Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste traphekje of deurhekje

 

Een traphekje is heel belangrijk voor in ieder huis waarin zich zowel een trap als kleine kinderen bevinden. Met een goed traphekje voorkom je dat een kind van de trap valt. Bovendien kun je ze als deurhekje gebruiken om een kindje in zijn kamer te houden. Ook voor huisdieren wordt er vaak een traphekje of deurhekje gebruikt. 


Het is natuurlijk wel belangrijk dat het traphekje / deurhekje veilig, sterk en betrouwbaar is. Daarom hier de beste traphekjes uit de vergelijkende tests. Bovendien hebben we een keuzehulp voor bij het vinden van je persoonlijk beste traphek.

Beste traphekjes / deurhekjes uit de test

We hebben onderstaande vergelijkende testen van traphekjes gevonden. Kijk daar wat de beste traphekjes uit de test zijn.


Vind je beste traphekje / beste deurhekje

Selecteer het voor jou persoonlijk beste traphekje uit het overzicht alle traphekjes. Je vindt daar alle traphekjes (circa 200!) die je op alle manieren kunt selecteren. 

Geef de maten van het trapgat / deurpost op, geef op welke prijs je maximaal wilt betalen, geef de gewenste manier van bevestigen op (klemmen of schroeven), je voorkeur voor een klaphek of schuifhek (harmonica traphek) en vink nog meer wensen en eisen aan. 

Je krijgt dan een overzicht van de voor jou beste traphekjes tegen de laagste prijs.Hauck deurhekje / traphekje met klembevestiging

Informatie traphekjes

Hieronder hebben we nog wat informatie en tips voor je die je heel handig van pas kunnen komen als je het voor jou beste traphekje of beste deurhekje zoekt. 

Breedte trap of deur

Natuurlijk is de breedte van het trapgat of de deuropening waarin het traphekje geplaatst moet worden van groot belang. Alle goede traphekjes zijn verstelbaar waardoor deze in een hele range van maten passen. Heb je een extreem grote opening? Dan zijn er voor veel veiligheidshekjes ook nog verlengstukken verkrijgbaar.

Klemmen of schroeven?

Er zijn twee soorten bevestigingen voor zo'n veiligheidshekje. Traphekjes met klem bevestiging en traphekjes met schroef bevestiging. 

Bij de schroefbevestiging bevestiging je het frame van het traphekje met schroeven aan de muur vast. Deze bevestiging is stevig en er is geen drempel nodig. Maar je moet wel boren in de muur.

Het traphekje / deurhekje met klemmen is daarom meer populair. Deze hekjes klem je stevig vast in het trapgat of in de deuropening. Dit is makkelijk te installeren, makkelijk te verplaatsen (je kunt het klem traphekje meenemen en elders gebruiken) en door te klemmen voorkom je schroefgaten. Ook is zo'n traphekje een goed verstelbaar traphekje of goed verstelbaar deurhekje. 

Nadeel van een traphek met klem bevestiging is dat een klem traphekje een drempel heeft.

Open te klappen traphek of opvouwbaar traphek?

De meeste traphekjes en deurhekjes zien er ook echt als een hekje uit, dus met spijlen en je klapt ze als een hek open. 

Maar je hebt opvouwbare traphekjes die open en dicht schuift. Zo'n traphek of deurhek rolt dan op of vouwt dan op. Een opvouwbaar traphekje wordt ook wel harmonica traphek genoemd. Doordat zo'n harmonica traphek of rol traphek in schuift vraagt het traphekje bij het openen minder ruimte.


Gaterol opvouwbaar traphekje / deurhekje


Deze opvouwbare traphekjes / deurhekjes schroef je vast (je kunt ze door hun vorm immers niet klemmen), maar hebben daarom ook geen drempel nodig.

Automatisch sluiten

Een traphekje is natuurlijk alleen van nut als deze netjes afgesloten is. Daar moet je wel aan denken, tenzij het een zelfsluitend traphekje is. Sommige traphekjes hebben de goede eigenschap automatisch te sluiten. Hierop kun je in het bovenstaande overzicht met alle traphekjes selecteren.

Goede traphekje fabrikanten

In het overzicht vind je de traphekjes van tientallen verschillende fabrikanten. Grote fabrikanten van traphekjes zijn BabyDan, Safety 1st, Noma, Hauck, Gaterol, A3 en Reer.

Met een goed traphekje of goed deurhekje kun je voorkomen dat een klein kind van een open trap valt, en kun je voorkomen kinderen en huisdieren een kamer betreden of juist verlaten.

In het bovenstaande overzicht met traphekjes vind je ze allemaal tegen een lage prijs en kan je heel makkelijk het voor jou beste traphekje / beste deurhekje tegen de laagste prijs vinden.

Zie ook: Meer testen m.b.t. baby's en kinderen


Samenvatting:
Bij kleine kinderen is een goed traphek heel belangrijk als je een trap in huis hebt. Bovendien is een goed traphekje ook als deurhekje te gebruiken. Je kunt het kindje dan in één kamer houden of voorkomen dat hij in een bepaalde kamer of de hal terecht komt. Hier boven vind je de beste deurhekjes / beste traphekjes uit de test en veel tips voor bij het kiezen van het voor jou beste traphek / beste deurhek. 

Je kunt kiezen tussen een klem traphekje, een schroef traphekje, een spijlenhek, een rol traphekje (vouwhek, oprolhek) en een traphekje open trap. Bij het overzicht met alle traphekjes vind je ze allemaal met alle prijzen en specificaties.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *