Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste stofzuiger test

Hier de beste stofzuigers uit menig stofzuiger test. De beste slede stofzuiger (de standaard stofzuiger), maar ook de beste steelstofzuiger, de beste zakloze stofzuiger, de beste robotzuiger enz.Stofzuigers heb je in vele soorten en ook in vele prijsklassen. Om het vinden van de beste stofzuiger voor de meest aantrekkelijke prijs te vinden heb ik hier alle testen van stofzuigers verzameld. Je vindt hieronder de beste stofzuigers uit menig stofzuiger test, maar ook informatie en mijn tips voor bij het kiezen van de voor jou beste stofzuiger.Beste stofzuigers uit de test

Hieronder vind je alle testen van stofzuigers. met hun beste stofzuiger of beste stofzuigers uit de test en beste koop. Deze stofzuiger tests zijn uitgevoerd door de deskundige organisaties en experts van tijdschriften, vergelijkingssites, gebruikerspanels en meer.

Testen bepaalde soorten stofzuigers

Vind je beste stofzuiger (keuzehulp en aanbiedingen)

De beste stofzuiger is voor iedereen anders. Sommige mensen geven de voorkeur aan een goedkope stofzuiger zonder poespas. Een goedkope stofzuiger koop je al ruim onder de 100 euro. Maar veel mensen stellen wel hogere eisen. 

Stofzuiger keuzehulp


Soms noodgedwongen en functioneel, omdat ze bijvoorbeeld tapijt op de vloer hebben liggen, of omdat één van de huisgenoten last van een huisstof- of pollen-allergie heeft. Of meer aan luxe gerelateerd, zoals een stofzuiger met een mooi design.

En zo zijn er nog veel meer criteria voor het kiezen van een stofzuiger, waaronder natuurlijk de prijs. 

Gebruik de bovenstaande Stofzuiger Keuzehulp  om de voor jou beste stofzuiger te selecteren met de bovenstaande criteria, en nog veel meer selectiemogelijkheden!

Of kijk op Beste Stofzuiger Kopen voor meer goede stofzuigers, Je vindt daar onder andere de aanbiedingen van de beste winkels waar je een goede stofzuiger goedkoop kunt kopen.Waar moet je op letten bij aanschaf van de voor jou beste stofzuiger?

De te zuigen ondergrond

De ene stofzuiger presteert goed op een houten vloer of op tegels maar veel minder op tapijt. Vooral hoogpolig tapijt vraagt veel van een stofzuiger. In de Stofzuiger Keuzehulp van het bovenstaande Beste Stofzuiger Kopen kun je daarom de voor jou relevante vloerbedekkingen selecteren, zoals tapijt, laminaat en tegels. 

Je krijgt dan alleen de stofzuigers te zien die op de voor jou belangrijke ondergrond goed presteren.

Met laminaat, zeil, tegels of een gladde houten vloer heeft een stofzuiger geen moeite. Voor gladde vloeren kun je vaak volstaan met een eenvoudige goedkope stofzuiger. Het zuigen van tapijt, en dan met name het zuigen van hoogpolig tapijt, is echter een ander verhaal. De beste stofzuiger is dan een krachtige stofzuiger. 

Een turboborstel helpt goed mee als er hoog tapijt gezogen moet worden. Een turboborstel is een ronddraaiende borstel die onder het stofzuigen de vezels van het tapijt uit elkaar duwt. Het stof en vuil onder de tapijtharen komt dan vrij en kan door de stofzuiger worden weggezogen. De beste stofzuiger voor hoog tapijt wordt geleverd met een turboborstel.

Natuurlijk is ook zuigkracht van groot belang als er hoogpolig tapijt gezogen moet worden. De beste stofzuiger beschikt dan over een hoog vermogen en een turbostand (of verstelbare zuigkracht) om het vermogen vol aan te zetten als er hoog tapijt gezogen moet worden.

Stofzuiger geschikt voor dierenharen

Dierenharen zijn het vuil waar stofzuigers het meest moeite mee hebben. Dierenharen hechten zich aan tapijt. Vooral de combinatie hoogpolig tapijt en dierenharen is een uitdaging voor een stofzuiger.

Heb je een hond of kat? Kies dan voor een stofzuiger die extra goed geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. In de keuzehulp op Beste Stofzuiger Kopen kun je aangeven dat de stofzuiger goed in staat moet zijn om dierenharen op te zuigen.

Zo krijg je alleen de beste stofzuiger voor het opzuigen van dierenharen uit tapijt te zien. De bovengenoemde turboborstel is eveneens HET wapen in strijd tegen dierenharen. Let er goed op of de stofzuiger zo'n turboborstel heeft.

Bij de test bovenaan vind je de beste stofzuiger voor mensen met huisdieren uit de test.

Traditionele stofzuiger Miele

Traditionele stofzuiger Miele

Meegeleverde accessoires stofzuiger

De meegeleverde accessoires (hulpstuk, opzetstuk) bepalen de mogelijkheden van de stofzuiger. Bij de ene stofzuiger worden veel meer accessoires meegeleverd dan bij de andere. 

Turboborstel
De turboborstel noemden we al. Deze borstel is een must als je een echt goede stofzuiger zoekt, tenzij je alleen gladde vloeren hebt. De turboborstel duwt met een rollende borstel de vezels / haren van de vloerbedekking aan de kant zodat er diep gezogen kan worden.

Helaas wordt een turboborstel alleen bij de beste stofzuigers meegeleverd. Bij de keuzehulp op Beste Stofzuiger Kopen (hier boven) kun je de aanwezigheid van een turboborstel bij de stofzuiger in je selectie opnemen.

Kierenzuigmond
De kierenzuigmond wordt bij de beste stofzuiger meegeleverd. Dit is een opzetstuk maakt de zuigmond heel smal zodat je in hoeken, kieren en tussen de kussens van de bank kunt zuigen.

Meubelzuigmond
De meubelzuigmond is een tussenvorm tussen de gewone zuigmond en de kierenzuigmond. Ook de meubelzuigmond maakt de zuigmond smaller, maar minder smal dan bij de kierenzuigmond. 

Door de smallere zuigmond op de stofzuiger heb je met de meubelzuigmond meer zuigkracht. ook dit stofzuiger opzetstuk is handig om tussen de kussens van een bank of stoel te zuigen, maar dit hulpstuk wordt ook vaak gebruikt voor het zuigen van de trap. En natuurlijk voor het zuigen van meubels. Om een tafelblad of bovenblad van een dressoir niet te beschadigen is de meubelzuigmond voorzien van twee stoffen strips. 

Parketborstel
De parketborstel is nog beter geschikt (want veiliger) voor deze kwetsbare oppervlakken, maar een parketborstel wordt minder vaak meegeleverd dan een meubelzuigmond. Dit is dus iets om op te letten als je je beste stofzuiger zoekt. Bij de keuzehulp kun je een parketborstel als vereiste opgeven. 

Maar zoals de naam al aangeeft is het partketborstel opzetstuk vooral voor de vloer bedoeld. Voor parket, maar ook laminaat, zeil, vinyl, marmer en houten vloeren. De zachte borstelharen voorkomen dat de vloer krassen en beschadigingen krijgt.

Combiborstel
Wel (vrijwel) standaard is de combiborstel. Deze stofzuigerborstel heeft twee standen.  Met borstelharen voor gladde vloeren en zonder borstelharen als je tapijt zuigt. 

Meer opzetstukken stofzuiger
Daarnaast zijn er nog een hele reeks heel gespecialiseerde hulpstukken die in een enkel geval meegeleverd worden, maar meestal apart aangeschaft moeten worden mits je daar behoefte aan hebt.

Voorbeelden van deze opzetstukken voor de stofzuiger zijn de toetsenbord borstel, de autoborstel (een flexibele borstel voor het interieur van de auto), de matrasborstel (zuigt niet vacuum) en de haakse stofzuigerborstel (om bovenop de kast te zuigen). En zo heb je nog veel meer, vaak heel gespecialiseerde, borstels voor de stofzuiger.

Bij de keuzehulp op Beste Stofzuiger Kopen kun je aanvinken welke opzetstukken je bij je beste stofzuiger meegeleverd wilt zien.


Philips stofzuiger zonder zak

Philips stofzuiger zonder zak

Stofzuiger tegen allergie

Als er iemand in huis woont die last heeft van allergieën aan de luchtwegen zoals een stofallergie of hooikoorts, hou daar dan rekening mee met de aanschaf van een stofzuiger. De aanwezigheid van een HEPA filter is dan belangrijk. Een HEPA filter is een stoffilter dat voorkomt dat de stofzuiger aan de achterkant weer veel van het opgezogen stof uitblaast.

Er zijn verschillende HEPA filters voor de stofzuiger. Deze hebben een nummer. Hoe hoger dit HEPA nummer hoe beter de stofzuiger stof filtert. Voor mensen met een luchtweg allergie is minimaal een HEPA 13 filter, maar liefst een HEPA 14 filter belangrijk. De beste stofzuiger voor gezinnen waar sprake is van luchtweg  allergieën is een stofzuiger met een goed HEPA filter.

Bij de stofzuigers tests bovenaan vind je ook de beste stofzuiger bij allergie uit de test.

Energiezuinige stofzuiger

Een energiezuinige stofzuiger vinden is tegenwoordig lastig. Het oude energielabel voor stofzuigers is namelijk in 2019 afgeschaft en het is nog wachten op een nieuw energielabel voor stofzuigers. Mogelijk komt dat in 2023. Het is in de tussentijd fabrikanten verboden om een energielabel te vermelden op hun verpakking, in handleidingen of reclame uitingen van stofzuigers.

De reden van het verbod is dat fabrikanten het stroomverbruik van de stofzuiger veel te realistisch voorstelden. De testresultaten waren gebaseerd op het gebruik van hulpstukken (die in de praktijk vaak niet gebruikt werden), een niet realistische ondergrond en andere omstandigheden die niet met de praktijk overeenkomen.

De fabrikanten mogen dus voorlopig geen gegevens over het stroomgebruik geven.

Geluidsproductie stofzuiger

Hoe hoog is het geluidsniveau van de stofzuiger? Vanaf 75 dB is de stofzuiger een herrieschopper. Deze hoge geluidsopbrengst geldt voor meer dan de helft van alle stofzuigers. Onder die 75 dB is een stofzuiger redelijk stil. De meest geruisloze stofzuigers scoren onder de 70 dB. Dit zijn de beste stofzuigers als je van rust houdt.

Snoerlengte

De snoerlengte van de stofzuiger lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo belangrijk, maar het is fijn als je zonder van stopcontact te wisselen de hele verdieping door kan. Het bereik van een stofzuiger is overigens groter dan de snoerlengte, want je hebt ook de steel en de slang nog, die lengte mag je er bij tellen.

Over stelen gesproken, de steelstofzuiger is meestal snoerloos, maar let hierbij wel op de zuigkracht. Een test van de beste snoerloze stofzuigers en een beste steelstofzuiger test vind je bovenaan bij de stofzuiger tests.

Hieronder hebben we nog wat meer tips voor bij het kiezen van de voor jou beste stofzuiger.
Zakloze stofzuiger

Sommige mensen vinden een zakloze stofzuiger helemaal geweldig, anderen moeten er niets van hebben. Laten we hier de voordelen en nadelen van een zakloze stofzuiger eens onder elkaar zetten

Voordelen stofzuiger zonder zak
 • Een zakloze stofzuiger ziet er hip en modern uit.
 • Je hoeft geen stofzuigerzakken meer te kopen en zit ook nooit zonder zak.
 • Meestal is het reservoir doorzichtig. Je ziet dan in één oogopslag hoe vol het reservoir is.
 • Met een stofzuiger zonder zak heb je minder verlies van zuigkracht.
 • Minder afval (de stofzuigerzak).

Nadelen stofzuiger zonder zak
 • Na het legen blijft er altijd vuil achter. Dat is minder hygiënisch dan een zak die je weggooit als deze vol is.
 • Het legen van het stofreservoir is een lastiger en viezer werkje dan het vervangen vaan een stofzak.
 • Het nadeel van een doorzichtig reservoir is dat je al het vuil ziet zitten.
 • Je moet het reservoir vaker legen dan dat je een stofzuigerzak vervangt.
 • De stofzak kan als filter dienst doen.
Dus de stofzuiger zonder zak heeft niet alleen voordelen, maar ook best veel nadelen. Kijk in de bovenstaande keuzehulp van Beste Stofzuiger Kopen voor meer informatie. 

Bij de tests boven vind je de beste stofzuiger zonder zak uit de stofzuiger test.


Snoerloze steelstofzuiger zonder zak Black+Decker

Snoerloze steelstofzuiger zonder zak Black+DeckerSnoerloze stofzuigers

De snoerloze stofzuiger is sterk in opkomst. Dat is niet verwonderlijk want het snoer is altijd al een bron van ergernis geweest bij stofzuigers. Snoerloze stofzuigers zijn meestal steelstofzuigers zonder zak.

Tegen hun meer praktische voordelen staan echter ook nadelen. Zo moet de snoerloze stofzuiger over een goede sterke accu beschikken als hij zowel krachtig als langdurig moet kunnen zuigen. Zwakke (en goedkopere) snoerloze stofzuigers zijn eerder een vervanging voor de kruimeldief dan voor de stofzuiger.

Voordelen snoerloze stofzuiger
 • Zonder snoer kom je overal makkelijk bij.
 • Je hebt hem in de hand, dus wendbaar. Je hoeft geen stofzuiger voort te trekken.
 • Snel en makkelijk even te pakken.
 • De voordelen van de zakloze stofzuiger zijn van toepassing.

Nadelen snoerloze stofzuiger
 • Beperkte gebruiksduur. Opladen duurt lang.
 • Minder zuigkracht, of anders stuk duurder.
 • Als steelstofzuiger heeft deze stofzuiger een heel klein stofreservoir.
 • De nadelen van de zakloze stofzuiger zijn van toepassing.
Ook de beste snoerloze stofzuiger uit de stofzuiger test is bovenaan te vinden.Steelstofzuiger

Niet iedere snoerloze stofzuiger is een steelstofzuiger, maar iedere steelstofzuiger is wel een draadloze stofzuiger. De steelstofzuiger, waarbij het stofzuiger techniek in de steel is ingebouwd wordt steeds populairder, maar pas op, er is heel veel verschil in kwaliteit (en vooral in zuigkracht) tussen de steelstofzuigers.

De topmodellen van Dyson zijn serieuze stofzuiger die elke andere stofzuiger in huis overbodig maken. Maar de goedkope steelstofzuigers van veel andere merken zijn vaak veredelde kruimelzuigers, een kruimeldief op een steel. 

Een steelstofzuiger is over het algemeen een stofzuiger voor er bij. Wil je de steelstofzuiger als hoofd stofzuiger gebruiken? Let dan goed op de zuigkracht. 

De beste steelstofzuigers uit de test vind je bij de bovenaan genoemde stofzuiger test van steelstofzuigers. Daar vind je ook alle informatie over de steelstofzuiger, met tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste steelstofzuiger.Robot stofzuiger

Een heel ander soort stofzuiger is de robotzuiger, oftewel de robot stofzuiger,. Deze stofzuiger robot is een ideale hulp in de huishouding want deze zuigt je woning als je niet thuis bent, vraagt geen salaris en drinkt geen koffie. De robot stofzuiger doet alleen onvermoeibaar zijn werk.

Vroeger was een robotzuiger een stofzuiger voor er bij. Een extra stofzuiger die het ergste vuil kon weghouden, wat bijvoorbeeld handig was voor mensen met een allergie. Robot stofzuigers worden echter steeds beter, en beginnen (net als de steelstofzuiger) steeds meer een serieuze stofzuiger te worden die het gebruik van een normale stofzuiger overbodig maken.

Blaupunkt robot stofzuiger met app en dweilfunctie

Blaupunkt robot stofzuiger met app en dweilfunctie


Bij de bovenstaande beste robot stofzuiger test vind je niet alleen de beste robotzuigers maar ook heel veel meer informatie over de robotstofzuiger en tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste stofzuiger robot.Bouwstofzuiger

In het bovenstaande stofzuiger test overzicht vind je ook de beste bouwstofzuiger uit de test. Je vindt daar zowel de beste lichte bouwstofzuiger voor thuis als de beste bouwstofzuiger voor de zwaardere klussen.

Een lichte bouwstofzuiger is ook een prima stofzuiger om het huis te stofzuigen. Het is een wat duurdere stofzuiger, maar je hebt dan wel een stofzuiger waarmee je water kunt opzuigen en die je ook buiten kunt gebruiken zonder dat je bang bent dat te grof vuil je stofzuiger beschadigd.Wat is een goede allround stofzuiger?

We hebben het hierboven al kort aangestipt, de kwaliteiten kunnen per stofzuiger verschillen. Een stofzuiger die prima presteert op laminaat of tegels kan teleurstellen als het op het zuigen van tapijt aankomt. 

In de Stofzuiger Keuzehulp van het bovenaan genoemde Beste Stofzuiger Kopen kun je precies zien hoe de stofzuiger op ieder soort ondergrond presteert. Controleer daar goed hoe de stofzuiger op het soort vloerbedekking dat jij thuis gebruikt. Onder andere de prestaties op houten vloeren, harde vloeren, laagpolig tapijt en hoogpolig tapijt zijn hier te zien. En natuurlijk kun je hier ook op selecteren.De beste stofzuiger merken

Er zijn veel verschillende fabrikanten die stofzuigers maken. Wat zijn goede stofzuiger fabrikanten? Hieronder de beste merken.

Miele stofzuigers

Miele behoort absoluut tot de beste stofzuiger merken. Vooral de traditionele Miele C3 stofzuiger (sledestofzuiger met zak) is in het veleden al vaak als beste stofzuiger uit de test gekomen, o.a. bij diverse Consumentenbond stofzuiger testen. 

Maar Miele heeft ook een goede stofzuiger zonder zak (de Miele CX1), een goede steelstofzuiger (de Miele Triflex) en een goede robotzuiger (de Miele Scout). Al deze Miele stofzuigers zijn in diverse versies verkrijgbaar,

AEG stofzuigers

met de AEG VX8 levert ook AEG een zak-stofzuiger van hoge kwaliteit af. Met deze traditionele stofzuiger, maar ook met de AEG VX6 en de AEG Serie 6000 slede-stofzuigers verdient AEG zijn plek in de lijst met beste stofzuiger fabrikanten. 

Maar ook bij andere soorten stofzuiger scoort AEG goed. Bijvoorbeeld bij de AEG zakloze stofzuigers LX en Clean 9000 series, de diverse draadloze AEG stofzuigers en de AEG zuigrobots. AEG levert tientallen verschillende stofzuigers.

Dyson stofzuigers

Een overzicht met beste stofzuiger merken is natuurlijk niet compleet zonder Dyson, Dyson biedt de top van de draadloze stofzuigers, met vele krachtige snoerloze steelstofzuigers die ander stofzuigers in huis overbodig maken. Maar het nadeel is bekend, een Dyson stofzuiger is absoluut geen goedkope stofzuiger.

Philips stofzuigers

Ook Philips levert alle soorten stofzuiger. Met en zonder zak, met accu en met stekker, om handmatig te zuigen en om dit door een zuigrobot te laten doen. Maar Philips biedt bijvoorbeeld ook de Philips Aquatrio, een stofzuiger waarmee je in één beweging de vloer kunt zuigen en dweilen. 

Bosch stofzuigers

Ook Bosch behoort tot de beste stofzuiger fabrikanten met diverse stofzuigers met stofzak (Bosch Serie 4, 6 en 8), goede stofzuigers zonder zak (Serie 2, 4, 6 en 8) en steelstofzuigers met accu (Athlet, Unlimited, Flexxo, Readyy'y en MyUnlimited). 

Andere goede stofzuigers

Naast deze 5 beste stofzuiger merken zijn er meer goede fabrikanten van stofzuigers. Bijvoorbeeld Rowenta, Numatic (Henry en Hetty). Kärcher, Samsung, Nilfisk en Black+Decker. Inventum, Tomado en Turbotronic maken goedkope stofzuigers en fabrikanten waarvan de robotstofzuigers goed scoren zijn iRobot (Roomba), Ecovacs, Blaupunkt, Zoef Robot en Eufy (Robovac), maar ook AEG, Samsung, Xiaomi en Rowenta. 

Al deze stofzuigers vind je boven bij de stofzuiger aanbiedingen en vaak ook bij de beste stofzuigers uit de test.

En zo kun je via de bovenstaande Stofzuiger Keuzehulp op Beste Stofzuiger Kopen op nog veel meer eigenschappen, prestaties en kwaliteiten selecteren. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste stofzuiger tegen de laagste prijs.

Consumentenbond stofzuiger tips

In de video hier onder geeft de Consumentenbond tips voor het kiezen van je beste stofzuiger. De Consumentenbond kijkt hier onder andere naar stofzuigers met en zonder snoer en naar stofzuigers met en zonder zak, maar ook naar de verschillende filters waarover een stofzuiger kan beschikken en naar de verschillende mondstukken die bij de stofzuiger kunnen worden meegeleverd.


Video: Tips Consumentenbond beste stofzuiger kiezenOnderwerp:
Op zoek naar een goede stofzuiger. Bij de bovenstaande stofzuiger testen vind je de beste stofzuiger en beste koop uit menig stofzuiger test. Niet alleen de beste stofzuigers en beste koop in het algemeen, maar ook de beste specifieke goede stofzuigers zoals de beste stofzuiger bij huisdieren, de beste stofzuiger bij allergie, de beste snoerloze stofzuiger, de beste stofzuiger zonder zak, de beste robotstofzuiger en de beste steelstofzuiger. Ook vind je hier alle tips en informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van een goede stofzuiger.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Ik begrijp de consumentenbond echt niet. Die testen dan een Rowenta stofzuiger als beste stofzuiger, maar die geven ze nog geen zeven voor vuil opzuigen en een kleine zes voor gebruiksgemak. Door cijfers als een tien voor energieverbruik en een ruime acht voor merktevredenheid wordt de Rowenta dan testwinnaar bij de consumentenbond test. Maar hoe belangrijk energieverbruik ook is, dit is niet heel belangrijk voor het eindoordeel. Bovendien redt je er heus geen ijsbeertjes mee. Ik ben bang dat de testresultaten van de Consumentenbond ook steeds meer woke worden.

  Een stofzuiger kies je om zijn zuigkracht en gebruiksgemak. En misschien om een voldoende lang snoer een een goed allergie filter, maar de test is bijzaak. Mijn oude moeder (80+) volgt slaafs adviezen van de Consumentenbond en heeft deze stofzuiger gekocht. Maar binnen een week weer terug naar de winkel. Wat een miskoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Johan ik ben minder negatief dan jij over de Rowenta stofzuiger. Je kan wel merken dat het een goedkope stofzuiger is, door de stugge slang, de kunststof behuizing en het matige oprolmechanisme, maar het zuigen gaat prima en daar koop je een stofzuiger toch voor. En het is dan ook een goedkope stofzuiger. Maar je boosheid is waarschijnlijk meer tegen de consumentenbond dan tegen de Rowenta stofzuiger gericht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook nog een tip voor als je een nieuwe stofzuiger gaat kiezen. Ik vind het erg handig als je alle hulpstukken zoals mondstukken die meegeleverd worden in de stofzuiger zelf kunt opbergen. Ik ben ze anders altijd kwijt en als je een bepaald mondstuk nodig hebt heb je hem dan altijd bij je. Dit lijkt maar een kleinigheid, maar in de praktijk is het heel handig als je de mondstukken altijd bij je hebt als je aan het zuigen bent.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.