Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste strijkijzer test

Hier vind je de beste strijkijzers uit de test, tips voor het kiezen van je beste strijkijzer en aanbiedingen van goede strijkijzers.


Sta je op het punt om een nieuw strijkijzer te kopen? Kijk dan vooral eerst even in het onderstaande strijkijzer test overzicht. Je vindt daar de beste strijkijzers uit testen van strijkijzers in diverse soorten. Naast de informatie over de beste strijkijzers uit de test vind je hier ook een keuzehulp waarmee je het voor jou persoonlijk beste strijkijzer kunt vinden.Beste strijkijzers uit de test

Kijk hier voor het beste strijkijzer of beste strijkijzers uit iedere test.
 
Zie ook:
 

De testen van strijkijzers zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals vergelijkingssites, de Consumentenbond, tijdschriften en andere experts.

Verder geven we hieronder handige tips en informatie voor als je het voor jou beste strijkijzer tegen de laagste prijs wilt kopen.Strijkijzer aanbiedingen beste winkels

Een goed strijkijzer goedkoop online kopen? Hieronder vind je de beste  en goedkoopste strijkijzer winkels online. Ook hebben we een overzicht met aanbiedingen van zo'n 500 strijkijzers met alle informatie en reviews met voordelen en nadelen van elk strijkijzer.


Beste Strijkijzer vinden met de Strijkijzer Keuzehulp

Welk strijkijzer is voor jou het beste strijkijzer? Dat kun je heel goed uitvinden met de onderstaande Strijkijzer Keuzehulp. In deze keuzehulp kun je precies aangeven aan welke eisen je strijkijzer moet voldoen, en je krijgt een overzicht van geschikte strijkijzers en hun prijs zodat je makkelijk jouw beste strijkijzer kunt vinden.

Strijkijzer keuzehulp

Bij de Strijkijzer Keuzehulp kun je onder andere selecteren op de onderstaande kenmerken:
 • Het soort strijkijzer.
 • De mate waarin je strijkt.
 • Eigenschappen als automatisch uitschakelen, stoomstoot, tussendoor bijvullen en verticaal strijken.
 • De aanwezigheid en vorm van een antikalk-systeem.
 • De aanwezigheid van automatische temperatuur en stoomkeuze.
 • De geschiktheid voor het strijken van o.a. overhemden, spijkerbroeken, beddengoed en gordijnen.
 • De geschiktheid voor stugge stoffen, hardnekkige kreukels en ongesorteerd strijken.
 • De snelheid van strijken.
 • De snoerlengte.
 • De capaciteit van het waterreservoir.
 • De maximale stoomdruk.
 • De stoomproductie.
 • Het gewicht van het strijkijzer.
 • Je favoriete merken.
 • De prijsklasse.
Hieronder kijken we naar wat van die keuzemogelijkheden voor bij het vinden van het beste strijkijzer.Stoomstrijkijzer of stoomgenerator?

De meeste strijkijzers kun je onderverdelen in twee categorieën, de stoomstrijkijzers en de stoomgeneratoren. Verreweg het meest aangeboden, verkocht en gebruikt is de stoomstrijkijzer. Dit is een strijkijzer met een waterreservoir in het strijkijzer zelf. Bij een stoomgenerator heb je een losse watertank.

De voordelen van een stoomgenerator zijn het grotere waterreservoir. het lichtere strijkijzer (er zit immers geen water in) en de hogere druk die zorgt voor een meer krachtigere stoomstoot. Een stoomgenerator wordt vooral gebruikt door mensen die grote hoeveelheden strijkgoed hebben. De stoomgenerator is het beste strijkijzer voor massaal strijkwerk.Philips stoom generator

De voordelen van een stoomstrijkijzer zijn de lagere prijs en het compacte formaat. Na gebruik neemt een stoomstrijkijzer minder ruimte in dan de stoomgenerator met watertank. Voor verreweg de meeste mensen is het stoomstrijkijzer het beste strijkijzer. Dit soort strijkijzer wordt dan ook het meest verkocht.

Bij de tests bovenaan vind je zowel het beste stoomstrijkijzer uit de test als de beste stoomgenerator uit de test.Andere soorten strijkijzers

Naast het stoomstrijkijzer en de stoomgenerator zijn nog meer soorten strijkijzers al kom je deze veel minder vaak tegen.

Strijkbout
Allereerst heb je de ouderwetse strijkbout, een droogstrijkijzer zonder stoom, maar ook zonder stroom. Je warmt de strijbout op bijvoorbeeld de kachel op. Dit klassieke strijkijzer uit grootmoeders tijd komt nauwelijks nog voor. 

Droogstrijkijzer
Het droogstrijkijzer is een elektrische strijkbout, een strijkijzer zonder stoom. Omdat het droogstrijkijzer geen water bevat is het een erg licht strijkijzer. Ook mors je geen water en heb je geen last van vlekken door kalk. Maar zonder stoom gaan kreukels er vaak wel moeilijker uit.

Hierboven vind je ook het beste droogstrijkijzer / beste elektrische strijkbout voor droog strijken uit de test. 

Strijksysteem
Een ander zeldzaam soort strijkijzer is het strijksysteem. Dit is een stoomgenerator waarbij het waterreservoir in de strijkplank is weggewerkt. Ook het strijksysteem is een zeldzaam soort strijkijzer. Het "gewone" stoomstrijkijzer is met afstand het meest populaire en meest gebruikte strijkijzer.

Bij de strijkijzer tips,  verderop op deze pagina,  gaan we dan ook uit van het stoomstrijkijzer.


Philips stoomstrijkijzer beste strijkijzer test

Philips stoomstrijkijzerBeste strijkijzer merken

Maar eerst kijken we naar de beste strijkijzer makers. Welk van de vele strijkijzer fabrikanten maken goede strijkijzers? Dit zijn de beste strijkijzer merken:

Philips strijkijzers

Volgens velen is Philips het beste strijkijzer merk. Vooral de Philips Azur is al jaren een topper die heel goed in tests soort. Maar naast dit stoomstrijkijzer zijn er nog meer goede Philips strijkijzers  en de Philips Perfectcare stooomgenerator wordt vaak als beste stoomgenerator getest.

Tefal strijkijzers

Ook Tefal is één van de beste strijkijzer en stoomgenerator merken. Bij Tefal is de keuze ook heel groot, vooral bij de Tefal stoomstrijkijzers. Vooral de Tefal Ultragliss, Tefal Express Steam en de Tefal Ultimate Pure zijn populaire en goede Tefal strijkijzers, en ook de Tefal Pro Express stoomgeneratoren behoren tot de beste strijkijzers.

Braun strijkijzers

Zoek je goed relatief goedkope strijkijzer, dan is de Braun TexStyle een goede keuze. 

Laurastar strijksystemen

Bij de strijksystemen geldt Laurastar als het beste merk. Volgens velen is een Laurastar strijksysteem het beste strijksysteem (een strijkijzer en strijkplank in één). 

Rowenta strijkijzers

Bij de stoomstrijkijzers en de stoomgeneratoren behoort Rowenta tot de beste strijkijzer merken. Deze Franse elektronicafabrikant heeft diverse goede strijkijzers in het assortiment.

Andere goede strijkijzer merken

En zo zijn er nog meer fabrikanten van strijkijzers. Goede strijkijzers worden bijvoorbeeld ook gemaakt door Bosch, Miele, Siemens, Singer en AEG bij de bovenstaande strijkijzer aanbiedingen vind je al deze beste strijkijzers.Stoomstrijkijzer tips

Gaat je keuze uit naar een stoomstrijkijzer? Let dan op de onderstaande eigenschappen en mogelijkheden van het strijkijzer. Deze zijn allesbepalend of een strijkijzer voor jou het beste strijkijzer is.

De stoomproductie van een stoomstrijkijzer

Heel belangrijk voor de kwaliteit van een stoomstrijkijzer is de stoomproductie. Deze stoomproductie wordt ook wel continue stoomproductie genoemd om hem niet met de sterkte van de stoomstoot te verwarren. 

Het beste strijkijzer beschikt over een hoge continue stoomproductie zodat je heel goede de strijd met de kreukels aan kan. Je hoeft niet telkens een stoomstoot te geven als je deze stoomfunctie aan hebt staan

De stoomproductie wordt uitgedrukt in grammen per minuut. Een krachtige stoomstrijkijzer kan meer dan 100 gram stoom per minuut produceren. Maar kijk uit, je hebt ook strijkijzers met minder dan 50 gram stoom per minuut. Deze (vaak goedkope) strijkijzers hebben veel meer moeite met kreukels en je moet daarom vaak het strijkgoed aan twee kanten strijken.

Als een strijkijzer veel stroom gebruikt is het natuurlijk wel belangrijk dat deze een niet al te klein waterreservoir heeft. Een nadeel van een groot gevuld waterreservoir is wel dat het strijkijzer zwaar wordt. (Daarom is de stoomgenerator uitgevonden).

Je kunt wel stellen dat het beste stoomstrijkijzer een grote stoomproductie moet hebben, en een krachtige stoomstoot als dat nodig is.

Grootte van het waterreservoir

Hoe groter het waterreservoir, hoe minder vaak je het stoomstrijkijzer hoeft bij te vullen. Maar natuurlijk wordt het strijkijzer wel iets zwaarder van een groot reservoir dat volledig gevuld is met water. De grootte van het waterreservoir kan erg verschillen per strijkijzer. In de keuzehulp op Beste Strijkijzer Kopen kun je de grootte van het waterreservoir in je selectie meenemen.

Voor een groot waterreservoir kies je voor een stoomgenerator. Deze beschikken over een watertank met een inhoud van vaak meer dan 1,5 liter. en dit gewicht hoef je bij een stoomgenerator niet te tillen tijdens je strijkwerk.

Bij een gewoon stoomstrijkijzer moet je het water wel tillen als je aan het strijken bent. Maar natuurlijk hoef je het waterreservoir niet altijd helemaal te vullen.

Hervulbaar tijdens het gebruik

Gebruik je het strijkijzer eigenlijk alleen maar om even snel een overhemd te strijken voor je de deur uit gaat, dan is deze functie niet belangrijk. Maar als je af en toe flinke stapels wasgoed moet wegstrijken is het erg plezierig als je het strijkijzer kunt bijvullen zonder dat je hem eerst moet laten afkoelen.

Als het strijkijzer bij te vullen is tijdens het strijken, dan kun je lekker doorwerken, een must voor het beste strijkijzer voor het grootschalige strijkwerk.

Een afneembaar waterreservoir is voor het hervullen natuurlijk heel makkelijk. Anders moet je het hele strijkijzer onder de kraan houden. Het beste strijkijzer kan makkelijk tussendoor met water bijgevuld worden.

Automatisch uitschakelen

Het nut van deze functie hoeven we vast niet toe te lichten. Iedereen die veel strijkt schrikt wel eens bij de twijfel of hij of zij het strijkijzer wel heeft uitgezet. Als je dan van huis bent zie je je woning al in vlammen opgaan. 

Met een strijkijzer met automatische uitschakeling hoef je die angst niet te hebben. Het strijkijzer schakelt zichzelf uit als het een tijdje niet gebruikt wordt. Een must voor het beste strijkijzer voor angsthaas en twijfelkont.

Selecteer bij de keuzehulp op Beste Strijkijzer Kopen deze belangrijke functie die wat ons betreft niet op een goed strijkijzer mag ontbreken.

Ontkalken van het strijkijzer

In leidingwater zit nogal wat kalk. Daarom is het erg belangrijk dat een strijkijzer af en toe ontkalkt wordt. Anders werkt het stoomstrijkijzer niet meer goed omdat de gaatjes door kalk verstopt raken. Of (nog erger) je krijgt lelijke bruine vlekken op je kleding en ander strijkgoed.

Ieders beste strijkijzer beschikt daarom over een anti kalk systeem, er zijn verschillende van die systemen om de kalk uit je strijkijzer te verwijderen.

Heel handig is een strijkijzer met een reinigingsprogramma. Je hoeft bij zo'n stoomstrijkijzer alleen een reinigingsprogramma te selecteren (je hebt er vaak meer), en je strijkijzer regelt het zelf.

Bij een strijkijzer met een anti kalk cartridge heb je ook weinig omkijken naar het ontkalken. Je hoeft alleen om een aantal maanden de cartridge, die de kalk opvangt, te vervangen. Een voordeel van ditanti kalk systeem is dat de kalk op een goede manier wordt afgevoerd zonder dat het op je strijkgoed kan komen.

Dat geldt ook voor de kalkverzamelaar, een opvangbakje voor de kalk. Deze kalk verzamelaar is te vergelijken met een kalkcartridge, maar deze kun je omspoelen en opnieuw gebruiken. Dat maakt dit anti kalk systeem goedkoper in gebruik dan een cartridge.

Andere strijkijzers moet je handmatig ontkalken. Dat is nogal tijdrovend en wordt vaak eindeloos uitgesteld. Het beste strijkijzer beschikt daarom over één van de bovenstaande ontkalkingssystemen.

Stoomtip en stoomstoot

Vrijwel ieder stroomstrijkijzer beschikt wel over een stoomstoot waarmee je een wol stoom kunt blazen als je lastige kreukels tegenkomt die er niet op de normale manier uitgaan.

Verwar de stoomstoot niet met de stoomtip. De stoomtip is een gaatje op de uiterste punt van het stoomstrijkijzer waar ook stoom uitkomt. De stoomtip is erg handig voor het strijken tussen de knopen van een overhemd, maar ook bij het strijken van de boorden van een overhemd is de stoomtip een handige eigenschap. Helaas heeft lang niet ieder stoomstrijkijzer een stoomtip.

Snoerloze accu strijkijzer

Nieuw en nog erg zeldzaam zijn de snoerloze strijkijzers. Dat is natuurlijk erg handig, want hoe vaak zit het snoer je niet in de weg tijdens het strijken! De accu maakt het strijkijzer natuurlijk wel wat duurder, maar toch zijn deze draadloze accu strijkijzers goed betaalbaar. 

Kijk in de strijkijzer keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Strijkijzer Kopen voor alle snoerloze strijkijzers.

Kies je beste strijkijzer

Duizelt het je? Geen probleem. Via de bovenstaande strijkijzer keuzehulp kun je heel makkelijk de voor jou best geschikte strijkijzers vinden (tegen de laagste prijs). Je hoeft alleen je wensen en eisen maar aan te vinken.

Ook vind je daar meteen de beste winkels om deze strijkijzers goedkoop online te kopen.

Zie ook: 

Onderwerp:
Wat is het beste strijkijzer uit de test? Bovenaan deze pagina vind je de beste strijkijzers uit diverse testen, o.a. van de consumentenbond. Het betreft diverse best geteste strijkijzers zoals het beste stoomstrijkijzer uit de test en de beste stoomgenerator uit de test. Op Beste Strijkijzer Kopen vind je de online winkels waar je alle goede strijkijzers goedkoop kunt kopen. Je vindt daar ook de strijkijzer top 10, tips voor bij het vinden van het beste strijkijzer en een keuzehulp om jou beste strijkijzer uit het grote aanbod te selecteren.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Ik heb gekozen voor een Braun TexStyle 3 strijkijzer omdat Test Aankoop deze als beste strijkijzer had getest. Naast het beste strijkijzer uit de test is dit ook een goedkoop strijkijzer (en beste koop). Omdat ik goede ervaringen met dit stoomstrijkijzer heb hier een kort review van het Braun TexStyle 3 strijkijzer.

  Met 2300 watt is dit een krachtig stoomstrijkijzer. Het strijkijzer is licht en goed te hanteren. Hij is snel warm en strijkt makkelijk. Alleen kan je aan de behuizing wel zien dat het een goedkoop strijkijzer is. Tip: Vergeet hem niet te registeren want dan krijg je 4 jaar garantie van de fabrikant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie de laatste tijd in de winkels steeds meer stoomgenerators staan maar ik ken niemand die zo'n strijkijzer gebruikt. Is zo'n stoomgenerator echt de moeite waard of is het een mode gril en kun je net zo goed een gewoon stoomstrijkijzer gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Amanda Middelberg31 mei 2024 om 15:29

  Verleden jaar een Braun Texstyle stoomstrijkijzer gekocht omdat deze al een paar jaar door de Consumentenbond wordt aangeprezen. En het strijkijzer bevalt me inderdaad heel goed. Het strijkijzer is handzaam en strijkt goed. Overigens haalt de Philips Azur vergelijkbare scores in de test maar dat Philips strijkzijzer is behoorlijk duurder waardoor ik voor de Braun heb gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.