Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste stoomreiniger test

Reinigen kan ook met stoom. Een alternatief voor de stofzuiger is de stoomreiniger. Deze stoomreinigers zijn er in verschillende soorten en modellen. Je hebt stoomreinigers die er daadwerkelijk als een stofzuiger uitzien, je hebt handstoomreinigers en je hebt speciale stoomreinigers om de ruiten (en andere gladde oppervlakken) mee schoon te maken, de zogenaamde ruitenreinigers. Maar wat is de beste stoomreiniger?

Hieronder kijken we naar de beste stoomreinigers uit diverse testen en geven we meer informatie over de stoomreiniger. Dit alles heeft betrekking op alle soorten stoomreinigers.

Beste stoomreinigers uit de test

Om te beginnen met de testen. We hebben de volgende tests van stoomreinigers voor je gevonden.


Testen beste ruitenreinigers


Beste stoomreiniger kopen

Meer informatie over stoomreinigers? Kijk in het overzicht stoomreinigers voor de beste stoomreinigers die in Nederland te koop zijn. Met al hun laagste prijzen en specificaties.

Waarom een stoomreiniger?

Een stoomreiniger heeft vele voordelen voor het reinigen van vloeren. Dat kunnen gladde en harde vloeren zijn zoals tegels, laminaat en parket, maar ook tapijt. Een stoomreiniger haalt namelijk ook aangekoekt vuil weg en doodt de bacteriën. Vaak beschikken stoomreinigers over een slede, zodat je ze zowel voor vloeren als in de hand kunt gebruiken. Dat is erg handig want zo maak je er ook het aanrecht, de tafel en wastafel hygiënisch mee schoon.

Voor het reinigen van laminaat en houten vloeren zoals parket beschikt een goede stoomreiniger over een vloerdoek. Deze voorkomt dat de houten vloer te nat wordt. Bij een tegelvloer is dat geen probleem.

Karcher stoomreiniger badkamer

Kärcher stoomreiniger

Ook geschikt voor vochtig reinigen van tapijt en vloerkleed

Ook tapijt en vloerkleden kunnen met een stoomreiniger gereinigd worden. Dat gaat juist heel goed omdat er zich in deze zachte vloeren bij alleen stofzuigen nogal wat vuil kan ophopen. Het reinigen van een tapijt en vloerkleed gaat beter met een speciaal opzetstuk voor een stugge ondergrond.

In de Stoomreiniger Keuzehulp op het bovengenoemde Beste Stoomreiniger Kopen kun je de stoomreinigers geschikt voor tapijt selecteren.

Reinigen zonder schoonmaakmiddel

Een sterk punt van een stoomreiniger is, dat deze geen schoonmaakmiddel nodig heeft. Dat voorkomt niet alleen het gebruik van chemische middelen, maar het voorkomt ook dat resten van reinigingsmiddelen achterblijven waar zich weer vuil aan kan hechten.

Overigens zijn er wel reinigingsmiddelen voor een stoomreiniger te koop, maar voor een gemiddeld vuil huis zijn deze niet noodzakelijk.

beste handstoomreiniger test

Kärcher handstoomreiniger

Handstoomreiniger, stoommop en slede-stoomreiniger

Qua vorm kun je drie stoomreinigers onderscheiden.

Slede-stoomreiniger
De slede-stoomreiniger lijkt op een stofzuiger, maar dan met stoom in plaats van zuigkracht. Het waterreservoir zit samen met de techniek in een apparaat op wielen dat je voortrekt aan een steel waarmee je schoonmaakt. precies zoals bij een gewone stofzuiger.

Stoommop
De stoommop lijkt meer op een zwabber of als een steelstofzuiger. Techniek en tank zitten hier in de steel. Daarin is minder ruimte dan in een slede, dus meestal is het waterreservoir hier minder groot.

Handstoomreiniger
De handstoomreiniger is de handversie van de stoomreiniger. Een soort kruimeldief om te zien (om in de stofzuigers te blijven). Niet geschikt om de vloeren uitgebreid mee schoon te maken, maar wel ideaal voor het reinigen van het sanitair, meubels, spiegels en ramen. Je kan overal goed bij.

Overigens is in de praktijk het verschil niet altijd heel scherp. Zo zijn er slede-stoomreinigers waarbij je de stoomreiniger uit de slede kunt halen zodat je een handstoomreiniger krijgt.

De stoomdruk van een stoomreiniger

De vorm is belangrijk voor hoe en wat je kan reinigen met een stoomreiniger, maar ook de stoomdruk is belangrijk. De stoomdruk geeft aan hoe krachtig de stoomreiniger kan schoonmaken.

De stoomdruk wordt in bar aangegeven, en hoe meer bar hoe makkelijker en beter het reinigen gaar. Een hoge stoomdruk is nodig om hardnekkig vuil weg te krijgen, maar een hoge stoomdruk is ook nodog als je de stoomreiniger gebruikt om kleding niet alleen te stomen maar ook te strijken. Vanaf 3,5 bar heb je te maken met een meer dan gemiddeld krachtige stoomreiniger.

Het vermogen met een stoomreiniger

Verwar de stoomdruk niet met vermogen. Een hoog vermogen zorgt niet voor een betere reiniging, maar zorgt er alleen voor dat je eerder kunt beginnen met schoonmaken. Het vermogen bepaalt namelijk hoe lang het duurt voor de stoomreiniger op temperatuur is.

Een goede stoomreiniger is in een minuut op temperatuur. In de Stoomreiniger Keuzehulp kun je de stoomreinigers zowel op vermogen als op opwarmtijd selecteren.

Wat is voor jou de beste stoomreiniger? Dat kun je uitvinden met de Stoomreiniger Keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Stoomreiniger Kopen. Of kijk bij de testen wat volgens de experts de beste stoomreinigers zijn.

Zie ook: Alle beste huishoudelijke apparatuur uit de test


Onderwerpen:
Hier boven kijken we naar de beste stoomreinigers uit de test. Je vind er de best geteste stoomreinigers op diverse gebieden. De beste stoomreinigers om te dweilen, maar ook de beste handstoomreiniger, de bete stoomop. Naast de beste stoomreiniger test vind je hier boven ook de beste winkels om een goede stoomreiniger goedkoop online te kopen.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.