Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste tenten test

Kijk hier voor de beste tent uit de test. Met de beste tenten in alle formaten en soorten. Van de beste popup tent tot de beste familietent.

Beste tent test

We hoeven niet uit te leggen dat voor een kampeervakantie een goede tent van groot belang is. Je woont immers soms wekenlang in de tent. Dan wil je wel een tent hebben die praktisch is, tegen weer en wind kan en voldoende ruimte biedt. Want helaas is het tijdens je vakantie niet altijd mooi weer.

Daarnaast is het vaak, vooral bij een fietsvakantie of wandelvakantie, belangrijk dat de tent licht is, dat de tent klein opgevouwen kan worden en dat deze makkelijk op te zetten is.

Kortom, aan een goede tent worden veel eisen gesteld. Daarom geef ik hier tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van een goede tent, met om te beginnen de beste tenten uit de test in verschillende groottes.

Beste tenten uit de test

Hieronder kijken we naar de beste tenten uit diverse vergelijkende testen. Deze testen zijn uitgevoerd door experts op het gebied van tenten zoals de ANWB en deskundige test organisaties.


Zie ook

Aanbiedingen alle tenten

Kijk voor een overzicht van alle tenten in het overzicht aanbiedingen tenten. In dit overzicht vind je meer dan 1.000 verschillende tenten, met al hun specificaties, mogelijkheden, maten en lage winkelprijzen. 

Je kunt op alle manieren dit overzicht doorzoeken en selecteren. Zodoende vind je heel snel en makkelijk de voor jou persoonlijk beste tent tegen de laagste prijs.

De beste winkels waar je online een tent kunt kopen. Vaak met korting. Vind je op Beste Tent Kopen.

Verschillende soorten tenten

Laten we eens kijken naar de verschillende soorten tenten die je bij de bovenstaande aanbiedingen van tenten tegenkomt.

Koepeltent

De koepeltent is een veel voorkomende tent die wordt gekenmerkt door opvouwbare boogstukken die in de tent worden geschoven als je deze opzet. De stokken kruisen bovenin en zorgen ervoor dat de tent goed gespannen staat. Dit heeft een stevige tent tot gevolg.

Voordelen van koepeltenten zijn het gemak van het opzetten en de geringe ruimte die ze in je bagage innemen.

Familietent / gezinstent

De familietent of gezinstent is een soort stoffen vakantiehuisje dat (makkelijk) in je kofferbak past. Een familietent beschikt over verschillende ruimtes, een leefruimte (een soort woonkamer) en enkele slaapruimtes. 

Deze familietenten heb je in verschillende groottes. Je hebt ze voor een gezin van vier personen, maar je hebt ook familietenten voor wel 10 personen. Ze worden met stokken en lijnen opgezet, maar je hebt ze ook in de vorm van een koepeltent.

Dit soort tenten, vooral de grote, nemen behoorlijk wat ruimte in de bagage in. Meestal worden ze per auto vervoerd.

Pop-up tent

De pop-up tent is zonder twijfel de makkelijkste tent om op te zetten. Je werpt de tent in de lucht en deze klapt uit. Deze techniek werkt helaas alleen bij kleinere tenten. Daardoor zijn de meeste pop-up tenten tweepersoons tenten. Er zijn echter ook uitschieters naar boven, tot soms wel vijf personen.

Ook de pop-up tenten vind je in het bovenaan genoemde overzicht met aanbiedingen van tenten.

Opblaastent

Iets meer werk dan bij de pop-up tent is het opzetten van een opblaasbare tent. Maar ingewikkeld is het niet. Zoals de naam al aangeeft blaas je het frame van deze tent op. In plaats van stokken gebruikt de opblaastent luchtgoten. Een pompje is daarbij wel handig, deze wordt meestal meegeleverd. 

Doordat de stokken ontbreken nemen deze opblaastenten veel minder ruimte in de bagage in en zijn ze heel licht. Opblaasbare tenten zijn  er van 4 tot en met 8 personen.

Tipi

De tipi tent wordt gekenmerkt door de piramide vorm met één punt aan de bovenkant. Dit komt omdat er in het midden van de tent een paal staat die de tent zijn steun geeft. Tipi tenten zijn makkelijk en snel op te zette en bieden relatief veel ruimte.

Lichtgewicht tent

De lichtgewicht tent kan alle bovenstaande vormen hebben. Het is dan ook niet zozeer een soort tent als wel een tent die weinig weegt en makkelijk mee te nemen is. Hij is licht en compact op te vouwen. Een goede lichtgewicht tent is echt gemaakt om mee te kunnen nemen, op een fiets of in een rugtas.

Kies je beste tent

Bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van alle tenten kun je aanvinken waaraan je ideale tent moet voldoen. Zo krijg je aan de hand van je wensenlijstje een overzicht met de voor jou beste tenten.

Onder andere op onderstaande kenmerken kun je selecteren:
 • Soort tent. Zie hierboven.
 • Je budget. Wat is de maximale en minimale prijs die je wilt betalen. Vooral dat eerste in natuurlijk belangrijk.
 • Het merk: Coleman, Easy Camp, MSR, Nordisk, Vaude, Robens, Outwell en Nordisk zijn toonaangevende merken, maar er zijn nog veel meer goede fabrikanten van tenten.
 • Aantal personen: Hoeveel slaapplekken biedt de tent?
 • Aantal compartimenten: Hoeveel ruimtes (kamers) heeft de tent?
 • Lengte en breedte van de tent.
 • Gewicht: Vooral belangrijk voor trektochten.
 • Waterkolom: Hoeveel regen mag er op de grond staan voor het water de tent in komt?
 • Stahoogte: Kan je rechtop staan op het hoogste gedeelte?
 • Materiaal. Bijvoorbeeld kunststof (vooral polyester wordt veel gebruikt) of nylon.
 • Kleur.
Tip: Meer informatie en tips met betrekking tot tenten en kamperen vind je bij de Kampeer Tips op de Vakantie en Reizen Blog.


Zie ook: Meer testen vakantie en reizen

Een reactie posten

0 Reacties