Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dit zijn de beste schoenen in elke soort

Kijk hier voor alle door de schoenen expert aangewezen beste schoenen en laarzen. Plus aanbiedingen van deze goede schoenen bij de beste (en goedkoopste) winkels.
Beste schoenen uit de test

Ook het gebied van schoenen hebben we tests verzameld. Deze tests zijn uitgevoerd door experts op het gebied van schoenen. De meeste tests betreffen sportschoenen zoals hardloopschoenen test en de wandelschoenen test omdat dit soort schoenen minder smaakgevoelig qua design zijn dan bijvoorbeeld pumps, veterschoenen en laarsjes.


Zie ook:


Het betreft nog maar een klein aantal tests, maar meer testen van schoenen, ook met betrekking tot andere type schoenen volgen binnenkort.Aanbiedingen schoenen per merken

Waar we al wel naar kunnen verwijzen zijn naar de overzichten van merken schoenen van de schoenenwebsite Schoenenadvies.nl. Daar vind je per merk van ieder soort schoenen de aanbiedingen. Of dat nu sandalen, veterschoenen, kinderschoenen, pumps, enkellaarsjes of sportschoenen voor een bepaalde sport zijn. Je vind hier de aanbiedingen van al deze schoenen bij de belangrijkste schoenenwinkels van Nederland.Luxe schoenen en goedkope schoenen

Schoenen heb je in diverse prijsklassen. Je hebt goedkope schoenen van goedkope schoenmerken en je hebt veel duurdere schoenen van bekende A-merken en modemerken. Het grote verschil in prijs is niet altijd merkbaar  aan de kwaliteit van de schoenen. Voor een groot deel betaal je ook voor de naam en de marketing van de schoenfabrikant. En voor hun winstmarges.

Ook de grote schoenenmerken en modemerken laten hun schoenen vaal in lage loon landen produceren, vaak ook door lokale fabrikanten. Soms komen de goedkope schoenen van de goedkope merken bij dezelfde of soortgelijke fabrieken vandaan. De merknaam (het label) en de prijs zeggen dus niet alles over de kwaliteit van schoenen. Vaak zijn dure schoenen en laarzen wel wat beter door het gebruik van duurdere materialen, maar dure schoenen zijn lang niet altijd de beste schoenen.

Bij de bovenstaande beste schoenen uit de test kom je daarom ook wel eens goedkopere schoenen tegen. En ook al is een goedkope schoen soms iets minder van kwaliteit, dan kan een te groot prijsverschil de schoenen toch tor de beste koop maken.

Kijk hier boven voor alle beste hardloopschoenen, beste wandelschoenen, beste slippers. beste pantoffels, beste werkschoenen, beste regenlaarzen en andere beste schoenen en beste laarzen uit de test.


Beste schoenen merken

Er zijn schoenen van duizenden schoenmerken in Nederland en België te koop. Het ene merk is beter dan de andere. Maar er zijn een aantal schoenmerken die er echt bovenuit steken. Zowel qua kwaliteit als qua populariteit, verkoopcijfers en de breedte van hun aanbod.

Dit zijn een aantal van de beste merken schoenen van dit moment:

Nike 

Het bekende sportmerk Nike is in Nederland één van de meest verkopende schoenmerken. Nike maakt alleen sportieve schoenen. Nike is op het gebied van schoenen gespecialiseerd in sneaker en sportschenen.

Adidas

Ook Adidas is een sportmerk dat in Nederland tot de grootste schoenfabrikanten behoort. Ook Adidas maakt vooral sportschoenen en sneakers, maar er zijn ook Adidas schoenen in de vorm van slippers en sandalen.

Puma

Alleen sportmerken in de top 3. Het aanbod aan Puma schoenen is vergelijkbaar met dat van Adidas.

New Balance

Ook New Balance maakt sneakers, maar dit is meer een lifestyle merk dan een sport merk. New Balance schoenen staan bekend om een goede demping en een goed comfort. Er zijn ook New Balnce schioenen in verschillende breedtematen te koop.

Skechers

Skechers is een Amerikaans schoenmerk dat schoenen in vele stijlen biedt. Veel sportschoenen en sneakers, maar ook wandelschoenen en een brede collectie aan casual schoenen en modieuze schoenen.Skechers is één van de grootste schoenmerken ter wereld.

Clarks

Een ander schoenmerk dat tot de grootste en beste schoenen merken ter wereld behoort is het Britse Clarks. Clarks maakt hele veel verschillende schoenen voor dames, heren en kinderen, maar is vooral bekend om zijn klassieke schoenen. Ze hebben veel nette en geklede schoenen, en klassieke modellen als desert boots, oxford schoenen, chelsea boots en chukka laarzen. Dit zijn vooral stijlvolle schoenen van goede kwaliteit.

Vans

Vans schoenen zijn hippe casual schoenen die vooral onder jongeren populair zijn. De meest kenmerkende Vans schoenen zijn minimalistisch vormgegeven canvas schoenen met rubberen zool.

Gabor

Gabor is één van de beste schoenmerken voor damesschoenen. Gabor maakt schoenen voor dames van hoge kwaliteit, van goede materialen als echt leer, textiel en suède. Gabor schoenen zijn comfortabele schoenen en ze zien er heel mooi en verzorgd uit. Gabor schoenen zijn geen goedkope schoenen, maar behoren wel tot de beste schoenen en beste laarzen voor dames.

Converse

Ook Converse schoenen hebben een eenvoudig tijdloos design. Converse schoenen zijn evenals de Vans schoenen gemaakt van canvas en voorzien van een zool van rubber. De meest bekende Converse schoenen zijn de Converse All Stars (de Chucks). 

Timberland

De Timberland schoenen (Timberlands) zijn meer outdoor schoenen dan sportschoenen om te zien. De Timberlands staan bekend om hun goede degelijke kwaliteit. Deze schoenen kunnen goed tegen een stootje en beschermen je voeten beter dan sneakers. Timberland is één van de meest beste schoenen merken.

Dr. Martens

Over robuuste schienen gesproken. Op dat gebied behoren Dr. Martens schoenen (Docs) tot de beste schoenen. Dr. Martens schoenen zijn robuuste sterke boots, vaak met een bovenkant van leer, die heel goed bestand zijn tegen zware omstandigheden. Dr. Martens schoenen zijn ook heel comfortabel, mede door de AirWair zool met luchtkussens die zorgt voor extra demping en comfort tijdens het lopen. 

Ecco

Ecco is een grote schoenfabrikant uit Denemarken. Ecco maakt alle soorten schoenen voor dames, heren en kinderen. Over het algemeen hebben Ecco schoenen een casual uitstraling en zijn het schoenen die comfortabel en goed van kwaliteit zijn.

Havaianas 

Haivaianas staat bekend als het beste slipper merk. De Havaianas teenslippers zijn zeer goed van kwaliteit en zijn te koop in vele mooie designs. Daarnaast maakt het Braziliaanse Havaianas nog meer mooie zomerschoenen.

Sendra

Het Spaanse Sendra heeft weer een andere specialiteit. Sendra is één van de beste dameslaarsjes merken. Sendra staat bekend om zijn mooie laarzen en laarsjes in cowboy en western stijl. Het zijn de beste schoenen op dit gebied die met de hand gemaakt worden.

Birkenstock

Birkenstock moeten we natuurlijk ook even noemen bij de beste schoenen merken. Birkenstock staat bekend om hun sandalen en slippers (de birkenstocks) maar ze maken nog veel meer goede schoenen waaronder pantoffels, sneakers, ballerina's, muilen, hoge en lage casual schoenen, nette veterschoenen en werkschoenen. Er zijn Birkenstock schoenen voor dames, heren, meisjes en jongens.

Bij de eerder genoemde beste merken schoenen vind je van al deze schoenmerken die aanbiedingen bij de belangrijkste schoenenwinkels in Nederland.Uit welke landen komen je schoenen?

Zoals we hier boven al schreven komen veel schoenen uit landen waarvan je het misschien niet verwacht. 

Nike is bijvoorbeeld een Amerikaans merk, maar hun schoenen komen vaak uit landen als China, Vietnam, Indonesië, Thailand en India, waar Nike fabrieken en / of productiepartners heeft. Ook Europese landen als Italië en Portugal zijn grote schoen producenten. En Duitsland is altijd al een grote schoenproducent geweest. Veel schoenmerken die schoenen van de beste kwaliteit leveren komen uit Duitsland.

Dit was in 2019 de top 7 van invoer van schoenen voor de Nederlandse markt (op omzet):

1. Duitsland
2. België
3. China
4. Hongkong
5. Portugal
6. Italië
7. Bangladesh

Vanuit België en Duitsland komen er veel elders geproduceerde landen binnen. Vanuit Hongkong komen veel in China gemaakte schoenen. Italië, Portugal en Duitsland zijn de grootste Europese fabrikanten van schoenen en China en Bangladesh zijn populair als lage lonen landen bij schoenmerken.2,5 miljard aan schoenen per jaar

In Nederland wordt jaarlijks circa 2,5 miljard euro aan schoenen gekocht. Het aandeel aan damesschoenen (49%) is daarin groter dan dat van herenschoenen (38%) omdat dames gemiddeld over meer paar schoenen beschikken dan heren. ´

Nog wat cijfers: 

  • 57% van de vrouwen en 50% van de mannen koopt wel eens schoenen online.
  • Bij de leeftijdscategorie 25 tot 35 jaar is dat percentage het hoogst, 72%
  • Hou ouder hoe minder vaak de schoenen online gekocht worden.
  • 66% van de hoog opgeleiden koopt schoenen online.
  • Bij de middelbaar opgeleiden is dat 58% en bij laag opgeleiden 40%.
  • Hoewel je in stedelijke gebieden de meeste schoenenwinkels hebt kopen stedenlingen het meest schoenen online.

Zie ook: 

Een reactie posten

0 Reacties