Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste supermarkt Nederland

 

Kijk hier voor de beste supermarkt keten van Nederland van dit moment. Waar zijn de klanten het meest tevreden over prijzen, kwaliteit en service? We kijken ook naar de goedkoopste supermarkt.

Beste supermarkt test


Het internationale onderzoeksbureau (GfK), één van de vier grootste marktonderzoekers ter wereld, test regelmatig de beste supermarkt van Nederland (ketens).

Welke keten supermarkten de beste supermarkt van Nederland is wil nogal eens verschillen. December 2021 was het bijvoorbeeld de Plus, terwijl de beste supermarkt zomer 2021 nog Jumbo was. Het verschil is dan ook minimaal (zie hier onder).

De beste supermarkt van Nederland

Kijk hier onder voor het overzicht van de beste supermarkt van Nederland, met rapportcijfer.

1. Plus supermarkt (7,72)  informatie en prijzen
2. Jumbo supermarkt (7,70) 
3. Lidl (7,67) informatie en prijzen
4. Dirk supermarkt (7,65)
5. Albert Heijn (7,64)

De Plus supermarkt heeft zijn eerste plek vooral te danken aan de uitstraling van de winkels en het personeel. Jumbo scoort goed door de versafdeling en de voorraad. Lidl heeft de lage prijzen als sterkste punt.

De beste regionale supermarkt

Bij de regionale supermarkten is Poiesz de beste supermarkt van Nederland. Deze supermarkten zijn in Friesland, Groningen en Drenthe te vinden. Nettorama (midden Nederland) scoort echter nauwelijks lager. Derde is hier de Boni supermarkt (eveneens midden Nederland).

1, Poiesz (7,94)
2. Nettorama (7,93)
3. Boni   (7,84)
4. Hoogvliet supermarkt (7,73)
5. Boon's Markt (7,70)

De Poeisz supermarkt wint het hier vooral op zijn aanbiedingen, Nettorama en Boni scoren goed door de vaste lage prijzen.De goedkoopste supermarkt

Bij de landelijke supermarkten is Lidl de goedkoopste supermarkt. wat mede komt omdat deze supermarkt vooral eigen (goedkope) merken aanbiedt. In de zomer 2021 was Dirk nog de goedkoopste supermarkt uit de test, maar nu is het de nummer twee. Voor Aldi die in de ranglijst van de goedkoopste supermarkt van Nederland derde staat.

Als we kijken naar de aanbiedingen dan is Dirk nog wel de goedkoopste supermarkt, voor de Plus supermarkt en Albert Heijn.

Bron: GfK Kerstrapport 2021


Onderwerp:
De beste supermarkt van Nederland, de goedkoopste supermarkt van Nederland en andere supermarkt test resultaten vind je hier. Het betreft test resultaten uit de GfK supermarkttest.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *