Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste tondeuse / haartrimmer test

Hier kijken we naar de beste tondeuses en beste haartrimmers. Hoewel een tondeuse en haartrimmer niet helemaal hetzelfde is hebben we hier wel de testen van beide soorten apparaten in één overzicht verzameld. Verderop op deze pagina gaan we in op het (kleine) verschil tussen een haartrimmer en een tondeuse.

Testen van tondeuses en haartrimmers

Maar hieronder eerste de testen van trimmers en tondeuses die we verzameld hebben. Deze tests zijn uitgevoerd door experts van vergelijkingssites, organisaties zoals de consumentenbond, tijdschriften, grote webwinkels e.d. Wat is volgens hen de beste tondeuse en wat de beste haartrimmer?Zie ook:

Tonduese / Trimmer Keuzehulp

Er zitten nogal wat verschillen in  de diverse tondeuses en de diverse haartrimmers. Deze trimmers worden voor diverse toepassingen gebruikt en niet iedereen zijn haar is hetzelfde.

Kies zelf de voor jou beste tondeuse of haartrimmer met de Tonduese Keuzehulp die je kunt vinden op Beste Tondeuse kopen. Geef je wensen op in deze keuzehulpo en zie welke tondeuses en trimmers aan jouw eisen voldoen. Met natuurlijk alle prijzen, specificaties en informatie, maar ook met test, reviews en ervaringen van gebruikers. Zo vind je probleemloos de voor jou beste tondeuse of beste haartrimmer.

Op Beste Tondeuse Kopen vind je ook de aanbevolen winkels om tegen de laagste prijzen de beste tondeuse of haartrimmer te kopen. Ook de actuele Tondeuse Top 10 is op Beste Tondeuse Kopen te vinden.

Hier vind je goedkoop alle trimmers en tondeuses

Er zijn heel veel verschillende haartrimmers, multigroomers en tondeuses. Hier vind je ze allemaal, Meer dan 400 apparaten! Ook hier kun je gericht naar de voor jou beste tondeuse zoeken.

Babyliss tondeuse met opzetstukken


Verschil tondeuse en haartrimmer

De termen tondeuse en trimmer worden meestal door elkaar gebruikt. Toch zijn beide apparaten niet helemaal hetzelfde Hieronder leggen we het verschil uit. Maar eerst kijken we daarvoor wat een haartrimmer en een tondeuse precies zijn.

Wat is een (haar)trimmer?

Een haartrimmer is een klein, licht en handzaam elektrisch apparaatje om de contouren van het haar mee bij te werken. Het gaat dan vooral om het bijwerken van de randjes bij de oren en in de nek, en bij de bakkebaarden. Bij de kapper pakken ze hiervoor dit apparaat en gebruiken ze niet de tondeuse waarmee ze het haar zelf bijwerken.

Een haartrimmer wordt ook gebruikt om lijntjes en figuren in het haar te scheren. ook de geschoren streep in de scheiding wordt door de kapper met een haartrimmer gemaakt. Een haartrimmer is er dus voor het echte preciesiewerk. In de bovenstaande keuzehulp noemen ze dit detailleren. Selecteer daar detailleren als je dit soort styling in je haar aan wilt brengen.

Wat is een tondeuse?

De tondeuse gebruikt de kapper juist voor het grovere werk. Hiermee wordt het haar afgeschoren of op de gewenste lengte geschoren. Een tondeuse is daarom ook groter om te zien en beschikt over een veel krachtigere motor.

Het verschil

Met een tondeuse is het veel moeilijker precies te scheren, en een trimmer leent zich niet voor het wegscheren van grote plukken haar. Doordat een echte trimmer daar niet krachtig genoeg voor is gaat hij aan het haar trekken. Dat is pijnlijk en ook niet goed voor de haartrimmer.

In de (online) winkels staan trimmers en tondeuses vaak door elkaar. Let bij de beschrijving goed op waarvoor ze geschikt zijn.

Tips tondeuse kopen

Ben je op zoek naar de voor jou beste tondeuse of beste haartrimmer. Dan hebben we hieronder wat tips voor je waar op te letten als je een tondeuse of haartrimmer koopt.

Wat wil je trimmen?
Een tondeuse of haartrimmer gebruik je in eerste instantie voor het hoofdhaar. Daarvoor zijn ze dus allemaal geschikt. Maar of je er ook goed je baard, wenkbrauwen, neushaar en oorhaar mee kunt trimmen of verwijderen is een tweede. In de bovenaan genoemde keuzehulp kan je deze mogelijkheden aanvinken als je daar prijs op stelt.

Dat geldt ook voor eventuele meegeleverde trimmer-accessoires zoals een kappersschaar, een speciale kam en een neustrimmer.

Hoe kort wil je trimmen?
Hoe kort wil je je haar met een tondeuse trimmen? Niet iedere tondeuse is even goed in het trimmen van zowel gemillimeterd haar als iets langer haar. Daarom kun je in de keuzehulp op Beste Tondeuse Kopen aangeven op welke maat je het haar wilt trimmen. De keuzehulp zoekt daar dan de beste tondeuses bij.

Afspoelbare kop
Onder de kraan afspoelen is de makkelijkste en snelste manier om je tondeuse schoon te maken. Dit is dus iets om rekening mee te houden. Let er wel op dat afspoelbaar niet hetzelfde is als volledig waterdicht.

Instelbare trimkammen
Het is natuurlijk handig als je de trimlengte kunt aanpassen. Meestal gaat dit met een draaiwiel, soms doormiddel van knoppen. Bij de keuzehulp op Beste Tondeuse Kopen kun je eventueel je voorkeur opgeven.

Batterij indicatie
Het is maar een kleine optie, maar wel een handige: Een lampje / display die aangeeft hoe veel stroom de tondeuse of trimmer nog heeft. Niets zo vervelend als dat je onder het trimmen merkt dat de accu leeg is.

Opladen tondeuse
Hoe dat opladen van de tondeuse in zijn werk gaat kan ook verschillen de meeste apparaten gebruiken daarvoor een stroomsnoer of een oplaadkabel, maar heel luxe trimmers beschikken over een basisstation waarop de trimmer / tondeuse plaatst waarbij deze meteen opgeladen wordt.

Bij de bovenaan in dit artikel genoemde Beste Tondeuse Kopen vind je alle testen, alle goedkoopste aanbieders en alle beste tondeuses en beste trimmers.


Onderwerpen:
Beste tondeuse test, beste haartrimmer test, beste tondeuses test.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.