Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste thermometer test (koortsthermometer)

Een gezin kan niet zonder thermometer. Want hoe kun je anders constateren hoeveel koorts een kind of ander gezinslid heeft? Maar natuurlijk moet de koortsthermometer wel betrouwbaar zijn. Daarom kijken we hier naar de beste thermometer uit diverse tests en geven informatie en tips voor bij de aanschaf van een lichaamsthermometer.

Uitslagen thermometer testen

We hebben onderstaande testen met betrekking tot een koortsthermometer gevonden. Deze testen van thermometers staan op volgorde van datum.Kies zelf je beste thermometer

Het is ongelofelijk hoeveel thermometers er te koop zijn. In het overzicht alle lichaamsthermometers vind je circa 200 verschillende thermometers om de lichaamstemperatuur mee te meten. Natuurlijk kun je dit enorme bestand met thermometers op tal van manieren doorzoeken om zo de voor jou persoonlijk beste thermometer tegen de laagste prijs te vinden.

Informatie thermometers

Hieronder vind je informatie en tips voor bij het aanschaffen van de beste thermometer.

Staafthermometer

De schrik uit je jeugd. De beruchte kontthermometer. Geeft de mees betrouwbare resultaten, maar is onaangenaam in het gebruik. De staafthermometer kan ook via de mond of oksel worden gebruikt, maar dan is de gemeten temperatuur minder betrouwbaar De staafthermometer is grotendeels verdrongen door de oorthermometer.

Oorthermometer

De oorthermometer is de laatste jaren veel betrouwbaarder geworden. Hij is wat duurder dan een staafthermometer, maar de meeste mensen hebben de meerprijs er graag voor over om via het oor de lichaamstemperatuur te kunnen meten.

Voorhoofdthermometer

Ook makkelijk in het gebruik is de voorhoofdthermometer. Deze bestaat al lang, maar vroeger werkte de voorhoofdthermometer door een meetstrip tegen het voorhoofd te houden. Deze meetstrip gaf via een kleur dan de lichaamstemperatuur aan. Deze oude voorhoofdthermometers waren erg onbetrouwbaar.

Contactloze thermometer

De moderne voorhoofdthermometers zijn digitaal en werken met infrarood (warmtestraling). Het zijn contactloze thermometers. Je hoeft het voorhoofd dus niet aan te raken om de temperatuur te meten. Dat is vooral bij kleine kinderen een groot voordeel. Je kunt zo ook goed de temperatuur meten van iemand die slaapt. Deze contactloze thermometers meten wel minder nauwkeurig dan de oorthermometer en de digitale staafthermometer.

Andere soorten thermometers

Voor het meten van de temperatuur van een baby is de fopspeen-thermometer bedacht. Dit is een mondthermometer die minder snel door een baby wordt uitgespuugd. Erg nauwkeurig is deze vorm van temperatuurmeting echter niet.

De vloeistofthermometer (met bijvoorbeeld kwik) kom je tegenwoordig niet meer tegen.

Digitale thermometers

De meeste thermometers, in welke vorm dan ook, zijn tegenwoordig digitaal. Het grote voordeel daarvan is dat deze thermometers de temperaturen kunnen onthouden. In veel gevallen kan dat voor meerdere personen apart, zodat je de temperaturen van het hele gezin kunt opslaan.

Sommige moderne thermometers beschikken zelfs over Bluetooth en een app. Met de app kun je dan de metingen bijhouden en analyseren.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle lichaamsthermometers voor al deze koortsthermometers of kijk bij de bovenaan genoemde tests voor de beste thermometers uit de testen.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.