Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stofzuiger test

Stofzuigers heb je in vele soorten en ook in vele prijsklassen. Om het vinden van de beste stofzuiger voor de meest aantrekkelijke prijs te vinden hebben we hier alle testen van stofzuigers verzameld.

Overzicht testen stofzuigers

Hieronder vind je alle testen van stofzuigers. Met de nieuwste tests bovenaan.

Zie ookDe beste stofzuiger is voor iedereen anders. Sommige mensen geven de voorkeur aan een goedkope stofzuiger zonder poespas. Die koop je al ruim onder de 100 euro. Maar veel mensen stellen wel hogere eisen. Soms noodgedwongen en functioneel, omdat ze bijvoorbeeld tapijt op de vloer hebben liggen, of omdat één van de huisgenoten last van een huisstof- of pollen-allergie heeft. Of meer aan luxe gerelateerd, zoals een stofzuiger met een mooi design.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een stofzuiger?

De ondergrond
De ene stofzuiger presteert goed op een houten vloer of op tegels maar veel minder op tapijt. Vooral hoogpolig tapijt vraagt veel van een stofzuiger.

Geschiktheid voor dierenharen
Dierenharen zijn het vuil waar stofzuigers het meest moeite mee hebben. Heb je een hond of kat? Kies dan voor een stofzuiger die goed geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. Een turboborstel is DE wapen in strijd tegen dierenharen. Let er goed op of de stofzuiger zo'n turboborstel heeft.

Meegeleverde accessoires 
De meegeleverde accessoires bepalen de mogelijkheden van de stofzuiger. Bij de ene stofzuiger worden veel meer accessoires meegeleverd dan bij de andere. De turboborstel noemden we al. Andere populaire accessoires zijn de combiborstel, de kierenzuigmond, de meubelzuigmond en de parketborstel.

Stofzuiger tegen allergie
Als er iemand in huis woont die last heeft van allergieën aan de luchtwegen zoals een stofallergie of hooikoorts, hou daar dan rekening mee met de aanschaf van een stofzuiger. Minimaal een HEPA 13, maar liefst HEPA 14 filter is belangrijk en ook de heruitstoot is iets om rekening mee te houden.

Energiezuinige stofzuiger
Een A klasse stofzuiger is nodig als je een beetje energiezuinig wilt stofzuigen, maar echt zuinig is een stofzuiger pas vanaf energieklasse A+. Bij een gemiddeld gebruik verbruik je dan maar zo'n 5 euro aan stroom per jaar.

Geluidsproductie stofzuiger
Hoe hoog is het geluidsniveau? Vanaf 75 dB is de stofzuiger een herrieschopper. Dat geldt voor meer dan de helft van alle stofzuigers. Onder die 75 dB is een stofzuiger dus redelijk stil. De meest geruisloze stofzuigers scoren onder de 70 dB.

Snoerlengte
Lijkt niet zo belangrijk, maar het is fijn als je zonder van stopcontact te wisselen de hele verdieping door kan. Het bereik is overigens groter dan de snoerlengte, want je hebt ook de steel nog. En over stelen gesproken, de steelstofzuiger is meestal snoerloos, maar let hierbij wel op de zuigkracht.

Stofzuiger Keuzehulp

En zo zijn er nog veel meer criteria voor het kiezen van een stofzuiger, waaronder natuurlijk de prijs. Gebruik de Stofzuiger Keuzehulp op Beste Stofzuiger Kopen om de voor jou beste stofzuiger te selecteren met de bovenstaande criteria, en nog veel meer selectiemogelijkheden!


Informatie stofzuiger kopen

Hieronder hebben we nog wat meer tips voor bij het kiezen van de voor jou beste stofzuiger.

Zakloze stofzuiger

Sommige mensen vinden een zakloze stofzuiger helemaal geweldig, anderen moeten er niets van hebben. Laten we hier de voordelen en nadelen van een zakloze stofzuiger eens onder elkaar zetten

Voordelen stofzuiger zonder zak
 • Een zakloze stofzuiger ziet er hip en modern uit.
 • Je hoeft geen stofzuigerzakken meer te kopen en zit ook nooit zonder zak.
 • Meestal is het reservoir doorzichtig. Je ziet dan in één oogopslag hoe vol het reservoir is.
 • Met een stofzuiger zonder zak heb je minder verlies van zuigkracht.
 • Minder afval (de stofzuigerzak).

Nadelen stofzuiger zonder zak
 • Na het legen blijft er altijd vuil achter. Dat is minder hygiënisch dan een zak die je weggooit als deze vol is.
 • Het legen van het stofreservoir is een lastiger en viezer werkje dan het vervangen vaan een stofzak.
 • Het nadeel van een doorzichtig reservoir is dat je al het vuil ziet zitten.
 • Je moet het reservoir vaker legen dan dat je een stofzuigerzak vervangt.
 • De stofzak kan als filter dienst doen.
Dus de stofzuiger zonder zak heeft niet alleen voordelen, maar ook best veel nadelen. Kijk in de bovenstaande keuzehulp van Beste Stofzuiger Kopen voor meer informatie.

Snoerloze stofzuigers

De snoerloze stofzuiger is sterk in opkomst. Dat is niet verwonderlijk want het snoer is altijd al een bron van ergernis geweest bij stofzuigers. Snoerloze stofzuigers zijn meestal steelstofzuigers zonder zak.

Tegen hun meer praktische voordelen staan echter ook nadelen. Zo moet de snoerloze stofzuiger over een goede sterke accu beschikken als hij zowel krachtig als langdurig moet kunnen zuigen. Zwakke (en goedkopere) snoerloze stofzuigers zijn eerder een vervanging voor de kruimeldief dan voor de stofzuiger.

Voordelen snoerloze stofzuiger
 • Zonder snoer kom je overal makkelijk bij.
 • Je hebt hem in de hand, dus wendbaar. Je hoeft geen stofzuiger voort te trekken.
 • Snel en makkelijk even te pakken.
 • De voordelen van de zakloze stofzuiger zijn van toepassing.

Nadelen snoerloze stofzuiger
 • Beperkte gebruiksduur. Opladen duurt lang.
 • Minder zuigkracht, of anders stuk duurder.
 • Als steelstofzuiger heeft deze stofzuiger een heel klein stofreservoir.
 • De nadelen van de zakloze stofzuiger zijn van toepassing.

Wat is een goede allround stofzuiger?

We hebben het hierboven al kort aangestipt, de kwaliteiten kunnen per stofzuiger verschillen. Een stofzuiger die prima presteert op laminaat of tegels kan teleurstellen als het op het zuigen van tapijt aankomt. 

In de Stofzuiger Keuzehulp kun je precies zien hoe de stofzuiger op ieder soort ondergrond presteert. Controleer daar goed hoe de stofzuiger op het soort vloerbedekking dat jij thuis gebruikt. Onder andere de prestaties op houten vloeren, harde vloeren, laagpolig tapijt en hoogpolig tapijt zijn hier te zien. En natuurlijk kun je hier ook op selecteren.

En zo kun je via de bovenstaande Stofzuiger Keuzehulp op Beste Stofzuiger Kopen op nog veel meer eigenschappen, prestaties en kwaliteiten selecteren. Zo vind je snel en makkelijk de voor jou beste stofzuiger tegen de laagste prijs.

Zie ook: Alle testen huishoudelijke apparatuur

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.