Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste verfspuit test

De beste verfspuit uit de test en aanbiedingen van meer goede verfspuiten. Al deze verfpistolen hebben de hoogste waardering gekregen.

Bosch HVLP verfspuit test


Verven met een verfspuit heeft vele voordelen ten opzichte van het verven met een roller. Het gaat niet alleen veel sneller en makkelijker, verven met een verfspuit (verfpistool) dekt ook veel beter. 

Je hebt met een goede verfspuit meestal maar één verflaag nodig, en een verfspuit geeft een heel mooi egaal resultaat. Ook kom je met een verfspuit veel makkelijker in hoekjes en kieren. Het verven is minder vermoeiend werk, en heb je geen druipers. 

Wat is de beste verfspuit? Hier kijken we naar de beste verfspuit uit de testen en geven informatie en tips voor de aanschaf en gebruik van verfspuiten.

Uitslagen testen van verfspuiten

Wat zijn de beste verfspuiten? Daarvoor worden regelmatig vergelijkende testen gehouden. We hebben één recente test gevonden. Hieronder de beste verfspuit uit deze verfspuiten test.


Goedkoop de beste verfspuit kopen

Kijk op Beste Verfspuit Kopen voor aanbiedingen van verfspuiten bij de beste winkels om goedkoop een goede verfspuit te kopen. Bij deze aanbevolen winkels koop je online een verfspuit tegen de laagste prijs, die gratis wordt thuisbezorgd. 

Ook vind je op Beste Verfspuit Kopen de top 10 van verfspuiten.


Wagner verfspuit

Wagner verfspuit

Informatie en tips verfspuit

Hieronder hebben we enkele handige tips voor bij het kiezen van de voor jou beste verfspuit.

Met deze tips en informatie kun je uit het overzicht alle verfspuiten makkelijk de voor jou beste verfspuit tegen de laagste prijs selecteren. In dit overzicht vind je meer dan 800 verfspuiten, van eenvoudige verfspuiten tot professioneel gereedschap.

Via diverse selectie mogelijkheden kun je eenvoudig uit dit heel grote aanbod de voor jou beste verfspuit selecteren en goedkoop kopen.

Professionele verfspuit Wagner

Professionele verfspuit Wagner

Het verfspuit reservoir

De verf van een verfspuit doe je in een reservoir. Dit reservoir kan in de verfspuit binnen zitten, maar er zijn ook verfspuiten met een apart reservoir. Het reservoir kun je dan op de grond zetten, waarmee de verf via een slang van het reservoir naar het verfpistool gaat.

De losse reservoir is meestal veel groter wat de verfspuit beter geschikt maakt voor grote klussen. Deze verfspuiters zijn dan ook geschikt voor professioneel gebruik. Je hoeft de verf ook niet te tillen, wat bij een groot gevuld reservoir natuurlijk een groter voordeel is dan een kleintje. 

Het nadeel van een los reservoir is dat zo'n verfspuiter minder handzaam is. Hij bestaat immers aan twee delen gekoppeld met een slang.

Een professionele verfspuit, gemaakt voor het verven van grote oppervlakken, beschikt vaak over een lange slang waarmee je de verf direct vanuit de emmer kunt spuiten.

De verfopbrengst

De verfopbrengst is de hoeveelheid verf die per minuut gespoten wordt. Meestal is deze verfopbrengst traploos in te stellen.

Bosch verfspuit

Bosch verfspuit met reservoir HVLP

HVLP verfspuit of airless verfspuit?

Er zijn twee technieken van verf spuiten, Airless en HLVP. Voor thuisgebruik wordt meestal een HVLP verfspuit gebruikt. HLVP staat voor High Volume, Low Presure. Een HLVP verfpistool werkt met luchtdruk.

De tweede techniek is airless. Zoals de naam al zegt werkt een airless verfspuit zonder luchtdruk. Airless komen we vooral tegen bij professionele verfspuiten. Een airless verfspuit geeft heel snel een glad resultaat, maar een airless verfpistool nevelt ook meer daardoor er meer verf elders terecht komt.

Nog wat tips

 • De ideale spuitafstand bij een verfspuit is van 15 tot 25 centimeter van het te schilderen oppervlak. Dichterbij geeft druppels omdat de verf dan te dik op het oppervlak komt. Bij van verderaf verf spuiten met je spuitpistool ga je verf verspillen, en dat is zonde en geeft meer rommel.
   
 • Vaak dekt verven met een verfspuit al met één laag. Moet je toch een tweede laag aanbrengen? Breng de tweede laag dan kruiselings aan (horizontaal als de eerste laag verticaal is aangebracht, of omgekeerd). Dan krijg je het mooiste resultaat.
   
 • Voor grote oppervlakken stel je de spuithoek van het spuitpistool breed in, de verfspuit spuit dan een brede straal. Voor nauwkeurig werk stel je de spuithoek smal in. Je kan dan meer precies werken.

 • Met iedere goede verfspuit kun je lak, latex en beits spuiten. 

 • Een toonaangevend merk bij verfspuiten is Wagner. Deze Wagner verfspuiten zijn vaak professionele verfspuiten, maar ze hebben ook meer voordelige, maar ook heel goede, handspuiten. Wagner verfspuiten gelden als de beste verfspuiten.
   
 • Voor particulier gebruik is de Powerplus verfspuit een goede spuit (zie bovenstaande verfspuit test). Ook Einhell, Ferm en Bosch maken goede betaalbare verfspuiten voor de klusser.

 • Voor een professionele verfspuit of verfspuitmachine kun je terecht bij Graco, Wagner, Sata en HBM.

Wagner airless verfspuit op wielen

Wagner airless verfspuit op wielen


Op het bovenstaande Beste Verfspuit Kopen en in het overzicht met alle verfspuiten vind je alle goede verfspuiten met alle (lage) prijzen en alle informatie. Bij de verfspuit test staat een beschrijving van de best geteste verfspuit.

Zie ook: Al het beste gereedschap uit de test


Foto bovenaan: Bosch verfspuit

Onderwerpen:
Hier boven vind je de beste verfspuiten test. Je ziet daar niet alleen wat de beste verfspuit uit de test is maar vindt er ook een overzicht met alle goede verfspuiten. Op Beste Verfspuit Kopen vind je de beste winkels om een verfspuit goedkoop te kopen, de verfpistolen top 10 en een keuzehulp om je beste verfpistool te vinden.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Ik hikte lang tegen de aanschaf van een verfspuit aan omdat ik bang was dat het een verfbende zou worden. Maar dat valt reuze mee als je beetje afdekt en afplakt. Je bent dan heel veel sneller klaar. Wat me ook verbaasde is dat je minder verf gebruikt in plaats van meer verf zoals je logischerwijs zou verwachten.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.