Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste verfspuit test

Verven met een verfspuit heeft vele voordelen ten opzichte van het verven met een roller. Het gaat niet alleen veel sneller en makkelijker, een verfspuit (verfpistool) dekt ook veel beter, je hebt meestal maar één verflaag nodig, en een verfspuit geeft een heel mooi egaal resultaat. Ook kom je veel makkelijker in hoekjes en kieren, is het minder vermoeiend werk, en heb je geen druipers. Hier kijken we naar de beste verfspuit uit de testen en geven informatie en tips voor de aanschaf en gebruik van verfspuiten.

Uitslagen testen van verfspuiten

Wat is de beste verfspuiten? Daarvoor worden regelmatig vergelijkende testen gehouden. We hebben één recente test gevonden. Hieronder de beste verfspuit uit deze test van verfspuiten.


De beste verfspuit kopen en de top 10 van verfspuiten

Kijk op Beste Verfspuit Kopen voor de beste winkels om een verfspuit te kopen. Bij deze winkels koop je online een verfspuit tegen de laagste prijs, die gratis wordt thuisbezorgd. Ook vind je er de top 10 van verfspuiten.

Informatie en tips verfspuit

Hieronder hebben we enkele handige tips voor bij het kiezen van de voor jou beste verfspuit.

Het reservoir

De verf van een verfspuit doe je in een reservoir. Dit reservoir kan in de verfspuit binnen zitten, maar er zijn ook verfspuiten met een apart reservoir. Het reservoir kun je dan op de grond zetten, waarmee de verf via een slang van het reservoir naar het verfpistool gaat.

De losse reservoir is meestal veel groter wat ze beter geschikt maakt voor grote klussen. Deze verfspuiters zijn dan ook geschikt voor professioneel gebruik. Je hoeft de verf ook niet te tillen, wat bij een groot gevuld reservoir natuurlijk een groter voordeel is dan een kleintje. Het nadeel van een los reservoir is dat zo'n verfspuiter minder handzaam is. Hij bestaat immers aan twee delen gekoppeld met een slang.

De verfopbrengst

De verfopbrengst is de hoeveelheid verf die per minuut gespoten wordt. Meestal is deze verfopbrengst traploos in te stellen.


HVLP of Airless?

Er zijn twee technieken van verf spuiten. Voor thuisgebruik wordt meestal HVLP gebruikt. Dit staat voor High Volume, Low Presure en werkt met luchtdruk.

De tweede techniek is Airless. Zoals de naam al zegt werkt dit zonder luchtdruk. Airless komen we vooral tegen bij professionele verfspuiten, het geeft heel snel een glad resultaat, maar het nevelt ook meer daardoor er meer verf elders terecht komt.

Nog wat tips

  • De ideale spuitafstand is van 15 tot 25 centimeter van het te schilderen oppervlak. Dichterbij geeft druppels omdat de verf dan te dik op het oppervlak komt. Bij verderaf ga je verf verspillen, en dat is zonde.
  • Vaak dekt verven met een verfspuit al met één laag. Moet je toch een tweede laag aanbrengen? Breng de tweede laag dan kruiselings aan (horizontaal als de eerste laag verticaal is aangebracht, of omgekeerd) voor het mooiste resultaat.
  • Voor grote oppervlakken stel je de spuithoek breed in, de spuit dan een brede straal. Voor nauwkeurig werk stel je de spuithoek smal in.
  • Met iedere goede verfspuit kun je lak, latex en beits spuiten. 
Op het bovenstaande Beste Verfspuit Kopen vind je alle goede verfspuiten met alle (lage) prijzen en alle informatie.

Zie ook: Al het beste gereedschap uit de test

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.