Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste televisie test

We hebben hier een groot aantal testen van televisies voor je verzameld. Er worden vaak televisies getest. Niet alleen is er in vrijwel ieder huishouden wel minimaal één televisie te vinden, ook zijn er veel verschillende soorten televisies. Met verschillende technieken, maar ook met veel verschillende beeldformaten.

In opvallend veel van deze testen komen Samsung televisies als beste uit de test, maar er zijn ook categorieën waarin de televisies van andere merken als beste televisie uit de test zijn gekomen. Hieronder vind je alle testen.

Uitslagen testen van televisies

De nieuwste televisie tests staan bovenaan.


Het formaat van de televisie

Televisies heb je in een groot aantal standaard formaten. Deze worden in inches weergegeven. Deze afstand betreft de beelddiagonaal (van links boven naar rechts onder).

Dit zijn de meest voorkomende standaard formaten:
28 inch (71 cm)
32 inch (81 cm)
39 inch (99 cm)
40 inch (102 cm)
43 inch (109 cm)
48 inch (122 cm)
49 inch (125 cm)
50 inch (127 cm)
55 inch (140 cm)
58 inch (147 cm)

Tip: Koop nooit een te grote televisie voor een kleine kamer. Voor een 43 inch televisie (109 cm) wordt bijvoorbeeld een kijkafstand van 2,25 meter aanbevolen, maar voor een 55 inch televisie (140 cm) een afstand van 2,75 meter.

De beeldresolutie

HD ready komt tegenwoordig nauwelijks nog voor. Full HD was de standaard, maar 4K Ultra HD neemt die rol nu over. Toch heb je momenteel nog niet zo veel aan deze extra hige resolutie want de televisiezenders bieden nog niet meer dan Full HD aan, en voor bijvoorbeeld Netflix heb je voor 4K Ultra HD een speciaal (duurder) abonnement nodig. Voor 4K beelden ben je nog op internet-televisie (bijvoorbeeld YouTube) of Blu-ray discs aangewezen. Maar met een 4K Ultra HD televisie ben je wel op de toekomst voorbereid.

Smart TV

Een Smart TV is een televisie met internet-mogelijkheden. Deze televisie sluit je met een netwerkkabel of WiFi op je netwerk aan, en zo indirect dus ook op internet. Zo kun je gebruik maken van internet-televisie (YouTube, Netflix, RTLX, Videoland), maar ook mailen, browsen en gamen via je televisie via apps. Een Smart TV is tegenwoordig de standaard. Bijna iedere televisie die je nu koopt is een Smart TV.

3D televisie

Een 3D TV was ooit de trend, maar de 3D mogelijkheden werden zo weinig gebruikt dat lang niet iedere televisie dit meer ondersteund. En zelfs bij moderne televisies die 3D ondersteunen worden lang niet altijd 3D brillen meer meegeleverd. De interesse van het publiek is daarvoor eenvoudigweg te laag.

Hertz

Wat wel belangrijk is bij de keuze van een televisie is de Hertz waarde (Hz). De Hz-waarde geeft aan hoe vaak per seconde het beeld wordt ververst (Bij 50 Hz wordt het beeld 50 keer per seconde ververst). Hoe meer Hertz, hoe vloeiender de beelden. Het verschil zie je goed bij snelle bewegingen zoals een bal die tijdens een voetbalwedstrijd getrapt wordt. Bij 100 Hertz gaat dit hele vloeiend. Deze 100 Hz is momenteel het maximum. Voor hogere waarden worden trucs toegepast, maar die voegen niet echt kwaliteit toe.


Televisie keuzehulp

En zo zijn er nog veel meer selectiecriteria die van belang zijn als je een nieuwe televisie kiest. Kijk bij de Televisie Keuzehulp op Beste Televisie Kopen om jouw ideale televisie te vinden. Daarvoor hoef je alleen je wensen en eisen aan te vinken en je krijgt alle televisies die daaraan voldoen. Ook geeft de Televisie Keuzehulp je reviews, uitslagen van tests, ervaringen van gebruikers en nog veel meer relevante informatie.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.