Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste videocamera / beste filmcamera test

 

Kijk hier voor je beste videocamera of beste filmcamera. Een camcorder of een meer professionele filmcamera.

Filmpjes maken kan tegenwoordig ook met je telefoon of met een fotocamera, maar wie in goede kwaliteit wil filmen kan beter gebruik maken van een specifieke videocamera. Er worden daarom nog steeds volop filmcamera's gekocht en het aanbod aan goede videocamera's is groot. 

Hier kijken we naar de beste videocamera apparaten, daarbij onderscheiden we de compacte camcorders en de meest professionele grotere filmcamera's die bijvoorbeeld door vloggers en Youtube producenten gebruikt worden.

De beste camcorders uit de test

De meest populaire videocamera voor consumenten is de camcorder. Vrijwel alle videocamera's die tegenwoordig verkocht worden kun je beschouwen als camcorders. Dat zijn compacte videocamera's die makkelijk in de hand liggen en eenvoudig zijn in de bediening. 

De beste camcorders vind je in de onderstaande camcorder test.

beste camcorders test
Camcorder

Op zoek naar een meer professionele videocamera?

Natuurlijk worden er ook nog steeds grotere en meer uitgebreidere videocamera's verkocht. Deze film camera's worden vooral gebruikt door professionals en serieuze Youtubers en TikTokkers. 

Deze filmcamera's, die onder andere gemaakt worden door Sony, Panasonic, Canon en JVC hebben veel mogelijkheden en leveren zeer mooie beelden af, en ook een veel beter geluid, maar deze professionele videocamera's zijn ook een stuk duurder.Professionele videocamera

Professionele videocamera

Camcorders

Voor de gemiddelde gebruiker is de camcorder (van welke je hierboven de link naar de testen ziet) ruim voldoende. Een camcorder is een stuk goedkoper, handzamer en makkelijker mee te nemen dan een professionele filmcamera. En ook met een camcorder schiet je prima beelden. Specificaties als 4K Ultra HD, 60 fps HD, externe microfoon zijn tegenwoordig ook bij de beste camcorders aanwezig.

Bekende en populaire merken voor een camcorder zijn Sony, Canon, Lipa, JVC en Panasonic.

Andere soorten videocamera's

Naast de camcorders en andere op filmen gerichte videocamera apparatuur heb je ook nog meer specifieke videocamera's zoals een dashcam (een videocamera voor in de auto) en de actioncam (een videocamera om actiebeelden mee te schieten). En natuurlijk zijn er dan ook nog de fotocamera's die extra goed geschikt zijn om video mee op te nemen.

Een overzicht van de beste videocamera apparatuur in die soorten vind je hier onder.


Onderwerpen:
Ondanks de videomogelijkheden van smartphones en fotocamera's is de videocamera nog steeds populair. De mooiste films en video maak je met een echte filmcamera. Een camera ontwikkeld om mee te filmen. Videocamera's heb je als camcorder en als grotere meer professionele filmcamera. Hierboven vind je de beste camcorders uit de test en een overzicht van goede professionele filmcamera's.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.