Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stofzuiger test

Stofzuigers heb je in vele soorten en ook in vele prijsklassen. Om het vinden van de beste stofzuiger voor de meest aantrekkelijke prijs te vinden hebben we hier alle testen van stofzuigers verzameld.

Overzicht testen stofzuigers

Hieronder vind je alle testen van stofzuigers. Met de nieuwste tests bovenaan.

Zie ookDe beste stofzuiger is voor iedereen anders. Sommige mensen geven de voorkeur aan een goedkope stofzuiger zonder poespas. Die koop je al ruim onder de 100 euro. Maar veel mensen stellen wel hogere eisen. Soms noodgedwongen en functioneel, omdat ze bijvoorbeeld tapijt op de vloer hebben liggen, of omdat één van de huisgenoten last van een huisstof- of pollen-allergie heeft. Of meer aan luxe gerelateerd, zoals een stofzuiger met een mooi design.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een stofzuiger?

De ondergrond
De ene stofzuiger presteert goed op een houten vloer of op tegels maar veel minder op tapijt. Vooral hoogpolig tapijt vraagt veel van een stofzuiger.

Geschiktheid voor dierenharen
Dierenharen zijn het vuil waar stofzuigers het meest moeite mee hebben. Heb je een hond of kat? Kies dan voor een stofzuiger die goed geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. Een turboborstel is DE wapen in strijd tegen dierenharen. Let er goed op of de stofzuiger zo'n turboborstel heeft.

Meegeleverde accessoires 
De meegeleverde accessoires bepalen de mogelijkheden van de stofzuiger. Bij de ene stofzuiger worden veel meer accessoires meegeleverd dan bij de andere. De turboborstel noemden we al. Andere populaire accessoires zijn de combiborstel, de kierenzuigmond, de meubelzuigmond en de parketborstel.

Stofzuiger tegen allergie
Als er iemand in huis woont die last heeft van allergieën aan de luchtwegen zoals een stofallergie of hooikoorts, hou daar dan rekening mee met de aanschaf van een stofzuiger. Minimaal een HEPA 13, maar liefst HEPA 14 filter is belangijk en ook de heruitstoot is iets om rekening mee te houden.

Energiezuinige stofzuiger
Een A klasse stofzuiger is nodig als je een beetje energiezuinig wilt stofzuigen, maar echt zuinig is een stofzuiger pas vanaf energieklasse A+. Bij een gemiddeld gebruik verbruik je dan maar zo'n 5 euro aan stroom per jaar.

Geluidsproductie stofzuiger
Hoe hoog is het geluidsniveau? Vanaf 75 dB is de stofzuiger een herrieschopper. Dat geldt voor meer dan de helft van alle stofzuigers. Onder die 75 dB is een stofzuiger dus redelijk stil. De meest geruisloze stofzuigers scoren onder de 70 dB.

Snoerlengte
Lijkt niet zo belangrijk, maar het is fijn als je zonder van stopcontact te wisselen de hele verdieping door kan. Het bereik is overigens groter dan de snoerlengte, want je hebt ook de steel nog. En over stelen gesproken, de steelstofzuiger is meestal snoerloos, maar let hierbij wel op de zuigkracht.

Stofzuiger Keuzehulp

En zo zijn er nog veel meer criteria voor het kiezen van een stofzuiger, waaronder natuurlijk de prijs. Gebruik de Stofzuiger Keuzehulp op Beste Stofzuiger Kopen om de voor jou beste stofzuiger te selecteren met de bovenstaande criteria, en nog veel meer selectiemogelijkheden!

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.