Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste volautomatische koffiemachine test (volautomaat espressomachine)

 

Hier vind je de beste volautomatische koffiemachine uit diverse testen, o.a. van de Consumentenbond.


Volautomatische koffiemachine Philips volautomaat

Volautomatische koffiemachine Philips

Koffiemachines zijn ook voor thuis gebruik al helemaal ingeburgerd. Ook thuis worden het koffiezetapparaat of het senseo-apparaat steeds vaker ingewisseld voor een echte koffiemachine. Hier kijken we naar de beste volautomatische koffiemachines uit de test en hebben we tips voor het vinden van de beste volautomatische koffiemachine die bij je past.

Een volautomatische koffiemachine is een koffiemachine die met één druk op de knop koffiebonen maalt en daar een verse kop koffie van zet. Verser kan de koffie niet zijn! Met veel goede volautomatische koffiemachines kun je ook een cappuccino. latte e.d. maken.

Hieronder kijken we naar de beste volautomatische koffiemachines uit de test en we tips voor bij het kiezen van jouw beste volautomatische koffiemachine.

De beste volautomatische koffiemachines uit de test

Hieronder vind je de beste volautomatische espressomachines uit diverse testen van volautomatische koffiemachines.


Kies zelf je beste volautomatische koffiemachine

In het overzicht alle espressomachines vind je alle volautomatische koffiemachines met al hun mogelijkheden, specificaties en prijzen. Daar kun je door je wensen aan te vinken makkelijk je persoonlijk beste koffiemachine vinden.


Goedkope volautomatische koffiemachine Philips

Goedkope volautomatische koffiemachine Philips


Koffiemachine of espressomachine?

Een (volautomatische) koffiemachine wordt vaak espressomachine genoemd. Van deze naam zijn wij niet zo'n voorstander omdat het de indruk wekt dat je er alleen espresso koffie mee kunt zetten. Maar een gewone koffie (lungo) gaat met een volautomatische koffiemachine net zo makkelijk, en ook een cappuccino of latte macchiato is vaak te maken met zo'n koffiemachine.

Ook met een goede espressomachine kun je elk soort koffie maken.

Koffiemachine voor cappuccino en latte

Om een cappuccino of latte macchiato te maken beschikken veel vol automatische koffiemachines over een stoompijpje waarmee je de melk handmatig kunt opschuimen. 

Drink je vaak van deze melkkoffies? Dan is het aantrekkelijk om te kiezen voor een koffiemachine waarmee je met één druk op de knop een cappuccino kunt maken. Deze volautomaten beschikken over melkreservoir of over een slang die je in een pak melk kunt steken. 


Siemens koffiemachine volautomatisch

Siemens koffiemachine volautomatisch

Dure en goedkope volautomatische koffiemachines

De prijzen van volautomatische koffiemachines verschillen behoorlijk. De prijzen beginnen al rond de 300 euro (een behoorlijk prettige prijs voor een consument), maar je hebt ook volautomaten die tien keer zo duur zijn. 

Toch kun je ook uit een goedkope volautomatische koffiemachine een prima kop koffie of espresso krijgen. De verschillen zitten hem vooral in de behuizing, de extra mogelijkheden, in luxe en in gebruiksgemak.

Goede fabrikanten als Krups, Philips, Mellita en De'Longhi bieden tegenwoordig al volautomatische koffiemachines onder de 300 euro aan,

Schoonmaak gemak
Duurdere koffiemachines beschikken vaak standaard over een kalkfilter en ook is er vaak een automatisch schoonmaakprogramma op de volautomaat aanwezig waardoor je veel minder werk hebt aan het regelmatig schoonmaken van het binnenste van de koffiemachine.

Behuizing
Ook qua degelijkheid scoren de duurdere koffiemachines beter. Neem de behuizing. Goedkope koffiemachines beschikken over een plastic behuizing die veel kwetsbaarder is dan de metalen kast van een duurdere koffiemachine. Ook aan de binnenkant is er bij duurdere koffiemachines gebruik gemaakt van sterkere maar duurdere onderdelen waardoor deze volautomatische koffiemachines langer meegaan en minder snel een storing geven.

Meer instellingen
Ook mag je van een duurdere koffiemachine verwachten dat er meer in te stellen is. Meer controle over de sterkte en de maalgraad en ook meer profielen waaronder je persoonlijke instellingen kunt bewaren zodat iedereen met een druk op de knop zijn eigen favoriete kop koffie kan zetten.

Meer volume
Duurdere koffiemachines zijn ook vaak groter. Dat heeft ook zijn nadelen (meer ruimte nodig op het aanrecht, moeilijker te verplaatsen), maar een grotere koffiemachine heeft ook een groter reservoir voor water en koffiebonen. En dat is wel weer een groot voordeel, want dan hoef je veel minder vaak de koffiemachine bij te vullen.

Meer koffie specialiteiten
We schreven al, gewone koffie (café lungo) en espresso zijn met iedere goede koffiemachine te zetten. Om ook met één druk op de knop een cappuccino te zetten heb je een iets duurder model nodig. 


Jura espressomachine volautomatisch

Jura espressomachine volautomatisch

Goede koffiemachines, volautomatisch

Hier boven noemde we al wat fabrikanten van goede volautomatische koffiemachines. Voor een goede volautomatische koffiemachine kun je tegenwoordig bij veel merken terecht. Topmerken in volautomaten zijn Jura, De'Longhi, Saeco (Philips), Maxima, Siemens, Gaggia, Nivona, Melitta en Krups, maar bijvoorbeeld ook Beko, Klarstein en Miele maken tegenwoordig volautomatische koffiemachines.

In het overzicht met alle volautomatische espressomachines bovenaan vind je ze allemaal.
Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste volautomatische koffiemachines uit de test en hebben we tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste volautomatische koffiemachine (beste volautomaat espressomachine).  Een volautomatische koffiemachine maalt bonen voor je zodat je de meest verse koffie hebt. Ook een latte of een cappuccino kun je vaak met de beste espressomachine volautomatisch maken. Kies hier boven je beste automatische koffiemachine uit de lijst met alle goede volautomatische koffiemachines of kijk wat de beste volautomatische koffiemachine uit de test is.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *