Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste hybride fiets test (toerfiets)

 

Voor de meest eenvoudige fietstochten heb je genoeg aan een eenvoudige stadsfiets, maar als je vaak lange fietstochten stel je waarschijnlijk meer eisen aan je fiets. Het is dan plezierig als de fiets lichter is en over meer dan 8 versnellingen beschikt. Je bent dan toe aan een toerfiets, een meer sportieve versie van de stadsfiets ook wel hybride fiets, trekkingfiets of tourfiets genoemd wordt. Wij hebben hier een hybride fiets test overzicht met de beste hybride fietsen en hebben tips voor het kiezen en aanschaffen van de beste hybride fiets.

Beste hybride fiets test

Wat is de beste toerfiets / tourfiets / hybride fiets / trekkingfiets? Hieronder vind je een overzicht van menig hybride fiets test. De testen op onze site zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals de ANWB, de Consumentenbond, de Fietsersbond, fietstijdschriften, kranten en andere experts.


Goedkoop fietsen online kopen

Op de aanschaf van een hybride fiets kun je soms wel honderden euro's besparen. Online koop je deze fietsen namelijk veel goedkoper dan bij de "gewone" fietsenwinkel. Het prijsverschil kan enorm zijn. Kijk maar bij de tips, informatie en aanbiedingen hybride fietsen van DeBesteFietsen.nl. Daar vind je alle beste hybride fietsen en andere beste fietsen online tegen de laagste prijs.

Hybride fiets of toerfiets?

Hybride fiets, toerfiets, tourfiets, trekkingfiets, het is allemaal een benaming voor hetzelfde soort fiets.De benaming hybride fiets is zeer op zijn plaats omdat de toerfiets een tussenvorm is tussen een racefiets en een stadsfiets. De toerfiets is licht, sportief en beschikt over een zeer groot aantal versnellingen, maar is ook (meestal) voorzien van een bagagedrager, verlichting, spatborden en alles waarover een stadsfiets ook beschikt. Een echte mix (hybride) dus!

Verwar alleen deze hybride fiets niet met de crosshybride, dat is namelijk een mix van een crossfiets / mountainbike en een racefiets. Dat is een heel ander soort fiets, een echte sportfiets.

Trekkingfiets

 Een andere benaming voor deze sportieve mix van een stadsfiets en een racefiets is trekkingfiets. De naam trekkingfiets verwijst naar de geschiktheid van deze fietsen om ze te gebruiken voor lange fietstochten en fietstochten. Ook toerfiets wordt als benaming voor dit soort fietsen gebruikt, met eveneens het maken van toertochten in het achterhoofd.

De benaming tourfiets wordt ook gebruikt, maar dat is een spelfout die er in de loop der tijd is ingeslopen. Hierbij heeft de associatie met de Tour de France ongetwijfeld meegespeeld. Een toerfiets / tourfiets is echter geen racefiets maar een sportieve stadsfiets.

Wat is de beste hybride fiets?

In het bovenaan genoemde hybride fiets test overzicht vind je diverse testen van hybride fietsen en de beste hybride fietsen uit deze tests.

De beste hybride fiets moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Wat maakt een toerfiets tot de beste hybride fiets? Een goede hybride fiets moet ten eerste licht zijn zodat je niet snel vermoeid raakt tijdens een langere fietstocht. 

Het frame van een toerfiets is meestal gemaakt van licht aluminium en ook met de andere onderdelen wordt sterk op het gewicht gelet. Een licht gewicht maakt het ook makkelijker om over heuvels te fietsen.

Hierbij zijn de versnellingen ook van belang. Veel goede hybride fietsen hebben 27 versnellingen, maar minder of meer kan ook.

Deze versnellingen kunnen naafversnellingen of derailleurversnellingen zijn. Een naafversnelling geeft meer comfort en vraagt niet om onderhoud, maar is ook zwaarder en wordt als minder sportief gezien en het aantal versnellingen is beperkt. Met een open kettingkast en een derailleurversnelling neigt een toerfiets meer naar een racefiets. Een derailleurversnelling is een voordeel in de heuvels en bij echt lange fietstochten, maar vraagt ook meer onderhoud.

Beste hybride fiets merken

In het hybride fiets test overzicht vindt je diverse beste hybrides uit fiets testen. Veel goede fietsfabrikanten maken hybride fietsen. Omdat de toerhybride een mix is van een stadsfiets en een racefiets worden goede hybride fietsen zowel gemaakt door fabrikanten van racefietsen als "gewone" fietsen. De keuze uit hybride fietsen is dus zeer groot.

Merken die goed scoren bij hybride fiets testen zijn Gazelle, Giant en Batavus, maar ook Sensa, Scott en Cube. Daarbij kun je goed zien dat de ene hybride fiets meer naar de racefiets neigt, terwijl een andere hybride fiets meer een lichte stadsfiets met extra versnellingen is. Wat voor jou de beste hybride fiets is hangt sterk af waarvoor je de fiets in eerste plaats wilt gebruiken.

Wil je de hybride fiets naast recreatief gebruik ook voor dagelijkse bezigheden als het halen van de boodschappen gebruiken? Kies dan voor een hybride fiets met goede bescherming tegen opspattend water en goede mogelijkheden voor het vervoeren van bagage.

Hybride e-bike

Veel elektrische fietsen kun je ook een elektrische hybride fiets of elektrische toerfiets noemen. Dat is niet verwonderlijk want e-bikes worden vaak gebruikt voor fietstochten en andere ritten over langere afstanden. Daarvoor is een elektrische fiets met de eigenschappen van een goede hybride fiets het best geschikt.

De beste hybride e-bikes worden onder andere gemaakt door Gazelle en Stella. Kijk bij de onderstaande testen van elektrische fietsen voor de beste hybride e-bikes uit de test.


In het hybride fiets test overzicht vind je alle beste hybride fietsen uit de tests. Bij de eveneens boven genoemde aanbiedingen van hybride fietsen vind je deze beste toerfietsen tegen de laagste prijs, vaak met enorme online kortingen.

Zie ook: Beste fietsen test


Onderwerp:
Bovenaan deze pagina vind je de beste hybride fiets / beste toerfiets uit diverse testen van deze sportieve fietsen. De beste hybride fiets is een comfortabele fiets die zowel zeer goed geschikt is als stadsfiets als recreatieve fiets. Hybride staat in dit geval voor de mix van een stadsfiets en sportfiets. Andere benamingen van een hybride fiets zijn toerfiets, tourfiets en trekkingfiets.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.