Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste sporthorloge test

Een sporthorloge is een polshorloge en activity tracker in één. Bovendien kun je met veel sporthorloges ook je smartphone bedienen. En een sporthorloge is sterk zodat hij niet onder het sporten te lijden heeft. Een goed sporthorloge is dus een zeer goed horloge met veel mogelijkheden voor sportieve mensen.

Kijk hieronder voor de mogelijkheden van een sporthorloge en de beste sporthorloges uit diverse tests.

Testen van sporthorloges

Deze testen van sporthorloges hebben we verzameld:


Zie ook:Beste sporthorloge kopen

Selecteer je liever het voor jou beste sporthorloge aan de hand van al je wensen en eisen? Kijk dan bij de Sporthorloge Keuzehulp op Beste Sporthorloge Kopen. Bij deze Keuzehulp kun je precies aangeven waaraan jouw sporthorloge moet voldoen. Ook vind je op Beste Sporthorloge Kopen de sporthorloge top 10 en de beste winkels om dit soort horloges goedkoop te kopen.Wat is een sporthorloge?

Een sporthorloge is een polshorloge met extra mogelijkheden gericht op sporters. Ze hebben vele sensoren en meters zoals een hartslagmeter, een stappenteller, een stopwatch, een traptredenteller, een slaapmeter en een rondeteller. Goede sporthorloges beschikken over een eigen GPS sensor zodat ze ook afstanden en snelheden kunnen meten.

De gemeten gegevens kun je via Bluetooth, en soms via WiFi of ANT+ naar een smartphone, tablet of computer sturen voor een data-analyse. Soms kun je zo digitaal trainingsschema's opstelen. De mogelijkheden verschillen per merk en per sporthorloge.

Ook zijn de wat uitgebreidere sporthorloges in staat om de muziek op je telefoon te bedienen en notificaties van je smartphone te lezen. Het is natuurlijk erg handig als dat via je polshorloge kan als je aan het sporten bent.Verschil smartwatch en sporthorloge

De grens tussen de nieuwste sporthorloges, activity trackers en smartwatches is heel klein. Vaak lopen de mogelijkheden zelfs in elkaar over.

Een sporthorloge (sportwatch) is echt gericht op sporten, trainen en conditie. Met een goed sporthorloge kun je (vaak in combinatie met je smartphone of laptop) sportprofielen bijhouden en via tabellen en grafieken de prestaties bijhouden. Een wat luxer sporthorloge kun je ook onder het sporten gebruiken om notificaties van je smartphone op je horloge te lezen en om via je horloge de muziek op je weggeborgen telefoon te bedienen.

Het sporthorloge kent meer mogelijkheden op het gebied van sport en het gemiddelde uitgebreide sporthorloge biedt meer sensoren zoals een snelheidssensor, een hoogtemeter, een hartslagsensor en een candanssensor dan de gemiddelde smartwatch.

Op het meten en in kaart brengen van sportieve prestaties wint het sporthorloge het van het slimme horloge. Er zijn wel uitgebreide smartwatches die in de buurt komen, maar die zijn dan ook een stuk duurder. Dat komt door de techniek van de smartwatch

Het grootste verschil tussen een sporthorloge en een smartwatch zit hem namelijk in de techniek. Een sporthorloge is een horloge dat voor wat betreft de smartwatch-functies een doorgeefluik is voor je smartphone. Een echte smartwatch is meer dan een doorgeefluik. Een echt slim horloge heeft een eigen besturingssysteem zoals WatchOS of Android Wear. Het is dus echt een zelfstandig opererend computertje om je arm. Je kunt er apps op installeren zoals bij een smartphone. Een smartwatch kan dus veel meer zelfstandig doen dan een sporthorloge.

Gaat het je vooral om het meten en in kaart brengen van sportieve prestaties, en het via je horloge bedienen van je smartphone onder het sporten, dan is een sporthorloge een veel goedkopere oplossing dan een smartwatch

Verschil activity tracker en sporthorloge

En dan heb je nog de activity tracker. Ook deze lijkt sterk op een sporthorloge. Ook de activity tracker meet lichamelijke activiteiten en geeft de tijd aan. Een activity tracker meet echter veel beperkter dan een sporthorloge. Een activity tracker wordt ook wel stappenteller genoemd, hoewel je de activity tracker daar weer mee te kort doet. Met een activity tracker meet je naast stappen, ook afstanden, slaappatronen, gebruikte calorieën e.d.

Soms kun je met een activity tracker ook je smartphone bedienen, maar dan wordt de grens met een sporthorloge wel erg vaag. Over het algemeen kun je een activity tracker zien als een wat beperkter (en goedkoper) sporthorloge, maar in de praktijk is het vooral de vormgeving die het verschil maakt. Het sporthorloge ziet er meer als een gewoon horloge uit dan een activity tracker.

Bij de Keuzehulp op het bovengenoemde Beste Sporthorloge Kopen vind je alle mogelijkheden, testen, gebruikerservaringen en reviews van sporthorloges. En bij de sporthorloge test hierboven staan de beste sporthorloges uit menig test.

Zie ook: Meer testen sport artikelenOnderwerpen:
Beste sporthorloges test, best geteste sporthorloge, beste koop, beste sporthorloge test.