Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste smartwatch test

Een smartwatch (slim horloge) is een verlengstuk van je smartphone dat je om je pols draagt. Je mobiele telefoon hou je op zak, en via je telefoon bedien je via je slimme horloge je muziek, telefoongesprekken en andere telefoonfuncties. Er zijn smartwatches voor Android, iOS (iPhone) en Windows Phone. Hier kijken we naar de beste smartwatch horloges uit tests van smartwatches.

Uitslagen smartwatch test

Smartwatches worden regelmatig getest. Bijvoorbeeld door de bekende computer-tijdschriften, tech-sites en de Consumentenbond. Hieronder vind je de vergelijkende testen die we verzameld hebben en de beste smartwatch uit iedere test.


Zie ook


Hieronder meer informatie over de smartwatch en de beste en meest populaire smart watches. Ook geven we tips voor bij het kiezen van je beste smartwatch.

Smartwatch Top 10

Kijk ook eens naar de Top 10 van meest populaire smartwatch horloges. Deze is te vinden op Beste Smartwatch Kopen. Je vindt daar ook de beste online aanbieders van smartwatches.

Smartwatch Keuzehulp

Of gebruik de Smartwatch Keuzehulp om de voor jou beste smartwatch te vinden. De Smartwatch Keuzehulp is door Bol.com ontwikkeld en helt je bij het vinden van de voor jou persoonlijk beste smartwatch. 

Je geeft alle eisen op waaraan je wil dat je ideale smartwatch voldoet. Ook lees je op de Smartwatch Keuzehulp reviews, testen en gebruikerservaringen van meer dan 1.000 smartwatches!

Wat kun je met een smartwatch?

Zoals we al schreven, de smartwatch is een verlengstuk van je smartphone. Maar een smartphone is meer dan alleen een polsmonitor voor je mobiele telefoon. Een smartwatch heet niet voor niets slim horloge, het horloge beschikt ook zelf over de nodige intelligentie. Een smartwatch heeft een eigen besturingssysteem waarop het slimme horloge zelfstandig apps kan draaien. Dit is het grote verschil met een sporthorloge of activity tracker die veel meer afhankelijk zijn van de smartphone waarmee ze verbonden zijn.

Dit zijn enkele mogelijkheden die de meeste smartwatches bieden:
 • SMS berichten, instant messenges en mails lezen op het display.
 • Het bedienen van de muziek van je smartphone.
 • Het tonen van navigatie.
 • Contactloos betalen.
 • Bekijken van video's en foto's.
 • Het tonen van jouw favoriete horloge (analoog of digitaal) op het display.
 • Meten van de hartslag (indien de smartwatch over een hartslagsensor beschikt).
 • Vastleggen van een gelopen route (indien de smartwatch over GPS beschikt).
 • Tellen van de gelopen stappen (indien de smartwatch over een stappenteller beschikt).
 • Maken van foto's (indien er een camera beschikbaar is).

Het voordeel van een smartwatch is dat je telefoon op zak kan blijven. Je mobiel bedien je via het horloge om je pols. De meeste smartwatches beschikken daarnaast over veel functies die met sportieve prestaties en gezondheid te maken. De functies van een sporthorloge en activity tracker zijn ook op een smartwatch aanwezig. Het slimme horloge is de meer uitgebreidere versie van die twee soorten horloges voor het meten van sportprestaties en lichaamsbeweging. Met een smartwatch kan veel meer.


Hybride horloges

Alsof het al niet ingewikkeld genoeg was met de vage grenzen tussen de smartwatch, de activity tracker en het sporthorloge is er nog een vierde benaming verzonnen, het hybride horloge.

Onder hybride horloge wordt een smartwatch verstaan waarbij de wijzerplaat geen display is, maar een echt fysieke wijzerplaat zoals bij een gewoon analoog horloge. Dat beperkt de mogelijkheden wel, want je hebt dus geen display om de gemeten gegevens te bekijken. Dat moet altijd door een smartphone te koppelen. Ook kun je bij het gebrek aan een digitaal display geen notificaties zien op een hybride horloge.

Waarom zou je dan een hybride horloge kopen? Niet om de prijs, want ondanks de beperkingen zijn hybride horloges vaak duurder. Het zijn namelijk luxe horloges om te zien. En dat is dan ook de reden om voor een hybride horloge te kiezen. Het zijn heel stijlvolle horloges om te zien, voor dames en heren die een mooi luxe klokje willen hebben en niet willen showen met een smart watch, want dat het een smartwatch betreft zie je niet aan de buitenkant van een hybride horloge.

Contactloos betalen

Steeds meer banken bieden contactloos betalen aan, en steeds meer smartwatches ondersteunen deze manier van betalen waarbij je alleen je horloge voor een sensor hoeft te houden om bij de kassa te betalen. Bij de bovenstaande Smartwatch Keuzehulp kun je aangeven dat de voor jou beste smartwatch over de functie van contactloos betalen moet beschikken.

Apps en besturingssysteem

Je kunt in deze keuzehulp ook aangeven over welk besturingssysteem jouw beste smartwatch moet beschikken. Je hebt bij smartwatches de keuze tussen de besturingssystemen  Android Wear (merk onafhankelijk),  Tizen (Samsung), Watch OS (Apple) en besturingssystemen van onder andere Polar, Fitbit en Garmin.

Android Wear (van Google) wordt door vele merken gebruikt. Hiervoor zijn dan ook de meeste apps beschikbaar wat voor een smartphone natuurlijk een groot voordeel is. Bij de merkgebonden besturingssystemen is het aanbod aan apps een stuk kleiner.

Meer selectiemogelijkheden Smartwatch Keuzehulp

In de bovenstaande keuzehulp kun je nog veel meer eisen aan je gewenste smartwatch stellen. Vink deze mogelijkheden en specificaties aan, en alleen de voor jou beste smartwatches blijven over. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou persoonlijk beste smartwatch tegen de laagste prijs.

 • De merken waarvoor je een voorkeur hebt,
 • Metingen op lichamelijk gebied zoals hartslag, slaapritme, gelopen afstanden, snelheid enz.
 • Sporten waarvoor de smartwatch het meest geschikt is.
 • Gewenste notificaties van een draadloos verbonden smartphone.
 • Compatibiliteit met een smartphone besturingssysteem (iOS, Android).
 • Mogelijkheid tot het installeren van apps.
 • Compatibele apps (bijv. Spotify, Whatsapp, Runkeeper, Strava, MyFitnessPall).
 • Besturingssysteem van smartwatch zelf.
 • Formaat van de horlogekast.
 • Functies GPS en navigatie.
 • Batterijduur.
 • Mate van waterdichtheid.
 • Mogelijkheid om de muziek op je smartphone te bedienen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van muziek op het horloge.
 • Mogelijkheid om de camera van je smartphone te bedienen.
 • Kleur horlogekast.
 • Kleur horlogeband.
 • Materiaal horlogeband.
 • Maximale prijs.
Gebruik al deze mogelijkheden om via de bovenaan genoemde keuzehulp je persoonlijk beste smartwatch uit de lijst met alle smartwatches te vinden, of kijk wat de beste smartwatch uit de test is.

Zie ook: Beste mobiele telefoons en accessoires uit de test

Samenvatting:
Grote techsites, tijdschriften, experts van webshops, testorganisaties als de Consumentenbond en Test Aankoop, ze testen allemaal regelmatig smartwatches. De beste smartwatches uit menig smartwatch test vind je bovenaan. Ook vind je hier tips en een keuzehulp om je beste smartwatch te vinden en goedkoop te kopen. Op Beste Smartwatch Kopen vind je namelijk de beste winkels om goede smartwatches goedkoop online te kopen.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.