Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste transportfiets test

 

Een transportfiets is een vaak eenvoudige stadsfiets die is voorzien van een bagagedrager aan het stuur. Op de voordrager van een transportfiets kan een mand of krat worden geplaatst zodat er makkelijk bagage zoals boodschappen of een schooltas meegenomen kan worden. Vooral onder scholieren is de transportfiets erg populair. Hieronder vind je een transportfiets test overzicht en we geven je tips voor bij het vinden van de beste transportfiets.

Transportfiets test overzicht

We hebben de onderstaande testen van transportfietsen voor je verzameld. Kijk hier voor de beste transportfiets uit iedere transportfiets test.


Goedkoop online een transportfiets kopen

Kijk op informatie, tips en aanbiedingen van transportfietsen van de DeBesteFietsen.nl voor alle informatie over transportfietsen.

Je vindt daar ook alle beste winkels waar je een goede transportfiets online kunt kopen. Met het online kopen van een transportfiets kan je vele tientallen en soms wel honderden euro's besparen.

beste transportfiets test

Wat is een transportfiets?

Wanneer noemen we een fiets een transportfiets? Kort door de bocht: Een transportfiets is een stradsfiets waarop een voordrager is geplaatst waarop je een fietsmand, fietskrat of fietstas kunt plaatsen. Maar de beste transportfietsen verschillen op meer manieren van een gewone stadsfiets.

Zo is een goede transportfiets ook voorzien van een stuurslot en een dubbele fietsstandaard om te voorkomen dat een zwaar beladen fiets (met het gewicht helemaal voorop) omvalt. Meer informatie over het stuurslot en de speciale fietsstandaard volgt verderop.

Het uiterlijk van een transportfiets

De meeste transportfietsen hebben het uiterlijk van een klassiek Hollandse fiets (ook wel opafiets of omafiets genoemd). Maar de techniek is wel gemoderniseerd. Versnellingen worden door de meeste gebruikers van een transportfiets op prijs gesteld en zijn dan ook op veel transportfietsen aanwezig.

Ook versnellingen zijn erg handig als je de transportfiets gebruikt voor waar hij voor bedoeld is, het vervoeren van tassen en spullen. Je kunt dan wat lichter trappen als je zwaar beladen bent. Ook handremmen komen veelvuldig op de ogenschijnlijk zo klassieke transportfiets voor.

Meestal heeft de transportfiets naast een voordrager ook een bagagedrager achterop, zo dat je extra veel bagage mee kunt nemen, of een passagier op de achterdrager of een achterzitje.

Stuurslot en speciale fietsstandaard

Naast de voordrager heeft de beste transportfiets nog wat kenmerken. Om veilig te kunnen parkeren terwijl hij geladen is, beschikt de transportfiets vaak over een dubbele fietsstandaard terwijl een stuurslot voorkomt dat het wiel van de geparkeerde fiets omklapt waardoor de transporter uit evenwicht raakt en valt. Door de voordrager (en eventuele bagage) is de fiets namelijk zwaarder aan de voorkant waardoor het stuur zonder stuurslot snel omklapt.

Transportfiets, de beste schoolfiets

De transportfiets is de beste schoolfiets. De schooltas kan probleemloos in een krat of mand op de voordrager, en een goede transportfiets is ook een heel stevige en degelijke fiets. Ook dat is erg belangrijk, want op scholen wordt meestal niet erg voorzichtig met fietsen omgesprongen. Een goede transportfiets kan echter tegen een stootje.

In het bovenstaande transportfiets test overzicht vind je ook de beste schoolfietsen, zowel de beste transportfiets voor jongens als de beste transportfiets voor meisjes.

Elektrische transportfietsen

De meeste elektrische fietsen zijn toerfietsen, maar we zien ook steeds meer elektrische transportfietsen. Dat is niet vreemd want transportfietsen worden veel voor woon / werkverkeer en als schoolfiets gebruikt, en wie dagelijks een grote afstand naar school of werk moet afleggen heeft veel baat bij een elektrische motor die het trappen lichter maakt.

En met de steeds meer dalende prijzen van elektrische fietsen is ook voor scholieren die veel moeten fietsen de elektrische transportfiets goed te betalen. Vooral als je met de aanschaf van een elektrische transportfiets de aanschaf van een abonnement voor het openbaar vervoer uitspaart.

Kijk in het bovenstaande transportfiets test overzicht voor de best geteste transportfietsen, en kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor je beste transportfiets tegen de laagste prijs bij de aanbevolen goedkope winkels.

Zie ook: Beste fietsen test


Samenvatting:
Wat is de beste transportfiets? Transportfietsen worden regelmatig getest. De beste transportfiets uit menig test vind je hier boven. Een transportfiets is een fiets met een voordrager. Maar de beste transportfiets heeft meer kenmerkende eigenschappen zoals een dubbele fietsstandaard, een stuurslot en een extra sterk fietsframe. Boven vind je de beste transportfiets en beste koop uit de transportfietsen test en aanbiedingen bij de beste winkels waar je een goede transportfiets goedkoop online kunt kopen.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.