Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste slaapzak test

 

Of je nu gaat kamperen, gaat logeren of iemand te logeren krijgt, een goede slaapzak is daarbij erg handig. Hier kijken we naar de beste slaapzakken uit de test en geven je tips over het kiezen van de voor jou beste slaapzak.

Slaapzak test overzicht

We hebben enkele vergelijkende tests van slaapzakken gevonden. Hieronder vind je de beste slaapzakken uit iedere slaapzak test.Kies je beste slaapzak

Wat is voor jou de beste slaapzak? De slaapzak die het best aansluit bij jouw persoonlijke wensen en eisen? En dat tegen de meest lage prijs? In het overzicht met alle slaapzakken vind je niet alleen meer dan 1.000 slaapzakken in alle soorten en maten, en voor alle omstandigheden, maar je kunt ook heel makkelijk een selectie maken uit al deze goede slaapzakken.

Vink je eisen aan, en je houdt alleen de voor jou beste slaapzakken over. Sorteer deze beste slaapzakken op prijs of geef bij je eisen een maximale prijs op, en vind zo de beste slaapzak tegen de beste prijs.

Hieronder geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou beste slaapzak. Al deze informatie kun je gebruiken om in het bovenstaande overzicht de voor jou beste slaapzakken te selecteren.

Soorten slaapzakken

Wat voor jou de beste slaapzak is hangt sterk af voor de toepassing van de slaapzak. Er zijn namelijk twee soorten slaapzakken die elk voor een bepaalde toepassing de beste slaapzak zijn.

Dekenmodel slaapzak
Zo is het dekenmodel slaapzak de beste slaapzak voor zomers op de camping of voor een logeerpartij. Het dekenmodel is de meest gangbare slaapzak. Ze zijn vrij breed en bieden daarom ruimte om lekker te slapen.

Mummieslaapzak
De mummieslaapzak is veel smaller. Hierin lig je "ingepakt". De mummieslaapzak is de beste slaapzak voor als je in de kou slaapt. Bijvoorbeeld in de winter. Omdat deze slaapzak zo nauw om je heen sluit verlies je geen lichaamswarmte en blijf je heerlijk warm. Een mummieslaapzak heeft een vorm die aan de onderzijde steeds smaller wordt. Ook beschikt een goede mummieslaapzak over een capuchon zodat ook je hoofd warm blijft.

Comfortabele temperatuur slaapzak

Voor koude omstandigheden is een mummieslaapzak dus de beste slaapzak. Maar ook binnen de twee soorten slaapzakken zijn verschillen in de temperaturen waarvoor ze het best geschikt zijn.

In het overzicht van beste slaapzakken kun je daarom de comfort temperatuur kiezen. Dit is de temperatuur range waarvoor de slaapzak het best geschikt is. Iedere goede slaapzak is geschikt voor temperaturen tot minimaal 10 graden, maar daaronder zijn veel verschillen. De beste slaapzakken voor koude omstandigheden zijn zelfs onder de min 10 graden aangenaam in het gebruik.


Beste slaapzak test

Lengte slaapzak

Natuurlijk kun je in het overzicht met slaapzakken ook de gewenste lengte selecteren. De meeste slaapzakken zijn ruim 2 meter lang, maar zijn ook langere modellen. Ook kun je in het overzicht specifieke kinderslaapzakken selecteren. Deze hebben niet alleen de optimale maten voor kinderen, maar hebben vaak ook een leuke print voor kinderen.

Lichtgewicht slaapzak

Neem je de slaapzak mee op een trektocht? Dan is je beste slaapzak natuurlijk licht van gewicht. In het overzicht met alle slaapzakken kun je de lichtgewicht slaapzakken selecteren.

Materiaal slaapzak

Het materiaal van de slaapzak kan op twee manieren worden geselecteerd. Het materiaal van de buitenkant van de slaapzak, en het binnenmateriaal (de vulling) van de slaapzak.

De vulling van de slaapzak
De meeste slaapzakken hebben een synthetische vulling. Deze vulling van kunststof (polyester) heeft vele voordelen. Het is een voordelig materiaal, het is te wassen (tot 40 graden), het droogt snel en synthetisch materiaal isoleert ook onder vochtige omstandigheden goed. Ook is het geschikt voor mensen die last van allergie hebben.

Dons is het belangrijkste alternatief voor een synthetische vulling. Dons is lichter in gewicht en dunner. Dons isoleert ook heel goed. Maar dons is ook duurder, en dat merk je aan de prijs van donzen slaapzakken.

De tijk van de slaapzak
De tijk (buitenzijde) van de slaapzak is eveneens meestal van polyester. Ook nylon komt vaak voor. Deze kunststof tijk stoot goed vocht en vuil af. Ook zijn deze synthetische materialen licht en drogen ze snel.

Een tijk van katoen voelt echter fijner aan dan een synthetische tijk. Ook ventileert een katoenen tijk veel beter. Maar in een natte omgeving is een katoenen tijk geen aanrader. Ook is katoen zwaarder. De beste slaapzak voor outdoor gebruik is dan ook een synthetische slaapzak.

Kijk voor de beste slaapzakken uit de test in het bovenstaande slaapzak test overzicht, of kies zelf je beste slaapzak via de bovenstaande selectiemogelijkheden uit het overzicht met alle slaapzakken. 

Zie ook: Meer testen bedden en beddengoed


Onderwerp:
Op deze pagina vind je niet alleen de beste slaapzakken uit de test maar ook een overzicht met alle goede slaapzakken die er te koop zijn. Uit dit overzicht met meer dan 1.000 goede slaapzakken kun je heel makkelijk je persoonlijk beste slaapzak selecteren.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *