Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste toerfiets (hybride fiets test)

Voor de meest eenvoudige fietstochten heb je genoeg aan een eenvoudige stadsfiets, maar als je vaak lange fietstochten stel je waarschijnlijk meer eisen aan je fiets. Het is dan plezierig als de fiets lichter is en over meer dan 8 versnellingen beschikt. Je bent dan toe aan een toerfiets (ook wel hybride fiets, trekkingfiets of tourfiets genoemd.

De benaming hybride fiets is zeer op zijn plaats omdat de toerfiets een tussenvorm is tussen een racefiets en een stadsfiets. De toerfiets is licht, sportief en beschikt over een zeer groot aantal versnellingen, maar is ook (meestal) voorzien van een bagagedrager, verlichting, spatborden en alles waarover een stadsfiets ook beschikt.

De naam trekkingfiets verwijst naar de geschiktheid van deze fietsen om ze te gebruiken voor lange fietstochten en fietstochten. De benaming tourfiets wordt ook gebruikt, maar dat is een spelfout die er in de loop der tijd is ingeslopen. Hierbij heeft de associatie met de Tour de France ongetwijfeld meegespeeld. Een toerfiets / tourfiets is echter geen racefiets.

Testen toerfietsen

Wat is de beste toerfiets / tourfiets / hybride fiets / trekkingfiets? Hieronder vind je een overzicht van testen uitgevoerd door deskundige organisaties en experts.Wat is een goede toerfiets?

Een goede toerfiets moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Hij moet ten eerste licht zijn zodat je niet snel vermoeid raakt tijdens een langere fietstocht. Het frame van een toerfiets is meestal gemaakt van licht aluminium en ook met de andere onderdelen wordt sterk op het gewicht gelet. Een licht gewicht maakt het ook makkelijker om over heuvels te fietsen. Hierbij zijn de versnellingen ook van belang. Veel goede toerfietsen hebben 27 versnellingen, maar minder kan ook.

Deze versnellingen kunnen naafversnellingen of derailleurversnellingen zijn. Een naafversnelling geeft meer comfort en vraagt niet om onderhoud, maar is ook zwaarder en wordt als minder sportief gezien en het aantal versnellingen is beperkt. Met een open kettingkast en een derailleurversnelling neigt een toerfiets meer naar een racefiets. Een derailleurversnelling is een voordeel in de heuvels en bij echt lange fietstochten, maar vraagt ook meer onderhoud.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.