Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stofzuiger test

Stofzuigers heb je in vele soorten en ook in vele prijsklassen. Om het vinden van de beste stofzuiger voor de meest aantrekkelijke prijs te vinden hebben we hier alle testen van stofzuigers verzameld. Je vindt hieronder de beste stofzuigers uit menig stofzuiger test, maar ook informatie en tips voor bij het kiezen van de voor jou beste stofzuiger.

Overzicht stofzuigers uit de testen

Hieronder vind je alle testen van stofzuigers. met hun beste stofzuiger of beste stofzuigers uit de test en beste koop. Deze stofzuiger tests zijn uitgevoerd door de deskundige organisaties zoals de Consumentenbond, Test Aankoop en Stiftung Warentest, maar ook door de experts van tijdschriften, vergelijkingssites, gebruikerspanels en meer.


Zie ook:

Vind je beste stofzuiger

De beste stofzuiger is voor iedereen anders. Sommige mensen geven de voorkeur aan een goedkope stofzuiger zonder poespas. Die koop je al ruim onder de 100 euro. Maar veel mensen stellen wel hogere eisen. 

Soms noodgedwongen en functioneel, omdat ze bijvoorbeeld tapijt op de vloer hebben liggen, of omdat één van de huisgenoten last van een huisstof- of pollen-allergie heeft. Of meer aan luxe gerelateerd, zoals een stofzuiger met een mooi design.

En zo zijn er nog veel meer criteria voor het kiezen van een stofzuiger, waaronder natuurlijk de prijs. Gebruik de Stofzuiger Keuzehulp op Beste Stofzuiger Kopen om de voor jou beste stofzuiger te selecteren met de bovenstaande criteria, en nog veel meer selectiemogelijkheden!

Waar moet je op letten bij aanschaf van de voor jou beste stofzuiger?

De ondergrond

De ene stofzuiger presteert goed op een houten vloer of op tegels maar veel minder op tapijt. Vooral hoogpolig tapijt vraagt veel van een stofzuiger. In de Stofzuiger Keuzehulp van het bovenstaande Beste Stofzuiger Kopen kun je daarom de voor jou relevante vloerbedekkingen selecteren, zoals tapijt, laminaat en tegels. Je krijgt dan alleen de stofzuigers te zien die op de voor jou belangrijke ondergrond goed presteren.

Bovenaan bij de vergelijkende testen staat ook de beste stofzuiger voor tapijt uit de stofzuiger test.


Stofzuiger geschikt voor dierenharen


Dierenharen zijn het vuil waar stofzuigers het meest moeite mee hebben. Heb je een hond of kat? Kies dan voor een stofzuiger die goed geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. Zo krijg je alleen de beste stofzuiger voor het opzuigen van dierenharen uit tapijt te zien. Een turboborstel is DE wapen in strijd tegen dierenharen. Let er goed op of de stofzuiger zo'n turboborstel heeft.

Bij de tests bovenaan vind je een stofzuiger test voor mensen met huisdieren.

Meegeleverde accessoires stofzuiger

De meegeleverde accessoires bepalen de mogelijkheden van de stofzuiger. Bij de ene stofzuiger worden veel meer accessoires meegeleverd dan bij de andere. De turboborstel noemden we al. Andere populaire accessoires zijn de combiborstel, de kierenzuigmond, de meubelzuigmond en de parketborstel.

Stofzuiger tegen allergie

Als er iemand in huis woont die last heeft van allergieën aan de luchtwegen zoals een stofallergie of hooikoorts, hou daar dan rekening mee met de aanschaf van een stofzuiger. Minimaal een HEPA 13, maar liefst HEPA 14 filter is belangrijk en ook de heruitstoot is iets om rekening mee te houden. De beste stofzuiger voor gezinnen waar sprake is van luchtweg allergieën is een stofzuiger met een goed HEPA filter.

Bij de stofzuigers tests bovenaan vind je ook de beste stofzuiger bij allergie uit de test.

Energiezuinige stofzuiger

Een A klasse stofzuiger is nodig als je een beetje energiezuinig wilt stofzuigen, maar echt zuinig is een stofzuiger pas vanaf energieklasse A+. Bij een gemiddeld gebruik verbruik je dan maar zo'n 5 euro aan stroom per jaar. Met dat in het achterhoofd mag een energiezuinige stofzuiger ook wel iets meer kosten. Je verdient de meerkosten vanzelf terug en bent ook nog goed bezig.

Geluidsproductie stofzuiger

Hoe hoog is het geluidsniveau van de stofzuiger? Vanaf 75 dB is de stofzuiger een herrieschopper. Deze hoge geluidsopbrengst geldt voor meer dan de helft van alle stofzuigers. Onder die 75 dB is een stofzuiger redelijk stil. De meest geruisloze stofzuigers scoren onder de 70 dB. Dit zijn de beste stofzuigers als je van rust houdt.

Snoerlengte

De snoerlengte van de stofzuiger lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo belangrijk, maar het is fijn als je zonder van stopcontact te wisselen de hele verdieping door kan. Het bereik van een stofzuiger is overigens groter dan de snoerlengte, want je hebt ook de steel en de slang nog, die lengte mag je er bij tellen.

Over stelen gesproken, de steelstofzuiger is meestal snoerloos, maar let hierbij wel op de zuigkracht. Een test van de beste snoerloze stofzuigers en een beste steelstofzuiger test vind je bovenaan bij de stofzuiger tests.Informatie stofzuiger kopen

Hieronder hebben we nog wat meer tips voor bij het kiezen van de voor jou beste stofzuiger.

Zakloze stofzuiger

Sommige mensen vinden een zakloze stofzuiger helemaal geweldig, anderen moeten er niets van hebben. Laten we hier de voordelen en nadelen van een zakloze stofzuiger eens onder elkaar zetten

Voordelen stofzuiger zonder zak
 • Een zakloze stofzuiger ziet er hip en modern uit.
 • Je hoeft geen stofzuigerzakken meer te kopen en zit ook nooit zonder zak.
 • Meestal is het reservoir doorzichtig. Je ziet dan in één oogopslag hoe vol het reservoir is.
 • Met een stofzuiger zonder zak heb je minder verlies van zuigkracht.
 • Minder afval (de stofzuigerzak).

Nadelen stofzuiger zonder zak
 • Na het legen blijft er altijd vuil achter. Dat is minder hygiënisch dan een zak die je weggooit als deze vol is.
 • Het legen van het stofreservoir is een lastiger en viezer werkje dan het vervangen vaan een stofzak.
 • Het nadeel van een doorzichtig reservoir is dat je al het vuil ziet zitten.
 • Je moet het reservoir vaker legen dan dat je een stofzuigerzak vervangt.
 • De stofzak kan als filter dienst doen.
Dus de stofzuiger zonder zak heeft niet alleen voordelen, maar ook best veel nadelen. Kijk in de bovenstaande keuzehulp van Beste Stofzuiger Kopen voor meer informatie. Bij de tests vind je de beste stofzuiger zonder zak uit de test van stofzuigers.

Snoerloze stofzuigers

De snoerloze stofzuiger is sterk in opkomst. Dat is niet verwonderlijk want het snoer is altijd al een bron van ergernis geweest bij stofzuigers. Snoerloze stofzuigers zijn meestal steelstofzuigers zonder zak.

Tegen hun meer praktische voordelen staan echter ook nadelen. Zo moet de snoerloze stofzuiger over een goede sterke accu beschikken als hij zowel krachtig als langdurig moet kunnen zuigen. Zwakke (en goedkopere) snoerloze stofzuigers zijn eerder een vervanging voor de kruimeldief dan voor de stofzuiger.

Voordelen snoerloze stofzuiger
 • Zonder snoer kom je overal makkelijk bij.
 • Je hebt hem in de hand, dus wendbaar. Je hoeft geen stofzuiger voort te trekken.
 • Snel en makkelijk even te pakken.
 • De voordelen van de zakloze stofzuiger zijn van toepassing.

Nadelen snoerloze stofzuiger
 • Beperkte gebruiksduur. Opladen duurt lang.
 • Minder zuigkracht, of anders stuk duurder.
 • Als steelstofzuiger heeft deze stofzuiger een heel klein stofreservoir.
 • De nadelen van de zakloze stofzuiger zijn van toepassing.
Ook de beste snoerloze stofzuiger uit de stofzuiger test is bovenaan te vinden.

Wat is een goede allround stofzuiger?

We hebben het hierboven al kort aangestipt, de kwaliteiten kunnen per stofzuiger verschillen. Een stofzuiger die prima presteert op laminaat of tegels kan teleurstellen als het op het zuigen van tapijt aankomt. 

In de Stofzuiger Keuzehulp van het bovenaan genoemde Beste Stofzuiger Kopen kun je precies zien hoe de stofzuiger op ieder soort ondergrond presteert. Controleer daar goed hoe de stofzuiger op het soort vloerbedekking dat jij thuis gebruikt. Onder andere de prestaties op houten vloeren, harde vloeren, laagpolig tapijt en hoogpolig tapijt zijn hier te zien. En natuurlijk kun je hier ook op selecteren.

En zo kun je via de bovenstaande Stofzuiger Keuzehulp op Beste Stofzuiger Kopen op nog veel meer eigenschappen, prestaties en kwaliteiten selecteren. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste stofzuiger tegen de laagste prijs.

Zie ook: Alle testen huishoudelijke apparatuur


Onderwerp:
Op zoek naar een goede stofzuiger. Bij de bovenstaande stofzuiger testen vind je de beste stofzuiger en beste koop uit menig stofzuiger test. Niet alleen de beste stofzuigers en beste koop in het algemeen, maar ook de beste specifieke goede stofzuigers zoals de beste stofzuiger bij huisdieren, de beste stofzuiger bij allergie, de beste snoerloze stofzuiger, de beste stofzuiger zonder zak, de beste robotstofzuiger en de beste steelstofzuiger. Ook vind je hier alle tips en informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van een goede stofzuiger.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.