Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste speed pedelec test

 

De speed pedelec (of speed e-bike of snelle e-bike) is een snelle elektrische fiets die een grote toekomst wordt voorspeld. Door zijn maximum snelheid van 45 kilometer per uur is deze fiets voor forenzen een serieus alternatief voor de auto. Met een speed pedelec heb je geen last van files. Er gaan zelfs speciale fiets-snelwegen voor aangelegd worden.

Wat is de beste speed pedelec? Diverse organisaties hebben dat getest. Met lang niet altijd de zelfde uitkomst. Hieronder vind je de testen voor de beste speed pedelec die we verzameld hebben.

Testen van speed pedelecs


Voordelig online een speed pedelec kopen

Fietsen, en dus ook speed pedelecs, worden online met een vaak hoge korting aangeboden. Kijk bij de aanbiedingen van speed pedelecs waar je deze snelle e-bikes tegen een lage prijs online kunt bestellen.

Wat is een speed pedelec

Een speed pedelec (speed e-bike) is een elektrische fiets die maximaal 45 kilometer per uur mag halen. Je trapt wel bij, zoals bij een gewone elektrische fiets. Het verschil tussen een speed pedelec en een e-bike is de snelheid. Bij een gewone elektrische fiets stopt de trapondersteuning zodra je de 25 kilometer per uur gehaald hebt. Harder mag je wettelijk gezien niet. Met een speed pedelec mag je echter maximaal 45 kilometer per uur rijden.

Valhelm hoofdzaak

Zo'n hoge snelheid brengt wel gevaren met zich mee. Door een wetswijziging die per 1 januari 2017 is ingegaan wordt een speed pedelec als bromfiets beschouwd. Dat betekent dat het dragen van een helm verplicht is en dat de snelle e-bike voorzien moet worden van een geel bromfietsplaatje. Ook heb je een bromfietsrijbewijs nodig om op de speed pedelec te mogen rijden en mag je met je speed ebike niet op fietspaden waar geen brommers mogen komen.

Op een speed pedelec trap je mee. Dat maakt het dragen van een bromfietshelm op zo'n snelle e-bike warm en onaangenaam. Daarvoor zijn er speciale speed-pedelec helmen op de markt die veel aangenamer zijn om te dragen op een snelle e-bike.

Meer informatie over de speed pedelec

Op DeBesteFietsen.nl vind je alle informatie over de speed pedelec. Met alle informatie over de regels, tips voor de aanschaf van de voor jou beste speed pedelec, de voordelen en nadelen van zo'n speed e-bike, de beste merken voor een snelle e-bike en meer test en informatie.

beste speed pedelec test GazelleOnderwerpen:
Wat is de beste speed pedelec (beste speed e-bike of beste snelle e-bike)? Hierboven vind je alle beste speed pedelecs uit de test. Het betreft meerdere testen uitgevoerd door diverse organisaties zoals de ANWB, de Consumentenbond, het AD en de Fietsersbond. Naast menig beste speed pedelec test vind je hier ook tips, informatie en aanbiedingen van goede speed pedelecs.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.