Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste thermometer test (koortsthermometer)

Zoek je de beste thermometer om koorts te meten?  Hier de beste koortsthermometer uit de test en aanbiedingen van meer goede thermometers.

Een gezin kan niet zonder thermometer. Want hoe kun je anders constateren hoeveel koorts een kind of ander gezinslid heeft? Maar natuurlijk moet de koortsthermometer wel betrouwbaar zijn. 

Daarom kijken we hier naar de beste thermometer uit diverse tests en geven informatie en tips voor bij de aanschaf van een lichaams thermometer.

Uitslagen koorts thermometer testen

We hebben onderstaande testen met betrekking tot een koortsthermometer gevonden. Deze testen van thermometers staan op volgorde van datum.


Kies zelf je beste thermometer

Het is ongelofelijk hoeveel thermometers er te koop zijn. In het overzicht alle lichaamsthermometers vind je circa 700 verschillende thermometers om de lichaamstemperatuur mee te meten. 

Natuurlijk kun je dit enorme bestand met thermometers op tal van manieren doorzoeken om zo de voor jou persoonlijk beste thermometer tegen de laagste prijs te vinden.

beste thermometer koortsthermometer test

Informatie thermometers

Hieronder vind je informatie en tips voor bij het aanschaffen van de beste thermometer.

Staafthermometer

De schrik uit je jeugd. De beruchte kontthermometer. Toch geeft deze staafthermometer de meest betrouwbare resultaten. Wat dat betreft is het de beste thermometer, maar zo'n rectale thermometer is onaangenaam in het gebruik. 

De staafthermometer kan ook via de mond of oksel worden gebruikt, maar dan is de gemeten temperatuur minder betrouwbaar De rectale lichaams thermometer is grotendeels verdrongen door de oor thermometer.

Oorthermometer

De oorthermometer is de laatste jaren veel betrouwbaarder geworden. Een thermometer voor het oor is wat duurder dan een staafthermometer, maar de meeste mensen hebben de meerprijs er graag voor over om via het oor de lichaamstemperatuur te kunnen meten in plaats van via de achteruitgang.


Braun Thermoscan oor thermometer

Braun Thermoscan oor thermometer

Voorhoofdthermometer

Ook makkelijk in het gebruik is de voorhoofd thermometer. Dit soort thermometer bestaat al lang, maar vroeger werkte de voorhoofd thermometer door een meetstrip tegen het voorhoofd te houden. Deze meetstrip gaf via een kleur dan de lichaamstemperatuur aan. Deze oude voorhoofd thermometers waren erg onbetrouwbaar. 

Tegenwoordig zijn de voorhoofd thermometers een stuk nauwkeuriger, maar het zijn nog niet de beste thermometers. Als je voor een voorhoofdthermometer kiest, dan kies je voor het gemak.

Contactloze thermometer

De moderne voorhoofd thermometers zijn digitaal en werken met infrarood (warmtestraling). Het zijn contactloze thermometers. Je hoeft het voorhoofd dus niet aan te raken om de temperatuur te meten. 

Dat is vooral bij kleine kinderen een groot voordeel. Je kunt zo ook goed de temperatuur meten van iemand die slaapt. Deze contactloze thermometers (infrarood thermometers) meten wel minder nauwkeurig dan de oorthermometer en de digitale staafthermometer. 

Een contactloze thermometer is dus niet de beste thermometer voor een nauwkeurige meting, maar wel de meest plezierige thermometer voor kleine kinderen.

De beste contactloze thermometers vind je hier boven bij de beste infrarood thermometer test.

Andere soorten thermometers

Voor het meten van de temperatuur van een baby is de fopspeen-thermometer bedacht. Dit is een mond thermometer die minder snel door een baby wordt uitgespuugd. Erg nauwkeurig is deze vorm van temperatuurmeting echter niet.

De vloeistof thermometer (met bijvoorbeeld kwik) kom je tegenwoordig niet meer tegen.

Digitale thermometers

De meeste thermometers, in welke vorm dan ook, zijn tegenwoordig digitaal. Het grote voordeel daarvan is dat deze thermometers de temperaturen kunnen onthouden. In veel gevallen kan dat voor meerdere personen apart, zodat je de temperaturen van het hele gezin kunt opslaan.

Sommige moderne thermometers beschikken zelfs over Bluetooth en een app. Met de app kun je dan de metingen bijhouden en analyseren.

Medisana thermometer contactloos infrarood

Medisana thermometer contactloos infrarood

Koortsthermometer baby

Bij kinderen tot een half jaar kan niet iedere koorts thermometer gebruikt worden. Een oorthermometer geeft bij een baby onbetrouwbare resultaten omdat een thermometer door de nauwe gehoorgang niet bij het trommelvlies kan komen. Daardoor meet de oorthermometer niet nauwkeurig, iets dat bij een baby juist van groot belang is. Geen oorthermometer bij een baby gebruiken dus!

Een speenthermometer is speciaal voor baby's ontworpen. De temperatuur van een baby kan makkelijk gemeten worden met een speenthermometer. Toch is de speenthermometer niet de beste koortsthermometer voor een baby. Vooral als het neusje verstopt zit meten ze niet nauwkeurig. 

De staafthermometer tussen de billetjes is ook bij baby's de beste thermometer, helaas zijn ook baby's geen fan van deze manier van temperatuur opnemen.

Vanaf 6 maanden kan er een oorthermometer gebruikt worden. Kijk bovenaan voor de beste oorthermometer uit de test.

Metingen per persoon onthouden

Een goede koortsthermometer kan de laatste gemeten waardes onthouden. Het is daarbij handig als je de thermometer daarbij zo kan instellen dan je de metingen van meerdere personen apart kunt laten onthouden. Anders krijg je een onbruikbare reeks metingen als je de thermometer met meerdere personen door elkaar gebruikt.

Helaas houden de meeste koortsthermometers de metingen van maar één persoon vast. Maar zoals je in het overzicht met alle lichaamsthermometers kunt zien zijn er ook veel thermometers die voor wel meer dan 10 personen onafhankelijk van elkaar de temperatuur kunnen onthouden.

De beste thermometers goedkoop kopen

Op Beste Thermometer Kopen vind je de beste winkels waar je online goedkoop een goede koortsthermometer kunt kopen.

Goede thermometers voor het lichaam worden onder andere gemaakt door Braun, Omron, Medisana, Braun, Cresta, Librie, Grundig, Microlife, Beurer, Inventum, Alecto. Luvion en Sanitas.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle thermometers voor al deze koortsthermometers of kijk bij de bovenaan genoemde tests voor de beste thermometers uit iedere test.

Zie ook: Testen gezondheid en verzorging


Onderwerpen:
Wat is de beste koortsthermometer? Bovenaan deze pagina vind je de beste thermometers uit de thermometer testen. O.a. de beste oorthermometer, de beste voorhoofdthermometer, de beste contactloze thermometer en meer beste thermometers uit de thermometer test. Ook wijzen we je hier de weg naar goede winkels om alle goede en betrouwbare thermometers goedkoop te kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. EHBO vrijwilliger31 mei 2024 om 11:54

    Heb je een donkere huid? Dan is het belangrijk om te weten dat een infrarood thermometer bij jou een minder betrouwbare meting oplevert. In Amerikaanse ziekenhuizen is daar meermalen onderzoek naar gedaan en daarbij bleek dat een infrarood meting op het voorhoofd bij mensen met een donkere huid vaak aangaf dat ze geen koorts hadden terwijl dat wel het geval was.

    Een rectale thermometer is altijd betrouwbaarder dan een infrarood lichaamsthermometer, maar ik raad bij donkere mensen een rectale thermometer nog sterker aan.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.