Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste speakers test

Speakers heb je tegenwoordig is heel veel verschillende soorten, met soms heel verschillende toepassingen. Je hebt luidsprekers om zo mooi mogelijk de muziek in je woonkamer te laten klinken, maar ook speakers voor je telefoon die je meeneemt als je op pad gaat, multiroom speakers waarmee je overal in huis dezelfde muziek kunt laten klinken en speakers om de games, muziek en films op je computer zo mooi mogelijk te laten klinken. Hier kijken we naar de beste speakers in alle soorten.

Uitslagen vergelijkende tests van speakers

Welke speakers zijn de beste speakers in de categorie die jij zoekt? Hieronder vind je overzicht van testen per soort luidsprekers.


Hieronder vind je een korte beschrijving van wat verschillende soorten speakers.

Bluetooth speakers

Bluetooth speakers heb je ruwweg in twee soorten. Je hebt de mobiele Bluetooth speakers, die je zowel thuis als onderweg kunt gebruiken, en je hebt de Bluetooth speakers die echt bedoeld zijn voor in je woonkamer.

De mobiele speakers zijn compact en zodanig vormgegeven dat ze niet kwetsbaar zijn en makkelijk mee te nemen zijn. Ze zijn vaak goed bestand tegen water en schokken, en de beste van deze mobiele Bluetooth speakers beschikken over een accu die vele uren stroom geeft.

De beste Bluetooth speakers voor thuis blinken uit door een goede geluidskwaliteit. Er zijn meer luidsprekers ingebouwd en ze hebben een goede klankkast. Ruimte speelt mee deze Bluetooth speakers namelijk veel minder een rol. Het zijn volwaardige speakers voor in de woonkamer met als extra functionaliteit dat je de muziek van je smartphone of tablet makkelijk naar de speaker kunt streamen. Zo luister je naar bijvoorbeeld Spotify of internetradio in de beste kwaliteit.

WiFi speakers

WiFi speakers zijn de woonkamerspeakers van deze tijd. Een goede WiFi speaker geeft een heel goed geluid dat de hele kamer vult. Hun kracht zit hem in het feit dat je de draadloos met je netwerk (en dus indirect met internet) kunt verbinden. Zo kun je al je muziek van telefoon, tablet of computer naar de speaker streamen. Maar een goede WiFi speaker kan vaak zelfstandig contact maken met internet waardoor je internetradio en streaming diensten als Spotify op de speaker tot je beschikking hebt.

WiFi speakers kunnen vaak met elkaar verbonden worden, door het hele huis heen, waardoor ze als één speaker aan te sturen zijn en je door het hele huis heen dezelfde muziek kunt afspelen. Daarom worden deze draadloze netwerkspeakers ook wel multiroom speakers genoemd. Kijk bij de testen van WiFi speakers voor de beste speakers op dit gebied.

Tip: Kies een WiFi speaker die Bluetooth ondersteunt en je hebt het beste van twee werelden.

PC speakers

Een PC speaker sluit je op je desktop-PC of laptop aan voor het beste geluid bij je games en films. En voor een mooi geluid als je bijvoorbeeld Spotify op je computer gebruikt. Deze PC speakers zijn er als simpel setje van twee luidsprekers, als PC speakerset met subwoofer en als compleet surround sound systeem met vijf speakers en een subwoofer. De laatste PC speakersets worden vooral door gamers gebruikt.

Soundbars

Laten we eerlijk zijn, het geluid van de meeste televisies varieert van bagger tot ondermaats. Dat komt omdat de klant een zo dun mogelijke televisie wil, en dun en een goed geluid gaan slecht samen. Het gevolg is dat steeds meer kiezen voor een losse speaker bij hun televisie. Één waar wel een mooi en vol geluid uit komt. De Soundbar is daarvoor tegenwoordig het meest gewild. Deze balk geeft voldoende ruimte aan speakers en klank en is zo vormgegeven dat hij mooi staat onder een televisie.

Een alternatieven voor de soundbar is de soundplate. Dat is een plaat waarop de TV staat. Dit valt minder op, maar heeft hetzelfde nadeel als de flatscreen televisie zelf, er is weinig ruimte voor goede speakers. En dan is er natuurlijk nog de "ouderwetse" surround set. Met helaas veel speakers. Een goede soundbar kan het geluid van de surroundset goed benaderen.

HiFi speakers

En dan zijn er natuurlijk nog altijd de klassieke HiFi luidsprekers, variërend van kleine Bose boxjes tot heel grote speakers met een houten klankkast. Vaak met een perfect geluid. Er valt gelukkig veel te kiezen als je speakers koopt.

Kijk bij de bovenstaande speaker testen voor de beste speakers op ieder terrein.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.