Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste verfspuit test

 

Verven met een verfspuit heeft vele voordelen ten opzichte van het verven met een roller. Het gaat niet alleen veel sneller en makkelijker, verven met een verfspuit (verfpistool) dekt ook veel beter. Je hebt met een goede verfspuit meestal maar één verflaag nodig, en een verfspuit geeft een heel mooi egaal resultaat. Ook kom je met een verfspuit veel makkelijker in hoekjes en kieren. Het verven is minder vermoeiend werk, en heb je geen druipers. Wat is de beste verfspuit? Hier kijken we naar de beste verfspuit uit de testen en geven informatie en tips voor de aanschaf en gebruik van verfspuiten.

Uitslagen testen van verfspuiten

Wat zijn de beste verfspuiten? Daarvoor worden regelmatig vergelijkende testen gehouden. We hebben één recente test gevonden. Hieronder de beste verfspuit uit deze verfspuiten test.


De beste verfspuit kopen en de top 10 van verfspuiten

Kijk op Beste Verfspuit Kopen voor de beste winkels om goedkoop een goede verfspuit te kopen. Bij deze aanbevolen winkels koop je online een verfspuit tegen de laagste prijs, die gratis wordt thuisbezorgd. Ook vind je op Beste Verfspuit Kopen de top 10 van verfspuiten.

Informatie en tips verfspuit

Hieronder hebben we enkele handige tips voor bij het kiezen van de voor jou beste verfspuit.

Met deze tips en informatie kun je uit het overzicht alle verfspuiten makkelijk de voor jou beste verfspuit tegen de laagste prijs selecteren. In dit overzicht vind je meer dan 150 verfspuiten, van eenvoudige verfspuiten tot professioneel gereedschap.

Bosch HVLP verfspuit test

Het reservoir

De verf van een verfspuit doe je in een reservoir. Dit reservoir kan in de verfspuit binnen zitten, maar er zijn ook verfspuiten met een apart reservoir. Het reservoir kun je dan op de grond zetten, waarmee de verf via een slang van het reservoir naar het verfpistool gaat.

De losse reservoir is meestal veel groter wat ze beter geschikt maakt voor grote klussen. Deze verfspuiters zijn dan ook geschikt voor professioneel gebruik. Je hoeft de verf ook niet te tillen, wat bij een groot gevuld reservoir natuurlijk een groter voordeel is dan een kleintje. Het nadeel van een los reservoir is dat zo'n verfspuiter minder handzaam is. Hij bestaat immers aan twee delen gekoppeld met een slang.

De verfopbrengst

De verfopbrengst is de hoeveelheid verf die per minuut gespoten wordt. Meestal is deze verfopbrengst traploos in te stellen.


HVLP of Airless?

Er zijn twee technieken van verf spuiten. Voor thuisgebruik wordt meestal HVLP gebruikt. Dit staat voor High Volume, Low Presure en werkt met luchtdruk.

De tweede techniek is Airless. Zoals de naam al zegt werkt dit zonder luchtdruk. Airless komen we vooral tegen bij professionele verfspuiten, het geeft heel snel een glad resultaat, maar het nevelt ook meer daardoor er meer verf elders terecht komt.

Nog wat tips

  • De ideale spuitafstand bij een verfspuit is van 15 tot 25 centimeter van het te schilderen oppervlak. Dichterbij geeft druppels omdat de verf dan te dik op het oppervlak komt. Bij van verderaf verf spuiten ga je verf verspillen, en dat is zonde.
  • Vaak dekt verven met een verfspuit al met één laag. Moet je toch een tweede laag aanbrengen? Breng de tweede laag dan kruiselings aan (horizontaal als de eerste laag verticaal is aangebracht, of omgekeerd). Dan krijg je het mooiste resultaat.
  • Voor grote oppervlakken stel je de spuithoek breed in, de verfspuit spuit dan een brede straal. Voor nauwkeurig werk stel je de spuithoek smal in. Je kan dan preciser werken.
  • Met iedere goede verfspuit kun je lak, latex en beits spuiten. 
  • Een toonaangevend merk bij verfspuiten is Wagner. Deze Wagner verfspuiten zijn vaak professionele verfspuiten, maar ze hebben ook meer voordelige, maar ook heel goede, handspuiten. Wagner verfspuiten gelden als de beste verfspuiten.
  • Voor particulier gebruik is de Powerplus verfspuit een goede spuit (zie bovenstaande verfspuit test). Ook Einhell, Ferm en Bosch maken goede betaalbare verfspuiten voor de klusser.
Op het bovenstaande Beste Verfspuit Kopen en in het overzicht met alle verfspuiten vind je alle goede verfspuiten met alle (lage) prijzen en alle informatie. Bij de verfspuit test staat een beschrijving van de best geteste verfspuit.

Zie ook: Al het beste gereedschap uit de test


Foto: Wagner verfspuit

Onderwerpen:
Hier boven vind je de beste verfspuiten test. Je ziet daar niet alleen wat de beste verfspuit uit de test is maar vindt er ook een overzicht met alle goede verfspuiten. Op Beste Verfspuit Kopen vind je de beste winkels om een verfspuit goedkoop te kopen, de verfpistolen top 10 en een keuzehulp om je beste verfpistool te vinden.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *