Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste terrasverwarming test (terras heater)

 

Als de avonden kouder worden heb je misschien helemaal geen zin om de avond weer binnen door te brengen. Met een terrasheater / terrasverwarmer kun je ook koudere dagen en avonden lekker buiten zitten. Hier de beste terrasverwarming uit de test.

Beste terrasverwarming

Hieronder vind je de beste terrasverwarming uit de tests. Het betreft zowel de beste elektrische terrasverwarming uit de test als de beste terras heaters op gas.Vind de voor jou beste terrasheater

Gebruik de Terrasverwarmer Keuzehulp op Beste Terrasverwarming Kopen om de voor jou beste terras heater te kopen. Vink je wensen aan, lees tests, reviews en gebruikerservaringen en doe productvergelijkingen. 

Op Beste Terrasverwarming Kopen vind je ook de actuele top 10 met meest populaire terrasverwarmers.

beste heater terras


Informatie en tips terrasverwarming / terrasheater

Hieronder vind je wat tips en informatie die het kiezen van de voor jou beste terrasverwarmer wat makkelijker maken.

Elektrische terrasverwarming of gas?

Terrasverwarmers heb je elektrisch en op gas. Gasverwarming op je terras is duurder in het gebruik dan stroom, en een gasfles is toch wat onpraktischer dan een stekker. Ook kun je een elektrische terrasverwarming richten terwijl je met gas rondom verwarmt. 

En niet onbelangrijk, een staande elektrische heater kun je in de winter ook binnen als elektrische kachel gebruiken. Allemaal voordelen van elektrische terrasverwarming,

Daarentegen staat dat je met een terras heater op gas wat mobieler bent. Je verplaatst de gasheater makkelijk naar een andere plek in de tuin, en kunt de heater overal gebruiken, ook als daar geen stroom voorhanden is.


Luxell heater voor buiten en binnen

Luxell terras heater elektrisch voor buiten en binnen


Verschillende soorten elektrische terrasverwarming

Dacht je dat je met de keuze voor stroom klaar was? Nee, ook hierin zijn weer verschillende soorten verwarming. We houden het kort.

 • Halogeen: De halogeen heater wordt het meest gebruikt. Een halogeen terrasverwarmer zorgt voor een goede intense warmte en de wind heeft weinig invloed op deze warmte. Een halogene terrasheater geeft wel veel licht af.
   
 • Golden Tube en Carbon: Deze terrasverwarming kom je ook heel veel tegen. Deze heaters zijn vergelijkbaar met halogeen terrasverwarming.
   
 • Heatpanel: Deze heaters geven geen licht af. Deze terrasverwarmers worden daarom veel gebruikt in rookruimtes en serres.

 • Quartz: Quartz wordt veel in goedkope terrasverwarming gebruikt. Deze heater techniek is meer windgevoelig. Quarz terrasverwarming is daarom het meest geschikt voor beschutte ruimtes waar het niet waait.
   
 • Lowglare: Komt niet veel voor. Ook een lowglare terras heater presteert alleen goed in beschutte ruimtes. Bovendien is de warmte van deze terrasverwarmer weinig intens. Voordeel van een lowglare heater is wel dat deze terrasverwarming weinig rood licht uitstraalt.
Eurom heater hangend

Eurom heater hangend


Nog wat soorten terrasverwarming

Los van de techniek van verwarmen zijn er nog meer soorten terrasverwarming.

 • Flame heater: Een flame heater is een terrasverwarming met een zichtbare vlam (een flame). Dat geeft een sfeervol effect. Een flameheater is een soort sfeerhaard voor buiten.
   
 • Lounge heater: Een lounge heater is terrasverwarmer die warmte op zithoogte afgeeft. Dat is natuurlijk heel effectief. Deze terrasverwarmers moeten laag geplaatst worden waardoor ze wel wat in de weg kunnen staan. Dat is dus weer een nadeel van deze terras heater.

 • Partytent heater: Deze ronde heater hang je op aan een koord. Bijvoorbeeld in een partytent. Maar deze terrasverwarming kan ook onder een overkapping of parasol. De terrasverwarmer moet hoog worden geplaatst, want de warmte van de hangende heater wordt recht naar beneden gestraald.
   
 • Plafondheater: Dat geldt ook voor plafondheaters. Ook een plafondheater wordt hoog geplaatst, bijvoorbeeld onder een overkapping.

 • Wandheaters: Deze veel gebruikte terras heater wordt aan een muur of schutting gehangen. Daardoor heb je minder last van de terrasverwarming, maar deze terras heater is niet zo makkelijk te verplaatsen als een vrij staande heater en je hebt natuurlijk een muur of schutting nodig om de terrasverwarmer te kunnen plaatsen.


Maxx terrasverwarmer hangendHet bereik van de heater

Let in de bovenstaande Terrasverwarming Keuzehulp goed op het bereik van de terras heater. De terrasverwarming moet een voldoende groot oppervlak bestrijken en de juiste kant op stralen. Wat het beste is hangt sterk van de situatie af.

Regenbestendigheid

Hangt je heater niet altijd droog onder een overkapping, dan is de regenbestendigheid van de terrasverwarming natuurlijk belangrijk.

Duizelt het je? In de bovenaan genoemde Terrasverwarming Keuzehulp kun je heel makkelijk de voor jou beste terrasverwarming vinden.

Zie ook: Meer best getest voor in de tuin


Onderwerpen:
Wat is de beste terrasheater test uit de  terrasverwarmer test? Hierboven vind je de beste heaters voor het  terras uit menig beste terrasverwarming test. Ook geven we tips en informatie over diverse soorten terrasverwarmers en vind je op Beste Terrasverwarming Kopen de beste winkels om online heaters goedkoop te kopen.
Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *