Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kachel test (beste elektrische kachel, houtkachel, CV en andere verwarming)

 

De beste elektrische kachel in alle soorten en andere beste kachels zoals de houtkachel of pelletkachel en meer beste verwarming uit de test.

Hier kijken we naar de beste verwarming. Het gaat daarbij om de beste kachels uit diverse soorten uit de test zoals de beste elektrische kachel, de beste convectorkachel en beste straalkachel), maar we kijken ook naar de beste CV ketel uit de test en de beste terrasverwarming. Daarnaast hebben we tips en informatie voor het vinden van de voor jou beste elektrische kachel of andere beste kachel.

De best geteste verwarming

We beginnen met de beste verwarming uit de test. Onderstaande tests hebben we op dit gebied gevonden.

Beste elektrische kachels test


Beste sfeerhaarden test

Zie ook

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten verwarming.

De beste elektrische kachel kiezen

Hierboven vind je diverse testen van elektrische kachels en de beste kachels uit die testen. Wil je weten wat er allemaal aan elektrische kachels te koop is, of wil je de voor jou persoonlijk beste kachel uit het totale aanbod aan kachels kiezen kijk dan in het overzicht alle elektrische kachels.

In dat overzicht vind je circa 1.500 elektrische kachels in alle soorten en maten! Natuurlijk kun je binnen dit enorme aanbod aan elektrische kachels de voor jou beste kachel op tal van manieren selecteren.


Beste elektrische kachel test en beste verwarming test


Het betreft vele soorten elektrische kachels zoals convectorkachels, keramische kachels, ventilatorkachels, straalkachels, infrarood kachels, maar bijvoorbeeld ook paneelverwarming en badkamerkachels.

Binnen dit overzicht kun je op tal van manieren de voor jou beste verwarming selecteren door bijvoorbeeld de grootte van de te verwarmen ruimte op te geven en / of te kiezen voor een bepaald vermogen in watts. 

Ook kun je kiezen voor een muurbevestiging, het aantal warmtestanden, een thermostaat, een afstandsbediening, wieltjes en nog veel meer opties en mogelijkheden. Alles om op een heel makkelijke manier de voor jou beste kachel tegen de laagste prijs te selecteren.

Elektrische kachels

Hieronder kijken we naar wat verschillende soorten elektrische kachels. Deze kachels kom je allemaal tegen in het bovenstaand overzicht met alle elektrische kachels en in de elektrische kachel test.

Ventilatorkachel

De naam geeft het al aan. De ventilator kachel is een elektrische kachel die de ruimte verwarmt door er warme lucht in te blazen. Daarvoor is deze elektrische kachel voorzien van een ventilator.

Je kunt de verwarming bij een ventilatorkachel dus richten. De ventilatorkachel is de beste elektrische kachel als je plaatselijk wilt verwarmen of als het om de verwarming van een kleine ruimte gaat. Een ventilatorkachel is vaak klein en licht en goed te verplaatsen.

Kijk bij de bovenstaande beste elektrisch kachel test voor de beste ventilator kachel uit de test.


Kleine elektrische kachel Eurom ventilatorkachel

Kleine elektrische kachel Eurom ventilatorkachel

Keramische kachel

Ook de keramische kachel is een ventilatorkachel. Deze elektrische kachel is voorzien van een keramisch verwarmingselement in plaats van een ijzeren verwarmingselement. Een keramische kachel is erg energiezuinig (dus voordelig in het gebruik) en vaak klein van formaat. Een keramische kachel wordt minder heet aan de buitenkant en is daarmee (kind)veiliger. 

Dat maakt de keramische kachel tot de beste elektrische kachel voor gezinnen met kleine kinderen. Maar een keramische kachel is een de beste zuinige elektrische kachel, en daarmee voor veel mensen de beste elektrische kachel.

Ook de beste keramische kachel is te vinden bij de beste elektrische kachel test bovenaan.

Convectorkachel

Wil je een ruimte wat langer en in zijn geheel warm houden dan is de convectorkachel de beste elektrische kachel. Een convectorkachel warmt evenals een ventilatorkachel snel op maar de warmte blijft langer aanwezig.

Evenals bij de CV wordt er bij een convectorkachel met heet water gewerkt. Maar deze elektrische kachel werkt met een convector die vanaf de onderkant koude lucht aanvoert. Tijdens het stijgen wordt deze lucht verwarmd. 

Kijk bij de elektrische kachel test eerder op deze pagina voor de beste convectorkachels.


Ventilator kachel Stadler

Ventilator kachel Stadler

Straalkachel

Bij een straalkachel wordt de warme lucht juist naar voren geblazen. Een straalkachel verwarmt gericht en lijkt wat dat betreft op een ventilatorkachel. Een straalkachel gebruikt echter geen ventilator maar een reflector om de warme te verspreiden.

Infrarood kachel

De meest gebruikte manier om de warmte van een kachel te verplaatsen is via infrarood. Dit is ook de meest natuurlijke manier, want zo werkt de zon ook. Infrarood werkt met straling (wat eng klinkt, maar niet eng is).

Infrarood verwarming (IR verwarming) koop je als een vrijstaande infrarood kachel (IR kachel), als een infrarood paneel of als een infrarood radiator. Infrarood verwarming wordt veel als badkamer verwarming gebruikt.

Kijk voor de beste infrarood verwarming en IR kachels bij de bovenstaande beste elektrische kachel test.


Princess infrarood paneel kachel

Princess infrarood paneel kachel

Elektrische radiatoren en panelen

Deze elektrische verwarming lijkt op het eerste gezicht op een CV maar is een op een zichzelf staande elektrische kachel. Je hebt ze in de vorm van een radiator (vaak vrijstaand), maar ook in de vorm van een vlak paneel dat vast aan de muur wordt bevestigd. Dat laatste is mooier maar niet verplaatsbaar.

Vaak worden de radiatoren met olie gevuld in plaats van water omdat dat sneller opwarmt en beter de warmte vast houdt. Ook deze beste elektrische verwarming is bovenaan te vinden.

Badkamerkachel

De badkamerkachel is geen technische vorm van de kachel, zoals de soorten kachels hierboven, maar een elektrische kachel die geschikt is voor de badkamer. Lang niet alle elektrische kachels zijn namelijk bestand tegen vocht en daarmee zijn die kachels niet in de badkamer te gebruiken. Kies voor de veiligheid altijd voor een badkamerkachel als je de kachel in een vochtige ruimte plaatst.

Werkplaatskachel / bouwkachel

De elektrische bouwkachel (of werkplaatskachel) is meestal een ventilatorkachel, maar dan wel een ventilatorkachel die robuuster is dan een huiskachel. Het design van de werkplaatskachel is ondergeschikt aan de functionaliteit. Deze elektrische kachel hoeft niet mooi te zijn maar moet presteren.

Ook deze elektrische kachel vind je bovenaan bij de beste elektrische kachel test.

Elektrische vloerverwarming

Het installeren van elektrische vloerverwarming is even wat lastiger dan het neerzetten van een elektrische kachel maar bij de bovenstaande beste elektrische vloerverwarming test vind je vloerverwarming die je makkelijk zelf kunt installeren.

Hierboven vind je in het overzicht met alle elektrische kachels al dit soort kachels met alle mogelijkheden om daaruit de voor jou beste kachel te vinden.

Houtkachel en pelletkachel

Heel andere kachels zijn de houtkachel en de pelletkachel.

Houtkachel
In de houtkachel kun je alle soorten hout of samengeperst hout stoken. Het is eenvoudige kachel of haard die geen elektriciteit nodig heeft.


Houtkachel Livin Flame

Houtkachel Livin FlameSpeksteenkachel
De speksteenkachel is een speciaal soort houtkachel. De speksteenkachel is bekleed met speksteen of helemaal van speksteen gemaakt. Speksteen is een steensoort dat heel goed warmte opneemt en deze warmte heel geleidelijk afgeeft. Dat is een heel goede eigenschap voor een kachel. De speksteenkachel is dan ook de houtkachel die het meest lang zijn warmte afgeeft. Het nadeel van een speksteenkachel is echter dat deze kachels bijzonder duur zijn. Deze beste houtkachels kom je daarom maar weinig tegen.

Allesbrander
Over de allesbrander kunnen we kort zijn. De allesbrander is hetzelfde als een houtkachel. Vroeger werd de houtkachel ook wel allesbrander genoemd omdat men er van alles in stookte. Al het andere dan onbewerkt hout stoken in de kachel is echter onverstandig. Het is slecht voor je rookkanaal en het milieu, maar vooral slecht en ongezond voor jezelf en je omgeving. Zelfs het stoken van schoon hout ligt tegenwoordig "onder vuur". Allesbrander is dus een verouderde naam voor de houtkachel.

Pelletkachel
De pelletkachel is een moderne houtkachel, en een heel ander verhaal. De pelletkachel is een moderne kachel met thermostaat waarbij je tijden en temperaturen kunt instellen, en die soms zelfs via een app en WiFi bediend kan worden. Je vult het reservoir van de pelletkachel met houten korrels (pellets) en zolang de pelletkachel maar pellets heeft regelt deze alles zelf (je moet alleen af en toe even de as verwijderen). 

CV pelletkachel / CV houtkachel
Je hebt pelletkachels voor het verwarmen van één ruimte maar ook pelletkachels die het hele huis kunnen verwarmen. Deze grote pelletkachels worden vaak CV pelletkachel of CV houtkachel genoemd. Ze vervangen de CV ketel. Het enige verschil is dat je op hout stookt (pellets) in plaats van gas.

Bij de bovenstaande pelletkachel test vind je ook deze CV pelletkachels voor het verwarmen van je hele huis via centrale verwarming.

Pelletketel
Er zijn zelfs pelletkachels die niet alleen de gas CV vervangen, maar ook de combi ketel. Deze CV pelletkachels worden pelletketel genoemd. een pelletketel. Een pelletketel zorgt niet alleen voor de verwarming in huis maar ook voor het warme water. Een pelletkachel is een houtgestookte combiketel..

Ook de bete pelletketel vind je bij de bovenstaande beste pelletkachel test.

Ook de beste houtkachel test en de beste pelletkachel test zijn bovenaan te vinden.


Pelletkachel Interstoves

Pelletkachel Interstoves

De beste CV (Centrale Verwarming)

Wil je meerdere ruimtes verwarmen dan kun je daarvoor centrale verwarming met een  CV ketel / combi ketel gebruiken. De beste CV ketels uit de test kun je ook bovenaan vinden.

De beste elektrische sfeerhaard

Een apart soort elektrische kachel is de elektrische haard, waarvan je hierboven ook de test vindt. Met een elektrische sfeerhaard kun je een ruimte verwarmen, maar de meeste kopers kiezen voor een elektrische haard om het mooie vlammenspel dat ze geven.

Bij een elektrische sfeerhaard komt echter geen vuur kijken. (Led) verlichting zorgt voor een imitatie van het vuur. Bij een goede elektrische haard kun je de verwarming en "vlammen" beide tegelijk gebruiken, maar elk ook apart. Dat is een groot voordeel, want dan kun je als het warm is alleen de vlammen van de sfeerhaard aanzetten. En als het koud is gebruik je de sfeerhaard meteen als kachel.

Elektrische sfeerhaard Klarstein

Elektrische sfeerhaard Klarstein


Omdat de vlammen van een elektrische haard niet echt zijn is een elektrische haard zeer geschikt als sfeerhaard / kachel op de slaapkamer. 

Kijk bij de bovenstaande elektrische sfeerhaarden test voor de beste elektrische haarden.

Zie ook: Onderwerp:
Hier boven vind je de beste verwarming uit de test. Het betreft vooral best geteste elektrische kachels. Je vindt boven meerdere beste elektrische kachels uit de test in verschillende soorten, zoals de beste keramische kachel, de beste ventilatorkachel, de beste badkamerkachel, de beste straalkachel, de beste infrarood kachel en de beste elektrische radiatoren en panelen. In het eveneens boven genoemde overzicht met alle elektrische kachels kun je al deze goede elektrische kachels goedkoop online kopen. Ook hebben we hier de beste elektrische sfeerhaard uit de test en de beste CV ketel / beste combi-ketel uit de test voor je.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *