Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stadsfiets test

Hier kijken we naar de beste fietsen uit testen van fietsen voor dagelijks gebruik. Fietsen die je gebruikt om boodschappen te doen, naar school, werk of de sportclub te rijden en voor recreatieve doeleinden. Deze fietsen worden een stadsfiets of urban bike genoemd, maar die naam doet deze beste fietsen geen eer aan. Met een goede stadsfiets kun je namelijk ook prima een fietstocht in de natuur maken, je hoeft heus niet in stad of dorp te blijven.

Hieronder kijken we wat een stadsfiets is, maar eerst kijken we naar testen van stadsfietsen om te zien wat de beste stadsfiets is.

Testen van stadsfietsen

Onderstaande testen van stadsfietsen hebben we verzameld.Wat is een stadsfiets?

Met een stadsfiets wordt een fiets voor dagelijks gebruik bedoeld. Ze zijn ontworpen om te gebruiken voor dagelijkse ritjes naar werk, school, winkels en clubs. Een stadsfiets is gemaakt voor fietsen op asfalt of ander goed verhard terrein. Een goede stadsfiets is veilig en biedt ruimte voor boodschappen en bagage in de vorm van een bagagedrager.

De meest eenvoudige stadsfietsen beschikken over een terugtraprem en hebben geen versnellingen. Dit is echter beide geen voorwaarde. De meeste stadsfietsen hebben wel degelijk versnellingen en maken gebruik van handremmen. Met name de versnellingen maken de fiets beter geschikt voor langere fietstochten.

Vaak gaat het hierbij om 3 of 7 verstellingen. Met meer versnellingen valt de fiets al snel in de categorie toerfietsen. Kijk bij de testen van toerfietsen als je zo'n fiets zoekt.

Transportfiets en omafiets

Vooral bij jongeren zijn de omafiets en de transportfiets populair. Een omafiets is een stadsfiets in een heel klassieke vormgeving. De transportfiets is een stadsfiets met een voordrager waarop een krat of mand geplaatst kan worden. Een transportfiets geeft veel meer ruimte voor bagage en is vooral bij scholieren populair omdat ze zo makkelijk hun schooltas mee kunnen nemen. Kijk bij de testen van transportfietsen als je de beste stadsfiets met voordrager zoekt.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.