Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste ventilator test

Kijk hier voor je beste ventilator. We hebben de beste ventilatoren uit de test in vele soorten zoals de beste plafondventilator, torenventilator, staande ventilator en meer.

Een goede ventilator brengt verkoeling op warme dagen. Daarbij heb je de keuze uit verschillende soorten ventilatoren. Hier kijken we naar de uitslagen van vergelijkende testen van ventilatoren en geven tips hoe je de voor jou persoonlijk beste ventilator kan vinden.

Testen van ventilatoren

Laten we beginnen met de tests. Onderstaande testen van ventilatoren zijn beschikbaar. Deze testen zijn op datum gesorteerd (per rubriek meest recente ventilator test eerst). Kijk hier voor de beste ventilator uit iedere test.

Beste ventilatoren algemeen
 
Beste staande ventilatoren

Beste aircoolers

Beste torenventilatoren

Beste tafelventilatoren

Beste plafondventilatoren:
 
Beste vloerventilatoren:

Beste kleine ventilator:

Zie ook:

Kies de beste ventilator

Het nadeel van een algemene test is dat de beste ventilator uit de test ook de doorsnee beste ventilator is. Heb je zelf specifieke wensen en eisen? Dan is het handig de Ventilator Keuzehulp te gebruiken die te vinden is op Beste Ventilator Kopen.

Hierin kun je de gewenste eigenschappen, maar ook bijvoorbeeld je budget opgeven. Tevens vind je daar de beste ventilatoren voor verschillende soorten gebruikers benoemd.

Verder kun je op Beste Ventilator Kopen de actuele Ventilator Top 10 vinden en de beste online winkels waar je al deze goede ventilatoren tegen de laagste prijs kunt kopen.

Hieronder geven we nog wat tips voor bij het kiezen van de beste ventilator.

Soorten ventilatoren

Er zijn verschillende soorten ventilatoren, hier een kort overzicht:

Tafelventilator / bureauventilator

Ten eerste is er een keuze die je maakt voor het soort ventilator. Je hebt een kleine tafelventilator of bureauventilator die je direct in je nabijheid op een tafel plaatst. 

De beste tafelventilatoren uit de test vind je hier boven in het testoverzicht.


Tafelventilator Tristar

Tafelventilator Tristar


Staande ventilator / statiefventilator

De staande ventilator is een grotere variant van de tafelventilator die je op de vloer plaatst. Het bereik van een vloerventilator is veel groter, hiermee koel je een groot deel van een kamer.

Statiefventilator Aigostar

Statiefventilator Aigostar


Meestal staat de vloerventilator over een statief waarmee je de ventilator in hoogte verstelt. Daarom wordt een vloerventilator ook wel statief ventilator genoemd. 

De beste staande ventilators vind je bij de testen bovenaan.

Torenventilator

Een andere staande ventilator is de torenventilator. Deze heeft dezelfde taak als de vloerventilator maar heeft een heel andere vormgeving. De torenventilator is als een zuil ontworpen. In deze zuil zitten meerdere ventilatoren. Een torenventilator neemt minder ruimte in en ziet er mooi en modern uit. Daarom zijn de torenventilatoren sterk in opkomst.


Torenventilator Cecotec

Torenventilator Cecotec


Ook de beste torenventilatoren zijn te vinden bij de beste ventilator test hier boven.

Plafondventilator

En dan zijn er de plafondventilatoren. De plafondventilator is in tegenstelling tot andere ventilatoren niet verplaatsbaar want hij is (op een vergelijkbare manier met een plafondlamp) met het plafond verbonden. 

Een plafondventilator heeft echter ook grote voordelen. Zo'n ventilator staat nooit in de weg, is stiller dan andere ventilatoren (en daardoor zeer geschikt voor de slaapkamer) en een plafondventilator kan een complete kamer heel goed koelen.


Qazqa plafondventilator met lamp
Qazqa plafondventilator met lampVaak doet een plafondventilator meteen als plafondlamp dienst en een goede plafondventilator is via een afstandsbediening te bedienen.

Kijk in het beste ventilator test overzicht boven voor de beste plafondventilatoren uit de test.

Vloerventilator

Een vloerventilator lijkt op het eerste gezicht op een tafelventilator. Ook dit is namelijk een ventilator met nauwelijks een onderstel. Maar (zoals de naam al aangeeft) is de vloerventilator ontworpen om op de vloer te plaatsen. Een vloerventilator blaast de lucht schuin naar boven en is over het algemeen krachtiger dan een tafelventilator.

Bestron vloerventilator koper

Bestron vloerventilator

Ook de beste ventilatoren in deze categorie vind je hier boven bij de beste ventilators uit de test.

Aircooler / luchtkoeler

De aircooler (luchtkoeler) wordt vaak gezien als een tussenvorm tussen een ventilator en een airco, maar technisch gezien is een aircooler een ventilator. Het verschil met andere ventilatoren is dat de aircooler als extra koeltechniek over een reservoir beschikt waarin je koud water of ijs kunt doen. Dit water of ijs koelt de lucht die door de aircooler heen gezogen wordt.


Klarstein aircooler luchtkoeler

Klarstein aircooler / luchtkoelerDat betekent dat de aircooler de lucht daadwerkelijk koelt (vandaar luchtkoeler). Dit in tegenstelling tot andere soorten ventilatoren die alleen een koel gevoel geven door de lucht in beweging te brengen. De aircooler kan de lucht met zijn techniek enkele graden koelen. Een airco (die met koelvloeistof werkt) kan de temperatuur veel verder naar beneden brengen. 

Bij de boven genoemde testen vind je zowel de airco testen als een aircooler test.

Het geluidsniveau van de ventilator

Het geluidsniveau is een belangrijk kenmerk van een ventilator. In de slaapkamer, maar ook in de woonkamer is het niet fijn als de ventilator veel kabaal maakt. Het geluidsniveau van ventilatoren loopt enorm uiteen en varieert van 35 dB tot 68 dB. 

Aangezien bij iedere 3 dB het geluid dubbel zo hard wordt is dat een enorm verschil in geluidsoverlast. Let in de bovenstaande Ventilator Keuzehulp dus goed op het geluidsniveau.


Cecotec staande ventilator industriele stijl

Cecotec staande ventilator industriƫle stijl


Vooral bij een ventilator voor in de slaapkamer is het belangrijk dat het een stille ventilator is. Kijk in het bovenstaand ventilator test overzicht voor de beste stille ventilator voor in de slaapkamer.

Waar meer op te letten

 • Heeft de ventilator een timer? Dit is handig in de slaapkamer. Je kan de ventilator zichzelf laten uitschakelen op een tijd dat je verwacht te slapen.
   
 • Is de ventilator in hoogte verstelbaar? Handig bij een vloerventilator voor optimale koeling.
   
 • Is de ventilator zelfdraaiend? Bij een vloerventilator of tafelventilator, maar ook bij een torenventilator. Door te draaien heeft de ventilator een veel groter bereik en blaast het de lucht niet continue tegen je aan. De steeds wisselende luchtstroom wordt echter niet door iedereen aangenaam gevonden.
   
 • Hoeveel standen heeft de ventilator? Laat je hem hard blazen of zachtjes. Drie standen is standaard, maar er zijn ook ventilatoren met slechts 2 standen terwijl je bij een Dyson ventilator uit wel 10 standen kunt kiezen.
   
 • Koelt een ventilator niet goed genoeg? Maar zie je een (mobiele) airco ook niet zitten? Dan is een aircooler misschien een optie. Dit is een een tussenvorm, een ventilator die de lucht koelt voor deze hem uitblaast. Bovenaan, bij het lijstje met testen, zie je ook een test van aircoolers staan.

Beste ventilator merken

Bij het selecteren van de voor jou beste ventilator kun je ook je voorkeursmerken opgeven. Er zijn vele fabrikanten van ventilatoren. Onbekende merken, maar ook bekende namen.

Fabrikanten die bekend staan om goede ventilatoren zijn Bestron, Honeywell, Dyson, Itho, Duux, Eurom, Qazqa, Tristar, Casafan, Rowenta, Klarstein en Stadler Form. Maar bij bovenstaande testen vind je nog veel meer goede ventilatoren in alle soorten.

En zo zijn er nog meer keuzemogelijkheden waarmee je met de Ventilator Keuzehulp  op het bovenaan genoemde Beste Ventilator Kopen de voor jou beste ventilatoren kunt selecteren.Tips Consumentenbond beste ventilator kiezen

Tot slot hebben we nog een video voor je waarin de Consumentenbond tips geeft voor het kiezen en kopen van de beste ventilator. De Consumentenbond ventilator expert laat je de verschillende soorten ventilatoren zien en geeft keuzetips over de draaifunctie, de afstandsbediening en de timer. Ook geeft de Consumentenbond in deze video informatie over de smart functies die sommige van de beste ventilators bieden.


Video Consumentenbond: Beste ventilator kieizen


Onderwerp:
Hierboven kijken we naar de beste ventilatoren uit de test. Het betreft testen van diverse soorten ventilators zoals een torenventilator, plafondventilator, aircooler / luchtkoeler, tafelventilator en meer. 

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Bij een ventilator denk je natuurlijk aan koelen. Maar voor het beter verwarmen van je huis en voor het reduceren van de stookkosten werkt een ventilator ook heel goed. Zet de ventilator voor een verwarmingsradiator of voor een elektrische kachel en de ventilator blaast warme lucht in plaats van koude lucht.

  Zo maak je het met een ventilator beter en sneller warm in huis bij lagere energiekosten. Ook in de winter heb je dus veel aan een goede ventilator.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.