Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kachel test (beste elektrische kachel, CV en andere verwarming)

Hier kijken we naar de beste verwarming. Het gaat daarbij om de beste kachels uit diverse soorten uit de test zoals de beste elektrische kachel, de beste convectorkachel en beste straalkachel), maar we kijken ook naar de beste CV ketel uit de test en de beste terrasverwarming. Daarnaast hebben we tips en informatie voor het vinden van de voor jou beste elektrische kachel of andere beste kachel.

De best geteste verwarming

We beginnen met de beste verwarming uit de test. Onderstaande tests hebben we op dit gebied gevonden.

Beste elektrische kachels testBeste elektrische haarden / sfeerhaarden test

Beste CV / combiketels test

Zie ook

Hieronder kijken we naar de verschillende soorten verwarming.

De beste elektrische kachel kiezen

Hierboven vind je diverse testen van elektrische kachels en de beste kachels uit die testen. Wil je weten wat er allemaal aan elektrische kachels te koop is, of wil je de voor jou persoonlijk beste kachel uit het totale aanbod aan kachels kiezen kijk dan in het overzicht alle elektrische kachels.

In dat overzicht vind je circa 1.500 elektrische kachels in alle soorten en maten! Natuurlijk kun je binnen dit enorme aanbod aan elektrische kachels de voor jou beste kachel op tal van manieren selecteren.

Het betreft vele soorten elektrische kachels zoals convectorkachels, keramische kachels, ventilatorkachels, straalkachels, infrarood kachels, maar bijvoorbeeld ook paneelverwarming en badkamerkachels.

Binnen dit overzicht kun je op tal van manieren de voor jou beste verwarming selecteren door bijvoorbeeld de grootte van de te verwarmen ruimte op te geven en / of te kiezen voor een bepaald vermogen in watts. Ook kun je kiezen voor een muurbevestiging, het aantal warmtestanden, een thermostaat, een afstandsbediening, wieltjes en nog veel meer opties en mogelijkheden. Alles om op een heel makkelijke manier de voor jou beste kachel tegen de laagste prijs te selecteren.

Elektrische kachels

Hieronder kijken we naar wat verschillende soorten elektrische kachels. Deze kachels kom je allemaal tegen in het bovenstaand overzicht met alle elektrische kachels en in de elektrische kachel test.

Ventilatorkachel

De naam geeft het al aan. De ventilator kachel is een elektrische kachel die de ruimte verwarmt door er warme lucht in te blazen. Daarvoor is deze elektrische kachel voorzien van een ventilator.

Je kunt de verwarming bij een ventilatorkachel dus richten. De ventilatorkachel is de beste elektrische kachel als je plaatselijk wilt verwarmen of als het om de verwarming van een kleine ruimte gaat. Een ventilatorkachel is vaak klein en licht en goed te verplaatsen.

Keramische kachel

Ook de keramische kachel is een ventilatorkachel. Deze elektrische kachel is voorzien van een keramisch verwarmingselement in plaats van een ijzeren verwarmingselement. Een keramische kachel is erg energiezuinig (dus voordelig in het gebruik) en vaak klein van formaat. Een keramische kachel wordt minder heet aan de buitenkant en is daarmee (kind)veiliger. 

Dat maakt de keramische kachel tot de beste elektrische kachel voor gezinnen met kleine kinderen. Maar een keramische kachel is een de beste zuinige elektrische kachel, en daarmee voor veel mensen de beste elektrische kachel.

Convectorkachel

Wil je een ruimte wat langer en in zijn geheel warm houden dan is de convectorkachel de beste elektrische kachel. Een convectorkachel warmt evenals een ventilatorkachel snel op maar de warmte blijft langer aanwezig.

Evenals bij de CV wordt er bij een convectorkachel met heet water gewerkt. Maar deze elektrische kachel werkt met een convector die vanaf de onderkant koude lucht aanvoert. Tijdens het stijgen wordt deze lucht verwarmd. Kijk bij de elektrische kachel test eerder op deze pagina voor de beste convectorkachels.

Straalkachel

Bij een straalkachel wordt de warme lucht juist naar voren geblazen. Een straalkachel verwarmt gericht en lijkt wat dat betreft op een ventilatorkachel. Een straalkachel gebruikt echter geen ventilator maar een reflector om de warme te verspreiden.

Infrarood kachel

De meest gebruikte manier om de warmte te verplaatsen is via infrarood. Dit is ook de meest natuurlijke manier, want zo werkt de zon ook. Infrarood werkt met straling (wat eng klinkt, maar niet eng is).

Elektrische radiatoren en panelen

Deze verwarming lijkt op het eerste gezicht op een CV maar is een op een zichzelf staande elektrische kachel. Je hebt ze in de vorm van een radiator (vaak vrijstaand), maar ook in de vorm van een vlak paneel dat vast aan de muur wordt bevestigd. Dat laatste is mooier maar niet verplaatsbaar.

Vaak worden de radiatoren met olie gevuld in plaats van water omdat dat sneller opwarmt en beter de warmte vast houdt.

Badkamerkachel

De badkamerkachel is geen technische vorm van de kachel, zoals de soorten kachels hierboven, maar een elektrische kachel die geschikt is voor de badkamer. Lang niet alle elektrische kachels zijn namelijk bestand tegen vocht en daarmee zijn die kachels niet in de badkamer te gebruiken. Kies voor de veiligheid altijd voor een badkamerkachel als je de kachel in een vochtige ruimte plaatst.

Hierboven vind je in het overzicht met alle elektrische kachels al dit soort kachels met alle mogelijkheden om daaruit de voor jou beste kachel te vinden.

De beste CV (Centrale Verwarming)

Wil je meerdere ruimtes verwarmen dan kun je daarvoor centrale verwarming met een  CV ketel / combi ketel gebruiken. De beste CV ketels uit de test kun je ook bovenaan vinden.


De beste elektrische sfeerhaard

Een apart soort elektrische kachel is de elektrische haard, waarvan je hierboven ook de test vindt. Met een elektrische sfeerhaard kun je een ruimte verwarmen, maar de meeste kopers kiezen voor een elektrische haard om het mooie vlammenspel dat ze geven.

Bij een elektrische sfeerhaard komt echter geen vuur kijken. (Led) verlichting zorgt voor een imitatie van het vuur. Bij een goede elektrische haard kun je de verwarming en "vlammen" beide tegelijk gebruiken, maar elk ook apart. Dat is een groot voordeel, want dan kun je als het warm is alleen de vlammen van de sfeerhaard aanzetten. En als het koud is gebruik je de sfeerhaard meteen als kachel.

Omdat de vlammen van een elektrische haard niet echt zijn is een elektrische haard zeer geschikt als sfeerhaard / kachel op de slaapkamer. 

Kijk bij de bovenstaande elektrische sfeerhaarden test voor de beste elektrische haarden.Beste elektrische kachel test en beste verwarming test
Onderwerp:
Hier boven vind je de beste verwarming uit de test. Het betreft vooral best geteste elektrische kachels. Je vindt boven meerdere beste elektrische kachels uit de test in verschillende soorten, zoals de beste keramische kachel, de beste ventilatorkachel, de beste badkamerkachel, de beste straalkachel, de beste infrarood kachel en de beste elektrische radiatoren en panelen. In het eveneens boven genoemde overzicht met alle elektrische kachels kun je al deze goede elektrische kachels goedkoop online kopen. Ook hebben we hier de beste elektrische sfeerhaard uit de test en de beste CV ketel / beste combi-ketel uit de test voor je.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.