Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stijltang test

 

Creëer een mooi steil kapsel met een goede stijltang. Maar wat is de beste stijltang? Hieronder vind je de beste stijltang uit de test en andere goede stijltangen, en geven we informatie voor het aanschaffen van de voor jou persoonlijk beste stijltang.


Stijltang test

Stijltangen en andere apparatuur wordt regelmatig getest door organisaties als consumenten organisaties, test sites, grote webwinkels, kranten en tijdschriften en vergelijkingssites in Nederland en het buitenland. Onderstaande stijltang testen hebben we verzameld. Kijk daar voor de beste stijltang uit de test.


Vind hier de voor jou beste stijltang

Wil je zelf de voor jou persoonlijk beste stijltang tegen de laagste prijs vinden? Gebruik dan het overzicht met alle stijltangen. Je vindt daar circa 600 stijltangen, met al hun prijzen en andere gegevens, die je ook op manieren kunt selecteren zodat alleen de voor jou beste stijltangen overblijven.

Nog meer handige informatie voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste stijltang vind je op Beste Stijltang Kopen. Hier onder andere de stijltang aanbiedingen van de goedkoopste en beste winkels voor een stijltang.

Tips beste stijltang vinden

Hieronder vind je informatie over stijltangen die je bij je zoektocht naar de beste stijltang van pas kan komen.

Keramische stijltang of titanium stijltang

De platen van een stijltang kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Keramische platen zijn populair want deze bieden een optimale warmtegeleiding. Ze verdelen de hitte beter, beschermen je haar goed tegen de warmte en zorgen voor een goede vochtbalans in je haar. Hetzelfde geldt voor een stijltang met titanium platen. 

Volledig keramische stijltangen en titanium stijltangen zijn de beste stijltang. Maar helaas niet de goedkoopste stijltang.

BaByliss stijltang titanium

BaByliss stijltang titanium

Gebruik je je stijltang vaak? Of heb je haar dat moeilijk glad te krijgen is, zoals kroeshaar, stug haar of natuurlijk krullend haar, kies dan voor een titanium stijltang of volledig keramische stijltang. 

In het bovengenoemde overzicht met alle stijltangen kun je aangeven of je een titanium stijltang of een keramische stijltang wil hebben.

Stijltang met keramische coating

Bij een stijltang van aluminium met een keramische coating zijn de warmteverdeling en bescherming van het haar minder dan bij een stijltang met volledige keramische platen. 

Ook gaan platen met alleen een keramische coating minder lang mee waardoor de stijltang een kortere levensduur heeft. Als de coating slijt of beschadigt, en het aluminium onder de keramische coating zichtbaar wordt moet je de stijltang weggooien. Het aluminium is namelijk te heet en beschadigt je haar.

Een stijltang met keramische coating is goedkoper dan een volledig keramische stijltang of titanium stijltang, maar we adviseren een stijltang met keramische coating alleen als je de stijltang maar af en toe gebruikt. 

Voor dagelijks gebruik kun je beter wat meer geld aan de stijltang uitgeven en kiezen voor de beste stijltang. Een stijltang met keramische platen of titanium platen.

Krullen met een stijltang

Een stijltang koop je meestal om een kapsel met steil haar te creëren. Maar een goede stijltang biedt meer mogelijkheden, en dat is natuurlijk altijd handig. Met een goede stijltang kun je ook golvend haar of een slag in je haar te maken. 

Het maken van krullen kan ook met sommige stijltangen. Voor het maken van krullen moet de stijltang beschikken over afgeronde platen, en deze platen moeten smal zijn. Met een stijltang met smalle platen ben je wel langer bezig als je je haar stijl wilt maken.

Stijltang met flexibele platen

Ook flexibele platen helpen bij maken van krullen. Deze flexibele platen zitten wat losser in de stijltang dan standaard platen. Daardoor bewegen ze mee als je een slag of krullen in je haar wilt maken. De flexibele platen zorgen er voor dat de krullen er natuurlijk uitzien. Bij vaste platen worden de krullen wat hoekig.

Voor het maken van krullen kun je beter een krultang aanschaffen.

Stijltang met extra brede platen

Met extra brede platen ben je sneller klaar met stijlen. Vooral bij lang haar is dat wel zo plezierig. Dit is de beste stijltang voor mensen met zowel haast als lang glad haar. Maar wil je krullen maken met je stijltang? Hou er dan wel rekening mee dat je met extra brede platen grovere krullen krijgt.

Remington stijltang extra brede platen
Remington stijltang met brede platen

Stijltang met temperatuurregeling

Iedere goede stijltang beschikt over temperatuurregeling. Je bepaalt dan zelf bij welke temperatuur je je haar stijlt. Test uit wat de laagste temperatuur is waarbij je je haar goed kunt stijlen, en gebruik deze laagste temperatuur,  want de warmte is nooit goed voor je haar. 

Bij stug en krullend haar heb je hogere temperaturen nodig dan bij "makkelijk haar". De beste stijltang voor "moeilijk haar" is dan ook een titanium stijltang. De titanium platen kunnen namelijk een hogere temperatuur aan. Het is wel aan te raden om na het stijlen met heel hoge temperaturen een haarverzorgingsproduct te gebruiken.

Stijltang met stijlborstel

Een stijltang wordt meer multifunctioneel met een stijlborstel. Met een stijltang met stijlborstel kun je gelijktijdig stijlen en föhnen.

Wat is de beste stijltang voor jouw haar?

Wat de beste stijltang voor jou is hangt sterk van je type haar af. Hieronder wat haartypes met tips voor het kopen van de beste stijltang die daar bij hoort. Het gaat daarbij vooral om de temperatuur van het stijlen met de stijltang en om de breedte van de platen.

De beste stijltang voor dun haar / fijn haar

Het is niet nodig je haar met een temperatuur hoger dan 180 graden te stijlen. Hoge temperaturen zijn alleen maar slecht voor je haar en niet nodig als je dun of fijn haar hebt. Je hebt dus geen stijltang nodig die hogere temperaturen dan 180 graden geeft.

Bij dun haar beschikt de beste stijltang ook over smalle platen. Je bent dan wel iets langer bezig maar bij een goede stijltang met smalle platen breng je fijn haar makkelijker in vorm.

De beste stijltang voor dik haar / kroeshaar

Heb je dik haar of kroes haar, dan gelden er andere regels. De beste stijltang voor jou kan dan wel hogere temperaturen aan. Bij minder dan 200 graden blijven je krullen niet lang zitten. 

Een stijltang met titanium platen werkt het beste bij hoge temperaturen, en een stijltang met brede platen is voor dit type haar vaak ook de beste stijltang.

De beste stijltang voor mensen met dik haar of kroeshaar is een steampod stijltang. Een steampod stijltang gebruikt stoom bij het stylen wat voor een langdurig effect zorgt en bovendien minder slecht voor je haar is dan bij hoge temperaturen zonder stoom stijlen.

Beschadigd haar / geverfd haar

Is je haar geverfd of beschadigd? Dan heeft je haar tijdens het stijlen extra bescherming nodig. De beste stijltang is dan een keramische stijltang (een titanium stijltang wordt zelfs afgeraden). 

De keramische stijltang verspreidt de hitte beter en voorkomt zodoende dat het haar plaatselijk te heet wordt. 

Bij beschadigd haar of geverfd haar is stijlen met meer dan 180 graden is onverstandig, dus je beste stijltang hoeft in dit geval geen hogere temperatuur aan te kunnen. Wel beschikt je beste stijltang hier over een goede temperatuurregeling.

Normaal haar

Voor normaal haar (alles dat niet in de bovenstaande haartypes valt) kan de beste stijltang wel temperaturen boven de 180 graden aan. Deze temperatuur is namelijk nodig om je kapsel lang mooi te houden.

In het bovenstaand overzicht met alle stijltangen kun je je type haar aanvinken zodat je alleen de beste stijltangen voor jouw type haar over houdt.

Meer informatie over stijltangen

Meer gedetailleerde informatie over stijltangen vind je in de bovenaan genoemde Beste Stijltang Kopen, terwijl je in het stijltang test overzicht de beste stijltangen uit de test vindt.

Goede stijltangen worden onder andere gemaakt door Braun, CHI, Remington, BaByliss, Carmen, Rowenta, Philips, Max Pro, Dyson en L'oreal. In het bovenstaand overzicht vind je ze allemaal (en meer).


Zie ook:
Hier kijken we naar de beste stijltang uit de test. Bovenaan staan de best geteste stijltangen. Deze stijltang testen doen we niet zelf maar worden uitgevoerd door experts van o.a. vergelijking sites, grote webwinkels, de consumenten organisaties en tijdschriften. Op Beste Stijltang Kopen vind je de aanbiedingen van de beste winkels om een goede stijltang goedkoop te kopen, en we geven tips voor het kiezen van de beste stijltang voor kroeshaar, krullend haar, dik haar, dun haar, geverfd haar en andere soorten haar. Ook kijken we naar de voordelen en nadelen van een keramische stijltang, een titanium stijltang en een stijltang met keramische coating. En zo zijn er meer tips voor het kiezen en goedkoop kopen van de voor jouw haartype beste stijltang.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *