Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste verf test

 

Alle beste verf uit de test. De beste buitenverf en de beste verf voor binnen. De beste grondverf, lak en beits in alle soorten.

De bouwmarkt staat vol met blikken verf, potten verf en emmers verf. Je vindt er verf vele soorten en vele kleuren, Er is dure verf en er is goedkope verf. Maar is de duurste verf ook de beste verf? Of betaal je dan alleen voor de naam? 

Hier kijken we naar de beste verf uit de test uitgevoerd door experts op het gebied van verf en de beste verf volgens hun gebruikers.

Testen van verf


We hebben onderstaande beste verf uit de test voor je:


Zie ook:

Ook onderstaande testen zijn interessant als je gaat verven.

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten verf, hun voordelen, nadelen en eigenschappen.beste verf test


Muurverf en latex verf

Tegenwoordig wordt met latex verf en muurverf dezelfde verf bedoeld. Waar de naam muurverf vandaan komt is niet moeilijk te raden (je smeert deze verf immers op de muur), maar hoe zit dat met latex? Dit is immers een ander woord voor rubber.

Vroeger werd de beste muurverf gemaakt van de latexsappen uit de rubberboom. Latexverf was toen beter dan gewone muurverf. Maar tegenwoordig is de synthetische verf beter dan de verf gemaakt van de rubberlatex. 

Bestel Verf

De originele latex verf wordt dan ook niet meer gebruikt, maar de naam latex is wel gebleven. Maar alle muurverf, ook de muurverf die latex heet, is tegenwoordig synthetische verf. Latex is vandaag de dag een marketing term die gebaseerd is op de betere kwaliteit die latex-verf ooit had.

Hierboven vind je een link naar beste latex verf / beste muurverf uit de test. Bij deze latex verf test vind je ook meer informatie over het kiezen  van de beste muurverf / beste latex. Bijvoorbeeld ook over de beste muurverf voor binnen en de beste muurverf voor buiten.
 

Tip: Op Beste Verf Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels voor alle soorten verf. Ook zijn daar top 10 lijsten van diverse verfsoorten te vinden plus heel veel informatie en tips over verven en schilderen.

De beste grondverf / beste primer

Een heel ander soort verf is de grondverf, ook wel primer genoemd.

Voor je gaat lakken is het verstandig eerst een goede grondlaag aan te brengen. Voor het gronden van hout wordt meestal over grondverf gesproken. Grondverf voor een grondlaag voor metaal, kunststof, steen of beton wordt vaak primer genoemd. Maar ook primer is een grondverf. Primer en grondverf zijn synoniemen.

Hierboven vind je de beste grondverf / beste primer voor alle ondergronden en toepassingen. Met een goede grondverf / goede primer zorgt je er voor dat de lak goed hecht, langer mooi blijft en dat je een mooier en gladder verfresultaat krijgt.

De beste lak verf

Bij de beste lak uit de test vind je alle beste lakken, voor alle ondergronden. De beste lak voor metaal is een andere verf dan de beste lak voor hout, en de beste lak voor kunststof is een andere beste verf dan de beste lak voor steen. Al deze beste verf vind je bij de beste lak bovenaan.

Bovendien vind je bij de beste lak uit de test veel verschillende lakverf, zoals hoogglans verf, zijdeglans verf en matte verf. Je hebt verf op waterbasis en verf op terpentine basis (aclyd verf en acryl verf).

Bij de beste lak uit de test vind je veel meer informatie over lakverf en de voordelen en nadelen van al de verschillende lakken.

Beste verf voor buiten en beste verf binnen

Of je nu gaat gronden of gaat lakken, het maakt voor de beste verf wel uit of je binnen of buiten haat schilderen. Bij de verschillende soorten verf vind je daarom altijd zowel de beste verf voor binnen als de beste verf voor buiten. 

Je hebt verf die alleen voor binnen geschikt is. Vaak is dit goedkope verf van mindere kwaliteit die je echt niet buiten moet gebruiken. Verf die specifiek voor buiten is ontwikkeld is vaak de beste verf voor buiten. Er is ook verf voor buiten en binnen, dat is wel zo makkelijk als je zowel buiten als binnen aan het verven bent. maar deze verf is niet altijd de beste buitenverf.

Het verschil tussen beits en verf

Je vindt in het verf test overzicht bovenaan ook de beste beits uit de test. Maar wat is beits?

Gewone verf (lak) is een laag die je op het hout of ander materiaal legt. Beits is een soort houtverf die er niet op blijft liggen, maar die in hout trekt. Dat heeft vele voordelen. Ten eerste beschermt beits het hout, ten tweede raakt het minder snel beschadigd omdat er geen verflaag is die er af kan bladderen.

Voor het beitsen hoef je ook niet te gronden. Er is immers geen onderlaag nodig, de beits moet juist in het hout trekken.

Gebruik je transparante beits dan blijft de houtstructuur en de houtnerf zichtbaar na het beitsen. Dekkende beits is meer als gewone verf (lak). Je ziet het materiaal van het hout niet meer, en je kunt het hout ook een kleur geven.

Verf of terpentine basis of waterbasis?

Terug naar de lak. Verf heb je op terpentine basis (acryl verf) en op waterbasis. 

Verf op waterbasis is de meest gebruiksvriendelijke verf. Zit deze verf op je huid of heb je het ergens gemorst, dan kun je de verf met water wegpoetsen. Dat is een heel verschil met verf op terpentine basis, waarbij je echt voorzichtig moet zijn met morsen. Je kan die verf alleen met terpentine verdunnen en schoonmaken, en dat is niet altijd overal goed mogelijk zonder de ondergrond te beschadigen.

Ook is verf op waterbasis geur arm, snel drogend, kleur vaster en beter voor het milieu. Veel voordelen, maar toch is verf op terpentine basis qua kwaliteit de beste verf. Terpentine verf is namelijk sterker, waardoor je verfwerk lager mee gaat. Ook smeert deze verf beter uit.

Voor binnen wordt vaak verf op waterbasis gebruikt (schilders mogen verf op terpetine basis zelfs niet binnen gebruiken). Buiten heeft verf veel meer te lijden, en dan is verf op terpentine basis toch echt de beste verf. De beste buitenverf is dus op terpentine basis.

Vele soorten lak verf

Ook heb je vele soorten lakken voor verschillende toepassingen. Het scheelt nogal of je een deur schildert of een vloer of trap. Verf op een vloer of trap heeft veel te lijden. Gewone houtverf zal daar snel slijten en beschadigen. Van vloerverf en trapverf mag je dan ook meer verwachten. Kijk in het verf test overzicht bovenaan voor de beste vloerverf en beste trapverf uit de test.

Bij de keuzehulp op het bovenaan genoemde Beste Verf Kopen kun je aangeven wat je wilt verven. Je krijgt dan alle beste verf voor jouw klus te zien.


Zie ook: Al het beste gereedschap uit de test.

Samenvatting:
Verf is er volop te koop, in iedere bouwmarkt, maar wat is de beste verf? Hier alle resultaten uit de b
este verf test. Of eigenlijk, de best verf uit de beste verf testen, want er zijn veel soorten verf, veel beste verven en dus ook veel testen van verf. Hier boven vind je de beste latex uit de test en de beste muurverf uit de test, de beste lak uit de test en de beste grondverf / beste primer uit de test. Met veel informatie over de voordelen en nadelen van ieder soort verf.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *