Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste verf test

Alle beste verf uit de test. De beste buitenverf en de beste verf voor binnen. De beste grondverf, lak en beits in alle soorten.

beste verf test

De bouwmarkt staat vol met blikken verf, potten verf en emmers verf. Je vindt er verf vele soorten en vele kleuren, Er is dure verf en er is goedkope verf. Maar is de duurste verf ook de beste verf? Of betaal je dan alleen voor de naam? 

Hier kijken we naar de beste verf uit de test uitgevoerd door experts op het gebied van verf en de beste verf volgens hun gebruikers.


Beste verf uit de test

We hebben onderstaande beste verf uit de test voor je. Met de beste grondverf, beste lak voor buiten en binnen, de beste beits en veel meer beste verf uit de test.


Zie ook:

Ook onderstaande testen zijn interessant als je gaat verven.Aanbiedingen verf bij de beste winkels

Verf bij de bouwmarkt is vaak in de aanbieding met flinke kortingen. Daarom lijkt verf bij de bouwmarkt altijd goedkoop. Maar het tegenovergestelde is waar. Als je verf buiten de aanbieding koopt betaal je een absurd hoge prijs. En voor verf uit de kortingsactie van de bouwmarkt betaal je een normale prijs, hoe hoog het percentage korting ook lijkt.

Bij online verfwinkels betaal je vaak een prijs die altijd lager ligt dan de prijs bij de bouwmarkt, ook als deze zogenaamd aan het stunten is.

Kijk maar bij de aanbiedingen onderstaande online verfwinkels.


Hieronder kijken we naar de verschillende soorten verf, hun voordelen, nadelen en eigenschappen.


Tip: Nog veel meer informatie over verven met het beste resultaat vind je in de verfhub, met alle informatie over verven binnen en verven buiten. Met een stappenplan voor al je verfklussen en informatie over verf, lak, beits verfbenodigdheden, voorbehandeling en het bewaren van verf, maar ook over de kleurenwaaier, de kleurtester en met veel inspiratie voor al het moois dat je met verf kunt bereiken.
Tips muurverf en latex verf

Tegenwoordig wordt met latex verf en muurverf dezelfde verf bedoeld. Waar de naam muurverf vandaan komt is niet moeilijk te raden (je smeert deze verf immers op de muur), maar hoe zit dat met latex? Dit is immers een ander woord voor rubber.

Vroeger werd de beste muurverf gemaakt van de latexsappen uit de rubberboom. Latexverf was toen beter dan gewone muurverf. Maar tegenwoordig is de synthetische verf beter dan de verf gemaakt van de rubberlatex. 

De originele latex verf wordt dan ook niet meer gebruikt, maar de naam latex is wel gebleven. Maar alle muurverf, ook de muurverf die latex heet, is tegenwoordig synthetische verf. Latex is vandaag de dag een marketing term die gebaseerd is op de betere kwaliteit die latex-verf ooit had.

Hierboven vind je een link naar beste latex verf / beste muurverf uit de test. Bij deze latex verf test vind je ook meer informatie over het kiezen  van de beste muurverf / beste latex. Bijvoorbeeld ook over de beste muurverf voor binnen en de beste muurverf voor buiten.Tips beste grondverf / beste primer

Een heel ander soort verf is de grondverf, ook wel primer genoemd.

Voor je gaat lakken is het verstandig eerst een goede grondlaag aan te brengen. Voor het gronden van hout wordt meestal over grondverf gesproken. Grondverf voor een grondlaag voor metaal, kunststof, steen of beton wordt vaak primer genoemd. Maar ook primer is een grondverf. Primer en grondverf zijn synoniemen.

Hierboven vind je de beste grondverf / beste primer voor alle ondergronden en toepassingen. Met een goede grondverf / goede primer zorgt je er voor dat de lak goed hecht, langer mooi blijft en dat je een mooier en gladder verfresultaat krijgt.Tips beste lak verf

Bij de beste lak uit de test vind je alle beste lakken, voor alle ondergronden. De beste lak voor metaal is een andere verf dan de beste lak voor hout, en de beste lak voor kunststof is een andere beste verf dan de beste lak voor steen. Al deze beste verf vind je bij de beste lak bovenaan.

Bovendien vind je bij de beste lak uit de test veel verschillende lakverf, zoals hoogglans verf, zijdeglans verf en matte verf. Je hebt verf op waterbasis en verf op terpentine basis (aclyd verf en acryl verf).

Bij de beste lak uit de test vind je veel meer informatie over lakverf en de voordelen en nadelen van al de verschillende lakken.Tips beste verf voor buiten en beste verf binnen

Of je nu gaat gronden of gaat lakken, het maakt voor de beste verf wel uit of je binnen of buiten haat schilderen. Bij de verschillende soorten verf vind je daarom altijd zowel de beste verf voor binnen als de beste verf voor buiten. 

Je hebt verf die alleen voor binnen geschikt is. Vaak is dit goedkope verf van mindere kwaliteit die je echt niet buiten moet gebruiken. Verf die specifiek voor buiten is ontwikkeld is vaak de beste verf voor buiten. Er is ook verf voor buiten en binnen, dat is wel zo makkelijk als je zowel buiten als binnen aan het verven bent. maar deze verf is niet altijd de beste buitenverf.Het verschil tussen beits en verf

Je vindt in het verf test overzicht bovenaan ook de beste beits uit de test. Maar wat is beits?

Gewone verf (lak) is een laag die je op het hout of ander materiaal legt. Beits is een soort houtverf die er niet op blijft liggen, maar die in hout trekt. Dat heeft vele voordelen. Ten eerste beschermt beits het hout, ten tweede raakt het minder snel beschadigd omdat er geen verflaag is die er af kan bladderen.

Voor het beitsen hoef je ook niet te gronden. Er is immers geen onderlaag nodig, de beits moet juist in het hout trekken.

Gebruik je transparante beits dan blijft de houtstructuur en de houtnerf zichtbaar na het beitsen. Dekkende beits is meer als gewone verf (lak). Je ziet het materiaal van het hout niet meer, en je kunt het hout ook een kleur geven.Verf of terpentine basis of waterbasis?

Terug naar de lak. Verf heb je op terpentine basis (acryl verf) en op waterbasis. 

Verf op waterbasis is de meest gebruiksvriendelijke verf. Zit deze verf op je huid of heb je het ergens gemorst, dan kun je de verf met water wegpoetsen. Dat is een heel verschil met verf op terpentine basis, waarbij je echt voorzichtig moet zijn met morsen. Je kan die verf alleen met terpentine verdunnen en schoonmaken, en dat is niet altijd overal goed mogelijk zonder de ondergrond te beschadigen.

Ook is verf op waterbasis geur arm, snel drogend, kleur vaster en beter voor het milieu. Veel voordelen, maar toch is verf op terpentine basis qua kwaliteit de beste verf. Terpentine verf is namelijk sterker, waardoor je verfwerk lager mee gaat. Ook smeert deze verf beter uit.

Voor binnen wordt vaak verf op waterbasis gebruikt (schilders mogen verf op terpetine basis zelfs niet binnen gebruiken). Buiten heeft verf veel meer te lijden, en dan is verf op terpentine basis toch echt de beste verf. De beste buitenverf is dus op terpentine basis.Vele soorten lak verf

Ook heb je vele soorten lakken voor verschillende toepassingen. Het scheelt nogal of je een deur schildert of een vloer of trap. Verf op een vloer of trap heeft veel te lijden. Gewone houtverf zal daar snel slijten en beschadigen. Van vloerverf en trapverf mag je dan ook meer verwachten. Kijk in het verf test overzicht bovenaan voor de beste vloerverf en beste trapverf uit de test.

Kijk bij de testen bovenaan voor de beste verf in al deze soorten.Beste verf merken

Je hebt goedkope verf en je hebt echt goede verf. Goede verf dekt beter, blijft langer mooi van kleur en smeert makkelijk uit. Dit zijn de beste verf fabrikanten:

Sikkens verf

Sikkens is één van deze beste verf merken. Sikkens verf wordt veel door professionele schilders gebruikt, en dat is natuurlijk niet voor niets. Sikkens verf zorgt voor een langdurig mooi resultaat (minimaal 6 jaar). Je kunt bij Sikkens ook kiezen uit een groot aantal lakken en andere verven voor buiten en binnen. Sikkens is tegenwoordig eigendom van AkzoNobel, maar de geschiedenis gaat terug tot 1792! Toen begon de Groningse schilder Wiert Jan Sikkens zijn eigen verf te maken.

Flexa verf

Ook Flexa is een merk van AkzoNobel en één van de beste verf merken. Flexa verf is bij consumenten razend populair vanwege de vele mooie kleuren. Met Flexa richt de fabrikant zich dan ook helemaal op de consument, met veel kleuradvies, inspiratie en het ontwikkelen van nieuwe lakken en kleuren.

Histor verf

Evenals Flexa is Histor een bij consumenten heel bekend en geliefd merk lakken en verven. Ook Histor richt zich in de eeste plaats op consumenten, met makkelijk de gebruiken verf van hoge kwaliteit in vele kleuren. Ook Histor is een goed merk verf met veel keuze uit verf in alle soorten. Of je nu grondverf, muurverf, plafondverf, radiatorverf, trapverf of een andere verf zoekt, Histor heeft het.

Wijzonol verf

Wijzonol is dan weer verf die voornamelijk op de professional is gericht. Het is verf van zeer hoge kwaliteit die zonder meer tot de beste lakken en andere beste verf soorten behoort. Met verf voor buten en binnen. Ook Wijzonol is een oud verfmerk uit Nederland (opgericht in 1916), maar in tegenstelling tot Sikkens is Wijzonol nog steeds een zelfstandig familiebedrijf.

Sigma verf

Sigma behoort tot de beste verf voor zowel consumenten als professionele schilders en klussers. Populair zijn onder andere de Sigma muurverf, de Sigma multiprimer, de Sigma watergedragen dekkende buitenbeits en hun zijdeglans muurverf, matte gevelverf en de Sigma Nova Primer isolerende grondverf. Maar dit zijn nog maar enkele van de goede Sigma verven.

Meer goede verf merken

Andere goede verf merken zijn CetaBever (vooral beits), Rambo (vooral Panserbeits en andere beits), Alabastine (muurverf, grondverf), Levis (muurverf voor binnen en buiten), Farrow & Ball (luxe lakken en muurverf), Harmadix (houtverf en houtbeits), Hammerite (metaalverf) en Tenco.

Kijk bij de testen wat de beste verf in iedere soort is, of kijk bij de aanbiedingen van de verfwinkels boven om al deze lakken, beitsen, latex en andere verf goedkoop te kopen.


Bij de keuzehulp bij de eveneens bovenaan genoemde verfhub kun je aangeven wat je wilt verven. Je krijgt dan alle beste verf voor jouw klus te zien.
Zie ook: Al het beste gereedschap uit de test.

Samenvatting:
Verf is er volop te koop, in iedere bouwmarkt, maar wat is de beste verf? Hier alle resultaten uit de b
este verf test. Of eigenlijk, de best verf uit de beste verf testen, want er zijn veel soorten verf, veel beste verven en dus ook veel testen van verf. Hier boven vind je de beste latex uit de test en de beste muurverf uit de test, de beste lak uit de test en de beste grondverf / beste primer uit de test. Met veel informatie over de voordelen en nadelen van ieder soort verf.

Een reactie posten

0 Reacties