Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste televisie test

We hebben hier een groot aantal testen van televisies voor je verzameld. Er worden vaak televisies getest. Niet alleen is er in vrijwel ieder huishouden wel minimaal één televisie te vinden, ook zijn er veel verschillende soorten televisies. Met verschillende technieken, maar ook met veel verschillende beeldformaten.

In opvallend veel van deze testen komen Samsung televisies als beste uit de test, maar er zijn ook categorieën waarin de televisies van andere merken als beste televisie uit de test zijn gekomen. Hieronder vind je alle testen.

Uitslagen testen van televisies

De nieuwste televisie tests staan bovenaan.

Het formaat van de televisie

Televisies heb je in een groot aantal standaard formaten. Deze worden in inches weergegeven. Deze afstand betreft de beelddiagonaal van de TV (van links boven naar rechts onder).

Dit zijn de meest voorkomende standaard formaten voor een TV:
28 inch (71 cm)
32 inch (81 cm)
39 inch (99 cm)
40 inch (102 cm)
43 inch (109 cm)
48 inch (122 cm)
49 inch (125 cm)
50 inch (127 cm)
55 inch (140 cm)
58 inch (147 cm)

Tip: Koop nooit een te grote televisie voor een kleine kamer. Voor een 43 inch televisie (109 cm) wordt bijvoorbeeld een kijkafstand van 2,25 meter aanbevolen, maar voor een 55 inch TV (140 cm) een afstand van 2,75 meter.

De beeldresolutie

HD ready komt tegenwoordig nauwelijks nog voor. Full HD was de standaard, maar 4K Ultra HD neemt die rol nu over. Toch heb je momenteel nog niet zo veel aan deze extra hoge resolutie want de televisiezenders bieden nog niet meer dan Full HD aan, en voor bijvoorbeeld Netflix heb je voor 4K Ultra HD een speciaal (duurder) abonnement nodig. Voor 4K beelden ben je nog op internet-televisie (bijvoorbeeld YouTube) of Blu-ray discs aangewezen. Maar met een 4K Ultra HD TV ben je wel op de toekomst voorbereid.

Smart TV

Een Smart TV is een televisie met internet-mogelijkheden. Deze televisie sluit je met een netwerkkabel of WiFi op je netwerk aan, en zo indirect dus ook op internet. Zo kun je gebruik maken van internet-televisie (YouTube, Netflix, RTLX, Videoland), maar ook mailen, browsen en gamen via je televisie via apps. Een Smart TV is tegenwoordig de standaard. Bijna iedere televisie die je nu koopt is een Smart TV.

3D televisie

Een 3D TV was ooit de trend, maar de 3D mogelijkheden werden zo weinig gebruikt dat lang niet iedere televisie dit meer ondersteund. En zelfs bij moderne televisies die 3D ondersteunen worden lang niet altijd 3D brillen meer meegeleverd. De interesse van het publiek is daarvoor eenvoudigweg te laag.

Hertz

Wat wel belangrijk is bij de keuze van een televisie is de Hertz waarde (Hz). De Hz-waarde geeft aan hoe vaak per seconde het beeld wordt ververst (Bij 50 Hz wordt het beeld 50 keer per seconde ververst). Hoe meer Hertz, hoe vloeiender de beelden. Het verschil zie je goed bij snelle bewegingen zoals een bal die tijdens een voetbalwedstrijd getrapt wordt. Bij 100 Hertz gaat dit hele vloeiend. Deze 100 Hz is momenteel het maximum. Voor hogere waarden worden trucs toegepast, maar die voegen niet echt kwaliteit toe.


Televisie keuzehulp

En zo zijn er nog veel meer selectiecriteria die van belang zijn als je een nieuwe televisie kiest. Kijk bij de Televisie Keuzehulp op Beste Televisie Kopen om jouw ideale televisie te vinden. Daarvoor hoef je alleen je wensen en eisen aan te vinken en je krijgt alle televisies die daaraan voldoen. Ook geeft de Televisie Keuzehulp je reviews, uitslagen van tests, ervaringen van gebruikers en nog veel meer relevante informatie.

Op dezelfde pagina op Beste Televisie Kopen kun je ook de goedkoopste en beste online aanbieders van televisies vinden, evenals de Televisie Top 10 en meer handige tips en informatie voor het kopen van de beste televisie tegen de laagste prijs.

Dit zijn beste televisie merken

Een aantal merken komen we keer op keer tegen als het om tests en de beste televisie gaat. Hier een korte beschrijving van deze merken.

Samsung televisies

Samsung is vandaag de dag zonder twijfel het nummer één merk in televisies. De meeste vergelijkende tests van televisies worden gedomineerd door dit elektronicamerk uit Zuid-Korea. Dat de beste televisie uit een test vaak een Samsung televisie is, dat is niet verwonderlijk. Samsung televisies zijn uitstekende televisies met de laatste technieken, veel mogelijkheden en bovendien heel aantrekkelijk geprijsd.

LG televisies

Maar er zijn meer goede merken televisies. De grootste concurrentie als het op de beste televisie aankomt komt van een landgenoot van Samsung, namelijk LG. Het eveneens Koreaanse LG richt zich nog meer dan Samsung op televisies en bijbehorende elektronica zoals surround systemen en soundbars.

TV kijken is veel meer geworden dan kiezen tussen Nederland 1 en Nederland 2. Je hebt nu Smart TV, streaming video en audio, apps en internet. De eisen die aan beeld en geluid worden gesteld worden steeds hoger, en een merk als LG speelt daar goed op in met onder andere veelzijdige televisies met veel mogelijkheden en een goede kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.

Philips televisies

Maar ook Neerlands trots Philips draait nog steeds helemaal mee in de televisie-markt. Een sterk punt van de Philips televisie is de Ambilight technologie. Ambilight zorgt er via kleur rondom de TV voor dat het lijkt alsof het beeld zich tot rond de televisie uitstrekt. Qua geluid zijn veel Philips televisies wat minder, terwijl Philips toch een reputatie op audio-gebied heeft.

Sony televisies

Sony is juist weer sterk in het geluid van zijn televisies. Vooral met zijn wat dikkere modellen, waarbij die dikte ten goede komt aan de extra ruimte voor de speakers. Ook de goede beeldkwaliteit maakt een Sony TV tot een veilige keuze. Sony televisies scoren vaak goed in vergelijkende testen.

Toshiba televisies

Toshiba televisies zijn minder uitgesproken dan de TV's van bovenstaande merken. Het Japanse merk maakt echter degelijke en gunstig geprijsde televisies.

Panasonic televisies

Hetzelfde geldt voor Panasonic dat de laatste jaren wat marktaandeel heeft moeten inleveren maar nog steeds heel goede televisies maakt.

HKC televisies

HKC is een merk dat nog minder bekend is dan bovenstaande merken, maar sterk in opmars is. HKC is een Chinees merk dat naam heeft gemaakt met zijn computermonitoren. Dat is echter een markt waarop door de populariteit van de laptop steeds minder vraag is.

China is het nieuwe Japan / Korea. Met eerst goedkope nagemaakte producten. Maar inmiddels maken ze naam met betaalbare producten die de concurrentie ook technisch de loef af steken, Denk bijvoorbeeld aan het eveneens Chinese Huawei dat ineens komt opzetten. HKC is ook zo'n merk.

Kijk bij de bovenaan genoemde testen van televisies welke TV's door de experts als beste televisie zijn uitgeroepen. Of kies de voor jou persoonlijk beste TV met de eveneens hierboven genoemde Televisie Keuzehulp op Beste Televisie Kopen.

Zie ook: 

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.