Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste takkenschaar test

Voor het snoeien van wat dikkere takken is serieus tuingereedschap nodig. Een goede takkenschaar heb je geen probleem met dikke takken van struiken. Bovendien beschadig je met een goede takkenschaar de stuiken en bomen die je snoeit niet. Hier kijken we naar de beste takkenscharen uit de test en helpen je bij het kiezen van de voor jou beste takkenschaar.

Takkenscharen test

We hebben één takkenschaar test voor je.


Zie ook:


Kies je beste takkenschaar

Ruim 150 takkenscharen bij elkaar. Met alle gegevens en prijzen. Je vindt ze in het overzicht alle takkenscharen

Bovendien kun je binnen dit overzicht heel makkelijk de voor jou beste takkenschaar vinden door je wensen en eisen aan te vinken. Hieronder vind je uitleg voor bij het kiezen van de voor jou beste takkenschaar.

Takkenschaar Gardena

Takkenschaar Gardena


Verschil takkenschaar en snoeischaar

Zowel met een snoeischaar als met een takkenschaar snoei je takken en takjes. Bij een snoeischaar kunnen de takjes echter niet te dik zijn, met een takkenschaar kun je beter kracht zetten door de veel langere armen. Ook heeft een takkenschaar een grotere bek waar dikkere takken in passen.

Hoe dik kunnen de takken zijn?

Heel belangrijk is de diameter (dikte) van de takken die je met je nieuwe takkenschaar kunt knippen. Let daar dus goed op als je je takkenschaar kiest. Veel populaire takkenscharen kunnen takken met een dikte van 40 mm of 50 mm (4 of 5 cm) aan.

Wolf Garten takkenschaar aambeeld

Wolf Garten takkenschaar aambeeld

Papegaaienbek of aambeeld?

Bij het kiezen van een takkenschaar kies je voor een takkenschaar met papegaaienbek of een  takkenschaar met aambeeld. De takkenschaar met papegaaienbek komt het meest voor. Hierbij schuiven de messen over elkaar.

Bij een takkenschaar met aambeeld wordt de tak op een plateautje (het aambeeld) gedrukt en door een mes aan de bovenzijde doorgesneden. Oude takken en stug hout zijn beter door te knippen met een aambeeld takkenschaar.

Een papegaaienbek takkenschaar werkt als een gewone schaar. Omdat deze aan weerskanten met messen snijdt is er veel minder kans op het beschadigen van de tak dan bij een aambeeld takkenschaar die de tak tegen het aambeeld drukt. Ook wordt een papegaaienbek takkenschaar minder snel bot.


Bahco takkenschaar papegaaienbek

Bahco takkenschaar papegaaienbek


Telescopische takkenschaar

Takken die je wilt knippen zitten wel eens op een plaats waar je er niet of slecht bij kan. Bijvoorbeeld te ver boven je hoofd. Bij een telescopische takkenschaar kun je de handvatten verlengen zodat de takkenschaar veel langer wordt, en je beter bij hoge takken kan.


Hyundai takkenschaar telescopisch

Hyundai takkenschaar telescopisch


Takkenzaag voor dikkere takken

Niet iedere tak kun je knippen. Soms zijn takken te dik. Een alternatief voor de takkenschaar is de takkenzaag waarmee je de takken doorzaagt. Bovenaan vind je ook een verwijzing naar de takkenzagen test. Kijk daar voor de beste takkenzagen.

Goede takkenscharen worden onder andere gemaakt door Gardena, Wolf-Garten, Fiskars, Kreator, Talen Tools, Hyundai, Felco, Bahco en Hendrik Jan.

Kijk bij de bovenstaande takkenschaar test welke takkenscharen er als beste takkenschaar zijn uitgeroepen. Of selecteer in het overzicht met alle takkenscharen eenvoudig de voor jou beste takkenschaar.Onderwerp:
Bovenaan vind je de beste takenscharen uit de takkenschaar test. Ook zie je daar een overzicht met alle gegevens van meer dan 150 takkenscharen met selectiemogelijkheden om daaruit de voor jou beste takkenschaar te kiezen. Verder geven we op deze pagina tips voor bij het kiezen van je beste takkenschaar.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.