Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste toetsenbord test

 

Hoewel er steeds minder desktop PC's gebruikt worden en steeds meer laptops is het computer toetsenbord nog steeds heel gewild. Veel laptop gebruikers hebben op hun bureau een los keyboard staan omdat dat veel fijner tikt dan een laptop toetsenbord. Voor gamers is een goed gaming toetsenbord erg belangrijk, en ook in combinatie met een TV wordt vaak een draadloos toetsenbord gebruikt. Hier kijken we naar de beste toetsenborden uit de toetsenbord test, en hebben we een overzicht met toetsenborden waarbij je makkelijk uit circa 1.000 toetsenborden het voor jou beste toetsenbord kan selecteren.

Beste toetsenborden uit de test

We beginnen met de toetsenborden die als beste toetsenbord uit een test gekomen zijn. De onderstaande testen van toetsenborden hebben we gevonden.Selecteer je beste toetsenbord

Kies zelf je beste toetsenbord, het keyboard dat het beste aan jouw wensen en eisen voldoet. Vink in het overzicht met alle toetsenbord alle eisen aan waaraan je toetsenbord moet voldoen en selecteer zo heel makkelijk het beste toetsenbord tegen de laagste prijs.

Je vindt hier alle soorten toetsenborden. De eenvoudige standaard toetsenborden zoals deze ook meegeleverd worden als je een PC koopt. Deze standaard keyboards koop je als los toetsenbord voor minder dan 15 euro.


Ergonomische toetsenborden

Wat duurder zijn de ergonomische toetsenborden. Een goed ergonomisch toetsenbord heeft een speciale layout die je een werkhouding doet aannemen die polsklachten en andere RSI klachten kan voorkomen. Ook zijn er ergonomische toetsenborden met een polssteun, met schuine toetsen en ergonomische toetsenborden die bestaan uit twee delen.

Gaming toetsenborden

Een hele speciale categorie vormen de gaming toetsenborden. Aan deze toetsenborden worden veel hogere eisen gesteld dan aan kantoor toetsenborden. De beste gaming toetsenborden reageren heel snel op je toetsaanslagen, zijn heel gevoelig, beschikken over programmeerbare toetsen en extra knoppen. De beste gaming toetsenbord zijn mechanische toetsenborden.

Ook beschikt een gaming toetsenbord vaak over een meer coole vormgeving en coole extra's zoals verlichting. Over alle eigenschappen van goede gaming toetsenborden lees je hieronder meer.

Keuzehulp beste toetsenbord kiezen

Via het overzicht alle toetsenborden hierboven kun je makkelijk het voor jou beste toetsenbord selecteren door de door jou gewenste opties en mogelijkheden aan te vinken. Hieronder vind je uitleg over de diverse mogelijkheden van deze keyboard keuzehulp.

Bedraad of draadloos toetsenbord

Veel toetsenborden die je los aanschaft zijn draadloze toetsenborden. Dat geldt zowel voor de kantoor toetsenborden als voor gaming toetsenborden. Een draadloos toetsenbord geeft je meer bewegingsvrijheid en je hebt geen kabel op je bureau liggen. Maar een draadloos toetsenbord gebruikt wel batterijen.

Moderne draadloze toetsenborden gebruiken meestal bluetooth. Ondersteunt de computer waarop je het keyboard wilt gebruiken geen bluetooth, kies dan voor een draadloos toetsenbord met usb-receiver. Dat is een ontvanger die je in een USB-poort van de computer steekt. De draadloze communicatie met het toetsenbord loopt dan via deze receiver.

Toetsenbord met touchpad

De touchpad is het oppervlak dat bij een laptop de functie van de muis vervult. Sommige luxe toetsenborden beschikken ook over zo'n touchpad. Je werkt dan op je desktop PC als op een laptop. Ideaal als je geen plek hebt om met een muis te werken.

Toetsenbord verlichting

Werk je veel op je computer bij slecht licht? Dan zijn verlichte toetsen erg handig om te zien wat je typt. Ook bij gaming toetsenborden kom je vaak toetsenbord verlichting tegen. Deze is naast functioneel ook decoratief.

Anti ghosting toetsenborden

Een standaard toetsenbord kan maximaal 3 gelijktijdige toetsaanslagen verwerken. Bij een anti ghosting toetsenbord is dat minimaal 5 aanslagen. Dit is ideaal voor bij gaming als er snel gehandeld moet kunnen worden.

Programmeerbare toetsen

Een standaard toetsenbord beschikt over enkele functietoetsen. Bij een luxe toetsenbord of gaming toetsenbord heb je vaak meer meer functietoetsen tot je beschikking en je hebt ook uitgebreide mogelijkheden om deze te programmeren.

Mechanisch toetsenbord

We noemende ze boven al even bij de gaming toetsenborden, de mechanische toetsenborden. Bij mechanische toetsen (ook wel swiches genoemd) hoef je de toets maar heel licht aan te raken om een toetsaanslag te registreren. Hierdoor reageert het toetsenbord (en de computer) sneller en het tikt comfortabeler.

De tegenhanger van mechanische toetsen zijn de membraan toetsen. Deze membraan toetsen vind je op een standaard toetsenbord. De toets ligt bij zo'n toetsenbord onder een verend stukje rubber dat ingedrukt wordt bij iedere toetsaanslag en dan weer terug veert. Dit typt fijn, maar is wel meer belastend als je lange tijd aaneengesloten typt.

Gebruik het overzicht met alle toetsenborden om het voor jou beste toetsenbord te vinden of kijk bij de bovenaan genoemde beste toetsenborden uit de test voor de beste toetsenborden volgens de experts.

Zie ook: Meer beste computer apparatuur uit de test.


Onderwerp:
Zoek je het beste toetsenbord? Hierboven vind je het beste toetsenbord uit de toetsenborden test. Het betreft meerdere soorten toetsenborden zoals het beste gaming toetsenbord uit de test, het beste mechanische toetsenbord, het beste toetsenbord voor thuiswerken, het beste bluetooth toetsenbord en het beste ergonomische toetsenbord uit de test. Ook geven we tips en informatie voor bij het kiezen van je beste toetsenbord.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *