Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste tablet test

Tussen de laptop en de smartphone in heeft de tablet zich een duidelijke plek verworven. De iPad, de Samsung Galaxy Tab en andere tablets zijn in vele gezinnen, scholen en bedrijven te vinden. Hier kijken we naar de beste tablets uit diverse tests en helpen je bij het kiezen van de beste tablet tegen de laagste prijs.

Tests van tablets

Laten we beginnen met de resultaten van testen van tablets.De beste tablet vinden met de Tablet Keuzehulp

Iedereen stelt weer andere wensen en eisen aan zijn tablet. Daardoor kan de beste tablet voor de één een andere tablet zijn dan voor de ander. Met de Tablet Keuzehulp kun je heel snel en heel makkelijk de voor jou beste tablet vinden.

Ook vind je bij de Tablet Keuzehulp test, reviews en gebruikerservaringen van alle populaire tablets. Raadpleeg dus vooral de Tablet Keuzehulp als je op zoek bent naar de beste tablet.

Overzicht alle tablets

Ook bijzonder handig voor bij het kiezen en kopen van een tablet is de informatie over alle tablets die Bol geeft. Je vindt hier alle prijzen, specificaties en informatie van meer dan 500 tablets. Met veel informatie, tips en selectiemogelijkheden.

Android, iOS of Windows?

Een heel belangrijke keuze bij het selecteren van een tablet is het besturingssysteem. het besturingssysteem bepaalt namelijk welke apps je op de tablet kunt draaien. De Apple iPad heeft zijn eigen besturingssysteem (iOS), de meeste andere tablets gebruiken het Android besturingssysteem. Later is daar Windows als derde besturingssysteem bijgekomen.

Android kent de meeste apps, Windows de minste. Door te kiezen voor een iPad met iOS kies je voor Apple software.

Schermgrootte

De tweede belangrijke keuze is die voor de grootte van de tablet. Ga je voor klein en makkelijk mee te nemen, of voor groot en duidelijk te lezen en te bedienen? De kleinste tablets zijn met een schermdiagonaal van 8 inch (20 cm) niet veel groter dan een smartphone. De grootste tablets komen met 13 inch (33 cm) in de buurt van een kleine laptop. Daartussen bevinden zich nog vele tussenmaten.

Tablet / laptop hybride

Handig zijn de tablet / laptop hybrides. Dit zijn tablets met een toetsenbord die er aan geklikt zit alsof het een laptop is. Integenstelling tot bij de laptop zit alle elektronica echter achter het scherm en niet onder het toetsenbord. Dat betekent dat je het toetsenbord gewoon kunt loshalen en de computer als tablet kunt gebruiken. Het besturingssysteem is dan ook die van een tablet.

Werkgeheugen

Ben je van plan de tabet hard te laten werken? Kies dan voor minimaal 4 GB aan werkgeheugen. Dit maakt het switchen tussen apps een stuk makkelijk en sneller. En dat scheelt veel ergernis!

Opslagcapaciteit

Niet te verwarren met het werkgeheugen. Dit geheugen bepaalt hoeveel apps en bestanden je op de tablet kunt zetten.  Meer is altijd beter maar ook duurder. Wil je grote bestanden als films op de tablet bewaren dan kun je het best kiezen voor minimaal 64 GB.

De opslagcapaciteit bestond tot voor kort uit flash-geheugen,Tegenwoordig is SSD in opkomst. SSD is sneller en wordt steeds goedkoper.

Resolutie

Wil je veel films gaan kijken op je tablet? Kies dan voor een goede resolutie, bijvoorbeeld van 2224 bij 1668 beeldpunten. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. Maar een kleiner scherm maakt de beelden bij eenzelfde resolutie natuurlijk ook scherper.

Verbindingen

De meeste tablets ondersteunen WiFi en Bluetooth. Soms hebben ze ook een 3G of 4G modem zodat je overal waar een mobiel telefonie-netwerk beschikbaar is kunt internetten.

Zie ook: Meer beste computer apparatuur uit de testen

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.