Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste volautomatische koffiemachine test

Koffiemachines zijn ook voor thuisgebruik al helemaal ingeburgerd. Ook thuis worden het koffiezetapparaat of het senseo-apparaat steeds vaker ingewisseld voor een echte koffiemachine. Hier kijken we naar de beste volautomatische koffiemachines uit de test. Een volautomatische koffiemachine is een koffiemachine die met één druk op de knop koffiebonen maalt en daar een verse kop koffie van zet. Verser kan koffie niet zijn!

Hieronder kijken we naar de beste volautomatische koffiemachines uit de test en we tips voor bij het kiezen van jouw beste volautomatische koffiemachine.

De beste volautomatische koffiemachines uit de test

Hieronder vind je de beste volautomaten uit diverse testen van volautomatische koffiemachines.


Kies zelf je beste volautomatische koffiemachine

In het overzicht alle espressomachines vind je alle volautomatische koffiemachines met al hun mogelijkheden, specificaties en prijzen. Daar kun je door je wensen aan te vinken makkelijk je persoonlijk beste koffiemachine vinden.

Koffiemachine of espressomachine?

Een (volautomatische) koffiemachine wordt vaak espressomachine genoemd. Van deze naam zijn wij niet zo'n voorstander omdat het de indruk wekt dat je er alleen espresso's mee kunt zetten. Maar een gewone koffie gaat net zo makkelijk, en ook een cappuccino of latte macchiato is vaak te maken met zo'n koffiemachine.

Koffiemachine voor cappuccino en latte

Om een cappuccino of latte macchiato te maken beschikken veel halfautomatische koffiemachines over een stoompijpje waarmee je de melk handmatig kunt opschuimen. Drink je vaak van deze melkkoffies? Dan is het aantrekkelijk om te kiezen voor een koffiemachine waarmee je met één druk op de knop een cappuccino kunt maken. Deze halfautomaten beschikken over melkreservoir of over een slang die je in een pak melk kunt steken.

Beste volautomatische koffiemachine test

Dure en goedkope volautomatische koffiemachines

De prijzen van volautomatische koffiemachines verschillen behoorlijk. De prijzen beginnen al rond de 300 euro (een behoorlijk prettige prijs voor een consument), maar je hebt ook volautomaten die tien keer zo duur zijn. Toch kun je ook uit een goedkope volautomatische koffiemachine een prima kop koffie of espresso krijgen. De verschillen zitten hem vooral in de behuizing, de extra mogelijkheden, in luxe en in gebruiksgemak.

Schoonmaak gemak
Duurdere koffiemachines beschikken vaak standaard over een kalkfilter en ook is er vaak een automatisch schoonmaakprogramma op de volautomaat aanwezig waardoor je veel minder werk hebt aan het regelmatig schoonmaken van het binnenste van de koffiemachine.

Behuizing
Ook qua degelijkheid scoren de duurdere koffiemachines beter. Neem de behuizing. Goedkope koffiemachines beschikken over een plastic behuizing die veel kwetsbaarder is dan de metalen kast van een duurdere koffiemachine. Ook aan de binnenkant is er bij duurdere koffiemachines gebruik gemaakt van sterkere maar duurdere onderdelen waardoor deze volautomatische koffiemachines langer meegaan en minder snel een storing geven.

Meer instellingen
Ook mag je van een duurdere koffiemachine verwachten dat er meer in te stellen is. Meer controle over de sterkte en de maalgraad en ook meer profielen waaronder je persoonlijke instellingen kunt bewaren zodat iedereen met een druk op de knop zijn eigen favoriete kop koffie kan zetten.

Meer volume
Duurdere koffiemachines zijn ook vaak groter. Dat heeft ook zijn nadelen (meer ruimte nodig op het aanrecht, moeilijker te verplaatsen), maar een grotere koffiemachine heeft ook een groter reservoir voor water en koffiebonen. En dat is wel weer een groot voordeel, want dan hoef je veel minder vaak de koffiemachine bij te vullen.

Meer koffie specialiteiten
We schreven al, gewone koffie (café lungo) en espresso zijn met iedere goede koffiemachine te zetten. Om ook met één druk op de knop een cappuccino te zetten heb je een iets duurder model nodig. 


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.