Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste tuinslanghaspel test

Een tuinslanghaspel is een mooie en handige manier om je tuinslang netjes op te ruimen, en makkelijk te kunnen gebruiken als je hem nodig hebt. Je hebt tuinslangwagen, mobiele tuinslanghaspels op wielen, en je hebt tuinslangboxen, muurhaspels of wandslangboxen die aan de muur hangen en waarbij je de tuinslang uitrolt tijdens het gebruik. Een derde soort slangenhaspel is de mobiele slangenhouder, een soort slangenwagen, maar dan één die je tilt in plaats van rijdt.

Hieronder kijken we naar de beste tuinslanghaspels uit tests van experts en geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou beste tuinslanghaspel.

Tuinslanghaspel testen

We hebben momenteel recente testen van de beste slangenwagens, de beste muurhaspels voor de tuinslang en andere beste tuinslanghaspels.


Zie ook:


Bij de andere testen bewatering vind je onder andere de beste tuinslangen, de beste tuinsproeiers en de beste besproeiingspomp uit de test.

Beste tuinslanghaspel test

Hozelock tuinslanghaspel muurbox

Tips tuinslanghaspel kopen

Een tuinslanghaspel koop je om de slang netjes op te bergen als je hem niet gebruikt en zonder dat de tuinslang in de knoop kan raken. Tuinslanghaspels heb je in verschillende soorten.


Muurbox tuinslang

Het meest luxe is de muurbox of slangenbox. Dit is een afgesloten muurhaspel voor je tuinslang. Op de foto hierboven zie je een foto van zo'n muurbox van Hozelock. Bij een muurbox is de tuinslang niet zichtbaar, en dus extra netjes weggewerkt. Je trekt de slang makkelijk uit en als je daarmee stopt blokkeert de slang zodat deze zich niet terugtrekt. Dat laten terugtrekken van de slang doe je met een kort rukje waardoor de tuinslang terug gerold wordt in de tuinslangbox zoals het snoer in een stofzuiger.

Een muurbox is handig en praktisch mits je de hele tuin kunt bereiken met de tuinslang. De lengte van de tuinslang in de muurbox is dus erg belangrijk. Zo'n vaste tuinslanghaspel heeft het nadeel dat het bereik stopt bij de lengte van de tuinslang. 

De beste slangenbox / beste muurbox voor de tuinslang kun je zien bij de bovenstaande beste tuinslanghaspel test.

Muurhaspel tuinslang

Je kunt ook kiezen voor een meer eenvoudige muurhaspel. Deze tuinslanghaspel is geen afgesloten box maar een haspel die je aan de muur hangt maar die je daarvan af kunt halen als dat nodig is. Een goede muurhaspel die je af kunt nemen is voorzien van een handvat zodat je hem overal mee naar toe kunt nemen.


Gardena slangenhouder draagbaar met muurbevestiging

Gardena slanghasspel draagbaar met muurbevestiging


Ook de beste muurhaspel voor je tuinslang kun je hier boven bij de beste tuinslang haspel test vinden.

Slangenwagen

Evenals de mobiele tuinslanghaspel kun je een slangenwagen meenemen naar een plek verderop in de tuin of bijvoorbeeld van de achtertuin naar de voortuin, maar daar moet natuurlijk wel een waterkraan aanwezig zijn om hem te kunnen gebruiken. De slangenwagen hang je niet aan de muur maar het is een soort karretje met daarop een opgerolde tuinslang. Vooral voor lange tuinslangen is een slangenwagen een heel goede tuinslanghaspel.

Ook de slangenwagens zijn hier boven getest. Kijk daar voor de beste slangenwagen uit de test.

Tuinslangwagen Gardena

Gardena tuinslangwagen

Lengte slang tuinslanghaspel

De lengte van de tuinslang is dus erg belangrijk om overal te kunnen komen. Deze slanglengte loopt uiteen van circa 10 meter tot circa 100 meter. Een (te) lange slang maakt de tuinslanghaspel groter en meestal ook duurder.

Bij tuinslanghaspels en slangenwagens wordt meestal gebruik gemaakt van tuinslangen met een dikte van 13 mm. Dit is de meest gangbare dikte voor een tuinslang en dus ruim voldoende voor normaal gebruik. Meer wateropbrengst is mogelijk met een dikkere tuinslang (15 mm of 19 mm) maar aangezien een dikkere tuinslang meer ruimte inneemt kan je dan een minder lange slang op de haspel kwijt.

Meer tips en beste winkels om een tuinslanghaspel goedkoop te kopen

Kijk op beste tuinslang haspel kopen voor de beste (en goedkoopste) aanbieders van al deze tuinslanghaspels en de top 10 van tuinslang haspels.

Meer tests: Beste tuingereedschap uit de test


Onderwerp:
Hierboven vind je de beste tuinslanghaspels uit de test. De tuinslanghaspel heb je in verschillende vormen. Je hebt de beste tuinslanghaspel die je kunt dragen, de beste muurhaspel / wandslangbox / muurslanghaspel en de beste slagenwagen (een tuinslanghaspel op wielen). Naast iedere beste tuinslanghaspel uit de test vind je hierboven, bij Beste Tuinslang Haspel Kopen de beste winkels om online een goede tuinslanghaspel goedkoop te kopen.


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.