Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste toetsenbord test

Alle beste toetsenborden uit de test. Het beste toetsenbord voor laptop, PC en gaming (mechanisch toetsenbord), het beste ergonomische toetsenbord enz.

Beste toetsenbord test
Hoewel er steeds minder desktop PC's gebruikt worden en steeds meer laptops is het computer toetsenbord nog steeds heel gewild. Veel laptop gebruikers hebben op hun bureau een los keyboard staan omdat dat veel fijner tikt dan een laptop toetsenbord. 

Voor gamers is een goed gaming toetsenbord erg belangrijk, en ook in combinatie met een TV wordt vaak een draadloos toetsenbord gebruikt. 

Hier kijken we naar de beste toetsenborden uit de toetsenbord test, en hebben we een overzicht met toetsenborden waarbij je makkelijk uit circa 1.000 toetsenborden het voor jou beste toetsenbord kan selecteren.
Beste toetsenborden uit de test

We beginnen met de toetsenborden die als beste toetsenbord uit een test gekomen zijn. De onderstaande testen van toetsenborden hebben we gevonden.
Tips  beste toetsenbord kiezen

Kies zelf je beste toetsenbord, het keyboard dat het beste aan jouw wensen en eisen voldoet. Vink in het onderstaand overzicht met alle toetsenbord alle eisen aan waaraan je toetsenbord moet voldoen en selecteer zo heel makkelijk het beste toetsenbord tegen de laagste prijs.


Je vindt hier alle soorten toetsenborden ( meer dan 1.000 !) . 
Soorten toetsenborden

Eenvoudig toetsenbord

Zoek je een toetsenbord om af en toe aan je laptop te koppelen,voor wat kort typewerk, dan kun je mogelijk al volstaan met een eenvoudig goedkoop toetsenbord met een prijs ruim onder de 20 euro.

Ook Logitech, Dell, Trust en Silvergear maken toetsenborden in deze goedkope prijsklasse. Dit zijn eenvoudige standaard toetsenborden zoals deze ook meegeleverd worden als je een PC koopt.Logitech ergonomisch toetsenbord met polssteun

Logitech ergonomisch toetsenbord met polssteun

Ergonomische toetsenborden

Wat duurder zijn de ergonomische toetsenborden. Een goed ergonomisch toetsenbord heeft een speciale layout die je een werkhouding doet aannemen die polsklachten en andere RSI klachten kan voorkomen. 

Dat is heel belangrijk als je het toetsenbord veelvuldig of  langere tij achter elkaar gebruikt. Je beste toetsenbord is dan zonder twijfel een ergonomisch toetsenbord, want van het veelvuldig gebruik van een standaard toetsenbord kun je op termijn lichamelijke klachten krijgen

Ook zijn er ergonomische toetsenborden met een polssteun, met schuine toetsen en ergonomische toetsenborden die bestaan uit twee delen. Dit zijn vaak de beste ergonomische toetsenborden.

Het beste ergonomische toetsenbord en de beste koop uit de test van ergonomische toetsenborden vind je in de ergonomische toetsenbord test boven.

Gaming toetsenborden

Een hele speciale categorie vormen de gaming toetsenborden. Aan deze toetsenborden worden veel hogere eisen gesteld dan aan kantoor toetsenborden. Dit zijn heel goede toetsenborden.


SteelSeries mechanisch toetsenbord gaming

SteelSeries mechanisch toetsenbord gaming


De beste gaming toetsenborden reageren heel snel op je toetsaanslagen, zijn heel gevoelig, beschikken over programmeerbare toetsen en extra knoppen. De beste gaming toetsenbord zijn mechanische toetsenborden.

Ook beschikt een gaming toetsenbord vaak over een meer coole vormgeving en coole extra's zoals verlichting. En natuurlijk is het beste toetsenbord voor gaming ergonomisch, want met zo'n keyboard ben je vaak urenlang intensief aan het gamen.

Over alle eigenschappen van goede gaming toetsenborden lees je hieronder meer. Het beste game toetsenbord uit de test vind je bovenaan bij de mechanische toetsenbord test.Keuzehulp beste toetsenbord kiezen

Via het overzicht met aanbiedingen van alle toetsenborden hierboven kun je makkelijk het voor jou beste toetsenbord selecteren. Dat doe je door de door jou gewenste opties en mogelijkheden aan te vinken.  Dat kan ook via de toetsenbord keuzehulp die je hier onder vind.

Toetsenbord keuzehulp


Hieronder vind je uitleg over de diverse mogelijkheden van deze keyboard keuzehulp.

Bedraad of draadloos toetsenbord

Veel toetsenborden die je los aanschaft zijn draadloze toetsenborden. Dat geldt zowel voor de kantoor toetsenborden en ergonomische toetsenborden als voor gaming toetsenborden. 

Een draadloos toetsenbord geeft je meer bewegingsvrijheid en je hebt geen kabel op je bureau liggen. Maar een draadloos toetsenbord gebruikt wel batterijen of moet af en toe opgeladen worden.

Moderne draadloze toetsenborden gebruiken meestal bluetooth. 

Ondersteunt de computer waarop je het keyboard wilt gebruiken geen bluetooth, kies dan voor een draadloos toetsenbord met usb-receiver. Dat is een ontvanger die je in een USB-poort van de computer steekt. De draadloze communicatie met het toetsenbord loopt dan via deze receiver.


Logitech draadloos toetsenbord met touchpad

Logitech draadloos toetsenbord met touchpad

Toetsenbord met touchpad

De touchpad is het oppervlak dat bij een laptop de functie van de muis vervult. Sommige luxe toetsenborden beschikken ook over zo'n touchpad. Je werkt dan op je desktop PC als op een laptop. 

Een goed toetsenbord met touchpad is het beste toetsenbord als je geen plek hebt om met een muis te werken of als je het toetsenbord op schoot hebt tijdens het typen (en muizen).

Toetsenbord verlichting

Werk je veel op je computer bij slecht licht? Dan zijn verlichte toetsen erg handig om te zien wat je typt. Dit is het beste toetsenbord om in het duister te typen. 

Ook bij gaming toetsenborden kom je vaak toetsenbord verlichting tegen. Deze toetsenbordverlichting is naast functioneel ook decoratief.

Anti ghosting toetsenborden

Een standaard toetsenbord kan maximaal 3 gelijktijdige toetsaanslagen verwerken. Bij een anti ghosting toetsenbord is dat minimaal 5 aanslagen. 

Dit is ideaal voor bij gaming als er snel gehandeld moet kunnen worden. Ook is dit het beste toetsenbord voor extreem snelle typisten.

Programmeerbare toetsen

Een standaard toetsenbord beschikt over enkele functietoetsen. Bij een luxe toetsenbord of gaming toetsenbord heb je vaak meer meer functietoetsen tot je beschikking. Deze toetsen zijn dan te programmeren. Zo kun je bij een goed toetsenbord met te programmeren toetsen standaard werkzaamheden en terugkomende handelingen sneller uitvoeren.


Logitech toetsenbord gaming mechanisch programmeerbaar draadloos verlicht

Logitech toetsenbord (mechanisch, programmeerbaar, draadloos)


Mechanisch toetsenbord

We noemende ze boven al even bij de gaming toetsenborden, de mechanische toetsenborden. 

Bij mechanische toetsen (ook wel swiches genoemd) hoef je de toets maar heel licht aan te raken om een toetsaanslag te registreren. Hierdoor reageert het toetsenbord (en de computer) sneller en het toetsenbord tikt comfortabeler.

Een mechanisch toetsenbord is geen goedkoop toetsenbord, maar geldt wel als het beste toetsenbord.

De tegenhanger van mechanische toetsen zijn de membraan toetsen. Deze membraan toetsen vind je op een standaard toetsenbord. De toets ligt bij zo'n toetsenbord onder een verend stukje rubber dat ingedrukt wordt bij iedere toetsaanslag en dan weer terug veert. Dit typt fijn, maar is wel meer belastend als je lange tijd aaneengesloten typt.

Azerty toetsenbord en qwerty toetsenbord

Let er als Nederlander op dat je niet per ongeluk een azerty toetsenbord koopt in plaats van het in Nederland gebruikte qwerty toetsenbord. Het azerty toetsenbord wordt namelijk in Belgiƫ gebruikt. Het verschil is makkelijk te zien, want het betreft de eerste zes letters op het toetsenbord.

De volgorde van een azerty toetsenbord tikt in de Franse taal sneller dan die van het internationale qwerty toetsenbord. Azerty toetsenborden vind je daarom in de franstalige landen, maar ook in Vlaanderen is dit het standaard toetsenbord.

Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je naast qwerty toetsenborden ook azerty toetsenborden.

Toetsenbord en muis set

Sommige toetsenborden kun je in combinatie met een computermuis kopen. Je hebt dan een goed toetsenbord en een muis die qua uiterlijk bij elkaar passen. Bovendien zijn deze twee apparaten goedkoper als je ze als set koopt dan apart. Dat is interessant als je beide nodig hebt, bijvoorbeeld voor op je bureau als je een laptop gebruikt.Apple toetsenbord en muis set

Apple toetsenbord en muis setDe beste toetsenbord merken

Bekende fabrikanten van goede toetsenborden zijn Logitech (de marktleider in losse toetsenborden), Microsoft, Apple, HP, Veripart, Trust, Lenovo en Dell.

Het aantal specialisten dat goede toetsenborden voor gaming maakt is nog veel groter. Hier zijn onder andere SteelSeries, HyperX, Corsair, Razer, Rocat en Cooler Master toonaangevende merken. Maar ook Logitech maakt zeer goede toetsenborden voor gaming.

Bij de bovenstaande toetsenbord aanbiedingen vind je ze allemaal, en bij de toetsenbord test kun je alle beste toetsenborden uit de test vinden.

Gebruik het overzicht met alle toetsenborden om het voor jou beste toetsenbord te vinden of kijk bij de bovenaan genoemde beste toetsenborden uit de test voor de beste toetsenborden volgens de experts.

Zie ook: Meer beste computer apparatuur uit de test.


Onderwerp:
Zoek je het beste toetsenbord? Hierboven vind je het beste toetsenbord uit de toetsenborden test. Het betreft meerdere soorten toetsenborden zoals het beste gaming toetsenbord uit de test, het beste mechanische toetsenbord, het beste toetsenbord voor thuiswerken, het beste bluetooth toetsenbord en het beste ergonomische toetsenbord uit de test. Ook geven we tips en informatie voor bij het kiezen van je beste toetsenbord.

Een reactie posten

0 Reacties