Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste tuinslanghaspel

De beste slanghaspel uit de test in diverse soorten. Met de beste muurhaspel, de beste slangenwagen en de beste draagbare tuinslanghaspel.

Beste slanghaspel test Hozelock

Hozelock slanghaspel muurboxTuinslanghaspel aanbiedingen

Een slanghaspel is een mooie en handige manier om je tuinslang netjes op te ruimen, en makkelijk te kunnen gebruiken als je hem nodig hebt. 

Deze tuinslanghaspel kom je in diverse vormen tegen zoals en open muurhaspel , een tuinslanhbox (een wandbox met tuinslang), een draagbare haspel met tuinslang en een tuinslangwagen (een slanghaspel op wielen).

Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van de beste en goedkoopste winkels om te zien wat er allemaal aan tuinslanghaspels te koop is en wat deze slanghaspels kosten.


Hieronder kijken we naar de beste slanghaspel uit test in iedere soort, meer goede slanghaspels, en geven we tips voor bij het kiezen van de voor jou beste slanghaspel. Ook hebben we een keuzehulp voor je die je helpt bij het vinden van je beste tuinslanghaspel.


Tuinslang haspel kiezen
De beste tuinslanghaspels uit de test

Kijk hier onder voor de best geteste slanghaspels in iedere soort.


Zie ook:

Of kijk hier onder bij de andere testen bewatering vind je onder andere de beste tuinslang, de beste tuinsproeier en de beste besproeiingspomp uit de test.Tips beste slanghaspel kopen

Een tuinslanghaspel koop je om de tuinslang netjes op te bergen als je hem niet gebruikt, zonder dat de tuinslang in de knoop kan raken. Zoals we al schreven, tuinslanghaspels heb je in verschillende soorten.


Muurbox tuinslang

De mees luxe slanghaspel is de muurbox of slangenbox. Dit is een afgesloten muurhaspel voor je tuinslang. 

Op de foto hierboven zie je een foto van zo'n tuinslang muurbox van Hozelock. Bij een muurbox is de tuinslang niet zichtbaar, en dus extra netjes weggewerkt. Je trekt de slang makkelijk uit en als je daarmee stopt blokkeert de slang zodat deze zich niet terugtrekt. 

Dat laten terugtrekken van de slang doe je met een kort rukje waardoor de tuinslang terug gerold wordt in de tuinslangbox zoals het snoer in een stofzuiger.

Een muurbox is handig en praktisch mits je de hele tuin kunt bereiken met de tuinslang. De lengte van de tuinslang in de muurbox is dus erg belangrijk. Zo'n vaste slanghaspel heeft het nadeel dat het bereik stopt bij de lengte van de tuinslang, en een vaste tuinslangbox kun je dan niet van de muur halen.

De beste slangenbox / beste muurbox voor de tuinslang kun je zien bij de bovenstaande beste tuinslanghaspel test.

Muurhaspel tuinslang

Je kunt ook kiezen voor een meer eenvoudige muurhaspel. Deze slanghaspel is geen afgesloten box maar een haspel die je aan de muur hangt maar die je daarvan af kunt halen als dat nodig is. 

Een goede muurhaspel die je af kunt nemen is voorzien van een handvat zodat je hem overal mee naar toe kunt nemen. Met een losse muurhaspel ben je dus flexibeler dan bij een vaste muurbox met tuinslang.


Gardena slangenhouder draagbaar met muurbevestiging

Gardena slanghaspel draagbaar met muurbevestiging


Ook de beste muurhaspel voor je tuinslang kun je hier boven bij de beste tuinslang haspel test vinden.

Slangenwagen

Evenals de mobiele slanghaspel kun je een slangenwagen meenemen naar een plek verderop in de tuin of bijvoorbeeld van de achtertuin naar de voortuin, maar daar moet natuurlijk wel een waterkraan aanwezig zijn om hem te kunnen gebruiken. 

De slangenwagen hang je niet aan de muur maar de tuinslangwagen is een soort karretje met daarop een opgerolde tuinslang. Je loopt er dus niet mee, maar je rijdt er mee naar de juiste plek. Vooral voor lange tuinslangen is een slangenwagen een heel goede slanghaspel.

Ook de slangenwagens zijn hier boven getest. Kijk daar voor de beste slangenwagen uit de test.

Tuinslangwagen Gardena

Gardena tuinslangwagen

Lengte slang tuinslanghaspel

Bij een slanghaspel is de lengte van de tuinslang erg belangrijk om overal te kunnen komen. Ook al is je tuinslang haspel mobiel, de afstand tussen de waterkraan en hetgeen je water wilt geven of wassen bedraagt vaak vele meters.

De slanglengte van een slanghaspel loopt uiteen van circa 10 meter tot circa 100 meter. Kies nooit een te korte lengte, daar krijg je spijt van, maar een (te) lange slang heeft ook nadelen. Het maakt de tuinslang haspel groter en meestal ook duurder.

Dikte slang tuinslanghaspel

Bij slanghaspels en slangenwagens wordt meestal gebruik gemaakt van tuinslangen met een dikte van 13 mm. Dat is de meest gangbare dikte voor een tuinslang en dus ruim voldoende voor normaal gebruik. 

Meer wateropbrengst is mogelijk met een dikkere tuinslang (15 mm of 19 mm) maar aangezien een dikkere tuinslang meer ruimte inneemt kan je dan een minder lange slang op de haspel kwijt.Beste slanghaspel merken

De grootste fabrikant van dit soort slanghaspels is Gardena. Gardena levert alle soorten tuinslang haspels zoals muurhaspels, slangenwagens, tuinslangboxen en andere tuinslang haspels en al deze tuinslanghaspels zijn van hoge kwaliteit.

Ook Hozelock maakt heel goede haspels met tuinslang evenals Kärcher, en voor een goede goedkopere slanghaspel kun je terecht bij de Kreator, Hyundai, Talen Tools, Parkside, Vonroc en Sens Design. 

Bij de tuinslanghaspel aanbiedingen bovenaan vind je al deze tuinslanghaspels met al hun prijzen en informatie.


Meer tests: Beste tuingereedschap uit de test


Onderwerp:
Hierboven vind je de beste slanghaspels uit de test. De tuinslang haspel heb je in verschillende vormen. Je hebt de beste tuinslanghaspel die je kunt dragen, de beste muurhaspel / wandslangbox / muurslanghaspel en de beste slagenwagen (een slanghaspel op wielen). Naast iedere beste slanghaspel uit de test vind je hierboven, bij Beste Tuinslang Haspel Kopen de beste winkels om online een goede tuinslanghaspel goedkoop te kopen.Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik vind een muurhaspel het meest plezierig. Het ziet er mooi verzorgd uit en is altijd opgeruimd. Het nadeel van een muurhaspel is natuurlijk dat je haspel vast aan de muur zit. Maar ik heb daarom gekozen voor een tuinslanghaspel met een heel lange slang. Zo kom ik overal. In de achtertuin (waar deze hangt) maar de tuinslang is zo lang dat ik de slang door het hele huis en de voortuin heen kan trekken om op straat mijn auto te wassen. Met een muurbox tuinslanghaspel en een voldoende lange tuinslang kun je ook overal komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook getwijfeld over een muurhaspel omdat dat zo mooi en opgeruimd staat. Ik heb echter uiteindelijk een losse verplaatsbare tuinslanghaspel gekocht omdat ik twee buitenkranen heb/ één voor het huis en één in de achtertuin. Die aan de voorkant gebruik in ondermeer om de auto te wassen. Een verplaatsbare tuinslanghaspel kun je makkelijk op beide buitenkranen gebruiken, vandaar mijn keuze. Had ik maar één buitenkraan gehad, dan had ik ook voor de muurhaspel gekozen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.