Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste smartwatch test

 

De beste smartwatches uit de test met de beste smartwatch in iedere klasse en andere goede smart horloges.

Een smartwatch (slim horloge) is een verlengstuk van je smartphone dat je om je pols draagt. Je mobiele telefoon hou je op zak, en via je telefoon bedien je via je slimme horloge je muziek, telefoongesprekken en andere telefoonfuncties. Er zijn smartwatches voor Android, iOS (iPhone) en Windows Phone. Hier kijken we naar de beste smartwatch horloges uit tests van smartwatches.

Uitslagen smartwatch test

Smartwatches worden regelmatig getest. Bijvoorbeeld door de bekende computer-tijdschriften, tech-sites en consumenten organisaties. Hieronder vind je de vergelijkende testen die we verzameld hebben en de beste smartwatch uit iedere test.


Zie ook
Hieronder meer informatie over de smartwatch en de beste en meest populaire smart horloges. Ook geven we tips voor bij het kiezen van je beste smartwatch.


Huawei smartwatch

Huawei smartwatch

Vind je beste smartwatch met de keuzehulp

Gebruik als je je persoonlijk beste smart horloge wil vinden de Smartwatch Keuzehulp. De Smartwatch Keuzehulp is door Bol.com ontwikkeld en helpt je bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste smartwatch uit een overzicht met alle in Nederland gangbare smart watches. 

Je geeft er alle eisen op waaraan je wil dat je ideale smart watch voldoet. Ook vind je op de Smartwatch Keuzehulp reviews, testen en gebruikerservaringen van meer dan 1.500 smart watches!

Smartwatch aanbiedingen beste winkels

Of kijk op Beste Smartwatch Kopen de aanbiedingen van de beste winkels waar je goedkoop een goede smartwatch kunt kopen. Je vindt daar tegens de actuele top 10 van de meest populaire smartwatch horloges van dit moment en meer informatie en tips voor bij het goedkoop kopen van een goede smartwatch.


Smartwatch dames Avalue

Smartwatch dames Avalue

Wat kun je met een smartwatch?

Zoals we al schreven, de smartwatch is een verlengstuk van je smartphone. Maar een goede smartwatch is meer dan alleen een polsmonitor voor je mobiele telefoon. 

Een smartwatch heet niet voor niets slim horloge, het horloge beschikt ook zelf over de nodige intelligentie. Een echte smartwatch heeft een eigen besturingssysteem waarop het slimme horloge zelfstandig apps kan draaien. 

Dit is het grote verschil met een sporthorloge of activity tracker. Dat zijn horloges die veel vergelijkbare mogelijkheden hebben, maar die veel meer afhankelijk zijn van de smartphone waarmee ze verbonden zijn.

Dit zijn enkele mogelijkheden die de meeste smart watches bieden:
 • SMS berichten, instant messenges en mails lezen op het display.
 • Het bedienen van de muziek van je smartphone.
 • Het tonen van navigatie.
 • Contactloos betalen met het smart hologe.
 • Bekijken van video's en foto's.
 • Het tonen van jouw favoriete horloge (analoog of digitaal) op het display.
 • Meten van de hartslag (indien de smartwatch over een hartslagsensor beschikt).
 • Vastleggen van een gelopen route (indien de smartwatch over GPS beschikt).
 • Tellen van de gelopen stappen (indien de smartwatch over een stappenteller beschikt).
 • Maken van foto's (indien er een camera beschikbaar is).

Het voordeel van het gebruik van een smartwatch is dat je telefoon op zak kan blijven. Je mobieltje bedien je via het horloge om je pols. 


Metingen Garmin smartwatch

Metingen smartwatch Garmin

Veel metingen rond beweging en gezondheid

De meeste smartwatches beschikken daarnaast over veel functies die met sportieve prestaties en gezondheid te maken. De functies van een sporthorloge en activity tracker zijn ook op een smartwatch aanwezig. 

Het slimme horloge is een uitgebreidere versie van die twee soorten horloges voor het meten van sportprestaties en lichaamsbeweging. Maar de mogelijkheden van een smartwatch stoppen niet bij de functies rond sport, beweging en gezondheid. Er zijn ook heel andere apps voor smart horloges beschikbaar. Bijvoorbeeld betalen via je horloge, maar daarover straks meer.

Contactloos betalen

Steeds meer banken bieden contactloos betalen aan, en steeds meer smartwatches ondersteunen deze manier van betalen waarbij je alleen je horloge voor een sensor hoeft te houden om bij de kassa te betalen. 

Bij de bovenstaande Smartwatch Keuzehulp kun je aangeven dat de voor jou beste smartwatch over de functie van contactloos betalen moet beschikken.

Apps en besturingssysteem

Je kunt in de smart horloge keuzehulp ook aangeven over welk besturingssysteem jouw beste smartwatch moet beschikken. Je hebt bij smartwatches de keuze tussen de besturingssystemen  Android Wear (merk onafhankelijk), Tizen (Samsung), Watch OS (Apple) en besturingssystemen van onder andere Polar, Fitbit en Garmin.

Android Wear (van Google) wordt door vele merken gebruikt. Hiervoor zijn dan ook de meeste apps beschikbaar wat voor een smartphone natuurlijk een groot voordeel is. Bij de merkgebonden besturingssystemen is het aanbod aan apps een stuk kleiner.


Spotify op smartwatch Samsung

Spotify op smartwatch Samsung


Bedienen camera met je smartwatch

Bij veel smart horloges kun je de camera van je telefoon bedienen met je horloge. Daar heb je natuurlijk helemaal niets aan als je de telefoon in je handen hebt, maar het is wel erg handig als je een groepsfoto of selfie van grotere afstand wil maken. Je gebruikt dan de smartwatch als afstandsbediening, en je hebt niet zo'n houding op de foto die meteen verraad dat het een selfie is.

Layout wijzerplaat smartwatch

Een belangrijke reden om voor een smartwatch te kiezen is voor veel kopers de mogellijkheid om het design en uitstraling van het horloge aan te passen. De wijzerplaat is geen echte wijzerplaat maar een kleine kleurenmonitor. En daarop kun je iedere (beschikbare) wijzerplaat laten afbeelden.

Kies de ene dag voor de wijzerplaat van een klassiek design horloge en stel een andere dag een moderne bewegende achtergrond in op je smart horloge. Pas de kleuren van je horlogescherm aan op de kleur van je kleding. Een goede smartwatch biedt je keuze uit een groot aantal achtergronden en vaak kun je deze smartwatch wallpapers ook nog downloaden.


Chat op een Apple Watch smartphone

Chat op een Apple Watch smartphone

Meer selectiemogelijkheden Smartwatch Keuzehulp

In de bovenstaande keuzehulp kun je nog veel meer eisen aan je gewenste smart watch stellen. Vink deze mogelijkheden en specificaties aan, en alleen de voor jou beste smartwatches blijven over. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou persoonlijk beste smartwatch tegen de laagste prijs.

 • De merken waarvoor je een voorkeur hebt,
 • Metingen op lichamelijk gebied zoals hartslag, slaapritme, gelopen afstanden, snelheid enz.
 • Sporten waarvoor de smartwatch het meest geschikt is.
 • Gewenste notificaties van een draadloos verbonden smartphone.
 • Compatibiliteit met een smartphone besturingssysteem (iOS, Android).
 • Mogelijkheid tot het installeren van apps.
 • Compatibele apps (bijv. Spotify, Whatsapp, Runkeeper, Strava, MyFitnessPall).
 • Besturingssysteem van smartwatch zelf.
 • Formaat van de horlogekast.
 • Functies GPS en navigatie.
 • Batterijduur.
 • Mate van waterdichtheid.
 • Mogelijkheid om de muziek op je smartphone te bedienen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van muziek op het horloge.
 • Mogelijkheid om de camera van je smartphone te bedienen.
 • Kleur horlogekast.
 • Kleur horlogeband.
 • Materiaal horlogeband.
 • Maximale prijs.
Gebruik al deze mogelijkheden om via de bovenaan genoemde keuzehulp je persoonlijk beste smartwatch uit de lijst met alle smartwatches te vinden, of kijk wat de beste smartwatch uit de test is.

Hybride horloge

Alsof het al niet ingewikkeld genoeg was met de vage grenzen tussen de smartwatch, de activity tracker en het sporthorloge is er nog een vierde soort horloge met vergelijkbare functies: het hybride horloge.

Wat is een hybride horloge?
Onder hybride horloge is een smartwatch waarvan de wijzerplaat geen display is, maar een echt fysieke wijzerplaat. Geen afbeelding, maar een echte wijzerplaat zoals bij een gewoon analoog horloge. 

Hybride horloge Garmin

Hybride horloge Garmin

Nadelen hybride horloge
Dat beperkt de mogelijkheden wel, want je hebt dus geen display om de gemeten gegevens te bekijken. Dat moet altijd door een smartphone te koppelen. Ook kun je bij het gebrek aan een digitaal display geen notificaties zien op een hybride horloge. En je kan natuurlijk niet even uit een lijst een ander design kiezen.

Voordelen hybride horloge
Waarom zou je dan een hybride horloge kopen? Niet om de prijs, want ondanks de beperkingen zijn hybride horloges vaak duurder. Het zijn namelijk luxe horloges om te zien. 

Maar dat is voor veel kopers juist de reden om voor een hybride horloge te kiezen. Deze slimme horloges zijn heel stijlvolle horloges om te zien. Het zijn horloges voor dames en heren die een mooi luxe klokje willen hebben en niet willen showen met een smartwatch, want dat het een smartwatch betreft zie je niet aan de buitenkant van een hybride horloge.

Zie ook: Beste mobiele telefoons en accessoires uit de test


Kooptips beste smartwatch Consumentenbond

Tenslotte hebben we nog een filmpje van de Consumentenbond waarin de Consumentenbond smartwatch expert tips geeft die je behulpzaam kunnen zijn als je de beste smartwatch zoekt. Wat de beste smarrwatch voor jou is hangt sterk af van je wensen en je activiteiten.

In de Consumentenbond video krijg je informatie over het meten van sportprestaties met een smartwatch, over de verschillende besturingssystemen met hun voordelen en nadelen, de privacy. de levensduur van een smartwatch en de verschillende extra functies die smartwatches kunnen bieden.


Consumentenbond: Beste smartwatch kiezen
Samenvatting:
Grote techsites, tijdschriften, experts van webshops, testorganisaties, ze testen allemaal regelmatig smartwatches. De beste smartwatches uit menig smartwatch test vind je bovenaan. Ook vind je hier tips en een keuzehulp om je beste smartwatch te vinden en goedkoop te kopen. Op Beste Smartwatch Kopen vind je namelijk de beste winkels om goede smartwatches goedkoop online te kopen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *