Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste slaapzak en andere goede slaapzakken

Alle beste slaapzakken. Van een goede lichtgewicht slaapzak tot een brede donzen dekenmodel slaapzak tot veel meer goede slaapzakken (met aanbiedingen en tips).

Beste slaapzak test


Of je nu gaat kamperen, gaat logeren of iemand te logeren krijgt, een goede slaapzak is daarbij erg handig. Hier kijken we naar de beste slaapzakken uit de test en geven je tips over het kiezen van de voor jou beste slaapzak.Beste slaapzakken

We hebben enkele vergelijkende tests van slaapzakken gevonden. Hieronder vind je de beste slaapzakken uit iedere slaapzak test.
Kies je beste slaapzak

Wat is voor jou de beste slaapzak? De slaapzak die het best aansluit bij jouw persoonlijke wensen en eisen? En dat tegen de meest lage prijs? In het overzicht met aanbiedingen alle slaapzakken vind je circa 2.000 slaapzakken in alle soorten en maten, en voor alle omstandigheden. 

Je kunt uit deze lange lijst heel makkelijk een selectie maken.

Vink je eisen aan, en je houdt alleen de voor jou beste slaapzakken over. Sorteer deze beste slaapzakken op prijs of geef bij je eisen een maximale prijs op, en vind zo de beste slaapzak tegen de beste prijs.

Hieronder geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou beste slaapzak. Al deze informatie kun je gebruiken om in het bovenstaande overzicht de voor jou beste slaapzakken te selecteren.
Soorten slaapzakken

Wat voor jou de beste slaapzak is hangt sterk af voor de toepassing van de slaapzak. Er zijn namelijk twee soorten slaapzakken die elk voor een bepaalde toepassing de beste slaapzak zijn.

Dekenmodel slaapzak

Zo is het dekenmodel slaapzak de beste slaapzak voor zomers op de camping of voor een logeerpartij. Het dekenmodel is de meest gangbare slaapzak. Ze zijn vrij breed en bieden daarom ruimte om lekker te slapen.

Nomad slaapzak dekenmodel
Nomad slaapzak dekenmodel

Het dekenmodel is de beste slaapzak voor bijvoorbeeld de zomervakantie of logeerpartij.

Mummieslaapzak

De mummieslaapzak is veel smaller dan het dekenmodel slaapzak. In een mummie slaapzak lig je "ingepakt". De mummieslaapzak is de beste slaapzak voor als je in de kou slaapt. Bijvoorbeeld in de winter of bij outdoor gebruik. 

Omdat deze slaapzak zo nauw om je heen sluit verlies je geen lichaamswarmte, en blijf je heerlijk warm. 

De mummieslaapzak is een slaapzak die de vorm van je lichaam volgt. Van boven is hij breder dan van onderen.  Ook beschikt een goede mummieslaapzak over een capuchon zodat ook je hoofd warm blijft.Vaude mummie slaapzak


Door deze meer aansluitende vorm bevat de slaapzak minder lucht en houdt deze daardoor beter de warmte vast. Ook is een mummieslaapzak vaak voorzien van een capuchon.


De mummieslaapzak is de beste slaapzak voor als je onder koude omstandigheden gaan slapen zoals in de winter in een tent.Tips goede slaapzak kopen

Het type slaapzak is dus voor een groot deel bepalend wat voor jouw toepassing de beste slaapzak is, maar er zijn meer factoren die daarin meespelen. Via de bovenstaande overzichten met beste slaapzakken en aanbiedingen slaapzakken kun je daarom belangrijke factoren voor het kiezen aanvinken om zodoende alleen de voor jou geschikte slaapzakken over te houden. 
 

Comfortabele temperatuur slaapzak 

Voor koude omstandigheden is een mummieslaapzak dus de beste slaapzak. Maar ook binnen de twee soorten slaapzakken zijn verschillen in de temperaturen waarvoor ze het best geschikt zijn.

In het overzicht met beste slaapzakken kun je daarom ook selecteren op de comfort temperatuur. Dit is de minimum temperatuur waaronder de slaapzak nog aangenaam is. Iedere goede slaapzak is geschikt voor temperaturen tot minimaal 10 graden, maar daaronder zijn veel verschillen. De beste slaapzakken voor koude omstandigheden zijn zelfs onder de min 10 graden aangenaam in het gebruik.


Husky slaapzak extreem outdoor
Outdoor slaapzak Husky (comfortabel onder de -10)


Voor de zomervakantie of bij logeren hoeft een slaapzak niet comfortabel te zijn onder het vriespunt. Maar dat veranderd natuurlijk als je in een koud seizoen op survival gaat met de slaapzak. 

Lengte slaapzak

Natuurlijk kun je in het overzicht met slaapzakken ook de gewenste lengte selecteren. De meeste slaapzakken zijn ruim 2 meter lang, maar zijn ook langere modellen. Het beste kun je kiezen voor een slaapzak die 20 tot 30 centimeter langer is dan jezelf.

Ook kun je in het overzicht specifieke kinderslaapzakken selecteren. Deze hebben niet alleen de optimale maten voor kinderen, maar hebben vaak ook een leuke print voor kinderen.

Lichtgewicht slaapzak

Neem de de slaapzak meer op een trektocht? Te voet of op de fiets? Dan is het gewicht van de slaapzak een belangrijk gegeven. Let daar dan bij het selecteren van je slaapzak goed op. Veel lichtgewicht slaapzakken zijn gemaakt van polyester. 

Dit materiaal is niet alleen licht maar stoot ook goed vuil en vocht af wat voor kamperen onder slechte omstandigheden een voordeel. Ook droogt een polyester slaapzak snel.

In het overzicht met alle slaapzakken kun je de lichtgewicht slaapzakken selecteren.


Lichtgewicht donzen slaapzak Exped

Lichtgewicht slaapzak dons Exped

Slaapzak van katoen

Is het gewicht minder belangrijk dan comfort? Dan is een katoenen slaapzak een goede optie. Een katoenen slaapzak voelt zachter aan, neemt beter vocht op en ventileert beter. 

Voor een outdoor avontuur is de katoenen slaapzak echter minder geschikt omdat deze wat zwaarder is, sneller nat wordt en ook minder snel droogt.

De vulling van de slaapzak

De meeste slaapzakken hebben een synthetische vulling. De al hier boven genoemde vulling van kunststof (polyester) heeft vele voordelen bij een slaapzak. 

Polyester is een voordelig materiaal, het is te wassen (tot 40 graden), het droogt snel en synthetisch materiaal isoleert ook onder vochtige omstandigheden goed. Ook is het geschikt voor mensen die last van allergie hebben.

Dons is het belangrijkste alternatief voor een synthetische vulling. Dons is lichter in gewicht en dunner. Dons isoleert ook heel goed. Maar dons is ook duurder, en dat merk je aan de prijs van donzen slaapzakken.

De tijk van de slaapzak

De tijk (buitenzijde) van de slaapzak is eveneens meestal van polyester. Ook nylon komt vaak voor. Deze kunststof tijk stoot goed vocht en vuil af. Ook zijn deze synthetische materialen licht en drogen ze snel.

Een tijk van katoen voelt echter fijner aan dan een synthetische tijk. Ook ventileert een katoenen tijk veel beter. Maar in een natte omgeving is een katoenen tijk geen aanrader. Ook is katoen zwaarder. De beste slaapzak voor outdoor gebruik is dan ook een synthetische slaapzak.Beste slaapzak merken

Er zijn veel fabrikanten die slaapzakken maken. De ene slaapzak fabrikant maakt betere slaapzakken dan de andere/ Goede slaapzakken worden vooral gemaakt door bekende outdoor merken. Bijvoorbeeld Nomad, Coleman, Vaude en Lowland Outdoor, maar ook door specialisten als Catinthia, Thermarest en Sir Joseph.

Bij de bovenstaande slaapzak test kun je zien wat momenteel de best geteste slaapzakken zijn.

Kijk voor de beste slaapzakken uit de test in het bovenstaande slaapzak test overzicht, of kies zelf je beste slaapzak via de bovenstaande selectiemogelijkheden uit het overzicht met alle slaapzakken. 

Zie ook: 


Onderwerp:
Op deze pagina vind je niet alleen de beste slaapzakken uit de test maar ook een overzicht met alle goede slaapzakken die er te koop zijn. Uit dit overzicht met 1.000 goede slaapzakken kun je heel makkelijk je persoonlijk beste slaapzak selecteren
. Je kunt er terecht voor je beste dekenmodel slaapzak, je beste mummieslaapzak, je beste outdoor slaapzak, beste logeer slaapzak of andere beste slaapzak, Verder geven we hier tips voor het kiezen en goedkoop kopen van je persoonlijk beste slaapzak.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Mijn Nomad slaapzak is lekker multifunctioneel. Het is een eenpersoons slaapzak, maar kan vastgemaakt worden aan een gelijke tweede slaapzak zodat je een tweepersoons slaapzak krijgt. Ook heeft deze Nomad slaapzak een geïntegreerde binnenzak en kussenhoes en een capuchon die afgeritst kan worden. Ik gebruik hem in mijn eentje als slaapzak voor outdoor activiteiten en op vakantie samen met de slaapzak van mijn vrouw als tweepersoons slaapzak. Dit is een goede toegevoegde waarde van een slaapzak!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.