Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste transportfiets test

De beste transportfietsen uit de transportfiets test. Met de beste transportfiets (algemeen) en de beste schoolfiets voor meisjes en jongens.

beste transportfiets test

Een transportfiets is een vaak eenvoudige stadsfiets die is voorzien van een bagagedrager aan het stuur. Op de voordrager van een transportfiets kan een mand of krat worden geplaatst zodat er makkelijk bagage zoals boodschappen of een schooltas meegenomen kan worden. Vooral onder scholieren is de transportfiets erg populair. 

Hieronder vind je het beste  transportfiets test overzicht en we geven je tips voor bij het vinden van de beste transportfiets.

Een goede transportfietsen zijn online goedkoop te koop. Vaak met een hoge korting. Kijk bij de transportfiets aanbiedingen beste winkels waar je een goede transportfiets goedkoop kan kopen.

Transportfiets test overzicht

We hebben de onderstaande testen van transportfietsen voor je verzameld. Kijk hier voor de beste transportfiets uit iedere transportfiets test.


Bij de eerder genoemde transportfiets aanbiedingen kun je deze beste transportfietsen goedkoop vinden.

Wat is een transportfiets?

Wanneer noemen we een fiets een transportfiets? Kort door de bocht: Een transportfiets is een stradsfiets waarop een voordrager is geplaatst waarop je een fietsmand, fietskrat of fietstas kunt plaatsen. 

Maar de beste transportfietsen verschillen op meer manieren van een gewone stadsfiets. Door een voordrager op een stadsfiets te monteren heb je nog geen goede transportfiets!

Een goede transportfiets is bijvoorbeeld ook voorzien van een stuurslot en een dubbele fietsstandaard. Deze beide voorzieningen voorkomen dat een zwaar beladen fiets (met het gewicht helemaal voorop) omvalt. Dat is natuurlijk erg belangrijk bij een transportfiets.

Meer informatie over het stuurslot en de speciale fietsstandaard van een transportfiets volgt verderop.

Het uiterlijk van een transportfiets

De meeste transportfietsen hebben het uiterlijk van een klassiek Hollandse fiets (ook wel opafiets of omafiets genoemd). Maar de techniek is wel gemoderniseerd. Versnellingen worden door de meeste gebruikers van een transportfiets op prijs gesteld en zijn dan ook op veel transportfietsen aanwezig.

Ook versnellingen zijn erg handig als je de transportfiets gebruikt voor waar hij voor bedoeld is, het vervoeren van tassen en spullen. Je kunt dan wat lichter trappen als je zwaar beladen bent. Ook handremmen komen veelvuldig op de ogenschijnlijk zo klassieke transportfiets voor.

Meestal heeft de transportfiets naast een voordrager ook een bagagedrager achterop, zo dat je extra veel bagage mee kunt nemen, of een passagier op de achterdrager of een achterzitje.

Gazelle transportfiets dames
Gazelle transportfiets dames

Stuurslot en speciale fietsstandaard

Naast de voordrager heeft de beste transportfiets nog wat kenmerken. Om veilig te kunnen parkeren terwijl hij geladen is, beschikt de transportfiets vaak over een dubbele fietsstandaard terwijl een stuurslot voorkomt dat het wiel van de geparkeerde fiets omklapt waardoor de transporter uit evenwicht raakt en valt. 

Door de voordrager (en eventuele bagage) is de fiets namelijk zwaarder aan de voorkant waardoor het stuur zonder stuurslot snel omklapt.

Transportfiets, de beste schoolfiets

De transportfiets is de beste schoolfiets. De schooltas kan probleemloos in een krat of mand op de voordrager, en een goede transportfiets is ook een heel stevige en degelijke fiets. Ook dat is erg belangrijk, want op scholen wordt meestal niet erg voorzichtig met fietsen omgesprongen. Een goede transportfiets kan echter tegen een stootje.

In het bovenstaande transportfiets test overzicht vind je ook de beste schoolfietsen, zowel de beste transportfiets voor jongens als de beste transportfiets voor meisjes.

Elektrische transportfiets

Vroeger waren meeste elektrische fietsen toerfietsen, maar steeds vaker zien we ook stadsfietsen met een motor. Vaak betreft een elektrische transportfiets. Dat is niet vreemd want transportfietsen worden veel voor woon / werkverkeer en als schoolfiets gebruikt. En wie dagelijks een grote afstand naar school of werk moet afleggen heeft veel baat bij een elektrische motor die het trappen lichter maakt.

Stella elektrische transportfiets
Stella elektrische transportfiets


Met een elektrische transportfiets kun je veel makkelijker langere afstanden naar school of werk afleggen. En natuurlijk kun je met een transportfiets makkelijk al je spullen op de fiets meenemen.

En met de steeds meer dalende prijzen van elektrische fietsen is ook voor scholieren die veel moeten fietsen de elektrische transportfiets goed te betalen. Vooral als je met de aanschaf van een elektrische transportfiets de aanschaf van een abonnement voor het openbaar vervoer uitspaart.

Goedkoop online een transportfiets kopen

Kijk op informatie, tips en aanbiedingen van transportfietsen van de DeBesteFietsen.nl voor alle informatie over transportfietsen.

Je vindt daar ook alle beste winkels waar je een goede transportfiets online kunt kopen. Met het online kopen van een transportfiets kan je vele tientallen en soms wel honderden euro's besparen.

Beste transportfiets merken

De transportfiets is in Nederland dusdanig populair dat vrijwel alle Nederlandse fietsmerken meerdere transportfietsen in hun aanbod hebben. Gazelle en Batavus bijvoorbeeld, maar de transportfietsen van de wat goedkopere merken zijn meer in trek. De doelgroep voor een transportfiets zijn vaak tieners en twintigers die vaak minder te besteden te hebben als ze een transportfiets aanschaffen en bovendien  graag een hippe transportfiets willen.

Cortina elektrische transportfiets dames
Cortina elektrische transportfiets dames

Cortina transportfiets

Cortina speelt helemaal in op deze doelgroep met hippe transportfietsen. Lifestyle fietsen en dutch fashion bikes noemt Cortina de fietsen zelf. Het overgrote deel van de Cortina collectie fietsen bestaat uit transportfietsen. Met een hele reeks transportfietsen voor dames en heren (meisjes en jongens). Zowel elektrische transportfietsen als Cortina fietsen zonder elektrische trapondersteuning.

BSP transportfiets

Minder bekend, maar heel goede transportfietsen zijn de BSP transportfietsen. Vooral de BSP Metropolis transportfiets is regelmatig als beste fiets getest, o.a. als beste schoolfiets voor meisjes.

Met deze beste transportfiets (die er ook als herenfiets is) maakt de fietsfabrikant uit Utrecht één van de beste transportfietsen op de markt, die ook nog eens heel betaalbaar is. Kijk maar bij onderstaande BSP transportfiets aanbiedingen.


Vogue transportfietsen

Een derde Nederlandse fietsmerk waar je terecht kan voor een goede goedkope transportfiets is Vogue. Fietsfabrikant biedt diverse modellen transportfietsen aan en behoort tot de grootste transportfiets fabrikanten in Nederland.

De prijs kwaliteit van een Vogue transportfiets is bijzonder goed. Het zijn namelijk goedkope transportfietsen, maar ook goede transportfietsen. Niet voor niets is Vogue momenteel één van de meest populaire transportfiets merken in Nederland. Zowel voor een transportfiets dames als een transportfiets heren.
Vogue transportfiets heren

Vogue transportfiets heren

Andere beste transportfiets merken

En zo zijn er nog meer merken die goede transportfietsen maken die populair zijn en veel worden verkocht. Gazelle, Batavus, Cortina, BSP en Vogue noemden we al. Andere populaire en goede transportfiets merken zijn Altec, Popal en Union. Alle drie Nederlandse fiets fabrikanten die hun transportfietsen goedkoop aanbieden.

Kijk in het bovenstaande transportfiets test overzicht voor de best geteste transportfietsen, en kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen voor je beste transportfiets tegen de laagste prijs bij de aanbevolen goedkope winkels.

Zie ook: Beste fietsen test

Foto bovenaan: Transportfiets dames

Samenvatting:
Wat is de beste transportfiets? Transportfietsen worden regelmatig getest. De beste transportfiets uit menig test vind je hier boven. Een transportfiets is een fiets met een voordrager. Maar de beste transportfiets heeft meer kenmerkende eigenschappen zoals een dubbele fietsstandaard, een stuurslot en een extra sterk fietsframe. Boven vind je de beste transportfiets en beste koop uit de transportfietsen test en aanbiedingen bij de beste winkels waar je een goede transportfiets goedkoop online kunt kopen.