Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste ladder en beste trap of trapje

 

Trappen en ladders zijn niet de voorwerpen waaraan men meteen denkt als het om klusgereedschap gaat, maar in vrijwel ieder huishouden is wel een trap en / of ladder te vinden. Dat kan een torenhoge ladder zijn voor het wassen van de zolderramen, maar ook een keukentrapje voor het ophangen van de gordijnen, voor het vervangen van een lamp of voor het pakken van iets van de hoogste plank van één van de keukenkastjes.

Hier kijken we naar diverse testen van trappen, trapjes en ladders voor thuisgebruik. Wat is voor jou de beste trap, het beste trapje of de beste ladder?

De beste ladder

De ladder test heeft betrekking op de ladders die je buiten gebruikt. Een ladder om de ramen op de bovenverdieping te lappen, om de buitenkozijnen op de eerste verdieping of dakkapel te verven of om hoge takken te snoeien. 

De beste ladder moet sterk, stabiel en veilig zijn, maar de beste ladder moet ook licht en handzaam zijn om te verplaatsen en de beste ladder is compact om op te bergen. En natuurlijk wil je met de beste ladder op grote hoogte kunnen komen.

Naast de beste ladder is er nog de beste koop. Een ladder die wat minder punten scoort maar wel een stuk goedkoper is en daarmee de beste verhouding van prijs en kwaliteit levert. Kijk hier onder voor de beste ladder of een andere goede ladder.De beste keukentrap (beste huishoudtrap)

En dan is er nog de keukentrap voor gebruik in huis. Keukentrap is eigenlijk een foute benaming want zo'n handig trapje wordt overal in huis gebruikt waar plekjes zijn waar je anders niet kunt komen. Om iets van een hoge positie te pakken of om een klusjes op wat grotere hoogte te doen. 

Een goede keukentrap / goede huishoudtrap gebruik je zowel bij klussen als klustrapje als bij het huishouden. Klustrap en huishoudtrap zijn daarom betere benamingen voor deze trapjes.

In de test hieronder kijken we naar een beste trap, het beste trapje en een beste koop. Ook bij deze test van huishoudtrappen is er gekeken naar de kwaliteit, functionaliteit en veiligheid, maar ook naar de prijs van iedere trap of trapje.


Zie ook: Al het beste gereedschap uit de test


Beste trap ladder test


Tips beste ladder kopen

Een ladder kent meerdere lengtes. Ten eerste is er de lengte van de ladder zelf, maar je hebt ook de werkhoogte. De maximale werkhoogte van een ladder is hoger dan de lengte van de ladder omdat je als je bovenop de ladder staat en je arm strekt een stuk hoger komt.

En dan is er nog de stahoogte (sta hoogte) dit is de hoogte van de bovenste sport van de ladder.

De maximale werkhoogte kan wel eens van de praktijk afwijken. De fabrikant gaat namelijk vaak uit van de lengte waarop je je armen maximaal gestrekt houdt. De werkhoogte is vaak 2 meter boven de sta hoogte. Klussen en verven met boven je hoofd gestrekte armen is echter niet altijd mogelijk. In de praktijk zal je waarschijnlijk graag op borsthoogte werken. Hou hier rekening mee met het bepalen van de lengte van een ladder.

Let er bij het kiezen van de lengte van de ladder op waar je ladder kan laten rusten. Vaak is dat de dakgoot.

Ook de opbergruimte is bij een ladder erg belangrijk. Je wilt hem immers goed kunnen wegbergen, maar je wil misschien de ladder ook in de auto mee kunnen nemen. Vooral  een telescopische ladder (schuifladder, telescoopladder, uitschuifbare ladder) kan soms tot een bijzonder handzaam pakket worden ingeschoven. 

Hierboven vind je de beste telescopische ladders uit de test.

Een ladder die je tegen de muur plaatst heet een opsteekladder. Een reformladder is praktischer want deze kun je als opsteekladder gebruiken (dus tegen de muur), maar ook als vrijstaande ladder. De reformladder kun je namelijk ook in een A vorm neerzetten. De lengte is dan maar de helft, maar de ladder kan overal staan. 

Ook de beste reformladders uit de beste ladder test zijn hierboven te vinden.

Je hebt ook ladders die je als steiger kunt gebruiken. De lengte van de ladder wordt dan verdeeld in twee zijkanten en een plateau om op te staan. Erg hoog is zo'n ladder in die stand vaak niet meer. Het wordt meer een trap. Maar je kan er wel op een paar meter hoogte mee werken op plekken waar je zonder ladder of trap niet komt.

De meeste ladders zijn tegenwoordig een aluminium ladder. Dat is een ligt materiaal, maar aluminium kan als nadeel hebben dat het door oxidatie gaat vlekken en afgeven. Bij de meeste klussen is dat niet erg, maar wel als je gaat schilderen. Daarom zijn goede aluminium ladders voorzien van een coating, een beschermlaag die dit vlekken voorkomt. Ook is het elektrochemisch behandelen van de ladder een oplossing tegen vlekken. Deze laatste ladders worden een geanodiseerde ladder genoemd.


Tips beste trapje kopen

Bij een trapje is de stahoogte meestal niet de hoogste trede maar het sta bordes (het plateau waarop je ook nog kan staan). Mits aanwezig op de trap.

De meeste trappen beschikken over zo'n bordes. Deze worden dan ook wel bordestrap of bordes trap genoemd. Een goede bordestrap stopt niet bij het bordes maar heeft nog een beugel aan de bovenkant, de kniebeugel. Hier kun je tegen aan steunen, je aan vast pakken en soms hangt er een gereedschapsbakje aan.

Een dubbele trap is meestal ook een bordestrap. Het verschil is dat dit trapje aan weerskanten treden heeft zodat je de trap aan twee kanten kan beklimmen. In de praktijk scheelt dat vaak veel draaien en keren.


Onderwerp:
Ben je op zoek naar de voor jou beste ladder, beste keukentrap, beste huishoudtrap of andere beste trap? Hierboven vind je alle beste trappen en beste ladders uit de test. Zowel korte trapjes en ladders als zeer hoge uitschuifbare ladders. Verder kijken we onder andere naar eigenschappen van de beste telescopische ladder, de beste reformladder, de beste bordestrap en de beste dubbele trap. Alle beste trappen en beste ladders vind je bij de bovenstaande testen. Je kunt daar ook je persoonlijk beste ladder, beste trap of beste trapje vinden en goedkoop online kopen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.