Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste speakers test (alle beste luidsprekers)

 

De beste speakers uit de test. Er zijn veel verschillende luidsprekers / geluidsboxen. De beste speakers voor thuis en voor mobiel gebruik, maar bijvoorbeeld ook de beste speakers voor in de auto. De beste speaker in elke soort vind je hier.

Beste speakers test

Hier kijken we naar de beste speakers in vele soorten uit diverse testen van luidsprekers. 


Uitslagen vergelijkende tests van speakers

Welke speakers zijn de beste speakers in de categorie die jij zoekt? Hieronder vind je overzicht van testen per soort luidsprekers.


De beste speakers in alle soorten

Speakers heb je tegenwoordig in heel veel verschillende soorten, met soms heel verschillende toepassingen. 

Je hebt speakers voor thuis, geluidsboxen om muziek zo mooi mogelijk in je woonkamer te laten klinken. Maar je hebt ook mobiele luidsprekers, speakers voor je telefoon die je meeneemt als je op pad gaat. Er zijn multiroom speakers, luidsprekers voor in huis waarmee je overal in de woning dezelfde muziek kunt laten klinken. En dan zijn er nog de speakers om de games, muziek en films op je computer zo mooi mogelijk te laten klinken. 

Hier kijken we naar de beste speakers in alle soorten.

Hieronder vind je een korte beschrijving van wat verschillende soorten geluidsboxen. De beste speakers uit de test van al deze luidsprekers vind je hierboven in het test overzicht.

Bluetooth speakers

Bluetooth speakers zijn momenteel de meest verkochte luidsprekers. Bluetooth luidsprekers heb je ruwweg in twee soorten. Je hebt de mobiele Bluetooth speakers, die je zowel thuis als onderweg kunt gebruiken, en je hebt de Bluetooth speakers die echt bedoeld zijn voor in je woonkamer.


Portable bluetooth speaker JBL

Portable bluetooth speaker JBL


Mobiele draadloze speakers zijn het meest gewild. De mobiele speakers zijn compact en zodanig vormgegeven dat ze niet kwetsbaar zijn en makkelijk zijn om mee te nemen. Portable Bluetooth speakers zijn vaak goed bestand tegen water en schokken, en de beste van deze mobiele Bluetooth speakers beschikken over een accu die vele uren stroom geeft. 

Veel Bluetooth speakers zijn ontworpen als draadloze speakers voor onderweg. Ze zijn voorzien van batterijen of een oplaadbare accu.

Daarnaast zijn er ook Bluetooth luidsprekers voor thuis. De beste Bluetooth speakers voor thuis blinken uit door een goede geluidskwaliteit. Er zijn meer luidsprekers ingebouwd en deze speakers hebben een goede klankkast. 

Omvang speelt mee deze Bluetooth speakers voor thuis namelijk veel minder een rol. Het zijn volwaardige speakers voor in de woonkamer met als extra functionaliteit dat je de muziek van je smartphone of tablet makkelijk naar de speaker kunt streamen. Zo luister je naar bijvoorbeeld Spotify of internetradio in de beste kwaliteit.

Retro bluetooth speaker woonkamer Marshall

Retro bluetooth speaker woonkamer Marshall


Kijk bij het test overzicht bovenaan voor alle beste Bluetooth speakers uit de test. Je vindt daar zowel de beste Bluetooth mobiele speakers als de beste Bluetooth luidsprekers voor thuis.

Kijk bij de beste netwerkspeaker test voor de beste WiFi speakers uit de test.

WiFi speakers

WiFi speakers zijn de woonkamer speakers van deze tijd. Een goede WiFi speaker geeft een heel goed geluid dat de hele kamer vult. 

Het sterke punt van deze WiFi luidsprekers zit hem in het feit dat je de draadloos met je netwerk (en dus indirect met internet) kunt verbinden. Zo kun je via zo'n geluidbox al je muziek van telefoon, tablet of computer naar de speaker streamen. 


Xiaomi WiFi speaker

Xiaomi WiFi speaker


Dat streamen kan met Bluetooth ook, maar een goede WiFi speaker kan zelfstandig contact maken met internet. Het is namelijk een netwerkspeaker die als zelfstandig WiFi-apparaat in het netwerk kan functioneren en zelf contact met internet maakt. 

Daardoor heb je op een WiFi speaker online media als internetradio en streaming diensten als Spotify op de luidspreker tot je beschikking, zonder dat daar een computer of smartphone voor nodig is.

De beste WiFi speakers vind je in het test overzicht bovenaan bij de testen van netwerk-speakers.

Multiroom WiFi speakers

WiFi speakers kunnen vaak met elkaar verbonden worden. Binnen het hele draadloze netwerk, dus door het hele huis heen. Daardoor zijn ze als één speaker aan te sturen, en kun je de WiFi luidsprekers  door het hele huis heen dezelfde muziek laten afspelen. 

Daarom worden deze draadloze netwerkspeakers ook wel multiroom speakers genoemd. Kijk bij de testen van WiFi speakers voor de beste speakers op dit gebied.

Tip: Kies een WiFi speaker die Bluetooth ondersteunt en je hebt het beste van twee werelden.


Sonos multiroom WiFi smart speaker

Sonos multiroom WiFi smart speaker

Smart speakers

De meeste WiFi speakers zijn tegenwoordig ook een smart speaker. Doordat ze een vaste internet verbinding hebben kun je ze ook gebruiken om informatie op internet op te zoeken. Je stelt deze slimme luidspreker een gesproken vraag, en je krijgt ook een gesproken antwoord van de smart speaker terug.

Hiervoor moet de WiFi speaker voorzien zijn van een gevoelige microfoon en van virtual assistent software. De beste smart speakers vind je bij de beste slimme speaker test bovenaan.

PC speakers

Een heel ander soort speaker is de PC speaker. Een PC speaker sluit je op je desktop-PC of laptop aan voor het beste geluid bij je games en films. En voor een mooi geluid als je bijvoorbeeld Spotify op je computer gebruikt. 


Trust PC speakers met subwoofer

Trust PC speakers met subwoofer


Deze PC speakers zijn er als simpel setje van twee luidsprekers, als PC speakerset met subwoofer en als compleet surround sound systeem met vijf speakers en een subwoofer. De laatste PC speakersets zijn de beste luidsprekers op dit gebied en worden vooral door gamers gebruikt.

Testen van PC speakers in alle soorten zijn te vinden bij de uitslagen van speaker testen bovenaan. Kijk daar voor de beste PC speakers in alle configuraties.

Soundbars

Een luidspreker die we de laatste jaren steeds vaker in de woonkamer zien is de soundbar. Een specifieke vrijstaande speaker voor de televisie.

Want laten we eerlijk zijn, het geluid van de meeste moderne televisies varieert van bagger tot ondermaats. Dat komt omdat de klant een zo dun mogelijke televisie wil, en een dunne kast en een goed geluid gaan slecht samen. Een ultraplatte TV biedt immers niet de ruimte die een goede luidspreker nodig heeft.


Samsung soundbar met subwoofer

Samsung soundbar met subwoofer


Het gevolg is dat steeds meer kiezen voor een losse speaker bij hun televisie. Één waar wel een mooi en vol geluid uit komt. De Soundbar is daarvoor tegenwoordig het meest gewild. Dat is een langwerpige speaker die perfect bij je TV past en die genoeg ruimte biedt om meerde tweeters en luidsprekers te herbergen. De audio balk is zo vormgegeven dat hij mooi staat onder een televisie.

Soundplate

Een alternatief voor de soundbar is de soundplate. Dat is een plaat waarop de TV staat. Dit valt minder op, maar heeft hetzelfde nadeel als de flatscreen televisie zelf, er is weinig ruimte voor goede speakers. Soundplates worden daarom nauwelijks nog aangeboden.

Surround set

En dan is er natuurlijk nog de "ouderwetse" surround set. Een speaker set voor de televisie met een hele reeks speakers die je op verschillende plaatsen, rondom de TV kijker neer zet. Een goede soundbar kan het geluid van de surroundset goed benaderen met veel minder zichtbare luidsprekers. De surround set wordt daarom steeds meer verdrongen door de soundbar.

De beste soundbars, de beste soundplates en de beste surroundsets zijn allemaal te vinden in de bovenaan genoemde tests van speakers voor bij de televisie.

HiFi speakers

En dan zijn er natuurlijk nog altijd de klassieke HiFi luidsprekers, variërend van kleine Bose boxjes tot heel grote speakers met een houten klankkast. Je hebt deze HiFi luidsprekers als vloerspeakers / zuilspeakers (grote speakers die je op de vloer plaatst) en als boekenkast speakers (kleine HiFi speakers).


Teufel HiFi speakers
Teufel HiFi speakers


Goede huiskamer luidsprekers bieden vaak een perfect geluid. Voor de echte muziekliefhebber zijn de grote woonkamer luidsprekers (de grote houten boxen) nog altijd de beste speakers. Testen van deze beste boxen zijn bij de luidspreker test onder HiFi luidsprekers test te vinden.

Er valt gelukkig veel te kiezen als je speakers koopt.

Kijk bij het bovenstaande speaker test overzicht voor de beste speakers op ieder terrein.


Onderwerp:
Hier vind je de beste speakers uit de test in alle soorten. Van de beste portable WiFi speaker tot de beste grote speakers.HiFi woonkamer luidspreker. Maar bijvoorbeeld ook de beste WiFi speakers, smart speakers, multiroom speakers, soundbars, pc speakers en surround sets. Kijk hier voor je beste luidspreker uit alle tests van 

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *