Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste scheerapparaat test

Op zoek naar het beste scheerapparaat tegen de beste prijs? Hieronder vind je de beste scheerapparaten uit diverse testen van scheerapparaten.


Beste scheerapparaat test Philips

Philips scheerapparaat

In dit scheerapparaat test overzicht vind je niet alleen de beste elektrische scheerapparaten uit de test, maar de beste scheermesjes en de beste ladyshaves.Uitslagen scheerapparaten test

Ook hebben we tips en informatie over het kiezen van je beste scheerapparaat, maar eerst kijken we naar de beste scheerapparaten uit verschillende testen.
 

Zie ookBeste scheerapparaat kopen

Wil je meer informatie over scheerapparaten, de goedkoopste en beste winkels, reviews en de actuele top 10 van scheerapparaten? Kijk dan op Beste Scheerapparaat Kopen

Of gebruik de onderstaande Scheerapparaat Keuzehulp die je helpt met het vinden van het voor jou beste scheerapparaat tegen de laagste prijs.


Scheerapparaat keuzehulp

Scheerapparaat met kopsysteem of bladsysteem?

Elektrische scheerapparaten kun je in twee soorten onderverdelen. Het kopsysteem scheerapparaat en het bladsysteem scheerapparaat. Hieronder uitleg over beide soorten scheerapparaten.

Roterende scheerkoppen
Een kopsysteem scheerapparaat is een scheerapparaat met roterende scheerkoppen. De Philips scheerapparaten zijn het duidelijkste voorbeeld van een roterend scheerapparaat. Deze Philips scheerapparaten beschikken over drie ringen met ronde scheermesjes die gaan draaien zodra je het scheerapparaat aanzet.

Roterende scheerapparaten worden over het algemeen als het beste scheerapparaat gezien als er sprake is van zware baardgroei. Ook bij baardhaartjes die naar verschillende kanten groeien is een scheerapparaat met draaiende scheerkoppen vaak het beste scheerapparaat.

Vibrerende scheerapparaten
Een bladsysteem-scheerapparaat werkt met een blok scheermesjes die onder folie verborgen zijn. Deze scheermesjes draaien niet maar trillen (vibreren) met zeer hoge snelheid. Ze tillen de haartjes omhoog en snijden ze af. Bladsysteem scheerapparaten zijn het meest bekend van Braun en Remington.

Vibrerende scheerapparaten geven een mooi glad resultaat, mits de baardharen niet al te stug zijn. Ook zijn dit de beste scheerapparaten als de baardhaartjes een rechte groeirichting hebben. 

Kort samengevat: Een roterend scheerapparaat is het beste scheerapparaat bij lastig scheerwerk. Een vibrerend scheerapparaat is het beste scheerapparaat bij lichte baardgroei.

Droog scheren of nat scheren met een scheerapparaat? 

Een elektrisch scheerapparaat was aanvankelijk uitsluitend een droog alternatief voor het nat scheren met een mesje. Tegenwoordig kun je echter met veel elektrische scheerapparaten ook nat scheren. 

Zelfs onder de douche scheren is bij veel goede elektrische scheerapparaten geen probleem. Maar je kunt je er ook gewoon bij de wastafel elektrisch mee scheren, met scheerschuim, scheercrème of een ander nat scheerproduct.

Nat scheren geeft over het algemeen een gladder resultaat. Ook heb je bij nat scheren minder kans op irritatie of ingegroeide haartjes als je scheerschuim of scheercrème gebruikt. En het nat scheren met een goed scheerapparaat voelt aangenamer aan als je bezig bent.

Droog scheren daarentegen heeft weer als voordeel dat het altijd en overal kan en maar weinig tijd kost. Droog scheren gaat sneller en makkelijker en je bespaart bij droog scheren op de kosten van scheerschuim of scheergel.

Beste scheerapparaat bij zware baardgroei

Hierboven noemden we al even het roterende scheerapparaat als (meestal) het beste scheerapparaat bij zware baardgroei. Ook nat scheren maakt het scheren van stugge baardstoppels een stuk makkelijker. Voor het beste resultaat kun je je gezicht het best eerst insmeren met een pre shave olie of crème en vervolgens tijdens het scheren scheerschuim of scheercrème gebruiken.

Het beste scheerapparaat bij zware baardgroei is te vinden in het bovenstaande overzicht met beste scheerapparaten uit de test.

Beste scheerapparaat bij gevoelige huid

Bij het scheerapparaat test overzicht bovenaan is ook de beste scheerapparaat bij een gevoelige huid uit de test te vinden. Ook vind je bij deze test een overzicht van andere goede scheerapparaten bij scheerirritatie en huidproblemen.

Scheerapparaat met koelfunctie

Ook goed tegen scheerirritatie is de koelfunctie. Bij een koelfunctie wordt de huid onder het scheren gekoeld waardoor het scheren minder irriteert. Helaas is de koelfunctie bij scheerapparaten nog zeldzaam. 

Kijk in de Scheerapparaat Keuzehulp bij het bovenaan genoemde Beste Scheerapparaat Kopen voor de scheerapparaten met koelfunctie.

Basisstation / Reinigingsstation

Veel luxe scheerapparaten worden geleverd met een basisstation. Dit is een houder waarin je het scheerapparaat plaatst om deze op te laden. Dat vinden veel mensen plezieriger dan opladen via een snoer.

Ook staat een scheerapparaat op een basisstation veel netter dan een scheerapparaat dat je aan een snoer aan het stopcontact hangt.

Vaak doet het basisstation van de beste scheerapparaten met oplaadstation ook als reinigingsstation dienst. De scheerkoppen worden dan met behulp van een reinigingsvloeistof gereinigd terwijl het scheerapparaat in de houder staat.
Merken beste scheerapparaten

In het begin van dit verhaal staan de testen van scheerapparaten opgesomd. Hier kun je zien wat de beste scheerapparaten zijn door de deskundigen, gebaseerd op vergelijkende testen. Kijk daar voor je beste scheerapparaat.

Een paar fabrikanten van scheerapparaten zie je in het scheerapparaat test overzicht regelmatig terugkomen. De meest toonaangevende fabrikanten, met volgens velen de beste scheerapparaten, zijn Braun, Philips en Remington. Deze drie merken vormen de overduidelijke top drie.

Braun scheerapparaten

Een van de beste scheerapparaat merken is dus Braun. Braun maakt uitsluitend scheerapparaten met foliescheerhoofden. De Braun scheerapparaten zijn ontworpen om nauwkeurig en comfortabel te scheren. dat kan zowel nat als droog.

De Braun scheerapparaten zijn onderverdeeld in een groot aantal series. 
Hun meest eenvoudige (en goedkope) scheerapparaat is de Braun Series 1 met een prijskaartje ieder model daarop is weer iets beter. Het Braun Series 8 scheerapparaat is een ander (luxe en beter) model, dat bij het Brauns Series 9 scheerapparaat geperfectioneerd wordt. Dit Braun Series 9 scheerapparaat is het beste scheerapparaat van Braun (maar ook het duurste).

 • Braun Series 1: Goedkoop scheerapparaat met één scheerelement.
 • Braun Series 3: Met snellere bewegingen en 3 scheerelementen.
 • Braun Series 5: Nog sneller (24.00 snij-acties per minuut), pakt zachtjes langere haren.
 • Braun Series 6: Scheerapparaat past vermogen aan baarddichtheid aan en past zich aan bij lage druk.
 • Braun Series 7: Heeft een 360 graden aanpassing zodat je beter glad kunt scheren op moeilijk bereikbare plekken.
 • Braun Series 8: Ander model scheerapparaat met 3+1 scheerelementen, 30.000 snijdende acties, precisie+trimmer, sonische trillingen.
 • Braun Series 9: Scheerapparaat met 4+1 scheerelementen en 40.000 snijdende acties. 

Verder is er ook nog de Braun MobilShave, een compact reisscheerapparaat, en de Braun Series X die naast een scheerapparaat ook een styler en trimmer is.

Bij de aanbiedingen op het bovengenoemde Beste Scheerapparaat Kopen vind je al deze Braun scheerapparaten.

Philips scheerapparaten

In tegenstelling tot Braun maakt Philips bij zijn scheerapparaten gebruik van 3 ronddraaiende mesjes. Deze worden in diverse modellen geleverd.  Ook Philips heeft zijn scheerapparaten in diverse series onderverdeeld. Het begin bij de Philips Shaver Series 1000 en loopt op tot de Philips Shaver Series 900, en ieder Philips scheerapparaat is weer een stukje beter en uitgebreider:

 • Philips 1000 scheerapparaat: Goedkoop Philips scheerapparaat voor droog scheren.
 • Philips 3000 shaver: Met dit Philips scheerapparaat kun je naast droog ook nat scheren.
 • Philips 4000 scheerapparaat: Geschikt voor onder de douche, ingebouwde trimmer, 360-D flexibele scheerhoofden, betere steel precision mesjes, power adapt sensor.
 • Philips 7000 Series scheerapparaat: Met basisstation als oplader, quick clean pod, app en bluetooth, skinglide coating.
 • Philips 9000 scheerapparaat: Dual steel precision mesjes, nano skinglide coating, druksensor, geavanceerd oled scherm.
De prijzen en specificaties van al deze Philips scheerapparaten kun je vinden bij de aanbiedingen op het boven genoemde Beste Scheerapparaat Kopen.

Remington scheerapparaten

Remington maakt zowel roterende scheerapparaten (met draaiende scheermesjes) en foliescheerapparaten (met een scheerblad). De scheerapparaten met roterende mesjes zijn het best geschikt voor mannen die een zware baardgroei hebben of omdat ze meer baardhaartjes hebben omdat ze zich niet dagelijks scheren. Ook als je haartjes alle kanten opgroeien is een scheerapparaat met roterende scheermesjes beter.

Een scheerapparaat met een folie scheerblad is beter voor mannen met een gevoelige huid, met een lichte baardgroei of als je je dagelijks scheert waarbij je nog weinig baardhaar en snorhaar hebt. 

Met beide technieken heeft Remington een hele serie scheerapparaten, te veel om op te noemen. Bij de scheerapparaat aanbiedingen op het eerder genoemde Beste Scheerapparaat Kopen kun je al deze Remington scheerapparaten vinden.

Andere goede scheerapparaten

Er zijn nog meer fabrikanten van scheerapparaten, waaronder bekende namen als AEG. Grundig, Wilkinson en Panasonic, maar deze scheerapparaten zijn aanmerkelijk minder populair en deze merken bieden veel minder keuze uit verschillende modellen scheerapparaten. Voor het beste scheerapparaat kom je meestal uit bij de fabrikanten uit de top drie.Accessoires en opzetstukken

Bij een goed scheerapparaat worden vaak accessoires meegeleverd. Meestal is het zo dat hoe luxer (en duurder) het scheerapparaat is, hoe meer er wordt meegeleverd. Zo'n accessoire kan een schoonmaakborsteltje zijn of een reisetui, maar ook meer functionele accessoires zoals het eerder genoemde basisstation / reinigingsstation.

Andere belangrijke accessoires die soms bij een goed scheerapparaat worden meegeleverd zijn de opzetstukken. Een opzetstuk voegt mogelijkheden aan het scheerapparaat toe. Hieronder wat voorbeelden van opzetstukken voor een goed scheerapparaat.

Baardtrimmer opzetstuk
Een opzetstuk kan heel handig en functioneel zijn. Met een baardtimmer-opzetstuk maak je bijvoorbeeld van je scheerapparaat een baardtrimmer. 

Met een baardtrimmer kun je je baard, maar ook je bakkebaarden of snor, korter maken zonder het risico deze weg te scheren. Zo kun je dus meer dan alleen glad scheren met je scheerapparaat, en dit opzetstuk is ook erg handig voor een mooi strak paar-dagen-baardje.

Precisietrimmer opzetstuk

Met een precisietrimmer (detailtrimmer) is een opzetstuk waarmee je lijnen heel strak kunt scheren. Deze gebruik je bijvoorbeeld bij de tanden van je snor, baard en bakkebaarden. Door het gebruik van een scheerapparaat met precisietrimmer krijg je hele scherpe contouren en een heel net scheerresultaat.

Neustrimmer opzetstuk
Met een neustrimmer of oortrimmer opzetstuk kun je met een scheerapparaat de haren in je neus of oren perfect wegscheren. Dit opzetstuk heeft een schuine vorm zodat je met je scheerapparaat heel goed bij de haartjes kan. Iets wat je anders niet lukt.

Scheren van deze haartjes gaat heel wat plezieriger en pijnlozer dan dat je de neusharen of oorharen moet uittrekken.

Gezichtsreiniger opzetstuk
Vrij zeldzaam maar erg handig is het gezichtsreiniger opzetstuk. Dit is een borstel die je op het scheerapparaat plaatst en waarmee je voor het scheren eerst de huid reinigt door deze op hoge snelheid te borstelen. 

Zo worden de dode huidcellen voor het scheren verwijderd. Dit levert een gladde huid op, maar is ook goed in de strijd tegen scheerirritatie en een overgevoelige huid. Heb je last van deze scheerproblemen? Dan is een scheerapparaat met gezichtsreiniger voor jou het beste scheerapparaat.


Bij het bovenstaande Beste Scheerapparaat Kopen vind je de beste scheerapparaten van elke soort.

Zie ook:


Onderwerp:
Zoek je je beste scheerapparaat? Bovenaan deze pagina zie je de beste scheerapparaten uit de test. Niet één beste scheerapparaat uit de test, maar een hele reeks goede scheerapparaten die in een groot aantal testen als beste scheerapparaat of als beste koop getest zijn. Bijvoorbeeld het beste scheerapparaat voor mannen met een hardnekkige baardgroei, het beste goedkope scheerapparaat en het beste scheerapparaat bij een gevoelige huid. Deze testen zijn uitgevoerd door consumenten organisaties, maar ook door grote webwinkels als Bol.com en Coolblue, door kranten en tijdschriften en andere deskundige organisaties. Verder vind je veel tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste scheerapparaat.


Een reactie posten

2 Reacties

 1. Mijn beste scheerapparaat is een Philips scheerapparaat omdat ik de voorkeur geef aan hun drie roterende scheerkoppen. Ik kon geen Consumentenbond scheerapparaat test vinden maar via deze site vond ik het Philips 300 scheerapparaat. Dit is een goed scheerapparaat dat best goedkoop is (iets van 80 euro). Maar wel met een goede accu, met trimmer en geschikt voor onder de douche. Ook heeft dit Philips scheerapparaat geen moeite met mijn beste zware baardgroei.

  Het is alleen jammer dat je niet gelijktijdig kunt opladen en scheren, maar die functie bijna geen enkel scheerapparaat meer. Gelukkig heeft dit goede scheerapparaat een duidelijke stroom indicator en als je toch de eigenwijs bent om op tijd op te laden is er een snellader functie die in 5 minuten genoeg oplaad om je te scheren. Ik ben tevreden over dit relatief goedkope Philips scheerapparaat dat voor mij zeker tot de beste scheerapparaten behoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb altijd Philips scheerapparaten met drie ronde scheerkoppen gehad. Ik heb laatst de fout gemaakt een kopsysteem scheerapparaat van Braun te kopen maar als je die roterende koppen gewend bent ik dat helemaal niets. Bovendien reageerde mijn huid er slecht op, het voelde schraal en jeukend aan. Binnen een maand heb ik weer een Philips scheerapparaat gekocht. Zonde van het geld voor die andere, maar een levensles wijzer.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.