Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste vaatwasser test

Doe je de vaat nog met de handjes? Vast niet. De vaatwasser is standaard in de meeste keukens. Zelfs bij kleine huishoudens. Maar als je een vaatwasser aanschaft wil je natuurlijk wel een goede vaatwasser. Liefst de beste vaatwasser! Het is namelijk reuze vervelend als je bij het uitruimen merkt dat je vaat niet helemaal schoon is.

Daarom hebben we hieronder de testen van vaatwassers verzameld. Deze testen zijn afkomstig van experts uit binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld van de Consumentenbond en zijn buitenlandse collega's zoals Stiftung Warentest (de Duitse consumentenbond), maar ook door andere experts op het gebied van vaatwassers.

Testen van vaatwassers

Onderstaande vaatwasser-tests zijn op datum gerangschikt. De meest recente tests staan bovenaan.

Zie ook:


Maar wat is voor jou de beste vaatwasser?

Bovenstaande vaatwasser testen zijn natuurlijk algemene testen. Maar waarschijnlijk heb je ook je eigen wensen en eisen. Of ben je niet de gemiddelde vaatwasmachine gebruiker. Wat voor jou persoonlijk de beste vaatwasser is kun je uitvinden met de Vaatwasser Keuzehulp die te vinden is op Beste Vaatwasser Kopen. Hierin kun je je wensen en huishoudelijke situatie opgeven en je krijgt een overzicht van alleen de voor jou beste vaatwassers en hun prijs.

Bovendien lees je daar reviews, ervaringen van gebruikers, en nog meer vaatwasser testen.

Koop online goedkoop een vaatwasser

Online is het aanbod aan vaatwassers groter dan in welke winkel dan ook, en vaak ook goedkoper. Kijk maar bij de aanbevolen winkels om een vaatwasser te kopen op het bovenstaande Beste Vaatwasser Kopen. Bij deze winkels vind je het grootste en beste aanbod aan vaatwassers tegen de laagste prijzen.

Tevens vind je op Beste Vaatwasser Kopen de actuele vaatwasser top 10 en nog veel meer informatie en tips voor bij het kopen van de beste vaatwasser tegen de laagste prijs.Informatie vaatwasser kiezen

Hieronder geven we nog wat tips voor bij het kiezen van een vaatwasser.

Soorten vaatwassers

Er zijn veel verschillende soorten vaatwassers. Het meest duidelijk is het verschil tussen de inbouw vaatwassers en de vrijstaande vaarwassers maar er zijn ook nog tussenvormen zoals de onderbouw vaatwasser. Dat is een vaatwasser voor onder het keukenblad. Het verschil met een vrijstaande vaatwasser is dat de onderbouw vaatwasser geen panelen aan de zijkant en bovenkant heeft.

En dan zijn er de half geïntegreerde vaatwassers. Dit is in feite een inbouw vaatwasser maar het verschil is dat de bediening aan de buitenkant zit. Dat is wel handig, maar helemaal onzichtbaar in de keuken wegwerken doe je een half geïntegreerde vaatwasser dus niet.

En dan zijn er nog de mini-vaatwassersvoor een éénpersoons of tweepersoons huishouden en extra smalle vaatwassers met een beedte van 45 centimeter voor wie weinig ruimte heeft. Beide soorten kleine vaatwassers zijn er zowel als inbouwvaatwasser als vrijstaande vaatwasser.

Energieverbruik vaatwasser

De beste vaatwasser qua energieverbruik heeft energieklasse energieklasse A+++. De meeste vaatwassers vallen echter in de A++ klasse. A+ lijkt zuinig, maar dit zijn vandaag de dag de energievreters onder de vaatwassers.

Indeling vaatwasser

Heel belangrijk bij het kiezen van een vaatwasser is de indeling. Let vooral op de manier waarop het bestek in de vaatwasser gaat. Bij een bestek-lade hou je meer ruimte voor de overige vaat over, en het bestek wordt in een lade ook beter schoon. Het inruimen van bestek in de vaatwasser kost echter ook wat meer tijd, evenals het uitruimen want je kan de lade niet uitnemen zoals een bestekmandje. Daarom zijn de meeste vaatwassers nog steeds voorzien van een bestekmand.

Een flexibele inrichting, waarbij je de rekjes kunt inklappen om ruimte te maken voor pannen en andere grote vaat is tegenwoordig vrijwel standaard bij goede vaatwassers.

Aantal couverts

De capaciteit van een vaatwasser wordt niet zozeer in maten als wel in couverts weergeven. Een couvert bestaat uit een bord, beker of glas en bestek. Een ontbijt, lunch en diner van vier personen vraagt dus om een vaatwasser met een capaciteit van 12 couverts. De meeste vaatwassers bieden meer couverts, wat handig is omdat je vaak ook tussendoor glazen en bekers gebruikt.

Meer handige eigenschappen vaatwassers

Startuitstel: Laat de machine pas draaien als je weg bent of op bed ligt. Startuitstel bij vaatwassers is tegenwoordig vrijwel standaard.
Binnenverlichting: Voor beter zicht bij het inruimen en uitruimen.
Resttijd indicator: Laat zien hoe lang de vaatwasser nog bezig is. Handig, maar toch beschikken lang niet alle vaatwassers over deze indicator.
Vloerprojectie: Bij een volledig ingebouwde (dus onzichtbare) vaatwasser kan met een lichtje op de vloer worden aangegeven dat de vaatwasser nog aan het werk is. Sommige vaatwassers projecteren zo zelfs de resterende tijd. Steeds meer inbouwvaatwassers beschikken over deze vloerprojectie.
Vaatwasser app: Het nieuwste snufje, nog weinig beschikbaar, is de bediening per app. Start de vaatwasser via internet en bekijk vanaf iedere locatie zijn status.

Kijk bij de bovenaan genoemde Vaatwasser Keuzehulp om  via deze en andere kenmerken de voor jou beste vaatwasser te selecteren.

Zie ook: Meer beste keukenapparaten uit de testen.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.