Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste speed pedelec test

De beste speed pedelecs uit de test. O.a. de beste speed pedelec uit de AD fiets test en de E-bike van het Jaar verkiezing.

Qwic speed pedelec
Qwic speed pedelec


De speed pedelec (ook speed e-bike of speedbike genoemd) is een snelle elektrische fiets die een grote toekomst wordt voorspeld. Door zijn maximum snelheid van 45 kilometer per uur is deze fiets voor forenzen een serieus alternatief voor de auto. Met een speed pedelec heb je geen last van files. Er gaan zelfs speciale fiets-snelwegen voor deze fast e-bikes aangelegd worden.

Goedkoop online een speed pedelec kopen

Fietsen, en dus ook speed pedelecs, worden online goedkoop aangeboden. Echt goedkoop is geen enkele speed pedelec, maar online fietsenwinkels verkopen goede speed pedelecs wel soms met zeer hoge kortingen.

Kijk bij de aanbiedingen van speed pedelecs waar je zo'n fast e-bike relatief goedkoop online kunt bestellen.

Beste speed pedelecs uit de test

Wat is de beste speed pedelec? Diverse organisaties hebben dat getest. Met lang niet altijd de zelfde uitkomst. Hieronder vind je de testen voor de beste speed pedelec die we verzameld hebben.

beste speed pedelec test Gazelle
Gazelle speed pedelec

Wat is een speed pedelec

Maar wat is een speed pedelec precies? En wat is het verschil tussen een speed pedelec en een normale elektrische fiets.

Een speed pedelec (speedbike) is een elektrische fiets die maximaal 45 kilometer per uur mag halen. Je trapt wel bij, zoals bij een gewone elektrische fiets. 

Het verschil tussen een speed pedelec en een e-bike is de snelheid waarop de elektrische fiets begrenst is. Bij een gewone elektrische fiets stopt de trapondersteuning zodra je de 25 kilometer per uur gehaald hebt. Harder mag je wettelijk gezien niet. 

Met een speed pedelec mag je echter maximaal 45 kilometer per uur rijden. Pas als je de 45 kilometer per uur haalt stopt de fietsmotor met de ondersteuning.

Stromer speed pedelec
Stromer speed pedelec fiets

Valhelm hoofdzaak

Die hoge snelheid van de speed pedelec brengt wel gevaren met zich mee. Door een wetswijziging die per 1 januari 2017 is ingegaan wordt een speed pedelec als bromfiets beschouwd. 

Dat betekent dat het dragen van een helm verplicht is op een speedbike en dat de speed pedelec voorzien moet worden van een geel bromfietsplaatje (een kenteken). Ook heb je een bromfietsrijbewijs / scooterrijbewijs nodig om op de speed pedelec te mogen rijden, 

Verder mag je met je speed ebike niet op fietspaden rijden waar geen brommers en scooters mogen komen. Voor de wet zit je immers op een scooter.

Op een speed pedelec trap je mee. Je zit niet stil zoals op een scooter, maar je moet zelf blijven fietsen want anders stopt de fiets, net als bij een gewone e-bike. Dat maakt het dragen van een bromfietshelm op zo'n snelle e-bike warm en onaangenaam. 

Daarvoor zijn er speciale speed-pedelec helmen voorzien van ventilatie die het veel aangenamer maakt om de helm dragen op een snelle e-bike. Deze speciale speed pedelec helmen zijn overigens verplicht, want een standaard fietshelm of scooter helm voldoet niet aan de wettelijk verplichte eisen. 

Klever speed pedelec

Klever speed pedelec

Beste speed pedelec merken

Het is maar een beperkt aantal fietsfabrikanten dat speed pedelecs. Fabrikanten van goede speed pedelecs zijn Stromer, Riese & Muller,  Gazelle, Qwic, Klever, EcoBike en Flluid. Ook Giant, Trek, Gepida en Cube maken speed pedelecs.

Meer informatie over de speed pedelec

Op DeBesteFietsen.nl vind je alle informatie over de speed pedelec. Met alle informatie over de regels, tips voor de aanschaf van de voor jou beste speed pedelec, de voordelen en nadelen van zo'n speed e-bike, de beste merken voor een snelle e-bike en meer test en informatie.


Onderwerpen:
Wat is de beste speed pedelec (beste speed e-bike of beste snelle e-bike)? Hierboven vind je alle beste speed pedelecs uit de test. Het betreft meerdere testen uitgevoerd door diverse organisaties zoals de ANWB, het AD en de Fietsersbond. Naast menig beste speed pedelec test vind je hier ook tips, informatie en aanbiedingen van goede speed pedelecs.