Beste smartphone test

Koop de beste smartphone goedkoop. Hier alle beste smartphones uit de test en een keuzehulp om je beste telefoon te vinden en goedkoop te kopen.

beste smartphone test

Wie kan er tegenwoordig nog zonder een smartphone? Iedereen heeft tegenwoordig zo'n veelzijdige telefoon. Maar niet iedereen weet precies wat hij of zij hebben wil, en niet iedereen wil de hoofdprijs betalen voor de allernieuwste, meest uitgebreide en beste smartphone. 

Daarom kijken we hier naar tests van verschillende soorten smartphones, ook de budget modellen. 

Ook wijzen we je de weg naar een Smartphone Keuzehulp waarmee je de voor jou beste smartphone kunt vinden. De beste smartphone conform jouw budget en volgens jouw eisen en wensen!Smartphone test overzicht

Hieronder vind je eerst de uitslagen van menig smartphone test.


Zie ook:

Jouw beste smartphone via de Smartphone Keuzehulp

Welke eisen stel jij aan je mobiele telefoon? Wat mag je nieuwe telefoon kosten? Wat moet je mobieltje kunnen? Aan welke specificaties moet de mobiele telefoon voldoen?

Bij de Smartphone Keuzehulp van Bol.com kun je dat precies ingeven waarna je een overzicht krijgt met alleen de smartphones die aan al je wensen voldoen. Te sorteren op prijs. En daarnaast krijg je ook reviews en gebruikerservaringen te zien. Ideaal als je nog een nieuwe telefoon zoekt!Tips beste smartphone kopen

Hieronder geven we tips en informatie voor bij het via de keuzehulp selecteren van de voor jou beste smartphone.

Smartphone met abonnement

Als je een telefoon bij een abonnement krijgt, reken dan uit wat deze telefoon je gedurende de looptijd van het contract kost. Vast minder dan dat je hem los koopt, maar soms ook meer dan je voor een telefoon wilt uitgeven. Toch maar een goedkoper model?

Smartphone aanbiedingen

Smartphones, los of in een combinatie met een abonnement, kun je goedkoop kopen bij de aanbevolen winkels op beste telefoon kopen.

Smartphone camera

Wil je de telefoon serieus als fotocamera en/of videocamera gebruiken? Dan is een goede camera natuurlijk noodzakelijk. Maar denk dan ook aan voldoende opslagruimte en de mogelijkheid geheugenkaartjes te gebruiken. En kijk niet alleen naar de resolutie, maar ook naar bijvoorbeeld de aanwezigheid van beeldstabilisatie.

In de bovengenoemde Smartphone Keuzehulp kun je bij "Aanbevolen voor gebruik" de optie "Foto's en video maken" aanvinken. Je krijgt dan de beste smartphones voor deze toepassing te zien.

Films en series op je smartphone

Een andere toepassing onder "Aanbevolen voor gebruik" in de keuzehulp is "Films en series kijken". Vink dit aan en je krijgt de beste smartphones voor het bekijken van Netflix, YouTube, Videoland, RTL X en andere videodiensten. Hiervoor zijn een niet al te klein scherm met een goede beeldkwaliteit nodig, maar ook voldoende geheugenopslag om films te offline te kijken op je telefoon.

Gamen op je smartphone

Gamen is een andere toepassing die veel wordt gebruikt op de telefoon. Simpele spelletjes vragen weinig van je mobiele telefoon, maar als het om grafische games gaat wordt het een ander verhaal.

Bij het aanbevolen gebruik in de keuzehulp heb je dan ook de mogelijkheid om gaming als eis aan te vinken. Je krijgt dan de beste smartphones voor wat zwaardere games. Deze telefoons scoren zeer goed op snelheid, minimaal goed op beeldkwaliteit, beschikken over een vrij groot scherm en voldoende opslagcapaciteit voor games. Dit zijn stuk voor stuk goede smartphones.

Smartphones voor minder zwaar gebruik

Maar misschien wil je helemaal niet van die zware toepassingen gebruiken. Dan kun je heel veel geld op de aanschaf van je telefoontje besparen en kiezen. Bij "Aanbevolen voor gebruik" in de keuzehulp kun je ook minder zware toepassingen aanvinken zoals "Bellen en Whatsapp", "Alleen bellen en SMS" en "Internet en sociale media". Als je alleen dit soort toepassingen in de smartphone keuzehulp aanvinkt krijg je de eenvoudige (veel goedkopere) smartphones te zien.

Gebruiksgemak smartphone

Hoe belangrijk vind jij het gebruiksgemak van de mobiele telefoon? In de keuzehulp kunnen gebruikers van de telefoon hun smartphone op gebruiksgemak waarderen. Zodoende kun je ook op gebruiksgemak je beste smartphone kiezen. Zeer Goed staat voor een gemiddelde waardering van 9,26, smartphones met een uitstekend gebruiksgemak scoren zelfs meer dan een 9,8.

Ook op de tevredenheid op het gebied van batterij duur, snelheid, updates en schermkwaliteit zijn de telefoons beoordeeld zodat je deze kenmerken in je selectie mee kunt nemen.

Beste mobiele telefoon

Waterdichte smartphone

Ben je veel op of bij het water te vinden? Kies dan voor een waterdichte smartphone. Ook tegen een plens regen zijn deze smartphones beter bestand, en een val in de WC pot is ook een minder groot probleem (zolang je niet doortrekt).

Smartphones met Dual SIM

Dual SIM (2 simkaarten in 1 telefoon) is aan te raden als je de smartphone voor werk en privé wilt gebruiken via 2 verschillende telefoonnummers. Je gebruikt dan twee sim-kaarten en dus twee telefoonnummer (abonnement of prepaid).

Vingerafdruk beveiliging

Toegang via je vingerafdruk werkt sneller en plezieriger dan telkens een wachtwoord op codenummer intikken. Natuurlijk kun je ook deze mogelijkheid in de bovenstaande smartphone keuzehulp aanvinken als jouw beste smartphone over deze optie moet beschikken.

Draadloos opladen

Dat geldt ook voor draadloos opladen. De mogelijkheid om zonder kabeltje je telefoon op te laden komt bij steeds meer smartphones voor.


De beste smartphone voor elk gebruik

Zoveel soorten gebruikers, zoveel beste smartphones. Welke smartphone is voor jou de beste telefoon? Experts hebben een aantal mobiele telefoons aangewezen als beste smartphone voor een bepaald soort gebruiker. 

De beste smartphone voor ieder soort gebruik vind je bovenaan bij de beste smartphones in diverse categorieën.

Hieronder vind je uitleg over kenmerken waaraan zo'n beste telefoon moet voldoen.

De beste smartphone om bereikbaar te zijn

Tussen de aller beste smartphone die je kunt kopen (beste high end smartphone) en de beste smartphone om bereikbaar te zijn bevindt zich een wereld van verschil. 

Terwijl de allerbeste mobiel uit elkaar lijkt te knallen van alle mogelijkheden, het ruim bemeten geheugen en een processor met raketkracht, is de beste smartphone om bereikbaar te zijn vooral bedoeld voor hetgeen de telefoon is uitgevonden, namelijk telefoneren.

Daarvoor zou je oma's Nokia 64 uit haar jonge jaren kunnen gebruiken, maar die is niet meer te koop. Bovendien wordt er bij de keuze van de beste smartphone om bereikbaar te zijn van uitgegaan dat je de telefoon ook voor andere zaken wilt gebruiken.

De beste smartphone om bereikbaar (of met andere woorden, de beste smartphone om te telefoneren) te zijn is daarom een goedkope, eenvoudige, maar wel volwaardige hedendaagse mobiele telefoon. Met Android, met goede mogelijkheden voor internet en social media, en geschikt voor alle populaire apps. 

De beste smartphone om alleen maar bereikbaar te zijn hoeft technisch geen hoogvlieger te zijn, maar het is wel een volwaardig mobieltje, met een prijskaartje ruim onder de 100 euro. Want meer hoef je heus niet te betalen voor een goede smartphone waarmee je alleen maar wil bellen, internetten en een beetje appen.

Smartphone met de beste prijs kwaliteit verhouding

Wil je een telefoon die meer kan dan de hier boven genoemde meest eenvoudige smartphone, maar die wel veel minder duur is dan de meest uitgebreide modellen? Dan kom je uit bij de mobiele telefoon met de beste prijs kwaliteit verhouding, ook wel beste koop genoemd. 

Deze beste koop bij de smartphones biedt veel mogelijkheden en een degelijke kwaliteit voor relatief weinig geld.

Terwijl de eerste smartphone in de budget-categorie valt is de mobiele telefoon met de beste prijs kwaliteit verhouding meestal in de mid-range (de middenklasse) te vinden. 

Deze telefoons bieden geen overbodige luxe en zeer geavanceerde snufjes, maar het zijn wel smartphones met goede specificaties met betrekking tot snelheid, opslagruimte en mogelijkheden.

Ook de smartphone die momenteel de beste prijs kwaliteit verhouding biedt is hierboven bij de door hier boven genoemde aanbevolen smartphones te vinden.

Beste smartphone voor social media

Sociale media is heel belangrijk voor veel gebruikers van een smartphone. Wie veel sociale media gebruikt stelt speciale eisen aan zijn toestel. Niet alleen moet deze telefoon beschikken over een goed scherm om sociale media weer te geven, ook moet de smartphone over goede voorzieningen beschikken om zelf sociale media te maken. Denk daarbij aan goede camera´s voor foto en video. Ook selfies.

Kijk bij de beste smartphones per categorie voor de beste telefoon voor social media.


Beste telefoon sociale media

Beste telefoon om films te kijken

Smartphones worden veel gebruikt om films, series en andere video's te kijken. Om optimaal te genieten van bijvoorbeeld Netflix of Videoland is een scherm met een hoge resolutie (zoals quad HD) het best geschikt. De videobeelden op je smartphone scherm zijn dan haarscherp. Ook is een wat groter scherm natuurlijk bij films heel plezierig, ook al wordt de telefoon dan in zijn geheel ook groter.

Voor het soepel weergeven van beelden is een goede en snelle processor en een ruime hoeveelheid werkgeheugen ook belangrijk. Het weergeven van video kost veel stroom, dus de beste smartphones voor het kijken van video beschikken ook over een goede accu.

Beste smartphone om als fotocamera te gebruiken

Wil je goede foto's met je mobiele telefoon kunnen maken let dan op de resolutie van de camera. Deze resolutie in megapixels geeft aan uit hoeveel beeldpunten een foto wordt samengesteld, dus met andere woorden hoe scherp de foto is. Maar let op, er zijn meer factoren die bepalen of een smartphone een goede cameratelefoon is.

De beste smartphones voor het maken beschikken tegenwoordig over meerdere camera's met verschillende lenzen. De ene cameralens is dan bijvoorbeeld goed geschikt voor foto's bij slecht licht en een andere lens is de beste lens voor portretfoto's.  Hieronder wat voorbeelden van verschillende lenzen die je bij goede smartphones tegenkomt.

Een goede cameratelefoon beschikt ook over een optische zoomlens zodat je zonder kwaliteitsverlies kunt inzoomen (bij digitale zoom verlies je wel scherpte). Met een telelens kun je het meest ver inzoomen en ook scherpe foto's maken van personen en objecten die zich op grote afstand bevinden. Bij foto's van heel dichtbij (bijvoorbeeld van een insect op een bloem) is een macrolens de beste cameralens.

Met een groothoeklens kun je foto's maken van een breder oppervlak, ook als je er dicht opstaat. De diafragma geeft aan hoeveel licht de lens kan opvangen. Een hoge diafragma zorgt voor betere foto's als het vrij donker is. Verder is beeldstabilisatie belangrijk, want deze zorgt er voor dat je minder snel bewogen foto's krijgt.

Beste gaming smartphone

Niets vraagt zoveel van de smartphone als gaming. En dan hebben we het niet voor een potje Candy Crush of Wordfeud, want dat kan je op iedere fatsoenlijke smartphone spelen, maar over zware grafische games.

Voor het spelen van grafisch geavanceerde videogames is een goed en groot beeldscherm nodig, veel geheugen (zowel veel werkgeheugen als genoeg opslag voor alle games) en een snelle processor en snelle beeldafhandeling. Kortom, wil je serieus gaan gamen op je telefoon? Dan kom je bij de duurste en meest geavanceerde smartphones terecht.


Kies via de bovenstaande Smartphone Keuzehulp zelf je beste smartphone, of kijk in het smartphone test overzicht voor de beste mobiele telefoons uit de test.

Tips beste smartphone kiezen Consumentenbond

Wat is voor jou de beste smartphone. In onderstaande video geeft de expert van de Consumentenbond tips voor het kiezen van je persoonlijk beste smartphone,

Bij deze Consumentenbond smartphone kooptips wordt o.a. aandacht besteed aan de prijzen van de diverse soorten smartphones en wat deze mobiele telefoons voor je geld bieden. Je ziet er informatie over 4G en 5G en over de duurzaamheid van mobieltjes.


Consumentenbond smartphone tips Beste smartphone merken


Wat zijn de beste smartphone fabrikanten? Hieronder een korte beschrijving van een aantal van de beste smartphone merken.

Samsung smartphones

Samsung is topmerk in smartphones. Bovendien biedt Samsung een heel ruime keuze uit mobiele telefoons. Bij Samsung kun je terecht voor een eenvoudige goedkope smartphone, maar ook dure high end smartphones voor de meest veeleisende gebruikers. Voor welke mobiele telefoon je ook kiest, Samsung Galaxy telefoons zijn smartphones met onderdelen van goede kwaliteit.

Apple iPhone

Natuurlijk behoort Apple met de iPhone tot de beste smartphone merken. De Apple iPhone is een begrip. Aan goedkope budget telefoons doet Apple niet. De Apple iPhone is altijd een smartphone van hoge kwaliteit. Bovendien is de iPhone een gebruiksvriendelijke smartphone.

Google Pixel telefoons

Met de Google Pixel telefoons is Google met zijn eigen smartphine gekomen. En meteen behoren de Google Pixel telefoons tot de beste smartphones. Een sterk punt van een GooglePixel smartphone is de schone Androud versie (zonder de vaak commerciele extra's en ballast die op andere Android smartphones vaak aanwezig is). 

Deze schone Android zorgt er voor dat een Goge Pixel smartphone snel en soepel werkt. Bovendien is de prijs kwaliteit verhouding van een Google smartphone bijzonder goed. Het zijn relatief goedkope smartphones gezien hun mogelijkheden en kwaliteit.

Xiaomi smartphones

Over goedkope smartphones gesproken, het Chinese Xiamoi heeft zich in korte tijd tussen de beste smartphone merken genesteld met hun goedkope smartphones met een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Ondanks hun lage prijs hebben Xiaomi smartphones ondrukwekkende specificaties, vooral hun high end telefoons.

Huawei smartphones

Het eveneens Chinese Huawei is Xiaomi al voorgegaan. Met de Huawei P en Huawei Mate smartphones maakte Huawei een daverde entree op de Europese markt. In China behoorde Huawei al langer te de beste smartphone merken.

Oppo smartphone

Een derde smartphone merk uit China is Oppo. Een Oppo telefoon is heel interessant als je een goede goedkope smartphone zoekt. Oppo is het beste budhet smartphone merk.

LG smartphones

LG is een groot elektronicamerk dat ook goede smartphines uitbrengt in diverse prijsklassen. Van budget telefoon tot een smartphone voor een veeleisende gebruiker. 

OnePlus high end smartphones

OnePlus is een opkomend smartphone merk uit China. OnePlus maakt geen budget smartphones maar alleen luxe premium smartphones voor de bovenkant van de markt.

Sony smartphones

De Sony Xperia telefoons zijn goede telefoons die vooral bekend staan om hun goede kwaliteit van beeld en geluid.

Caterpillar telefoons

De Cat smartphones van Caterpillar zijn robuuste smartphones die heel goed tegen stoten, vocht en stof kunnen. Ideale mobiele telefoons voor op een bouwplaats of werkplaats (de habitat van Caterpillar). Een Cat telefoon is de beste smartphone die tegen zware omstandigheden kan.

Emporia smartphone senioren 

De beste smartphone voor senioren zijn volgens velen de Emporia telefoons. Deze smarthones zijn helemaal met het oog op senioren ontworpen. Met grote toetsen en iconen, een makkelijke bediening en een duidelijk beeld en geluid.

Bij de Smartphone aanbiedingen eerder op deze pagina kun je al deze beste smartphones goedkoop vinden.

Zie ook: Testen van mobiele accessoires


Samenvatting:
Hier vind je de beste smartphone / beste mobiele telefoon uit de test. Het betreft de beste telefoons in hun klasse, zoals de beste senioren telefoon uit de test, de beste goedkope smartphone (beste budget telefoon), de beste camera telefoon uit de test en meer best geteste mobiele telefoon. Al deze beste smartphones kun je goedkoop kopen en via de smartphone keuzehulp kun makkelijk de voor jou beste smartphone tegen de laagste prijs vinden. 

Een reactie posten

0 Reacties