Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste TV beugel test

Één van de vele voordelen van een moderne platte televisie is dat je deze op een mooie manier aan de muur kan bevestigen. Plat tegen de muur, als een foto of schilderij, of met een draaiend systeem waarbij je de TV naar iedere richting kunt draaien waarheen je wil. Om dit te bereiken is een TV beugel nodig. Deze TV beugels heb je in vele soorten. Wat is de beste TV beugel? Daar kijken we hier naar.

De beste TV beugels test

TV beugels heb je in diverse soorten. Je hebt TV beugels waarbij je de televisie plat tegen de muur bevestigd. Zoals een schilderij of foto. Heel mooi, maar het nadeel is natuurlijk wel dat de TV altijd dezelfde kant op gericht is.

Wat dat betreft is een kantelbare TV beugel beter. Die kan je iedere kant oprichten zodat je waar je ook zit altijd recht voor het TV scherm kunt zitten. Veel praktischer, maar wel minder mooi om te zien. Daar tussenin zitten nog wat tussenvormen.

Hier vind je de beste TV beugels uit menig TV beugel test.


Kies je beste TV beugel

Maar je kunt ook zelf je beste TV beugel kiezen. De televisie beugel die voor jou de beste beugel is. In het overzicht alle TV beugels vind je alle goede TV beugels in alle soorten en in alle maten. Meer dan 2.000 TV beugels in totaal! 

Is 2.000 TV beugels een beetje veel? Geen probleem. Je kunt al je wensen en al je eisen aanvinken en dan blijven er steeds minder TV beugels over. Net zolang tot dat je een klein aantal voor jou beste TV beugels tegen de laagste prijs hebt.

Zie ook: De beste winkels om voordelig een goede TV beugel te kopen.

Hieronder vind je tips met betrekking tot de selectiemogelijkheden waarmee je de voor jou beste TV beugel kunt vinden.


Draaibaar, kantelbaar en vast

Je hebt vaste TV beugels, kantelbare TV beugels en draaibare TV beugels. En je hebt TV beugels die zowel kantelbaar als draaibaar zijn. De laatste soort is natuurlijk het meest flexibel om te richten. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op.

Een vaste TV beugel gebruik je als je de televisie strak tegen de muur wilt hangen. Dit ziet er heel mooi uit (als een schilderij of foto aan de muur) en vraagt weinig ruimte. Maar je kunt nog horizontaal noch verticaal iets draaien.

Een kantelbare TV steun zorgt ervoor dat je de TV naar boven en beneden kunt richten. Dit is vooral handig als je de televisie hoog aan de muur hangt. In een slaapkamer is dat vaak het geval. Je hebt dan minder last van de TV omdat hij hoog hangt, en als je in bed TV wilt kijken richt je de televisie gewoon jouw kant op (naar beneden).

Een draaibare TV steun kun je naar links en rechts draaien. Dat is in een huiskamer handig, bijvoorbeeld als je de ene keer vanaf de bank naar de televisie wilt kijken, en een andere keer vanaf de eettafel.

De meest verkochte TV beugels zijn zowel kantelbaar als draaibaar. Het beste van twee werelden!

TV beugel Vogel's draaibaar en kantelbaar

TV beugel Vogel's draaibaar en kantelbaarHet formaat van de televisie

Natuurlijk speelt het formaat van de TV mee met de keuze voor de televisie beugel. Een goede TV beugel is dusdanig af te stellen dat deze voor veel formaten televisies te gebruiken is. Handig, want dan hoef je niet een andere TV beugel te kopen als je een grotere of kleinere televisie koopt. In het overzicht met alle TV beugels kun je daarom aanvinken voor welke formaten televisies je nieuwe TV beugel geschikt moet zijn.

Zowel de maximale als de minimale schermafmetingen van de TV (in inches) zijn aan te geven.

De VESA maat van de TV beugel

De VESA maat is heel belangrijk bij de keuze van een televisie beugel. Het is een technisch verhaal, maar kort samengevat is de VESA maat de afstand van de schroefgaten in de televisie waaraan je de TV beugel bevestigd. De VESA maat van TV en TV beugel moet dus overeen komen. De VESA maat wordt in millimeters aangegeven. 400 x 200 staat voor horizontaal 40 cm en verticaal 20 cm.

Moeilijk is het niet, even meten aan de achterkant van je TV en in het overzicht met alle TV beugels kun je de juiste VESA maat aangeven. Dan krijg je alleen de voor jou geschikte televisie beugels te zien.


Vaste TV beugel Philips

Vaste TV beugel Philips


Maximaal draagvermogen

Hoeveel gewicht kan de TV beugel dragen? Belangrijk, maar de meeste moderne televisies zijn niet zo zwaar meer. Toch voor de zekerheid even aangeven als je via het bovenstaande overzicht de voor jou beste TV beugels selecteert.

De beste TV beugel merken

Vogel's is het topmerk op het gebied van TV beugels. Over het algemeen worden de Vogel's TV beugels gezien als de beste TV beugels. Ook Hama TV beugels worden zeer hoog gewaardeerd. Andere goede TV beugels worden gemaakt door onder andere Tectake, Samsung, MacLean Brackets, Belife, Multibrackets en Valueline.

De prijs van de TV beugel

Een heel eenvoudige TV beugel heb je al voor 15 euro, maar er zijn ook TV beugels van meer dan 600 euro. Alle waar naar zijn geld, maar ook voor een heel redelijk bedrag heb je een heel goede en stabiele TV beugel.

Kijk maar bij het overzicht van alle TV beugels bovenaan. Daar vind je veel goede TV beugels tegen aantrekkelijke prijzen. En daar kun je via bovenstaande (en meer) selectiemogelijkheden de voor jou beste TV beugel selecteren.

Zie ook: Meer testen TV accessoires


Onderwerp:
Wat is de beste TV beugel om je TV aan de muur te bevestigen? Vast tegen de muur, of draaien en kantelend? Hier boven vind je de beste TV beugels uit de test. Ook vind je er een overzicht met goede televisie beugels / televisie muurbeugels en de beste winkels om een TV muurbeugel goedkoop online te kopen.0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.