Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste schooltas

Wat is de beste schooltas? Hier de beste schooltassen uit de test, tips voor het kiezen van de beste schooltas, en de beste winkels om een goede schooltas goedkoop te kopen.

Aan de beste schooltas worden heel wat eisen gesteld. De beste schooltas is praktisch ingericht, comfortabel om te dragen en bevat veel ruimte, ook voor de laptop die veel scholieren en studenten tegenwoordig bij zich dragen. 

Deze laptop en andere spullen moeten goed beschermd worden, en natuurlijk ziet de beste schooltas er mooi uit met de juiste uitstraling.

Hier kijken we naar de beste schooltassen uit de test en andere goede schooltassen.

Overzicht goede schooltassen

Kijk hier onder voor alle schooltassen, aanbevolen schooltassen en aanbiedingen van schooltassen.

Maar wat zijn de beste schooltassen uit de test. Hieronder vind je een overzicht met diverse testen van schooltassen en de beste schooltas uit die betreffende schooltas test.

Rugtas meestal beste schooltas

Er is een tijd geweest dat scholieren met zware leren boekentassen als schooltas liepen te slepen. Die tijd is gelukkig voorbij. De meeste studenten en scholieren hebben tegenwoordig een comfortabele en praktische rugzak of andere rugtas als schooltas. 

Ook een modieuze schoudertas kan eventueel als schooltas dienst doen. Mits deze schoudertas schooltas genoeg ruimte biedt voor de laptop. 

Hetzelfde geldt voor de schooltas handtas.  Maar de beste schooltassen zijn over het algemeen een rugzak.

Vooral voor studenten en scholieren die op de fiets naar hun school of studie gaan is een rugzak aan te raden. Of ze moeten een transportfiets gebruiken, daarop is een schoudertas of handtas ook goed mee te nemen,


De beste schooltas is tevens laptoptas

Studenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs dragen tegenwoordig heel vaak een laptop bij zich. Dat stelt natuurlijk heel andere eisen aan een goede schooltas. De beste schooltas moet dan tevens een goede laptoptas zijn. Met niet alleen voldoende ruimte voor de laptop, maar ook een goede bescherming die de laptop tegen stoten en vallen beschermt.


De schooltas was vroeger een boekentas voor school boeken, maar tegenwoordig is het meer een laptoptas.


Indeling van de beste schooltas

De schoolspullen en studiemateriaal die scholieren en studenten meenemen is de laatste jaren sterk veranderd. Was de schooltas vroeger vooral een boekentas, tegenwoordig is het meer een laptoptas. Er is ruimte nodig voor een laptop, voor de bijbehorende stroomadapter en eventueel voor een losse muis en andere laptop accessoires. 

Maar aan de andere kant gaan er veel minder boeken, schriften en schrijfmaterialen mee dan vroeger. Alles verschuift naar online en digitaal, ook bijvoorbeeld de schoolagenda.

Dat heeft tot gevolg dat de beste schooltas tegenwoordig heel anders is ingedeeld.Maak als je je beste schooltas kiest eerst een lijstje van hetgeen je dagelijks mee neemt en kijk of de schooltas die je op het oog hebt daar aan voldoet. 

De ene schooltas biedt veel meer vakken en vakjes dan de andere en een zacht gewatteerd laptopvak is sterk aan te raden als je een laptop mee neemt in je schooltas.

Kleine vakken in een schooltas zijn reuze handig voor de telefoon, huissleutels, oortjes en ander klein spul. Die vind je in een speciaal klein vakje veel makkelijker terug dan dat ze in een groot vak van de schooltas verdwijnen.

Ook handig is een speciaal vak of houder voor een waterfles. Bij zo'n houder blijft het water ook buiten de tas en daarmee uit de buurt van je laptop en boeken. Wel zo veilig!

Schooltas meisjes en jongens

We hebben het hier boven vooral over laptop tassen voor studenten en scholieren van middelbare school en voortgezet onderwijs. Basisschool leerlingen hoeven immers (meestal) geen laptop mee te nemen.

Bij de schooltas test vind je wel de beste schooltas test voor kinderen van de basisschool. Hier vind je de beste schooltassen voor meisjes en jongens in de lagere school leeftijd. Op die leeftijd is er een groot verschil tussen een schooltas meisje en een laptoptas jongen. Het verschil zit hem vooral in het design. Meiden willen een echte meisjes schooltas, jongens willen een stoere schooltas.

Schooltassen voor kleuters en basisschool leerlingen zijn dan ook te koop met prints in vele stijlen. Populaire personages en thema's die je op veel schooltassen voor kleine kinderen tegenkomt zijn Mickey Mouse. Minnie Mouse, Paw Patrol, Frozen, Unicorn, Paarden, Dino's en Spiderman. En dat is nog maar een kleine greep uit de meer dan 100 schooltas thema's die je bij de bovenstaande schooltas aanbiedingen kunt vinden.

Schooltas dames en heren

Bij oudere kinderen, tieners en studenten is het verschil tussen een schooltas voor een meisje en jongen minder groot. Wel kiezen meisjes en dames soms voor een modieuze schoudertas of handtas als schooltas, in plaats van voor een rugtas.

Natuurlijk moet dit dan wel een schooltas met laptopvak zijn, want bij studenten is de laptopvak een must om de laptop veilig mee te nemen van huis naar studie.

Wat is een goede schooltas?

Niet alle schooltassen die als zodanig verkocht worden zijn dus een goede schooltas. Maar aan welke eisen moeten de beste schooltassen voldoen? Hier een kort overzicht.

 • Een goede schooltas is comfortabel om te dragen. De beste schooltas voor de meeste scholieren en studenten is een rugtas met de juiste pasvorm, verstelbare draagbanden en een gevoerde achterkant.
   
 • De schooltas moet de druk van het gewicht goed verdelen om overbelasting te voorkomen. 
   
 • De beste schooltas is een rugzak die licht van gewicht is. De inhoud is vaak al zwaar genoeg! Met een te zware schooltas kun je rug en schouders onnodig zwaar belasten.

 • Natuurlijk biedt de beste schooltas je volop ruimte voor alle spullen die je naar school wilt meenemen. Let daarbij vooral op genoeg ruimte voor de laptop. Ook de aanwezigheid van kleine vakjes om kleine spullen op te bergen is handig. Je vindt deze spullen dan snel terug.

 • En natuurlijk is een schooltas pas een goede schooltas als deze een goede kwaliteit voor duurzaam gebruikt heeft. De schooltas moet goed bestand zijn tegen slijtage aan bijvoorbeeld stof, ritzen en naden.

 • Natuurlijk moet je beste schooltas goed tegen vocht bestand zijn zodat water en vocht niet te snel de inhoud kunnen bereiken.

 • Bij gebruik in het donker, bijvoorbeeld op de fiets, geven reflecterende delen meer veiligheid.

 • Verder is het een groot voordeel als de schooltas goed te reinigen is.

Beste schooltas merken

Eastpak is de nummer één op het gebied van schooltassen voor meisjes en jongens. Eastpak biedt een breed assortiment aan mooie praktische schooltassen van hoge kwaliteit. De meeste scholieren kiezen voor een Eastpak rugzak met laptopvak als schooltas.

Andere populaire en goede schooltas merken zijn Fjallraven, Nike, The North Face, Case Logic, Dakine, Targus, Herschel, O'Neil, Vaude en Nomad. Bij de luxe schooltassen zijn Samsonite en de leren schoudertassen van Burkely populair en een goed kinder schooltassen merk is Kipling.

Hierboven vind je volop goede schooltassen. Kijk daar voor de beste schooltas uit de test en vele andere goede tassen om als schooltas te gebruiken.


Samenvatting:
Hierboven vind je informatie, tips en aanbiedingen betreffende alle goede schooltassen en de beste schooltas uit de test. De beste schooltas moet aan vele voorwaarden voldoen. Bovendien moet de beste schooltas vaak ook een goede laptoptas zijn, want scholieren en studenten dragen vaak een laptop met zich mee naar school of studie. Een reactie posten

1 Reacties

 1. De Eastpak Out of Office rugzak is een prima schooltas. Ik heb hem voor mijn zoon gekocht en die is er heel wijs mee. Zijn 14 inch laptop past er prima in en is veilig in deze schooltas. Dat vind ik erg belangrijk want het is een duur ding. Verder nemen die scholieren niet veel meer mee. Alles gaat digitaal. De tijd van de dikke niet te tillen schooltassen van leer is gelukkig voorbij. Man wat heb ik vroeger lopen slepen. En de schooltas bijna niet dicht kunnen krijgen omdat die vol met boeken zit. En dan heb ik het er nog niets eens over dat die schooltas regelmatig van mijn fiets lazerde. Gelukkig kwam later de rugzak als schooltas. Daar konden al die schoolboeken niet in, maar toen had ik de leeftijd dat ik prima zelf kon bepalen wat van school ik thuis kon laten.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.