Beste stadsfiets test

De beste stadsfietsen voor dames en heren diverse stadsfiets testen.Met aanbiedingen om je beste stadsfiets goedkoop met korting te kopen.

beste stadsfiets test

Hier kijken we naar de beste stadsfietsen uit testen van fietsen voor dagelijks gebruik. Fietsen die je gebruikt om boodschappen te doen, naar school, werk of de sportclub te rijden en voor recreatieve doeleinden. 

Deze fietsen worden een stadsfiets of urban bike genoemd, maar die naam doet deze beste fietsen geen eer aan. Met een goede stadsfiets kun je namelijk ook prima een fietstocht in de natuur maken, je hoeft heus niet in stad of dorp te blijven.

De meeste goede stadsfietsen zijn met korting goedkoop online te koop. Kijk bij de aanbiedingen van stadsfietsen bij de beste en goedkoopste fietsenwinkels.


Hieronder vind je een stadsfiets test overzicht, en geven we tips voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste stadsfiets.

Beste stadsfietsen uit de test

Onderstaande testen van stadsfietsen hebben we verzameld. Kijk hier voor de beste stadsfiets uit iedere stadsfiets test.

Zie ook
Zoek je een test van een specifiek soort stadsfiets, zoals een transportfiets, omafiets, moederfiets of een elektrische fiets. Kijk dan bij de onderstaande fiets testen.


Gazelle stadsfiets

Gazelle stadsfiets

Wat is een stadsfiets?

Met een stadsfiets wordt een fiets voor dagelijks gebruik bedoeld. Ze zijn ontworpen om te gebruiken voor dagelijkse ritjes naar werk, school, winkels en clubs. Een stadsfiets is gemaakt voor fietsen op asfalt of ander goed verhard terrein. Een goede stadsfiets is veilig en biedt ruimte voor boodschappen en bagage in de vorm van een bagagedrager.

Kenmerkend voor een stadsfiets is de fietshouding. Op een echte stadsfiets zit je rechtop. Door deze fietshouding heb je een goed overzicht over het drukke stadsverkeer.

Er zijn stadsfietsen voor dames (damesfiets) en stadsfietsen voor heren (herenfiets). Steeds meer fietsen worden echter alleen nog maar als damesfiets uitgebracht en dan uniseks fiets genoemd. Dit om kosten te besparen en omdat de kenmerkende stang van de herenfiets bij moderne fietsen echt meer nodig is voor de stevigheid.

In het bovenstaande stadsfiets test overzicht vind je alle beste geteste stadsfietsen in Nederland.

Hoeveel versnellingen heeft een stadsfiets?

De meest eenvoudige stadsfietsen beschikken over een terugtraprem en hebben geen versnellingen. Dit is echter beide geen voorwaarde. De meeste stadsfietsen hebben wel degelijk versnellingen en maken gebruik van handremmen. Met name de versnellingen maken de fiets beter geschikt voor langere fietstochten.

Vaak gaat het hierbij om 3 of 7 verstellingen. Met meer versnellingen valt de fiets al snel in de categorie toerfietsen. Kijk bij de beste toerfiets test als je zo'n fiets zoekt.

Altec stadsfiets dames

Altec stadsfiets dames

Ook voor buiten stad en dorp

Maar laat je niet misleiden door de term stadsfiets. Met deze fietsen hoef je heus niet binnen de grenzen van je stad of dorp te blijven. Maar als je een fiets zoekt voor het regelmatig maken van lange fietstochten, of voor dagelijks grote afstanden fietsen naar werk of school is een toerfiets waarschijnlijk een betere keuze. De beste toerfiets is helaas wel duurder dan de beste stadsfiets.

Transportfiets en omafiets

Vooral bij jongeren zijn de omafiets en de transportfiets populair. Een omafiets is een stadsfiets in een heel klassieke vormgeving. De transportfiets is een stadsfiets met een voordrager waarop een krat of mand geplaatst kan worden. Een transportfiets geeft veel meer ruimte voor bagage en is vooral bij scholieren populair omdat ze zo makkelijk hun schooltas mee kunnen nemen. 

Kijk bij de beste transportfiets test als je de beste stadsfiets met voordrager zoekt. Deze stadsfietsen hebben ook nog andere kenmerken zoals een dubbele fietsstandaard en een stuurslot om omvallen te voorkomen als de fiets zwaar beladen geparkeerd wordt. 

Hier koop je goedkoop een goede stadsfiets

Stadsfietsen zijn te koop bij iedere lokale fietsenwinkel, maar meestal betaal je daar de adviesprijs. Online koop je stadsfietsen en andere soorten fietsen veel goedkoper. De online kortingen bedragen soms wel honderden euro's, dat betekent dat je op precies dezelfde fiets honderden euro's kunt besparen door je nieuwe fiets online te kopen.

Bij de informatie, tips en aanbiedingen stadsfietsen vind je de aanbiedingen van stadsfietsen van de beste en goedkoopste online aanbieders.

Batavus stadsfietsen

Batavus stadsfietsen

Beste stadsfiets merken

Hoewel stadsfietsen in de hele wereld gemaakt worden gebruiken we in Nederland vooral Nederlandse fietsen. Dat is niet vreemd, want we kunnen gerust stellen dat de beste stadsfietsen uit Nederland komen. En er is heel veel keuze uit Nederlandse stadsfietsen.

De meest bekende fabrikanten voor een stadsfiets in Nederland zijn Sparta, Gazelle en Batavus, maar er zijn veel meer goede stadsfietsen te koop. Neem bijvoorbeeld de hippe stadsfietsen van Cortina, of de voordelige maar goede stadsfietsen van BSP, Popal, Hercules en Pointer.

In een nog goedkoper segment vind je de stadsfietsen van Altec, Crown, Cumberland, Aldo en Bimas.

Bij het bovenstaande stadsfiets aanbieding overzicht vind je al deze stadsfietsen goedkoop terug.

Wat is de beste stadsfiets? Dat kun je zien in het bovenaan genoemde beste stadsfiets test overzicht. 

Zie ook: Beste fiets test


Samenvatting:
Hier kijken we naar de beste stadsfiets uit de test. De beste stadsfiets kun je ook gebruiken voor fietstochten buiten stad of dorp. Een fiets is een stadsfiets als deze een rechte fietshouding biedt, waardoor je een goed overzicht hebt in druk stadsverkeer. Een stadsfiets kan een "gewone" fiets zijn, maar ook een transportfiets, een moederfiets of een omafiets. Over het algemeen is een stadsfiets goedkoper dan een sportieve fiets voor recreatief gebruik. Kijk hierboven voor de beste stadsfiets uit de test.