Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste TV uit de televisie test

Wat is de beste TV? Hier vind je de beste televisies uit de test en hebben we tips voor het kiezen van je beste televisie.

beste televisies uit de test


We hebben hier een groot aantal testen van televisies voor je verzameld.  Er worden vaak televisies getest. Niet alleen is er in vrijwel ieder huishouden wel minimaal één televisie te vinden, ook zijn er veel verschillende soorten televisies. Met verschillende technieken, maar ook met veel verschillende beeldformaten.
Beste televisies uit de test

Kijk hieronder voor de beste televisies uit een groot aantal vergelijkende testen van televisies.

In opvallend veel van deze testen komen Samsung televisies als beste TV uit de test, maar er zijn ook categorieën waarin de televisies van andere merken als beste televisie uit de test zijn gekomen. Hieronder vind je alle testen van TV's:

Recente TV testen
TV aanbiedingen beste winkels

Op Beste Televisie Kopen vind je de aanbiedingen van alle goede televisie bij de beste online winkels waar je een goede TV goedkoop online kunt kopen. 

Deze winkels bieden een ruime keuze uit goede televisies (vaak honderden TV's) en bieden deze met een vaak hoge online korting goedkoop aan.


Beste televisie vinden via de keuzehulp

Er zijn veel criteria die van belang zijn als je een nieuwe televisie kiest zoals de grootte, de beeldresolutie, de verversingssnelheid en meer. Alle informatie over deze verschillen tussen de verschillende televisies vind je hier onder. Om de voor jou beste TV te vinden kun je uit honderden televisies de beschikte televisie selecteren met de Televisie Keuzehulp.

Gebruik de TV Keuzehulp om jouw persoonlijk beste TV te vinden. Daarvoor hoef je alleen je wensen en eisen aan te vinken en je krijgt alle televisies die aan deze voorwaarden voldoen. Ook geeft de Televisie Keuzehulp je reviews, uitslagen van tests, ervaringen van gebruikers en nog veel meer relevante informatie. Alles om de voor jou beste TV te vinden.
Tips kiezen beste TV

Hieronder vind je de tips en informatie voor bij het kiezen van de beste televisie.

Het formaat van de televisie

Hoe groot is jouw beste TV? Televisies heb je in een groot aantal standaard formaten. Deze worden in inches weergegeven. Deze afstand betreft de beelddiagonaal van de TV (van links boven naar rechts onder).

Dit zijn de meest voorkomende standaard formaten voor een TV:

 • 28 inch TV (71 cm)
 • 32 inch TV (81 cm)
 • 39 inch TV (99 cm)
 • 40 inch TV (102 cm)
 • 43 inch TV (109 cm)
 • 48 inch TV (122 cm)
 • 49 inch TV (125 cm)
 • 50 inch TV (127 cm)
 • 55 inch TV (140 cm)
 • 58 inch TV (147 cm)
Maar er zijn ook veel grotere televisie en kleinere TV te koop. De formaten voor televisies voor de consumentenmarkt lopen van 22 inch (56 cm) tot 88 inch (224 cm).

Alles onder de meter geldt tegenwoordig als een kleine TV.  Voor een kleine TV van 28 of 32 inch wordt meestal gekozen als televisie voor op de slaapkamer. Een echt grote TV wordt vaak in een huisbioscoop gebruikt.

Bij de TV test hierboven zie je de beste televisies uit de test in diverse beeldformaten. Kies je tv maat en zie wat voor jou de beste TV is.

Tip: Koop nooit een te grote televisie voor een kleine kamer. Voor een 43 inch televisie (109 cm) wordt bijvoorbeeld een kijkafstand van 2,25 meter aanbevolen, maar voor een 55 inch TV (140 cm) een afstand van 2,75 meter. 

Een grote televisie in aanlokkelijk, maar de beste televisie voor een kleine kamer is geen grote TV.

De beeldresolutie van de TV

HD ready komt tegenwoordig nauwelijks nog voor. Full HD was de standaard, maar Ultra HD TV (UHD) neemt die rol nu over. Tegenwoordig is een 4K TV de standaard televisie.

Veel games en streaming video worden in UHD resolutie aangeboden, maar de meeste televisiezenders zenden nog in HD uit. Dat betekent niet dat je UHD televisie dan geen meerwaarde heeft. Een goede Ultra HD TV doet namelijk aan upscaling. Dat betekent dat de televisie zelf de HD beelden omzet naar 4K UHD of 8K UHD. Dat betekent dat je een scherper beeld te zien krijgt dan wordt uitgezonden.

Maar 4K Ultra HD begint ook in de televisiewereld steeds meer te komen. Bij o.a. Netflix, Videoland, Amazon Prime en Disney+ komen er steeds meer films en series in 4K beschikbaar. En video-sites als YouTube staan vol met 4K content.

Met een Ultra HD TV ben je wel op de toekomst voorbereid. We adviseren je daarom te kiezen voor een 4K, 8K of UHD Premium televisie, vooral ook omdat 4K televisies niet of nauwelijks duurder zijn dan een vergelijkbare Full HD televisie.

Ultra HD televisies heb je als 4K, 8K en Premium UHD televisies. 4K televisies zijn vier keer scherper dan HD televisies en de beelden van 8K televisies zijn nog eens vier keer scherper. UHD televisies bieden een 4K of een 8K resolutie. Ze onderscheiden zich van gewone 4K en 8K televisies door een 10 bit scherm en een hoger contrast. Je zou kunnen zeggen dat een 8K Premium UHD televisie de beste televisie is, maar er spelen natuurlijk meer factoren mee.

Bovenaan bij de televisie test kun je de beste 4K en beste 8K televisies van dit moment vinden.

OLED TV en QLED TV

De beste televisies van dit moment zijn de OLED TV en de QLED TV. Hoewel de namen bijna gelijk zijn, werkt een OLED TV met een heel andere techniek dan de QLED TV. 

Het kenmerk van een OLED televisie is dat deze TV gebruik maakt van pixels (beeldpunten) met een eigen lampje. Iedere pixel kan daardoor worden aangezet en uitgezet. Dit levert een veel hoger contrast op dan bij een LED TV, heeft geen achtergrondverlichting nodig. Vooral de kleur zwart wordt prachtig weergegeven. 

De QLED TV is een uitvinding van Samsung, maar ook andere fabrikanten maken nu QLED televisies. Een QLED televisie onderscheidt zich door een bijzonder hoge helderheid en heeft evenals een OLED TV zwart heel mooi weer. 

Smart TV

Een Smart TV is een televisie met internet-mogelijkheden. Deze televisie sluit je met een netwerkkabel of WiFi op je netwerk aan, en zo indirect dus ook op internet. Zo kun je gebruik maken van internet-televisie (YouTube, Netflix, RTLX, Disney+,Videoland), maar ook mailen, browsen en gamen via je televisie via apps.

Een Smart TV is tegenwoordig de standaard. Bijna iedere televisie die je nu koopt is een Smart TV. Er is wel een verschil in de Smart TV platforms die deze televisies gebruiken. Meest gebruikt is Android dat ook de meeste apps ondersteund, maar Apple TV en Skype ontbreken.

Samsung heeft zijn eigen variant (Tizen), Apple heeft WebOS, LG heeft WebOS en Panasonic heeft MyHome Screen. En zo zijn er meer Smart TV varianten. In de keuzehulp kun je zien welke apps er ondersteund worden door iedere televisie en kun je aangeven over welk Smart TV platform jouw beste TV moet beschikken.

3D televisie

Een 3D TV was ooit de trend, maar de 3D mogelijkheden werden zo weinig gebruikt dat lang niet iedere televisie dit meer ondersteund. En zelfs bij moderne televisies die 3D ondersteunen worden lang niet altijd 3D brillen meer meegeleverd. De interesse van het publiek is daarvoor eenvoudigweg te laag. Je kan 3D TV voor thuis als een flop beschouwen.

Als je 3D als eis opgeeft bij het selecteren van de voor jou beste televisie beperk je jezelf wel in de keuze. Bedenk dus goed of je deze mogelijkheid echt wilt gaan gebruiken.

Verversingssnelheid van een TV (Hertz)

Wat wel belangrijk is bij de keuze van een televisie is de verversingssnelheid die wordt weergegeven in een Hertz waarde (Hz). Deze Hz-waarde geeft aan hoe vaak per seconde het beeld wordt ververst

Bij 50 Hz wordt het beeld 50 keer per seconde ververst. Hoe meer Hertz, hoe vloeiender de beelden. Het verschil zie je goed bij snelle bewegingen zoals een bal die tijdens een voetbalwedstrijd getrapt wordt. Bij 100 Hertz gaat dit hele vloeiend. Deze 100 Hz is momenteel het maximum. Voor hogere waarden worden trucs toegepast, maar die voegen niet echt kwaliteit toe.

Voor snel bewegende beelden, zoals in actiefilms maar ook bij het spelen van games is de beste televisie een 100 Hertz TV.

Input lag van een televisie

De input lag van een televisie is van belang als je op je TV actiegames speelt. De input lag is de tijd tussen het drukken op een knop van je controller en het tonen van de actie op het scherm. Als dit razendsnel gebeurt heb je bij het gamen een voordeel. De beste televisie voor een gamer heeft een input lag van 20 ms (milliseconde) of minder.De beste TV voor verschillende toepassingen

We schreven het al, de beste TV voor de één hoeft niet de beste televisie voor de ander te zijn. Welke eigenschappen van een televisie zijn voor jou belangrijk? Hieronder kijken we naar de kenmerken van de beste televisie zoals deze voor verschillende soorten van gebruik gelden.

De beste TV voor gaming

Voor het spelen van snelle games is een lage input lag van groot belang. Kies voor een input lag van minder dan 20 ms. Een Ultra HD resolutie (4K, 8K of HDR) is bij gaming wel handig omdat steeds meer games deze hoge beeldscherpte ondersteunen. Ook een goede kleurweergave maakt de gamebeelden mooier en duidelijker.

De beste TV voor streaming

Voor het streamen van beelden van internet (Netflix, Disney+, YouTube enz.) heb je een smart TV nodig. Deze sluit je aan op je thuisnetwerk en (indirect via dat netwerk) op internet. Je kunt dan ook films en muziek via de televisie afspelen die op de computers en andere apparatuur in je netwerk staan.

Wil je draadloos verbinding maken met het netwerk, dan moet de televisie WiFi ondersteunen. Voor een bekabelde aansluiting is een Ethernet aansluiting nodig. Wil je direct vanaf je smartphone muziek of video naar de televisie sturen, dan is Bluetooth ondersteuning het meest praktisch. Let er op dat je nieuwe TV over deze connectiemogelijkheden beschikt.

Voor het streamen van internet multimedia zijn apps nodig. Voor YouTube, Netflix en andere bekende diensten zijn volop apps voor Smart TV's beschikbaar, maar als je minder bekende streaming diensten gebruikt is het belangrijk om te kijken of er een app voor jouw gewenste televisie / Smart TV platform beschikbaar is. In de bovenstaande Televisie Keuzehulp kun je dat nagaan.

Wil je films in een hoge beeldkwaliteit streamen kies dan voor een Ultra HD televisie.

De beste televisie voor sport

Kijk je vaak sport? Dan beschikt jouw beste televisie over een hoge verversingssnelheid van 100 Hertz. Dan kun je snelle balverplaatsingen (zoals bij voetbal en tennis) goed volgen.Dit zijn beste televisie merken

Een aantal merken komen we keer op keer tegen als het om tests en de beste televisie gaat. Hier een korte beschrijving van deze merken.

Samsung televisies

Samsung is vandaag de dag zonder twijfel het nummer één merk in televisies. De meeste vergelijkende tests van televisies worden gedomineerd door dit elektronicamerk uit Zuid-Korea. Dat de beste televisie uit een test vaak een Samsung televisie is, dat is niet verwonderlijk. Samsung televisies zijn uitstekende televisies met de laatste technieken, veel mogelijkheden en bovendien heel aantrekkelijk geprijsd.

LG televisies

Maar er zijn meer goede merken televisies. De grootste concurrentie als het op de beste televisie aankomt komt van een landgenoot van Samsung, namelijk LG. Het eveneens Koreaanse LG richt zich nog meer dan Samsung op televisies en bijbehorende elektronica zoals surround systemen en soundbars.

TV kijken is veel meer geworden dan kiezen tussen Nederland 1 en Nederland 2. Je hebt nu Smart TV, streaming video en audio, apps en internet. De eisen die aan beeld en geluid worden gesteld worden steeds hoger, en een merk als LG speelt daar goed op in met onder andere veelzijdige televisies met veel mogelijkheden en een goede kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.

Philips televisies

Maar ook Neerlands trots Philips draait nog steeds helemaal mee in de televisie-markt. Een sterk punt van de Philips televisie is de Ambilight technologie. Ambilight zorgt er via kleur rondom de TV voor dat het lijkt alsof het beeld zich tot rond de televisie uitstrekt. Qua geluid zijn veel Philips televisies wat minder, terwijl Philips toch een reputatie op audio-gebied heeft.

Sony televisies

Sony is juist weer sterk in het geluid van zijn televisies. Vooral met zijn wat dikkere modellen, waarbij die dikte ten goede komt aan de extra ruimte voor de speakers. Ook de goede beeldkwaliteit maakt een Sony TV tot een veilige keuze. Sony televisies scoren vaak goed in vergelijkende testen.

Toshiba televisies

Toshiba televisies zijn minder uitgesproken dan de TV's van bovenstaande merken. Het Japanse merk maakt echter degelijke en gunstig geprijsde televisies.

Panasonic televisies

Hetzelfde geldt voor Panasonic dat de laatste jaren wat marktaandeel heeft moeten inleveren maar nog steeds heel goede televisies maakt.

HKC televisies

HKC is een merk dat nog minder bekend is dan bovenstaande merken, maar sterk in opmars is. HKC is een Chinees merk dat naam heeft gemaakt met zijn computermonitoren. Dat is echter een markt waarop door de populariteit van de laptop steeds minder vraag is.

China is het nieuwe Japan / Korea. Met eerst goedkope nagemaakte producten. Maar inmiddels maken ze naam met betaalbare producten die de concurrentie ook technisch de loef af steken, Denk bijvoorbeeld aan het eveneens Chinese Huawei dat ineens komt opzetten. HKC is ook zo'n merk.

Andere goede fabrikanten op de televisie markt zijn Hisense en TCL (China), Salora (Finland), Sharp en Hitachi (Japan), Loewe. Grundig en Medion (Duitsland) en Hyundai (Zuid Korea).

Kijk bij de bovenaan genoemde testen van televisies welke TV's door de experts als beste televisie zijn uitgeroepen. Of kies de voor jou persoonlijk beste TV met de eveneens hierboven genoemde Televisie Keuzehulp op Beste Televisie Kopen.
Beste TV kopen: Consumentenbond tips


Ook de Consumentenbond heeft tips voor je die van pas komen als je de beste TV zoekt. Consumentenbond televisie tips zie je hier onder.


Kooptips nieuwe televisie Consumentenbond


In dit filmpje vertelt de Consumentenbond TV expert je over de beeldkwaliteit, de kwaliteit van het geluid, de beeldresoluties en de verschillende fabrikanten van goede televisies.

Zie ook:

Onderwerpen:
Zoek je de beste TV en wil deze beste TV goedkoop kopen? Kijk hier voor alle beste televisies uit de test. Met de beste televisie en beste koop in ieder formaat en voor iedere toepassing. Ook hebben we de beste winkels om een goede TV goedkoop te kopen en geven we tips voor bij het kiezen van je beste TV o.a. van de Consumentenbond.


Een reactie posten

1 Reacties

 1. Tip: Bij het kiezen van je beste televisie kijk je (terecht) vooral naar de beeldscherpte en beeldkwaliteit, maar vergeet ook het smart TV systeem niet. De smart TV functies worden namelijk in de praktijk heel veel gebruikt. Je wil natuurlijk wel je favoriete apps op de TV kunnen gebruiken, en je kan soms voor onaangename verassingen komen te staan, bijvoorbeeld dat een app niet werkt. Ik ben zelf fan van het Android smart TV platform dat je onder andere bij Sony en Philips televisies tegenkomt. Deze hebben Android als basis zodat het gebruik erg lijkt op het gebruik van een smartphone, met veel dezelfde Android apps.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.