Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste spiegelreflexcamera test

Wat is de beste spiegelreflexcamera? Hier de beste spiegelreflexcamera's uit menig fotocamera test en tips om de beste spiegelreflexcamera voor jou te vinden.

Een spiegelreflexcamera is een professionele fotocamera waarvan je de lens kunt verwisselen. Zo kun je met een spiegelreflex camera voor een specifiek soort foto een andere cameralens gebruiken. Hieronder vind je de beste spiegelreflexcamera's uit de testen en alle informatie over deze camera's.

Spiegelreflexcamera testen

We hebben hieronder een hele reeks beste spiegelreflexcamera's uit testen uitgevoerd door experts van onder andere de Consumentenbond, internationale fotografie-tijdschriften en andere deskundigen. Deze testen van spiegelreflexcamera's zijn op datum gesorteerd.

De beste spiegelreflex camera's uit de test

Zie ook

Beste spiegelreflexcamera kopen

De top 10 van spiegelreflexcamera's, de beste (en goedkoopste) winkels om alle spiegelreflexcamera's. cameralenzen en accessoires online te kopen en een fotocamera keuzehulp om de voor jou persoonlijk beste camera te selecteren zijn allemaal te vinden op Beste Fotocamera Kopen. Kijk daar wat er allemaal op dit gebied te koop is, wat het kost en wat de toppers zijn.


Spiegelreflexcamera of systeemcamera?

Wat is een spiegelreflexcamera?
Een spiegelreflexcamera (DSLR camera) is echt een camera met een spiegel. Als je bij een heel oude camera door de zoeker kijkt zie je hetgeen je fotografeert ondersteboven. Dat is niet handig, dus men bouwde een spiegel in de camera in. Door via de zoeker en de spiegel te kijken zie je dan het beeld precies zoals je het op de foto gaat zetten, en gewoon rechtop. Bij een spiegelreflexcamera wordt de spiegel razendsnel weggeklapt op het moment dat de foto gemaakt wordt om schittering door de spiegel te voorkomen.

Wat is een systeemcamera?
De systeemcamera wordt gezien als de opvolger van de spiegelreflexcamera. Evenals bij een spiegelreflexcamera kun je bij een systeemcamera de lens vervangen door een andere lens (bij een compactcamera kan dat niet). Maar bij de systeemcamera ontbreekt de voor de spiegelreflexcamera kenmerkende spiegel. Bij een systeemcamera wordt hetgeen je door de zoeker ziet digitaal afgehandeld. Het is eigenlijk een beeldschermpje waarnaar je kijkt. Ook beschikt een systeemcamera vaak over een beeldscherm aan de achterkant

Voordelen spiegelreflexcamera
Hoewel professionele fotografen steeds vaker systeemcamera's gaan gebruiken zweren veel fotografen nog steeds bij de spiegelreflexcamera. Als je naar de meest professionele fotocamera's kijkt zijn het de spiegelreflexcamera's die nog steeds de beste camera's zijn. Maar dan hebben we het wel over topklasse spiegelreflex camera's die vele duizenden euro's kosten. Daaronder zijn de verschillen klein. Ook systeemcamera's presteren steeds beter.

Maar naast de kwaliteit zijn er nog wat voordelen van de spiegelreflexcamera. De fotocamera's zijn groter. Dat wordt vaak als nadeel opgevoerd, maar daardoor heb je de camera wel stabieler in de hand. Bovendien brengt een grote lens de spiegelreflex camera minder snel uit balans. Een systeemcamera is namelijk kleiner dan een spiegelreflexcamera, maar de lenzen zijn dat niet. En een grote lens op een kleine camera is niet altijd goed hanteerbaar.

En dan zijn er nog wat voordelen zoals de vaak betere accu van de spiegelreflexcamera. Omdat de camera groter is, is er ook meer ruimte voor een goede accu.

Het grootste voordeel van de spiegelreflexcamera zit hem echter vooral in de lenzen (de objectieven). Omdat de spiegelreflexcamera veel langer bestaat en door heel veel professionals wordt gebruikt zijn er veel meer lenzen voor deze camera's te koop. Systeemcamera's gebruiken andere lenzen, en het aanbod daarin is vooralsnog een stuk kleiner, al is de systeemcamera ook deze achterstand wel aan het inhalen. Ook zijn (mede door de schaarste) de lenzen voor een systeemcamera vaak wat duurder.

Nadelen spiegelreflexcamera
Maar een spiegelreflexcamera heeft ook nadelen. We hadden al gezegd dat de systeemcamera kleiner en lichter is. Voor de stabiliteit is dat een nadeel, maar je neemt een kleinere camera wel makkelijker mee. Ook is de prijs van een vergelijkbare systeemcamera lager. 

Lenzen voor een spiegelreflexcamera

Voor spiegelreflexcamera's zijn heel veel cameralenzen (objectieven) beschikbaar. Meestal wordt de spiegelreflexcamera geleverd met een standaard lens (hoewel je soms ook alleen de body kunt kopen, de fotocamera zonder lens). Deze standaard lens is een echte allround cameralens. Je kunt er alle soorten foto's mee maken, of dat nu portretten of landschappen zijn. Je kan er mee inzoomen en mee uitzoomen, maar wel tot zekere hoogte. 

Als je namelijk specifieke foto's wilt maken, zoals een foto van een dier in de verte, van een lieveheersbeestje op een tak of van een weids landschap of een groot gebouw, dan loop je op een gegeven moment tegen de beperkingen van de cameralens aan. Bij een spiegelreflexcamera kun je dan gebruik maken van een eventuele andere lens.

Dan kan een zoomlens of telelens zijn om voorwerpen dichterbij te halen, van een macrolens om iets heel kleins vol op de foto te zetten, of een groothoeklens om iets te fotograferen dat te breed is voor een standaard cameralens. 

Bij een spiegelreflexcamera is er heel veel keuze uit deze (en nog veel meer soorten) lenzen. Kijk bij de beste winkels op het eerder genoemde Beste Fotocamera Kopen voor alle lenzen voor een spiegelreflexcamera of systeemcamera.


Onderwerpen:
Beste spiegelreflex camera test, beste spiegelreflexcamera test, beste spiegel reflex camera test.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.