Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste scheerapparaat test

Op zoek naar het beste scheerapparaat tegen de beste prijs? Hieronder vind je de beste scheerapparaten uit diverse testen van scheerapparaten. In dit scheerapparaat test overzicht vind je niet alleen de beste elektrische scheerapparaten uit de test, maar de beste scheermesjes en de beste ladyshaves.

Uitslagen testen scheerapparaten

Zie ook


Beste scheerapparaat kopen

Wil je meer informatie over scheerapparaten, de goedkoopste en beste winkels, reviews en de actuele top 10 van scheerapparaten? Kijk dan op Beste Scheerapparaat Kopen. Je vindt daar ook een Scheerapparaat Keuzehulp die je helpt met het vinden van het voor jou beste scheerapparaat.

Scheerapparaat met kopsysteem of bladsysteem?

Elektrische scheerapparaten kun je in twee soorten onderverdelen. De kopsysteem scheerapparaten en de bladsysteem scheerapparaten.

Roterende scheerkoppen
Een kopsysteem scheerapparaat is een scheerapparaat met roterende scheerkoppen. De Philips scheerapparaten zijn het duidelijkste voorbeeld van een roterend scheerapparaat. Deze Philips scheerapparaten beschikken over drie ringen met ronde scheermesjes die gaan draaien zodra je het scheerapparaat aanzet.

Roterende scheerapparaten worden over het algemeen als het beste scheerapparaat gezien als er sprake is van zware baardgroei. Ook bij baardhaartjes die naar verschillende kanten groeien is een scheerapparaat met draaiende scheerkoppen vaak het beste scheerapparaat.

Vibrerende scheerapparaten
Een bladsysteem-scheerapparaat werkt met een blok scheermesjes die onder folie verborgen zijn. Deze scheermesjes draaien niet maar trillen (vibreren) met zeer hoge snelheid. Ze tillen de haartjes omhoog en snijden ze af. Bladsysteem scheerapparaten zijn het meest bekend van Braun en Remmington.

Vibrerende scheerapparaten geven een mooi glad resultaat, mits de baardharen niet al te stug zijn. Ook zijn dit de beste scheerapparaten als de baardhaartjes een rechte groeirichting hebben. Roterende scheerapparaten zijn het beste scheerapparaat bij het meer lastige scheerwerk.


Droog scheren of nat scheren met een scheerapparaat?

Een elektrisch scheerapparaat was aanvankelijk een droog alternatief voor het nat scheren met een mesje. Tegenwoordig kun je echter met veel elektrische scheerapparaten ook nat scheren. Zelfs onder de douche scheren is bij deze elektrische scheerapparaten geen probleem. Maar je kunt je er ook gewoon bij de wastafel elektrisch mee scheren, met scheerschuim, scheercrème of een ander nat scheerproduct.

Nat scheren geeft over het algemeen een gladder resultaat. Ook heb je bij nat scheren minder kans op irritatie of ingegroeide haartjes als je scheerschuim of scheercrème gebruikt. En het nat scheren met een goed scheerapparaat voelt aangenamer aan als je bezig bent.

Droog scheren daarentegen heeft weer als voordeel dat het altijd en overal kan en maar weinig tijd kost. Droog scheren gaat sneller en makkelijker en je bespaart bij droog scheren op de kosten van scheerschuim of scheergel.

Basisstation / Reinigingsstation

Veel luxe scheerapparaten worden geleverd met een basisstation. Dit is een houder waarin je het scheerapparaat plaatst om deze op te laden. Dat vinden veel mensen plezieriger dan opladen via een snoer, en een scheerapparaat op een basisstation staat ook veel netter dan een scheerapparaat dat je aan een snoer aan het stopcontact hangt.

Vaak doet het basisstation van de beste scheerapparaten met oplaadstation ook als reinigingsstation dienst. De scheerkoppen worden dan met behulp van een reinigingsvloeistof gereinigd terwijl het scheerapparaat in de houder staat.

Merken beste scheerapparaten

In het begin van dit verhaal staan de testen van scheerapparaten opgesomd. Hier kun je zien wat de beste scheerapparaten zijn door de deskundigen, gebaseerd op vergelijkende testen. Kijk daar voor je beste scheerapparaat.

Een paar fabrikanten van scheerapparaten zie je in het scheerapparaat test overzicht regelmatig terugkomen. De meest toonaangevende fabrikanten, met volgens velen de beste scheerapparaten, zijn Braun, Philips en Remington. Deze drie merken vormen de overduidelijke top drie.

Er zijn nog meer fabrikanten van scheerapparaten, waaronder bekende namen als AEG. Grundig, Wikinson en Panasonic, maar deze scheerapparaten zijn aanmerkelijk minder populair en deze merken bieden veel minder keuze uit verschillende modellen scheerapparaten. Voor het beste scheerapparaat kom je meestal uit bij de fabrikanten uit de top drie.

Beste scheerapparaat test Philips

Philips scheerapparaat

Accessoires en opzetstukken

Bij een goed scheerapparaat worden vaak accessoires meegeleverd. Meestal is het zo dat hoe luxer (en duurder) het scheerapparaat is, hoe meer er wordt meegeleverd. Dat kan een schoonmaakborsteltje zijn of een reisetui, maar ook meer functionele accessoires zoals het eerder genoemde basisstation / reinigingsstation.

Baardtrimmer opzetstuk
Heel handig en functioneel zijn de opzetstukken die meegeleverd worden. Met een baardtimmer-opzetstuk maar je bijvoorbeeld van je scheerapparaat een baardtrimmer. Hiermee kun je je baard, maar ook je bakkebaarden of snor, korter maken zonder het risico deze weg te scheren. Zo kun je dus meer dan alleen scheren met je scheerapparaat, en dit opzetstuk is ook erg handig voor een mooi strak paar-dagen-baardje.

Precisietrimmer opzetstuk

Met een precisietrimmer (detailtrimmer) haal je haren wel helemaal weg, maar dit doe je niet bij grote oppervlakken, zoals normaal bij een scheerapparaat, maar met een precisietrimmer werk je de lijnen heel strak bij, bijvoorbeeld bij snor, baar en bakkebaarden. Zo krijg je hele scherpe contouren.

Neustrimmer opzetstuk
Met een neustrimmer of oortrimmer opzetstuk kun je de haren in je neus of oren perfect wegscheren. Dit opzetstuk heeft een schuine vorm zodat je heel goed bij de haartjes kan. Scheren van deze haartjes gaat heel wat plezieriger en pijnlozer dan dat je ze moet uittrekken.

Gezichtsreiniger opzetstuk
Vrij zeldzaam maar erg handig is het gezichtsreiniger opzetstuk. Dit is een borstel die je op het scheerapparaat plaatst en waarmee je voor het scheren eerst de huid reinigt door deze op hoge snelheid te borstelen. Zo worden de dode huidcellen voor het scheren verwijderd. Dit levert een gladde huid op, maar is ook goed in de strijd tegen scheerirritatie en een overgevoelige huid.

Scheerapparaat met koelfunctie

Ook goed tegen scheerirritatie is de koelfunctie. Bij een koelfunctie wordt de huid onder het scheren gekoeld waardoor het scheren minder irriteert. Helaas is de koelfunctie bij scheerapparaten nog zeldzaam. Kijk in de Scheerapparaat Keuzehulp bij het bovenaan genoemde Beste Scheerapparaat Kopen voor de scheerapparaten met koelfunctie.

Bij het bovenstaande Beste Scheerapparaat Kopen vind je de beste scheerapparaten van elke soort.


Onderwerp:
Zoek je je beste scheerapparaat? Bovenaan deze pagina zie je de beste scheerapparaten uit de test. Niet één beste scheerapparaat uit de test, maar een hele reeks goede scheerapparaten die in een groot aantal testen als beste scheerapparaat of als beste koop getest zijn. Bijvoorbeeld het beste scheerapparaat voor mannen met een hardnekkige baardgroei, het beste goedkope scheerapparaat en het beste scheerapparaat bij een gevoelige huid. Deze testen zijn uitgevoerd door organisaties als de consumentenbond, maar ook door grote webwinkels als Bol.com en Coolblue, door kranten en tijdschriften en andere deskundige organisaties. Verder vind je veel tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste scheerapparaat.


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.