Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste soundbar test

Iedereen wil het beste geluid bij zijn televisie, maar helaas is er in de huidige dunne flatscreen televisies nauwelijks plek voor goede speakers. Het gevolg is dat de geluidskwaliteit van de meeste televisies matig is, en dat er naar een oplossing buiten de televisie gezocht moet worden. Aanvankelijk was dat de home-cinema set, maar tegenwoordig is de soundbar de meest populaire oplossing. Een soundbar geeft een goed geluid en ziet er bovendien goed uit. Hier kijken we naar de beste soundbars volgens diverse testen.

Testen van soundbars

Al deze testen zijn door experts uitgevoerd. De nieuwste testen staan bovenaan.


Zie ook


Beste soundbar kopen

Ben je op zoek naar een soundbar, of heb je al een soundbar op het oog en zoek je een goedkope winkel? Kijk dan op Beste Soundbar Kopen voor de beste en goedkoopste winkels voor een soundbar en de actuele top 10 van soundbars.

Hier vind je bovendien een soundbar keuzehulp waarmee je via enkele vinkjes de voor jou beste soundbars kunt selecteren.

Soundbar of soundplate?

De soundbar kent iedereen wel. Dat is een balk met speakers die je voor of onder je televisie plaatst. Dat kan staand zijn of hangend aan de muur. Minder bekend is de soundplate. Dit is een plateau met ingebouwde speakers waar de televisie op staat.

Een soundplate valt niet of nauwelijks op, maar heeft als nadeel dat zo'n plateau weinig ruimte voor de speakers heeft. Daarmee heeft een soundplate in feite hetzelfde probleem als een dunne platte televisie.

Soundbar Sonos

Sonos soundbar

Soundbar of surround-set?

Al ver voor de soundbar was er de surround-set (home cinema set). Deze bestaat uit een reeks losse speakers die min of meer rond de tv-kijkers geplaatst worden. Hierdoor lijkt het geluid van alle kanten te komen en bevind je je als tv-kijken midden in de actie.

Bij een soundbar zitten alle speakers in de balk bij de televisie. Toch weten de beste soundbars door slimme technieken een surround geluid te produceren dat hetzelfde effect geeft.

Soundbar met of zonder subwoofer?

Wel gebruiken veel soundbars een losse subwoofer. Een subwoofer is een extra speaker die niets anders doet dan de lage bastonen produceren. Hierdoor krijg je een mooi vol geluid. Een subwoofer kun je overal plaatsen waar het je uitkomt. Ook bijvoorbeeld achter de bank, waar je er geen last van hebt. De meeste losse subwoofers staan draadloos in contact met de soundbar.

Met of zonder streaming audio mogelijkheden?

Een soundbar geeft het geluid van de televisie weer, maar het zou zonde zijn zo'n goede speaker niet breder in te zetten. De meeste soundbars zijn daarom ook als Bluetooth-speaker te gebruiken, zodat je je muziek van de telefoon via de soundbar kunt afspelen. Ook zijn er soundbars die zelfstandig kunnen streamen via bijvoorbeeld WiFi, Airplay, Google Cast en Spotify, dus zonder tussenkomst van een smartphone, televisie of computer.

Kies voor een soundbar met deze uitgebreide mogelijkheden voor een soundbar met WiFi. Deze optie kun je aanvinken bij de Soundbar Keuzehulp bij het eerder genoemde Beste Soundbar Kopen (ook bekabelde netwerkverbinding kun je aanvinken). Dat geldt ook voor de Bluetooth optie, die er voor zorgt dat je de soundbar ook als Bluetooth speaker kunt gebruiken voor de muziek op bijvoorbeeld je mobiele telefoon.

Een soundbar met netwerkverbinding (Ethernet of WiFi) kun je vaak ook in een multiroom netwerk opnemen. Dat kan heel interessant zijn als je bijvoorbeeld een (compatible) WiFi speaker in de eetkamer / eethoek hebt staan en je soundbar in de woonkamer. Je kunt beide speakers dan koppelen.

Ook zijn deze soundbars ook steeds vaker als smart speaker te gebruiken. Je kunt ze dan met de stem besturen en gesproken vragen stellen waarvan ze het antwoord op internet opzoeken via bijvoorbeeld de Google Assistent of Alexa.

Verdere keuzemogelijkheden

Natuurlijk verschilt verder de breedte per soundbar. Net zoals de breedte van de televisies verschilt. Je kunt kiezen voor een soundbar met dezelfde breedte als je televisie, maar dat hoeft niet. Hier ben je helemaal vrij in. Een voordeel van een bredere soundbar is dat de speakers wat meer uit elkaar zitten wat het stereo effect natuurlijk ten goede komt. Ook is meer ruimte voor speakers nooit verkeerd.

In de Soundbar Keuzehulp kun je ook selecteren over welke aansluitingen de soundbar moet beschikken. Een hoofdtelefoon aansluiting (audio jack) kan plezierig zijn als je een bekabelde koptelefoon wilt gebruiken. En een USB-poort kun je vaak gebruiken om muziek van een USB-stick af te spelen.

Een HDMI ARC aansluiting is handig als je televisie daar ook over beschikt. Je hebt dan maar één kabel nodig om beeld (van externe media) en geluid door te sturen.


Kijk bij de bovenaan genoemde testen voor de beste soundbars of gebruik de keuzehulp op Beste Soundbar Kopen om de voor jou persoonlijke beste soundbars te selecteren.

Zie ook: Meer beste audio uit de test


Onderwerpen:
Beste soundbar test, best getest, beste soundplate test, beste koop, beste soundbars test.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.