Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste traphekje of deurhekje

Kijk hier voor de beste traphekjes uit de test. Met het beste verstelbare traphekje / deurhekje, beste rol traphekje en andere beste traphekjes voor een trap of deur.


Hauck deurhek / traphekje met klembevestiging

Een veiligheidshekje is heel belangrijk voor in ieder huis waarin zich zowel een trap als kleine kinderen bevinden. Met een goed traphekje voorkom je dat een kind van de trap valt. 

Bovendien kan je een traphek ook als deurhekje gebruiken om een kindje in zijn kamer te houden. Ook voor huisdieren wordt er vaak een traphekje of deurhekje gebruikt. 

Het is natuurlijk wel belangrijk dat het traphek / deurhek veilig, sterk en betrouwbaar is. Daarom hier de beste traphekjes uit de vergelijkende tests. Bovendien hebben we een keuzehulp voor bij het vinden van je persoonlijk beste traphek.

Beste traphekjes / deurhekjes uit de test

We hebben onderstaande vergelijkende testen van traphekjes gevonden. Kijk daar wat de beste traphekjes uit de test zijn.


Vind je beste traphekje / beste deurhekje

Selecteer het voor jou persoonlijk beste traphekje uit het onderstaande overzicht met aanbiedingen van alle traphekjes. Je vindt daar alle traphekken (ruim 200!) die je op alle manieren kunt selecteren. 


Geef de maten van het trapgat / deurpost op, geef op welke prijs je maximaal wilt betalen, geef de gewenste manier van bevestigen op (klemmen of schroeven), je voorkeur voor een klaphek of schuifhek (harmonica traphek) en vink nog meer wensen en eisen aan. 

Je krijgt dan een overzicht van de voor jou beste traphekjes tegen de laagste prijs.

Informatie traphekjes

Hieronder hebben we nog wat informatie en tips voor je die je heel handig van pas kunnen komen als je het voor jou beste traphekje of beste deurhekje zoekt. 

Een trap is gevaarlijk voor kleine kinderen, en een open trap (die open is tussen de treden) is extra gevaarlijk. Kleine kinderen kunnen bij een open trap ook tussen de treden door vallen.

 

Breedte trap of deur

Natuurlijk is de breedte van het trapgat of de deuropening waarin het veiligheidshekje geplaatst moet worden van groot belang. Alle goede traphekjes zijn verstelbaar waardoor deze in een hele range van maten passen. 

Heb je een extreem grote opening? Dan zijn er voor veel veiligheidshekjes ook nog verlengstukken verkrijgbaar.


Verstelbaar traphekje Hauck

Verstelbaar traphekje Hauck (te klemmen)

Klemmen of schroeven?

Er zijn twee soorten bevestigingen voor zo'n veiligheidshekje. Traphekjes met klem bevestiging en traphekjes met schroef bevestiging. 

Bij de schroefbevestiging bevestiging je het frame van het traphekje met schroeven aan de muur vast. Deze bevestiging is stevig en er is geen drempel nodig. Maar je moet wel boren in de muur.

Het kinderhekje / traphekje met klemmen is daarom meer populair. Deze hekjes klem je stevig vast in het trapgat of in de deuropening. Dit is makkelijk te installeren, makkelijk te verplaatsen (je kunt het klem traphekje meenemen en elders gebruiken) en door te klemmen voorkom je schroefgaten. 

Ook is zo'n veiligheidshekje een goed verstelbaar traphekje of goed verstelbaar deurhekje. 

Nadeel van zo'n verstelbaar traphek met klem bevestiging is dat een klem traphekje een drempel heeft.

Open te klappen traphek of harmonica traphekje / oprolbaar traphekje?

De meeste kinderhekjes zien er ook echt als een hekje uit, dus met spijlen en je klapt ze als een hek open. 

Maar je hebt oprolbare traphekjes die open en dicht schuift. Zo'n harmonica traphek of harmonica deurhek rolt dan op of vouwt dan op. Hier onder zie je een voorbeeld van zo'n rol traphek.rol traphekje

Rol traphekje Sfaere


Een oprolbaar traphekje wordt ook wel harmonica traphek genoemd. Doordat zo'n harmonica traphek of rol traphek in schuift vraagt het veiligheidshek bij het openen minder ruimte.

Deze rol traphekjes / deurhekjes schroef je vast (je kunt ze door hun vorm immers niet klemmen), maar hebben daarom ook geen drempel nodig.

Vouwbaar traphek

Een derde, meer zeldzame variant op het veiligheidshekje voor trapgat of deuropening is het vouwhek. Een opvouwbaar traphekje.

Ook dit is een harmonicahek, maar dit hekje rolt zich niet op als je het opent, maar her vouwt zich op, Het traphek / deurhek bestaat uit lamellen (planken) die zich samenvouwen als je het hek opent.


BabyDan vouwhek opvouwbaar traphekje

BabyDan vouwhek /opvouwbaar traphekje

Automatisch sluiten

Een kinderhekje is natuurlijk alleen van nut als deze netjes afgesloten is. Daar moet je wel aan denken, tenzij het een zelfsluitend traphekje is. Sommige traphekken hebben de goede eigenschap automatisch te sluiten. Hierop kun je in het bovenstaande overzicht met alle traphekjes selecteren.

Goede traphekje fabrikanten

In het overzicht vind je de veiigheidshekjes van tientallen verschillende fabrikanten. Grote fabrikanten van traphekjes zijn BabyDan, Safety 1st (Safety First), Hauck, BabyDan, KidsRiver, Lindam, Lascal, Geuther, Childwood, A3 en Quax. Bij de aanbiedingen van traphekken van bovenaan vind je al deze kinderhekjes relatief goedkoop.

Met een goed traphekje of goed deurhekje kun je voorkomen dat een klein kind van een open trap valt, en kun je voorkomen kinderen en huisdieren een kamer betreden of juist verlaten.

In het bovenstaande overzicht met traphekjes vind je ze allemaal tegen een lage prijs en kan je heel makkelijk het voor jou beste traphekje / beste deurhekje tegen de laagste prijs vinden.

Zie ook: 


Samenvatting:
Bij kleine kinderen is een goed traphek heel belangrijk als je een trap in huis hebt. Bovendien is een goed traphekje ook als deurhekje te gebruiken. Je kunt het kindje dan in één kamer houden of voorkomen dat hij in een bepaalde kamer of de hal terecht komt. Hier boven vind je de beste deurhekjes / beste traphekjes uit de test en veel tips voor bij het kiezen van het voor jou beste traphek / beste deurhek. 

Je kunt kiezen tussen een klem traphek, een schroef traphekje, een spijlenhek, een rol traphekje (vouwhek, oprolhek) en een traphekje open trap. Bij het overzicht met alle kinderhekjes vind je ze allemaal met alle prijzen en specificaties. Ook hebben we tips voor het bevestigen van het traphekje van de Consumentenbond.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Let op, de Consumentenbond raadt het gebruik van traphekjes met plak bevestiging sterk af. Een traphekje dat met plakstrips geleverd wordt is heel makkelijk te installeren, maar uit een test blijkt dat bij stevig trekken of duwen of bij een flinke botsing het traphekje los kan komen en dat is natuurlijk erg gevaarlijk.

    Ik adviseer dan ook om het traphekje altijd met schroeven vast te maken, ook al betekent dat dat je gaten in je muur moet boren.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.