Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste ladder en beste trap of trapje

Hier vind je de beste ladders en beste trappen uit de test. Of je nu de beste lange ladder of het beste keukentrapje, klustrap of huishoudtrap zoekt.


Beste trap ladder testTrappen en ladders zijn niet de voorwerpen waaraan men meteen denkt als het om klusgereedschap of huishoudelijk gereedschap gaat, maar in vrijwel ieder huishouden is wel een trap en / of ladder te vinden. 

Dat kan een lange ladder zijn voor het wassen van de zolderramen, maar ook een keukentrapje / huishoudtrap voor het ophangen van de gordijnen, voor het vervangen van een lamp of voor het pakken van iets van de hoogste plank van één van de keukenkastjes.

Hier kijken we naar diverse testen van trappen, trapjes en ladders voor thuisgebruik. Wat is voor jou de beste trap, het beste trapje of de beste ladder?
De beste ladders uit de test

De ladder test heeft betrekking op de ladders die je buiten gebruikt. Een ladder om de ramen op de bovenverdieping te lappen, een ladder om de buitenkozijnen op de eerste verdieping of dakkapel te verven of een ladder om hoge takken te snoeien. 

De beste ladder moet sterk, stabiel en veilig zijn, maar de beste ladder moet ook licht en handzaam zijn. De beste ladder is makkelijk te verplaatsen en de beste ladder is compact om op te bergen. En natuurlijk wil je met de beste ladder op grote hoogte kunnen komen.

Hieronder vind je de beste ladders uit de test. Naast de beste ladder is er nog de beste koop. Een ladder die wat minder punten scoort maar wel een stuk goedkoper is en daarmee de beste verhouding van prijs en kwaliteit levert. Kijk hier onder voor de beste ladder of een andere goede ladder.

De beste keukentrap (huishoudtrap) uit de test

En dan is er nog de keukentrap voor gebruik in huis. Keukentrap is eigenlijk een foute benaming want zo'n handig trapje wordt overal in huis gebruikt waar plekjes zijn waar je anders niet kunt komen. Om iets van een hoge positie te pakken of om een klusjes op wat grotere hoogte te doen. Huishoudtrap en klustrap zijn andere benaming voor het keukentrapje.

Een goede keukentrap / goede huishoudtrap gebruik je zowel bij klussen als klustrapje als bij het huishouden. 

In de test hieronder kijken we naar een beste trap, het beste trapje en een beste koop uit de test van keukentrapjes. Ook bij deze test van huishoudtrappen is er gekeken naar de kwaliteit, functionaliteit en veiligheid, maar er is ook gekeken  naar de prijs van iedere trap of trapje.

Hieronder vind je nog wat tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste ladder of beste trap.Tips beste ladder kopen

Allereerst de tips met betrekking tot de ladder die je buiten gebruikt.

Aldorr telescoopladder in 3 standen

Aldorr telescoopladder in 3 standen

Werkhoogte ladder

Een ladder kent meerdere lengtes. Je kunt een ladder uitschuiven (uitschuifbare ladder, telescopische ladder) of uitvouwen (vouwladder).

Ten eerste heb je te maken met de lengte van de ladder zelf, maar je hebt ook de werkhoogte. De maximale werkhoogte van een ladder is hoger dan de lengte van de ladder omdat je als je bovenop de ladder staat en je arm strekt een stuk hoger komt.

En dan is er nog de stahoogte (sta hoogte) dit is de hoogte van de bovenste sport van de ladder.

De maximale werkhoogte kan wel eens van de praktijk afwijken. De fabrikant gaat namelijk vaak uit van de lengte waarop je je armen maximaal gestrekt houdt. De werkhoogte is vaak 2 meter boven de sta hoogte. 

Klussen en verven met boven je hoofd gestrekte armen is echter niet altijd mogelijk. In de praktijk zal je waarschijnlijk graag op borsthoogte werken. Hou hier rekening mee met het bepalen van de lengte van een ladder.

Let er bij het kiezen van de lengte van de ladder op de hoogte waar je ladder kan laten rusten. Vaak is dat de dakgoot.


Altrex ladder

Altrex vouwladder, werkhoogte 4,30 meter, opberglengte 0,9 meter

Opberglengte ladder

Ook de opbergruimte is bij een ladder erg belangrijk. Je wilt de ladder immers goed kunnen wegbergen,  bijvoorbeeld in de schuur. Maar je wil misschien de ladder ook in de auto mee kunnen nemen., en daar heb je maar weinig ruimte.

Vooral  een telescopische ladder (schuifladder, telescoopladder, uitschuifbare ladder) kan soms tot een bijzonder handzaam pakket worden ingeschoven. Klein genoeg om in de achterbak van een middelgrote personenauto te leggen.

Een telescopische ladder is de beste ladder om op te bergen en de beste ladder om mee te nemen. Hierboven vind je de beste telescopische ladders uit de test.

Opsteekladder of vrijstaande ladder

Een ladder die je tegen de muur plaatst heet een opsteekladder. Ook wel enkele rechte ladder genoemd. Dit is de meest klassieke (en basic) ladder.

Daarnaast heb je de vrijstaande ladder die je overal neer kunt zetten, zonder dat de ladder ergens tegenaan hoeft te steunen.

Een reformladder is een praktische ladder want een reformladder kun je als opsteekladder gebruiken (dus tegen de muur), maar ook als vrijstaande ladder. De reformladder kun je namelijk ook in een A vorm neerzetten. De bruikbare lengte van de trap is dan nog maar de helft, maar de ladder kan overal staan. 

Aldorr reformladder in 3 standen

Aldorr reformladder in 3 standen

Ook de beste reformladders uit de beste ladder test zijn hierboven te vinden.

Vouwladder

Je hebt ook ladders die je als steiger kunt gebruiken. De lengte van de ladder wordt dan verdeeld in twee zijkanten en een plateau om op te staan. Een soort steiger. Erg hoog is zo'n ladder in die stand vaak niet meer. 

De vouwladder wordt zo meer een trap dan een ladder. Maar je kan zo met een vouwladder wel op een paar meter hoogte werken op plekken waar je zonder ladder of trap niet komt. En je staat op zo'n vouwladder heel stabiel en dus veilig.


Aldorr vouwladder in 3 standen

Aldorr vouwladder in 3 standen

Aluminium ladder

De meeste ladders zijn tegenwoordig een aluminium ladder. Dat is een licht materiaal, waardoor je de ladder makkelijk kunt dragen. Maar aluminium kan als nadeel hebben dat het door oxidatie gaat vlekken en afgeven. 

Bij de meeste klussen is dat niet erg, maar wel als je gaat schilderen. Daarom zijn goede aluminium ladders voorzien van een coating, een beschermlaag die dit vlekken voorkomt. Ook is het elektrochemisch behandelen van de ladder een oplossing tegen vlekken. Deze laatste ladders worden een geanodiseerde ladder genoemd.

Houten ladder

Een andere oplossing is een houten ladder. Een houten ladder is sterk en duurzaam. Maar een houten ladder is ook zwaar.Het gewicht is het grote nadeel van een houten ladder. Ook is de keuze in verschillende soorten houten ladders beperkt. 

Een houten ladder is meestal een uitschuifbare opsteekladder die je alleen tegen bijvoorbeeld een muur of boom kunt plaatsen (ook wel dakladder, muurladder of glazenwasser ladder genoemd). Ook kan een houten ladder krom trekken als je deze niet op een droge plek bewaart.

Beste ladder merken

Twee merken vormen de ere divisie van de trappen, Aldorr en Altrex. Aldorr is groot in telescoopladders en vouwladders. Altrex maakt alle soorten ladders en trapjes. 

Maar er zijn meer fabrikanten van goede ladders zoals Alumexx, Excelsior, Truskore, Bovak en Facal. Bij de ladder aanbiedingen bovenaan vind je al deze ladders tegen een goedkope prijs.Tips beste trap of trapje kopen

En dan de trap. Om buiten op grote hoogte te werken gebruik je een ladder, maar binnen in huis heb je een lagere trap nodig. Een opklapbare trap met enkele treden. Bij de trapjes test en aanbiedingen van trapjes bovenaan vind je een groot aantal van deze huishoudtrapjes, keukentrapjes en klustrapjes.

Aantal treden huishoudtrap

Bij een trapje is de stahoogte meestal niet de hoogste trede maar het sta bordes (het plateau waarop je ook nog kan staan). Mits aanwezig op de trap. Het aantal treden van de huishoudtrap kan enorm verschillen. Je hebt huishoudtrappen met 1,2, 3 en 4 treden (plus een bordes), maar ook met nog veel meer treden (maar let op, soms zitten de treden aan beide kanten van de trap).


Lage huishoudtrap Goetz (1 trede en bordes)

Lage huishoudtrap Goets (1 trede en bordes)

Bordes (sta plateau)

De meeste trappen beschikken over zo'n bordes. Deze worden dan ook wel bordestrap of bordes trap genoemd. Een goede bordestrap stopt niet bij het bordes maar heeft nog een beugel aan de bovenkant, de kniebeugel. Hier kun je tegen aan steunen, je aan vast pakken en soms hangt er een gereedschapsbakje aan.

Dubbele trap

Een dubbele trap is meestal ook een bordestrap. Het verschil is dat dit trapje aan weerskanten treden heeft zodat je de trap aan twee kanten kan beklimmen. In de praktijk scheelt dat vaak veel draaien en keren.

Dubbele trap Altrex

Dubbele trap Altrex

Beste huishoudtrap merken

De beste merken voor dit soort trapjes zijn Altrex en Alumex. Andere goede keukentrap fabrikanten zijn o.a. Goets, Panthera, Rune, Solide, Alga, Das en ASC. Bovenaan in het trapje aanbieding overzicht vind je al deze huishoudtrappen goedkoop.

Zie ook: Al het beste gereedschap uit de test


Onderwerp:
Ben je op zoek naar de voor jou beste ladder, beste keukentrap, beste huishoudtrap of andere beste trap? Hierboven vind je alle beste trappen en beste ladders uit de test. Zowel korte trapjes en ladders als zeer hoge uitschuifbare ladders. Verder kijken we onder andere naar eigenschappen van de beste telescopische ladder, de beste reformladder, de beste bordestrap en de beste dubbele trap. Alle beste trappen en beste ladders vind je bij de bovenstaande testen. Je kunt daar ook je persoonlijk beste ladder, beste trap of beste trapje vinden en goedkoop online kopen.

Een reactie posten

0 Reacties