Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste tablet test

Tussen de laptop en de smartphone in heeft de tablet zich een duidelijke plek verworven. De iPad, de Samsung Galaxy Tab en andere tablets zijn in vele gezinnen, scholen en bedrijven te vinden. Hier kijken we naar de beste tablets uit diverse tests en helpen je bij het kiezen van de beste tablet tegen de laagste prijs.

Tests van tablets

Laten we beginnen met de resultaten van testen van tablets. Hieronder vind je de beste tablets uit iedere tablet test.De beste tablet vinden met de Tablet Keuzehulp

    Iedereen stelt weer andere wensen en eisen aan zijn tablet. Daardoor kan de beste tablet voor de één een andere tablet zijn dan voor de ander. Met de Tablet Keuzehulp kun je heel snel en heel makkelijk de voor jou beste tablet vinden.

Ook vind je bij de Tablet Keuzehulp test, reviews en gebruikerservaringen van alle populaire tablets. Raadpleeg dus vooral deze Tablet Keuzehulp van Coolblue als je op zoek bent naar de beste tablet.

Overzicht alle tablets

Ook bijzonder handig voor bij het kiezen en kopen van een tablet is de informatie over alle tablets die Bol geeft. Je vindt hier alle prijzen, specificaties en informatie van meer dan 900 tablets. Met veel informatie, tips en selectiemogelijkheden.

Beste tablet kopen

Ook willen we je wijzen op Beste Tablet Kopen. Daar vind je de beste winkels waar je online goedkoop een goede tablet kunt kopen, plus de actuele tablet top 10 en meer tips en informatie voor bij het kopen van een tablet.

Eerder noemden we al de Tablet Keuzehulp waarmee je makkelijk de voor jou persoonlijk beste tablet kunt vinden. Dat doe je door de eisen die je aan je nieuwe tablet stelt aan te vinken. Hieronder vind je een toelichting op een aantal van deze selectiecriteria voor de beste tablet.

Android, iOS of Windows?

Een heel belangrijke keuze bij het selecteren van een tablet is het besturingssysteem. het besturingssysteem bepaalt namelijk welke apps je op de tablet kunt draaien. De Apple iPad heeft zijn eigen besturingssysteem (iOS), de meeste andere tablets gebruiken het Android besturingssysteem. Later is daar Windows als derde besturingssysteem bijgekomen.

Android kent de meeste apps, Windows de minste. Door te kiezen voor een iPad met iOS kies je voor Apple software.


Schermgrootte

De tweede belangrijke keuze is die voor de grootte van de tablet. Ga je voor klein en makkelijk mee te nemen, of voor groot en duidelijk te lezen en te bedienen? De kleinste tablets zijn met een schermdiagonaal van 8 inch (20 cm) niet veel groter dan een smartphone. De grootste tablets komen met 13 inch (33 cm) in de buurt van een kleine laptop. Daartussen bevinden zich nog vele tussenmaten.

Tablet / laptop hybride

Handig zijn de tablet / laptop hybrides. Dit zijn tablets met een toetsenbord die er aan geklikt zit alsof het een laptop is. In tegenstelling tot bij de laptop zit alle elektronica echter achter het scherm en niet onder het toetsenbord. Dat betekent dat je het toetsenbord gewoon kunt loshalen en de computer als tablet kunt gebruiken. Het besturingssysteem is dan ook die van een tablet.

Werkgeheugen

Ben je van plan de tablet hard te laten werken? Kies dan voor minimaal 4 GB aan werkgeheugen. Dit maakt het switchen tussen apps een stuk makkelijk en sneller. En dat scheelt veel ergernis!

Snelheid

Wat erg handig is bij de bovenstaande tablet keuzehulp is dat je ook zonder technische specificaties te kiezen ook goed een keuze kunt maken. Zo kun je bij snelheid kiezen voor matig, standaard, goed, zeer goed en uitstekend. Hoe die snelheid technisch tot stand komt is voor jou als gebruiker minder belangrijk.

En dan moet je natuurlijk niet meteen voor uitstekend willen gaan, want daar hangt natuurlijk een bijpassend prijskaartje aan terwijl je die snelheid misschien helemaal niet gebruikt. Dit zijn de snelheden zoals deze in de tablet keuzehulp gehanteerd worden:

  • Matig: De traagste tablets, alleen voor basis handelingen, en zelfs dan zijn ze vrij traag. Kies alleen voor deze tablets als je echt voor een budget tablet gaat.
  • Standaard: Goed genoeg voor basis gebruik. Surfen over het web, een spelletje Candy Crush, Whatsapp, mailen, het is geen probleem op deze tablet. Maar voor zwaardere apps en grafische toepassingen moet je een stapje hoger.
  • Goed: Instagram, Facebook, filmpjes op YouTube of RTLX kijken, het kan prima op deze tablets. Een grafisch spelletje spelen kan ook, mits je de grafische kwaliteit laag zet.
  • Zeer goed: Grafische spellen spelen is op deze tablets geen probleem. Alleen bij de allerzwaarste toepassingen die op een tablet mogelijk zijn kan er ongemak optreden.
  • Uitstekend: Zelfs de zwaarste videogames en rekenkracht vretende apps als voor videobewerking krijgen deze tablets er niet onder. Dit is de beste tablet!

Beeldkwaliteit

Hetzelfde geldt voor de beeldkwaliteit van de tablet. Ook hier geen technische specificaties, maar gewoon de kwaliteit kiezen die bij jouw toepassingen past.

  • Matig: Een tablet met een matige beeldkwaliteit is goed genoeg voor wat internetten en sociale media. Bij het kijken naar een video filmpje valt de matige kwaliteit echter op. 
  • Standaard: Video kijken is geen probleem met deze tablets, al is de kwaliteit ook niet spetterend.
  • Goed: Video in Full HD is nu mogelijk en ook de kleuren zien er bij een tablet met goede beeldkwaliteit beter uit.
  • Zeer goed: Nu zien de videobeelden er echt mooi uit. Ook zwaardere grafische games zien er op zo'n tablet mooi uit.
  • Uitstekend: Films en games zien er schitterend uit op deze beste tablets op dat gebied. Genieten!

Waar gebruik je de tablet voor?

De tablet keuzehulp kent een nog eenvoudigere manier om de beste tablet te kiezen. Je kunt ook aanvinken voor welke taken je de tablet wilt gebruiken. Bijvoorbeeld om filmpjes in full HD te kijken, om foto's te bewerken, om filmpjes te maken, om onderweg mee te internetten, enz. Makkelijker kan niet!

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit moet je verwarren met het werkgeheugen. Dit geheugen bepaalt hoeveel apps en bestanden je op de tablet kunt zetten.  Meer is altijd beter maar ook duurder. Wil je grote bestanden als films op de tablet bewaren dan kun je het best kiezen voor minimaal 64 GB.

De opslagcapaciteit bestond tot voor kort uit flash-geheugen,Tegenwoordig is SSD in opkomst. SSD is sneller en wordt steeds goedkoper. Dat merk je ook aan de SSD opslagruimte van tablets, die groeit steeds meer. Je hebt nog tablets met 32 GB aan opslagruimte of nog minder, maar er zijn ook al tablets met meer dan 500 GB aan opslagruimte.

Extra ruimte nodig voor bestanden? Bijvoorbeeld voor documenten, films of muziek? Kies dan voor en tablet met een USB-poort. Je kunt dan altijd een USB-stick als extern geheugen gebruiken.

Resolutie

Wil je veel films gaan kijken op je tablet? Kies dan voor een goede resolutie, bijvoorbeeld van 2224 bij 1668 beeldpunten. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. Maar een kleiner scherm maakt de beelden bij eenzelfde resolutie natuurlijk ook scherper. Een heel erg hoge resolutie heb je op een kleiner scherm dan ook niet nodig.

Verbindingen

De meeste tablets ondersteunen WiFi en Bluetooth. Soms hebben ze ook een 3G of 4G modem zodat je overal waar een mobiel telefonie-netwerk beschikbaar is kunt internetten.

Kijk bovenaan voor alle beste tablets uit de test, voor de tablet keuzehulp en op Beste Tablet Kopen voor de goedkoopste online aanbieders.

Zie ook: Meer beste computer apparatuur uit de testen


Onderwerpen:
Beste tablets test, beste koop, best geteste tablet, beste tablet test.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.