Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste tondeuse / haartrimmer test

Hoewel een tondeuse en haartrimmer niet helemaal hetzelfde is hebben we hier wel de testen van beide soorten apparaten in één overzicht verzameld. Verderop op deze pagina gaan we in op het (kleine) verschil tussen een haartrimmer en een tondeuse.

Testen van tondeuses en haattrimmers

Maar hieronder eerste de testen van trimmers en tondeuses die we verzameld hebben. Deze tests zijn uitgevoerd door experts van vergelijkingssites, organisaties zoals de consumentenbond, tijdschriften, grote webwinkels e.d.Zie ook:

Tonduese / Trimmer Keuzehulp

Er zit nogal wat verschil in tondeuses en haartrimmers. Ze worden voor diverse toepassingen gebruikt en niet iedereen zijn haar is hetzelfde. Kies zelf de voor jou beste tondeuse of haartrimmer met de Tonduese Keuzehulp. Geef je wensen op en zie welke tondeuses en trimmers aan jouw eisen voldoen. Met natuurlijk alle prijzen, specificaties en informatie, maar ook met test, reviews en ervaringen van gebruikers.

Hier vind je goedkoop alle trimmers en tondeuses

Er zijn heel veel verschillende haartrimmers, multigroomers en tondeuses. Hier vind je ze allemaal, bijna 400 apparaten! Je kunt ook hier gericht naar de voor jou beste tondeuse zoeken.

Verschil tondeuse en trimmer

De termen tondeuse en trimmer worden meestal door elkaar gebruikt. Toch zijn beide apparaten niet helemaal hetzelfde Hieronder leggen we het verschil uit. Maar eerst kijken we daarvoor wat een haartrimmer en een tondeuse precies zijn.

Wat is een (haar)trimmer?

Een haartrimmer is een klein, licht en handzaam elektrisch apparaatje om de contouren van het haar mee bij te werken. Het gaat dan vooral om het bijwerken van de randjes bij de oren en in de nek, en bij de bakkebaarden. Bij de kapper pakken ze hiervoor dit apparaat en gebruiken ze niet de tondeuse waarmee ze het haar zelf bijwerken.

Een haartrimmer wordt ook gebruikt om lijntjes en figuren in het haar te scheren. ook de geschoren streep in de scheiding wordt door de kapper met een haartrimmer gemaakt. Een haartrimmer is er dus voor het echte preciesiewerk.

Wat is een tondeuse?

De tondeuse gebruikt de kapper juist voor het grovere werk. Hiermee wordt het haar afgeschoren of op de gewenste lengte geschoren. Een tondeuse is daarom ook groter om te zien en beschikt over een veel krachtigere motor.

Het verschil

Met een tondeuse is het veel moeilijker precies te scheren, en een trimmer leent zich niet voor het wegscheren van grote plukken haar. Doordat een echte trimmer daar niet krachtig genoeg voor is gaat hij aan het haar trekken. Dat is pijnlijk en ook niet goed voor de haartrimmer.

In de (online) winkels staan trimmers en tondeuses vaak door elkaar. Let bij de beschrijving goed op waarvoor ze geschikt zijn.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.