Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste verwarming test

De beste verwarming uit de test. Met de elektrische kachel en andere beste kachels zoals de houtkachel, de sfeerhaard en de pelletkachel.

beste verwarming test

Hier kijken we naar alle beste verwarming. Het gaat daarbij om de beste kachels uit diverse soorten uit de test zoals de beste elektrische kachel, de beste convectorkachel en beste straalkachel), maar we kijken ook naar de beste CV ketel uit de test, de beste thermostaten en de beste terrasverwarming. 

Daarnaast hebben we tips en informatie voor het vinden van de voor jou beste elektrische kachel of andere beste kachel.


Beste elektrische kachels uit de test

Hieronder kijken we naar wat verschillende soorten elektrische kachels. Deze kachels kom je allemaal tegen in het bovenstaand overzicht met alle elektrische kachels en in de elektrische kachel test.

Ventilatorkachel

De naam geeft het al aan. De ventilator kachel is een elektrische kachel die de ruimte verwarmt door er warme lucht in te blazen. Daarvoor is deze elektrische kachel voorzien van een ventilator.

Je kunt de verwarming bij een ventilatorkachel dus richten. De ventilatorkachel is de beste elektrische kachel als je plaatselijk wilt verwarmen of als het om de verwarming van een kleine ruimte gaat. Een ventilatorkachel is vaak klein en licht en goed te verplaatsen.

Hieronder vind je de beste ventilator kachel uit de test en andere goede ventilatorkachels.

Kleine elektrische kachel Eurom ventilatorkachel

Kleine elektrische kachel Eurom ventilatorkachel


Vaak ziet een ventilatorkachel er ook uit als een ventilator (in een behuizing) en kan in de zomer vaak ook als ventilator gebruikt worden. De beste ventilator verwarming die er al een torenventilator uitziet (en zo gebruikt kan worden) vind je hier onder.

Keramische kachel

Ook de keramische kachel is een ventilatorkachel. Deze elektrische kachel is voorzien van een keramisch verwarmingselement in plaats van een ijzeren verwarmingselement. Een keramische kachel is erg energiezuinig (dus voordelig in het gebruik) en vaak klein van formaat. Een keramische kachel wordt minder heet aan de buitenkant en is daarmee (kind)veiliger. 

Dat maakt de keramische kachel tot de beste elektrische kachel voor gezinnen met kleine kinderen. Maar een keramische kachel is een de beste zuinige elektrische kachel, en daarmee voor veel mensen de beste elektrische kachel.

De beste van deze keramische kachels en andere goede keramische verwarming vind je hier onder.

Convectorkachel

Wil je een ruimte wat langer en in zijn geheel warm houden dan is de convectorkachel de beste elektrische kachel. Een convectorkachel warmt evenals een ventilatorkachel snel op maar de warmte blijft langer aanwezig.

Evenals bij de CV wordt er bij deze verwarming met heet water gewerkt. Maar deze elektrische kachel werkt met een convector die vanaf de onderkant koude lucht aanvoert. Tijdens het stijgen wordt deze lucht verwarmd. 

Hieronder vind je de beste convector verwarming uit de test.


Ventilator kachel Stadler

Ventilator kachel Stadler

Straalkachel

Bij een straalkachel wordt de warme lucht juist naar voren geblazen. Een straalkachel verwarmt gericht en lijkt wat dat betreft op een ventilatorkachel. Deze elektrische verwarmig gebruikt echter geen ventilator maar een reflector om de warme te verspreiden. De straalkachel is meestal een infrarood kachel.

Infrarood verwarming

De meest gebruikte manier om de warmte van een kachel te verplaatsen is via infrarood. Dit is ook de meest natuurlijke manier, want zo werkt de zon ook. Infrarood werkt met straling (wat eng klinkt, maar niet eng is).

Infrarood verwarming (IR verwarming) koop je als een vrijstaande infrarood kachel (IR kachel), als een infrarood paneel of als een infrarood radiator. Infrarood verwarming wordt veel als badkamer verwarming gebruikt.

Kijk voor de beste infrarood verwarming en IR kachels bij de onderstaande test.


Princess infrarood paneel kachel

Princess infrarood paneel kachelDeze elektrische verwarming lijkt op het eerste gezicht op een CV radiator maar is een op een zichzelf staande elektrische kachel. Je hebt ze in de vorm van een radiator (vaak vrijstaand), maar ook in de vorm van een vlak paneel dat vast aan de muur wordt bevestigd. Dat laatste is mooier maar niet verplaatsbaar.

Vaak worden de radiatoren met olie gevuld in plaats van water omdat dat sneller opwarmt en beter de warmte vast houdt. 

Badkamerkachel

De badkamerkachel is geen technische vorm van de kachel, zoals de soorten kachels hierboven, maar een verwarming die geschikt is voor de badkamer. Lang niet alle elektrische kachels zijn namelijk bestand tegen vocht en daarmee zijn die kachels niet in de badkamer te gebruiken. Kies voor de veiligheid altijd voor een badkamerkachel als je de kachel in een vochtige ruimte plaatst.

Werkplaatskachel / bouwkachel

De elektrische bouwkachel (of werkplaatskachel) is meestal een ventilatorkachel, maar dan wel een ventilatorkachel die robuuster is dan een huiskachel. Het design van de werkplaatskachel is ondergeschikt aan de functionaliteit. Deze elektrische verwarming hoeft niet mooi te zijn maar moet presteren.

Ook deze elektrische kachel vind je bovenaan bij de beste elektrische kachel test.

Elektrische vloerverwarming

Het installeren van elektrische vloerverwarming is even wat lastiger dan het neerzetten van een elektrische kachel maar bij de bovenstaande beste elektrische vloerverwarming test vind je vloerverwarming die je makkelijk zelf kunt installeren.

Petroleumkachel (laserkachel)

Weer een heel ander soort verwarming is de petroleumkachel. Petroleumkachel klinkt ouderwets, maar de moderne petroleum kachel is juist een heel moderne lasergestuurde elektrische kachel. Daarom wordt deze verwarming ook wel laserkachel genoemd.

De petroleumkachel of laserkachel is een elektrische kachel die mer petroleum gevuld is. Door deze petroleum houdt de verwarming veel langer zijn warmte vast. Kijk hier onder voor de beste laserkachels.Houtkachel

Een heel andere kachels om als verwarming te gebruiken is de houtkachel. Dit is geen elektrische kachel zoals de bovenstaande verwarming. In de houtkachel kun je alle soorten hout of samengeperst hout stoken. Het is eenvoudige kachel of haard die geen elektriciteit nodig heeft.


Houtkachel Livin Flame

Houtkachel Livin Flame


Hieronder vind je de beste houtkachels uit de test, en kijken we naar verschillende soorten houtkachels.

Speksteenkachel
De speksteenkachel is een speciaal soort houtkachel. De speksteenkachel is bekleed met speksteen of helemaal van speksteen gemaakt. Speksteen is een steensoort dat heel goed warmte opneemt en deze warmte heel geleidelijk afgeeft. Dat is een heel goede eigenschap voor een verwarming. De speksteenkachel is dan ook de houtkachel die het meest lang zijn warmte afgeeft. 

Het nadeel van een speksteenkachel als verwarming is echter dat deze kachels bijzonder duur zijn. Deze beste houtkachels kom je daarom maar weinig tegen.

Allesbrander
Over de allesbrander kunnen we kort zijn. De allesbrander is hetzelfde als een houtkachel. Vroeger werd de houtkachel ook wel allesbrander genoemd omdat men er van alles in stookte. 

Al het andere dan onbewerkt hout stoken in de kachel is echter onverstandig. Het is slecht voor je rookkanaal en het milieu, maar vooral slecht en ongezond voor jezelf en je omgeving. Zelfs het stoken van schoon hout ligt tegenwoordig "onder vuur". Allesbrander is dus een verouderde naam voor de houtkachel.Pelletkachel

De pelletkachel is een moderne houtkachel, maar een heel ander verhaal. Dit is wel een met hout gestookte elektrische kachel, en met een pelletkachel kun je een hele woning verwarmen.


De pelletkachel is een moderne kachel met thermostaat waarbij je tijden en temperaturen kunt instellen, en die soms zelfs via een app en WiFi bediend kan worden. Je vult het reservoir van de verwarming met houten korrels (pellets) en zolang de pelletkachel maar pellets heeft regelt deze alles zelf (je moet alleen af en toe even de as verwijderen).


CV pelletkachel / CV houtkachel
Je hebt pelletkachels voor het verwarmen van één ruimte maar ook pelletkachels die het hele huis kunnen verwarmen. Deze grote pelletkachels worden vaak CV pelletkachel of CV houtkachel genoemd. Ze vervangen de CV ketel. Het enige verschil is dat je op hout stookt (pellets) in plaats van gas.

Bij de bovenstaande pelletkachel test vind je ook deze CV pelletkachels voor het verwarmen van je hele huis via centrale verwarming.


Pelletkachel Interstoves

Pelletkachel InterstovesPelletketel
Er zijn zelfs pelletkachels die niet alleen de gas CV vervangen, maar ook de combi ketel. Deze CV pelletkachels worden pelletketel genoemd. een pelletketel. Een pelletketel zorgt niet alleen voor de verwarming in huis maar ook voor het warme water. Een pelletkachel is een houtgestookte combiketel..

Ook de beste pelletketel vind je bij de bovenstaande beste pelletkachel test.Elektrische sfeerhaard

En dan heb je nog de elektrische sfeerhaard. Een apart soort elektrische kachel is de elektrische haard, waarvan je hieronder ook de test vindt. Met een elektrische sfeerhaard kun je een ruimte verwarmen, maar de meeste kopers kiezen voor een elektrische haard om het mooie vlammenspel dat ze geven.

Bij een elektrische sfeerhaard komt echter geen vuur kijken. (Led) verlichting zorgt voor een imitatie van het vuur. Bij een goede elektrische haard kun je de verwarming en "vlammen" beide tegelijk gebruiken, maar elk ook apart. 

Dat is een groot voordeel, want dan kun je als het warm is alleen de vlammen van de sfeerhaard aanzetten. En als het koud is gebruik je de sfeerhaard meteen als kachel. Je kunt bij een elektrische haard dus kiezen of deze bij het branden wel of geen warmte geeft.Elektrische sfeerhaard Klarstein

Elektrische sfeerhaard Klarstein


Omdat de vlammen van een elektrische haard niet echt zijn is een elektrische haard zeer geschikt als sfeerhaard / kachel op de slaapkamer. 

Kijk bij de bovenstaande elektrische haarden test voor de beste elektrische sfeerhaarden.Bio ethanol brander of bio ethanol haard

Over de bio ethanol haard zijn we hier kort. Deze sfeerhaard hoort namelijk eigenlijk niet in het overzicht met beste verwarming uit de test thuis omdat een bio ethanol haard geen warmte afgeeft. Het is dus geen verwarming.

Maar voor de volledigheid vind je hier onder de beste bio ethanol haarden en bio ethanol branders. Een bio ethanol brander is een tafelhaard die je gewoon op tafel kan zetten. Bij de verbranding van bio ethanol komt namelijk ook geen rook vrij.Inzethaard

Een inzethaard is een elektrische haard, bio ethanol haard of houthaard die je in een (bestaande) opening kunt plaatsen. Bij een houthaard is er een rookkanaal (schoorsteen) nodig, maar bij de andere twee haarden niet. De elektrische inzethaard is de meest populaire keuze. Deze haard kun je als verwarming gebruiken, je hoeft hem niet van brandstof te voorzien (hij werkt om stroom) en je kunt de temperatuur van de haard regelen.De beste CV (Centrale Verwarming)

En dan is er voor de verwarming natuurlijk ook nog de Centrale Verwarming (de CV). Wil je meerdere ruimtes verwarmen dan kun je daarvoor centrale verwarming met een  CV ketel / combi ketel gebruiken. De beste CV ketels uit de test kun je hier onder vinden.


De beste elektrische kachel kiezen

Hierboven vind je diverse testen van elektrische kachels en de beste kachels uit die testen. Wil je weten wat er allemaal aan elektrische kachels te koop is, of wil je de voor jou persoonlijk beste kachel uit het totale aanbod aan kachels kiezen kijk dan in het overzicht alle elektrische kachels.

In dat overzicht vind je meer dan 4000 elektrische kachels in alle soorten en maten! Natuurlijk kun je binnen dit enorme aanbod aan elektrische kachels de voor jou beste kachel op tal van manieren selecteren.

Het betreft vele soorten elektrische kachels zoals convectorkachels, keramische kachels, ventilatorkachels, straalkachels, infrarood kachels, maar bijvoorbeeld ook paneelverwarming en badkamerkachels.

Binnen dit overzicht kun je op tal van manieren de voor jou beste verwarming selecteren door bijvoorbeeld de grootte van de te verwarmen ruimte op te geven en / of te kiezen voor een bepaald vermogen in watts. 

Ook kun je kiezen voor een muurbevestiging, het aantal warmtestanden, een thermostaat, een afstandsbediening, wieltjes en nog veel meer opties en mogelijkheden. Alles om op een heel makkelijke manier de voor jou beste kachel tegen de laagste prijs te selecteren.


Hierboven vind je in het overzicht met alle elektrische kachels al dit soort kachels met alle mogelijkheden om daaruit de voor jou beste kachel te vinden.

Zie ook: 

Onderwerp:
Hier boven vind je de beste verwarming uit de test. Deze verwarming betreft vooral best geteste elektrische kachels. Je vindt boven meerdere beste elektrische kachels uit de test in verschillende soorten, zoals de beste keramische kachel, de beste ventilatorkachel, de beste badkamerkachel, de beste straalkachel, de beste infrarood kachel en de beste elektrische radiatoren en panelen.
 Ook hebben we hier de beste elektrische sfeerhaard uit de test en de beste CV ketel / beste combi-ketel uit de test voor je.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Met een elektrische kachel kun je veel stookkosten besparen als je kiest voor een elektrische kachel die gerichte warmte geeft. Deze elektrische kachels hebben een laag energieverbruik maar de centrale verwarming kan laag of zelfs helemaal uit. Het nadeel is wel dat je niet een hele kamer verwarmt (al wordt het op den duur wel warm) maar alleen je jezelf.
    Helaas heeft de Consumentenbond nog steeds geen elektrische kachels getest maar die goedkope merkloze infrarood kachel die ik gekocht heb doet het prima.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een tip die ik in de consumentengids van de consumentenbond las: Stel de maximale temperatuur van je CV water voor de verwarming in op 50 graden. Dat is het meest effectief. Het water van een HR ketel is dan snel op temperatuur en de CV ketel hoeft maar weinig te stoken om het water op temperatuur te houden.

    Mocht je het in een (heel) koude periode toch niet warm kunnen stoken, dan kun je de maximum CV water temperatuur tijdelijk iets verhogen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.