden, een gewatteerde heupgordel of buikgordel, rugventilatie, borstband en meer.

Van alle ruim 2.000 rugzakken zijn test, reviews en gebruikerservaringen te lezen.

Beste rugzak kopen

Een andere aanrader voor bij het kiezen en kopen van de beste rugzak is Beste Rugzak Kopen. Op deze site vind je de beste winkels om online een rugzak te kopen. Met lage prijzen en een veel groter aanbod dan in de gewone winkel. Ook vind je er de actuele rugzak top 10 en meer informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van de beste rugzak.

Beste rugtas/ beste rugzak test

Tips rugzak kopen

Steeds meer mensen nemen in hun rugzak een laptop mee. Naar school, naar werk, maar bijvoorbeeld ook op vakantie of naar vrienden. Let dus goed op of jouw formaat laptop in de rugzak past. En een rugzak met een speciaal laptopvak biedt de meeste bescherming aan je dure laptop. Helemaal als dit laptopvak gewatteerd is.

De gemiddelde rugzak voor school heeft een inhoud van 21 tot 30 liter. Dit is ruim genoeg voor boeken en een niet al te grote laptop. Het kan natuurlijk voorkomen dat een scholier meer dan gemiddeld mee moet nemen, maar een al te grote rugzak is ook niet fijn.

Een licht rugzakje is altijd wel comfortabel mee te nemen. Maar heb je een zwaar bepakte rugzak, bijvoorbeeld met boeken en een laptop, dan zorgen gewatteerde schouderbanden, een gewatteerd rugpaneel en een borstband wel voor het draagcomfort dat je dan nodig hebt.

Fiets je naar school of werk met de rugzak op je rug? Dan is ventilatie op de rug erg belangrijk want dit voorkomt zweten. Gaat de rugzak in een krat op de voordrager? Dan is dit minder belangrijk.

Gebruik je de rugzak voor outdoor activiteiten zoals wandeltochten. Dan kan een ingebouwd drinksysteem handig zijn. Dan kun je namelijk al lopend drinken zonder de rugzak van je rug te halen. Soms is zo'n drinksysteem al in de rugzak aanwezig, maar veel goede outdoor-rugzakken zijn voorbereid op een apart aan te schaffen drinksysteem. Dit is gunstig voor de prijs als je de rugzak wel wilt kopen maar geen behoefte hebt aan het drinksysteem.

Als je de rugzak gebruikt voor sportieve activiteiten is het erg belangrijk dat je de rugzakken goed kunt afstellen op jouw postuur. Dit voorkomt bungelen en schudden.

Minimaal spatwaterdicht is wel belangrijk bij een rugzak. Het wil in Nederland namelijk wel eens regenen.

Zie ook: 


Onderwerp:
Wat is de beste rugzak / wat is de beste rugtas? Hier boven vind je menig beste rugtas test. Deze beste rugzakken testen zijn uitgevoerd door deskundige organisaties. Naast deze beste beste rugtas test vind je ook algemene informatie en tips voor bij het kiezen van jouw persoonlijk beste rugtas / beste rugzak.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *