Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stijltang test

Creëer een mooi steil kapsel met een goede stijltang. Maar wat is de beste stijltang? Hieronder vind je de beste stijltangen uit de test en geven we informatie voor het aanschaffen van de voor jou persoonlijk beste stijltang.


Stijltang test

Stijltangen en andere apparatuur wordt regelmatig getest door organisaties als de Consumentenbond, grote webwinkels, kranten en tijdschriften en vergelijkingssites in Nederland en het buitenland. Onderstaande testen van stijltangen hebben we verzameld. Kijk daar voor de beste stijltang uit de test.Vind hier de voor jou beste stijltang

Wil je zelf de voor jou persoonlijk beste stijltang tegen de laagste prijs vinden? Gebruik dan het overzicht met alle stijltangen. Je vindt daar meer dan 350 stijltangen die je ook op diverse manieren kunt selecteren

Nog meer handige informatie voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste stijltang vind je op Beste Stijltang Kopen. Hier onder andere de goedkoopste en beste winkels voor een stijltang en de actuele stijltang top 10.


Tips beste stijltang vinden

Hieronder vind je informatie over stijltangen die je bij je zoektocht naar de beste stijltang van pas kan komen.

Keramische stijltang of titanium stijltang

De platen van een stijltang kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Keramische platen zijn populair want deze bieden een optimale warmtegeleiding. Ze verdelen de hitte beter, beschermen je haar goed tegen de warmte en zorgen voor een goede vochtbalans in je haar.

Hetzelfde geldt voor stijltangen met titanium platen. Gebruik je je stijltang vaak? Kies dan voor titanium of volledig keramisch. In het bovengenoemde overzicht met alle stijltangen kun je aangeven of je een titanum stijltang of een keramische stijltang wil hebben.

Stijltang met keramische coating

Bij een stijltang met een keramische coating zijn de warmteverdeling en bescherming van het haar minder dan bij een stijltang met volledige keramische platen. Ook gaan platen met alleen een keramische coating minder lang mee waardoor de stijltang een kortere levensduur heeft. Een stijltang met keramische coating is goedkoper, maar we adviseren deze alleen als je de stijltang maar af en toe gebruikt. Voor dagelijks gebruik kun je beter wat meer geld uitgeven.

Extra mogelijkheden van de stijltang

De naam zegt het al. Een stijltang koop je om een kapsel met steil haar te creëren. Maar sommige stijltangen bieden meer mogelijkheden, en dat is natuurlijk altijd handig. Met veel stijltangen is het ook mogelijk een slag in je haar te maken. Het maken van krullen kan ook met sommige stijltangen.

Voor het maken van krullen moet de stijltang beschikken over afgeronde platen.

Stijltang met flexibele platen

Ook flexibele platen helpen bij maken van krullen. Deze flexibele platen zitten wat losser in de stijltang dan standaard platen. Daardoor bewegen ze mee als je een slag of krullen in je haar wilt maken. De flexibele platen zorgen er voor dat de krullen er natuurlijk uitzien. Bij vaste platen worden de krullen wat hoekig.

Stijltang met extra brede platen

Met extra brede platen ben je sneller klaar met stijlen. Vooral bij lang haar is dat wel zo plezierig. Dit is de beste stijltang voor mensen met zowel haast als lang glad haar. Maar wil je krullen maken met je stijltang? Hou er dan wel rekening mee dat je met extra brede platen grovere krullen krijgt.

Stijltang met temperatuurregeling

Iedere goede stijltang beschikt over temperatuurregeling. Je bepaalt dan zelf bij welke temperatuur je je haar stijlt. Doe dat altijd op de laagste temperatuur waarbij dat bij jouw haar goed gaat, want de warmte is nooit goed voor je haar. Bij stug en krullend haar heb je hogere temperaturen dan bij "makkelijk haar".

Stijltang met stijlborstel

Een stijltang wordt meer multifunctioneel met een stijlborstel. Dan kun je gelijktijdig stijlen en föhnen.

Wat is de beste stijltang voor jouw haar?

Wat de beste stijltang voor jou is hangt sterk van je type haar af. Hieronder wat haartypes met tips voor het kopen van de beste stijltang die daar bij hoort. Het gaat daarbij vooral om de temperatuur van het stijlen met de stijltang.


Dun haar / fijn haar

Het is niet nodig je haar met een temperatuur hoger dan 180 graden te stijlen. Hoge temperaturen zijn alleen maar slecht voor je haar en niet nodig als je dun of fijn haar hebt. Je hebt dus geen stijltang nodig die hogere temperaturen dan 180 graden geeft.

Dik haar / kroeshaar

Heb je dik haar of kroes haar, dan gelden er andere regels. De beste stijltang voor jou kan dan wel hogere temperaturen aan. Bij minder dan 200 graden blijven je krullen niet lang zitten. De beste stijltang voor mensen met dik haar of kroeshaar is een steampod stijltang. Een steampod stijltang gebruikt stoom bij het stylen wat voor een langdurig effect zorgt en bovendien minder slecht voor je haar is dan bij hoge temperaturen zonder stoom stijlen.

Beschadigd haar / geverfd haar

Is je haar geverfd of beschadigd? Dan heeft je haar tijdens het stijlen extra bescherming nodig. De beste stijltang is dan een keramische stijltang (een titanium stijltang wordt zelfs afgeraden). De keramische stijltang verspreidt de hitte beter en voorkomt zodoende dat het haar plaatselijk te heet wordt. Stijlen met meer dan 180 graden is onverstandig, dus je beste stijltang hoeft geen hogere temperatuur aan te kunnen, maar wel een goede temperatuurregeling.

Normaal haar

Voor normaal haar (alles dat niet in de bovenstaande haartypes valt) kan de beste stijltang wel temperaturen boven de 180 graden aan. Deze temperatuur is namelijk nodig om je kapsel lang mooi te houden.

In het bovenstaand overzicht met alle stijltangen kun je je type haar aanvinken zodat je alleen de beste stijltangen voor jouw type haar over houdt.

Meer informatie over stijltangen

Meer gedetailleerde informatie over stijltangen vind je in de bovenaan genoemde Beste Stijltang Kopen, terwijl je in het stijltang test overzicht de beste stijltangen uit de test vindt.


Onderwerpen:
Beste stijltangen test, dik haar, kroeshaar, krullen, dik haar, dun haar, geverfd haar, beste stijltang test.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.