Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste hybride fiets test (toerfiets)

De beste hybride fiets / beste toerfiets uit de test. Een goede fiets voor recreatie gebruik zoals het maken van fietstochten.Wat is een hybride fiets?

Voor de meest eenvoudige fietstochten heb je genoeg aan een eenvoudige stadsfiets, maar als je vaak lange fietstochten stel je waarschijnlijk meer eisen aan je fiets. Het is dan plezierig als de fiets lichter is en over meer dan 8 versnellingen beschikt. 

Je bent dan toe aan een toerfiets, een meer sportieve versie van de stadsfiets ook wel hybride fiets, trekkingfiets of tourfiets genoemd wordt. 

Wij hebben hier een hybride fiets test overzicht met de beste hybride fietsen uit de test, en hebben tips voor het kiezen en aanschaffen van de beste hybride fiets bij de goedkoopste winkel.

De meeste beste fietsen uit de test zijn online goedkoop met korting te koop. Kijk bij de aanbiedingen hybride fietsen bij de beste en goedkoopste online fietsenwinkels.Beste toerfietsen uit de test

Wat is de beste toerfiets / / hybride fiets / trekkingfiets? Hieronder vind je een overzicht van menig hybride fiets test, met daarin de beste toerfietsen. Het gaat daarbij om zowel de beste toer e-bikes als de beste niet gemotoriseerde hybride fietsen.


Elektrisch

Niet elektrisch

Beste hybride fiets / toerfiets / tourfietsGoedkoop fietsen online kopen

Op de aanschaf van een hybridefiets kun je soms wel honderden euro's besparen. Online koop je deze fietsen namelijk veel goedkoper dan bij de "gewone" fietsenwinkel. Het prijsverschil kan enorm zijn. Kijk maar bij de tips, informatie en aanbiedingen hybride fietsen van DeBesteFietsen.nl. Daar vind je alle beste toerfietsen en andere beste fietsen online tegen de laagste prijs.

Hybride fiets of toerfiets?

Hybride fiets, toerfiets, tourfiets, trekkingfiets, het is allemaal een benaming voor hetzelfde soort fiets.

De benaming hybridefiets is zeer op zijn plaats omdat de toerfiets een tussenvorm is tussen een sportfiets en een stadsfiets. Een goede hybride fiets is licht, sportief en beschikt over een zeer groot aantal versnellingen. Maar een goede hybride fiets is ook voorzien van een bagagedrager, verlichting, spatborden en alles waarover een stadsfiets nog meer beschikt. Zo'n toerfiets is dus een echte mix (hybride) van deze twee soorten fietsen.


Gazelle hybride fiets dames
Gazelle hybride fiets dames


Er zijn hybride fietsen voor dames en heren.

Verwar alleen deze hybride fiets niet met de crosshybride, dat is namelijk een mix van een crossfiets / mountainbike en een racefiets. Dat is een heel ander soort fiets, een echte sportfiets.

Trekkingfiets

 Een andere benaming voor deze sportieve mix van een stadsfiets en een racefiets is trekkingfiets. De naam trekkingfiets verwijst naar de geschiktheid van deze fietsen om ze te gebruiken voor lange fietstochten en fietstochten. Ook toerfiets wordt als benaming voor dit soort fietsen gebruikt, met eveneens het maken van toertochten in het achterhoofd.

De benaming trekkingfiets wordt meestal gebruikt voor de meest sportieve hybride fietsen.

De benaming tourfiets wordt ook gebruikt, maar dat is een spelfout die er in de loop der tijd is ingeslopen. Hierbij heeft de associatie met de Tour de France ongetwijfeld meegespeeld. Een toerfiets / tourfiets is echter geen racefiets maar een sportieve stadsfiets.
Koga trekking fiets
Koga trekking fiets


 

Wat maakt een hybride fiets tot een goede toerfiets?

In het bovenaan genoemde hybridefiets test overzicht vind je diverse testen van hybride fietsen en de beste hybride fietsen uit deze tests.

De beste hybride fiets moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Wat maakt een toerfiets tot de beste hybride fiets? Een goede hybride fiets moet ten eerste licht zijn zodat je niet snel vermoeid raakt tijdens een langere fietstocht. 

Het frame van een toerfiets is meestal gemaakt van licht aluminium en ook met de andere onderdelen wordt sterk op het gewicht gelet. Een licht gewicht maakt het ook makkelijker om over heuvels te fietsen.

Hierbij zijn de versnellingen ook van belang. Veel goede hybride fietsen hebben 27 versnellingen, maar minder of meer kan ook.

Deze versnellingen kunnen naafversnellingen of derailleurversnellingen zijn. Een naafversnelling geeft meer comfort en vraagt niet om onderhoud, maar is ook zwaarder en wordt als minder sportief gezien en het aantal versnellingen is beperkt. 

Met een open kettingkast en een derailleurversnelling neigt een toerfiets meer naar een racefiets. Een derailleurversnelling is een voordeel in de heuvels en bij echt lange fietstochten, maar vraagt ook meer onderhoud.
Beste toerfiets merken

In het hybride fiets test overzicht vindt je diverse beste hybrides uit fiets testen. Veel goede fietsfabrikanten maken hybride fietsen. Omdat de toerhybride een mix is van een stadsfiets en een racefiets worden goede hybride fietsen zowel gemaakt door fabrikanten van racefietsen als "gewone" fietsen. De keuze uit hybride fietsen is dus zeer groot.

Merken die goed scoren bij hybride fiets testen zijn Gazelle, Giant en Batavus, maar ook Sensa, Scott en Cube maken goede toerfietsen. Bij de fietsen van die merken kun je goed zien dat de ene hybride fiets meer naar de racefiets neigt, terwijl een andere hybride fiets meer een lichte stadsfiets met extra versnellingen is. 

Wat voor jou de beste hybride fiets is hangt sterk af waarvoor je de fiets in eerste plaats wilt gebruiken.

Wil je de hybride fiets naast recreatief gebruik ook voor dagelijkse bezigheden als het halen van de boodschappen gebruiken? Kies dan voor een hybride fiets met goede bescherming tegen opspattend water en goede mogelijkheden voor het vervoeren van bagage.

Giant hybride elektrische fiets

Giant hybride elektrische fiets / toerfietsHybride e-bike

Veel elektrische fietsen kun je ook een elektrische hybride fiets of elektrische toerfiets noemen. Dat is niet verwonderlijk want e-bikes worden vaak gebruikt voor fietstochten en andere ritten over langere afstanden. Daarvoor is een elektrische fiets met de eigenschappen van een goede hybride fiets het best geschikt.

De eerste elektrische fietsen die op de markt kwamen waren ook elektrische toerfietsen. Fietsen om recreatief fietstochten mee te maken. Pas later kwam de elektrische stadsfietsen, elektrische transportfietsen en andere soorten e-bikes.

Goede hybride e-bikes worden onder andere gemaakt door Gazelle, Sparta, Batavus en Stella. Maar tegenwoordig maken alle grote (en de meeste minder grote) fietsfabrikanten hybridefietsen met een motor.

Kijk bij de onderstaande testen van elektrische fietsen voor de beste elektrische hybride fietsen uit de test.


In het hybride fiets test overzicht vind je alle beste hybride fietsen uit de tests. Bij de eveneens boven genoemde aanbiedingen van hybride fietsen vind je deze beste toerfietsen tegen de laagste prijs, vaak met enorme online kortingen.

Zie ook: Beste fietsen test


Onderwerp:
Bovenaan deze pagina vind je de beste hybride fiets / beste toerfiets uit diverse testen van deze sportieve fietsen. De beste hybride fiets is een comfortabele fiets die zowel zeer goed geschikt is als stadsfiets als recreatieve fiets. Hybride staat in dit geval voor de mix van een stadsfiets en sportfiets. Andere benamingen van een hybride fiets zijn toerfiets, tourfiets en trekkingfiets.