Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste transportfiets test

Een transportfiets is een vaak eenvoudige stadsfiets die is voorzien van een bagagedrager aan het stuur. Op deze voordrager kan een mand of krat worden geplaatst zodat er makkelijk bagage als boodschappen of een schooltas meegenomen kunnen worden. Vooral onder scholieren is de transportfiets erg populair. Wij kijken hier naar diverse testen waarin de beste transportfiets wordt gezocht.

Testen transportfietsen

We hebben de onderstaande testen van transportfietsen voor je verzameld:


Wat is een transportfiets?

De meeste transportfietsen hebben het uiterlijk van een klassiek Hollandse fiets (ook wel opafiets of omafiets genoemd). Maar de techniek is wel gemoderniseerd. Versnellingen worden door de meeste gebruikers van een transportfiets op prijs gesteld. En versnellingen zijn ook erg handig als je de transportfiets gebruikt voor waar hij voor bedoeld is, het vervoeren van tassen en spullen. Je kunt dan wat lichter trappen als je zwaar beladen bent. Ook handremmen komen veelvuldig op de ogenschijnlijk zo klassieke transportfiets voor.

Vaak heeft de transportfiets naast een voordrager ook een bagagedrager achterop.

Stuurslot en speciale fietsstandaard

Naast de voordrager heeft de beste transportfiets nog wat kenmerken. Om veilig te kunnen parkeren terwijl hij geladen is, beschikt de transportfiets vaak over een dubbele fietsstandaard terwijl een stuurslot voorkomt dat het wiel van de geparkeerde fiets omklapt waardoor de transporter uit evenwicht raakt en valt. Door de voordrager (en eventuele bagage) is de fiets namelijk zwaarder aan de voorkant waardoor het stuur zonder stuurslot snel omklapt.

Elektrische transportfietsen

De meeste elektrische fietsen zijn toerfietsen, maar we zien ook steeds meer elektrische transportfietsen. Dat is niet vreemd want transportfietsen worden veel voor woon / werkverkeer en als schoolfiets gebruikt, en wie dagelijks een grote afstand naar school of werk moet afleggen heeft veel baat bij een elektrische motor die het trappen lichter maakt.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.