Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste soundbar test

Iedereen wil het beste geluid bij zijn televisie, maar helaas is er in de huidige dunne flatscreen televisies nauwelijks plek voor goede speakers. Het gevolg is dat de geluidskwaiteit van de meeste televisies matig is, en dat er naar een oplossing buiten de televisie gezocht moet worden. Aanvankelijk was dat de home-cinema set, maar tegenwoordig is de soundbar de meest populaire oplossing. Een soundbar geeft een goed geluid en ziet er bovendien goed uit. Hier kijken we naar de beste soundbars volgens diverse testen.

Testen van soundbars

Al deze testen zijn door experts uitgevoerd. De nieuwste testen staan bovenaan.


Zie ook


Beste soundbar kopen

Ben je op zoek naar een soundbar, of heb je al een soundbar op het oog en zoek je een goedkope winkel? Kijk dan op Beste Soundbar Kopen voor de beste en goedkoopste winkels voor een soundbar en de actuele top 10 van soundbars.

De beste winkels bieden bovendien een keuzehulp waarmee je via enkele vinkjes de voor jou beste soundbars kunt selecteren.

Soundbar of soundplate?

De soundbar kent iedereen wel. Dat is een balk met speakers die je voor of onder je televisie plaatst. Dat kan staand zijn of hangend aan de muur. Minder bekend is de soundplate. Dit is een plateau met ingebouwde speakers waar de televisie op staat. Een soundplate valt niet of nauwelijks op, maar heeft als nadeel dat zo'n plateau weinig ruimte voor de speakers heeft. Daarmee heeft een soundplate in feite hetzelfde probleem als een dunne platte televisie.

Soundbar of surround-set?

Al ver voor de soundbar was er de surround-set (home cinema set). Deze bestaat uit een reeks losse speakers die min of meer rond de tv-kijkers geplaatst worden. Hierdoor lijkt het geluid van alle kanten te komen en bevind je je als tv-kijken midden in de actie.

Bij een soundbar zitten alle speakers in de balk bij de televisie. Toch weten de beste soundbars door slimme technieken een surround geluid te produceren dat hetzelfde effect geeft.

Soundbar met of zonder subwoofer?

Wel gebruiken veel soundbars een losse subwoofer. Een subwoofer is een extra speaker die niets anders doet dan de lage bastonen produceren. Hierdoor krijg je een mooi vol geluid. Een subwoofer kun je overal plaatsen waar het je uitkomt. Ook bijvoorbeeld achter de bank, waar je er geen last van hebt. De meeste losse subwoofers staan draadloos in contact met de soundbar.

Met of zonder streaming audio mogelijkheden?

Een soundbar geeft het geluid van de televisie weer, maar het zou zonde zijn zo'n goede speaker niet breder in te zetten. De meeste soundbars zijn daarom ook als Bluetooth-speaker te gebruiken, zodat je je muziek van de telefoon via de soundbar kunt afspelen. Ook zijn er soundbars die kunnen streamen via bijvoorbeeld WiFi, Airplay, Google Cast en Spotify.

Sommige soundbars kunnen zelfstandig, dus zonder tussenkomst van een smartphone, televisie of computer, de muziek van Spotify afspelen.

Kijk bij de bovenaan genoemde testen voor de beste soundbars.

Zie ook: Meer beste audio uit de test

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.