Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste volautomatische koffiemachine test (volautomaat espressomachine)

Hier vind je de beste volautomatische koffiemachine uit diverse testen, o.a. van de Consumentenbond.


Volautomatische koffiemachine Philips volautomaat

Volautomatische koffiemachine Philips


Wat is een volautomatische koffiemachine?

Koffiemachines zijn ook voor thuis gebruik al helemaal ingeburgerd. Ook thuis worden het koffiezetapparaat of het senseo-apparaat steeds vaker ingewisseld voor een echte koffiemachine. Hier kijken we naar de beste volautomatische koffiemachines uit de test en hebben we tips voor het vinden van de beste volautomatische koffiemachine die bij je past.

Een volautomatische koffiemachine is een koffiemachine die met één druk op de knop koffiebonen maalt en daar een verse kop koffie van zet. Verser kan de koffie niet zijn! Met veel goede volautomatische koffiemachines kun je ook een cappuccino. latte e.d. maken.

Hieronder kijken we naar de beste volautomatische koffiemachines uit de test en we tips voor bij het kiezen van jouw beste volautomatische koffiemachine.
Beste volautomatische koffiemachines uit de test

Hieronder vind je de beste volautomatische espressomachines uit diverse testen van volautomatische koffiemachines.Kies zelf je beste volautomatische koffiemachine

In het overzicht met aanbiedingen alle espressomachines vind je alle volautomatische koffiemachines met al hun mogelijkheden, specificaties en prijzen. Daar kun je door je wensen aan te vinken makkelijk je persoonlijk beste koffiemachine vinden.

Je vind in dit overzicht meer dan 450 volautomatische koffiemachines met een review met daarin alle specificaties, voordelen en nadelen.Aanbiedingen koffiemachines bij de beste winkels

Op Beste Koffiemachine Kopen vind je de aanbiedingen van alle soorten koffiemachines en andere koffiezetters bij de beste winkels. 

Aanbiedingen van volautomatische koffiemachines, maar ook van filter koffiezetapparaten en koffiemachines waarmee je de koffie via een pad of cup maakt.


koffiemachine keuzehulp volautomaatKoffiemachine of espressomachine?

Bij de bovenstaande beste winkels vind je de volautomatische koffiemachine vaak onder de benaming espressomachine. Hoet zit dat precies? Is er verschil tussen een volautomaat koffiemachine en een espressomachine?

Een (volautomatische) koffiemachine wordt vaak espressomachine genoemd. Van deze naam zijn wij niet zo'n voorstander omdat het de indruk wekt dat je er alleen espresso koffie mee kunt zetten. Maar een gewone koffie (lungo) gaat met een volautomatische koffiemachine net zo makkelijk, en ook een cappuccino of latte macchiato is vaak te maken met zo'n koffiemachine.

Ook met een goede espressomachine kun je elk soort koffie maken. Eigenlijk doe je een volautomatische koffiemachine dus te kort door het espressomachine te noemen!Koffiemachine voor cappuccino en latte

Om een cappuccino of latte macchiato te maken beschikken veel vol automatische koffiemachines over een stoompijpje waarmee je de melk handmatig kunt opschuimen.

Drink je vaak van deze melkkoffies? Dan is het aantrekkelijk om te kiezen voor een koffiemachine waarmee je met één druk op de knop een cappuccino kunt maken. Deze volautomaten beschikken over melkreservoir of over een slang die je in een pak melk kunt steken.

Je hoeft de melk van je cappuccino of latte dan niet met de hand op te schuimen als je zin hebt in zo'n koffiespecialiteit met melk.

Siemens koffiemachine volautomatisch

Siemens koffiemachine volautomatisch
Dure en goedkope volautomatische koffiemachines

De prijzen van volautomatische koffiemachines verschillen behoorlijk. De prijzen beginnen al rond de 200 euro (een behoorlijk prettige prijs voor een consument), maar je hebt ook volautomaten die meer dan tien keer zo duur zijn. 

Toch kun je ook uit een goedkope volautomatische koffiemachine een prima kop koffie of espresso krijgen. De verschillen zitten hem vooral in de behuizing, de extra mogelijkheden, in de luxe en in het gebruiksgemak van de koffiemachine.

Goede fabrikanten als Krups, Philips, Mellita en De'Longhi bieden tegenwoordig al volautomatische koffiemachines onder de 300 euro aan. En het kan nog zo'n 100 euro lager als je kiest voor een espressomachine van een budget merk. Kijk maar bij de bovenstaande espressomachine aanbiedingen.

Hieronder nog wat meer informatie over een luxe espressomachine en een goedkope volautomatische koeffiemachine.

Schoonmaak gemak
Duurdere koffiemachines beschikken vaak standaard over een kalkfilter en ook is er vaak een automatisch schoonmaakprogramma op de volautomaat aanwezig waardoor je veel minder werk hebt aan het regelmatig schoonmaken van het binnenste van de koffiemachine.

Behuizing
Ook qua degelijkheid scoren de duurdere koffiemachines beter. Neem de behuizing. Goedkope koffiemachines beschikken over een plastic behuizing die veel kwetsbaarder is dan de metalen kast van een duurdere koffiemachine. Ook aan de binnenkant is er bij duurdere koffiemachines gebruik gemaakt van sterkere maar duurdere onderdelen waardoor deze volautomatische koffiemachines langer meegaan en minder snel een storing geven.

Meer instellingen
Ook mag je van een duurdere koffiemachine verwachten dat er meer in te stellen is. Meer controle over de sterkte en de maalgraad en ook meer profielen waaronder je persoonlijke instellingen kunt bewaren zodat iedereen met een druk op de knop zijn eigen favoriete kop koffie kan zetten.

Meer volume
Duurdere koffiemachines zijn ook vaak groter. Dat heeft ook zijn nadelen (meer ruimte nodig op het aanrecht, moeilijker te verplaatsen), maar een grotere koffiemachine heeft ook een groter reservoir voor water en koffiebonen. En dat is wel weer een groot voordeel, want dan hoef je veel minder vaak de koffiemachine bij te vullen.

Meer koffie specialiteiten
We schreven al, gewone koffie (café lungo) en espresso zijn met iedere goede koffiemachine te zetten. Om ook met één druk op de knop een cappuccino te zetten heb je een iets duurder model nodig. 


Jura espressomachine volautomatisch

Jura espressomachine volautomatisch
Beste volautomatische koffiemachine merken

Hieronder vind je een selectie van de beste volautomatische espressomachine fabrikanten.

DeĹongi volautomatische koffiemachines

DeLonghi is een groot merk voor zowel koffiemachines voor bedrijven als koffiemachines voor thuis. DeLonghi is één van de beste volautomatische koffiemachine merken met een enorm assortiment aan volautomatsiche espressomachines. De beste volautomatische koffiemachine van deze fabrikant is de DeLonghi Maestosa, een volautomatische espressomachine waarvoor je wel meer dan 2.000 euro moet neertellen.

Ook de adviesprijzen van de volautomaten uit de DeLonghi Primmadonna reeks liggen boven de 1.000 euro, maar deLonghi biedt ook voor consumenten beter te betalen volautomatische koffiemachines in de Dinamica serie. Toch worden de DeLonghi espressomachines nooit echt goedkoop. De adviesprijzen (dus zonder korting) liggen altijd boven de 500 euro.

Krups volautomatische koffiemachines

Dan levert Krups ook betere koffiemachine voor wie een goedkope koffiemachine voor thuis zoekt. Zo is de Krups Essential een volautomatische koffiemachine die je in winkels al onder de 300 euro tegenkomt. Dit is een eenvoudige maar goede goedkope koffiemachine waarmee je volautomatisch koffie kunt zetten. Maar Krups heeft ook duurdere volautomatische espressomachines met meer mogelijkheden, een meer robuuste behuizing en meer luxe gebruiksgemak. Bij de espressomachine aanbiedingen hier boven vind je ze allemaal.

Saeco volautomatische espressomachines

Saeco is een koffiespecialist uit Italië die sinds 2009 eigendom van Phlips is. Saeco verkoopt zijn koffiemachines nog steeds onder eigen naam. Hun beste volautomatische koffiemachines vind je in de Saeco Xelsis espressomachine serie, met luxe design koffiemachines met een prijskaartje boven de 1.000 euro. De Saeco volautomatische koffiemachines uit de GranAroma serie koop je wel ruim onder de 1.000 euro, maar voor een goedkope Saeco koffiemachine kun je beter naar een Philips espressomachine kijken.

Philips volautomatische koffiemachines

Want zoals we al schreven is Philips de eigenaar van Saeco, en dus vind je de Saeco techniek ook in de Philips volautomatische espressomachines terug. Een een Philips koffiemachine is een volautomatische koffiemachine die voor de gemiddelde consument beter te betalen is. Een volautomatische espressomachine uit de Philips 2200 serie koop je bijvoorbeeld al rond de 300 euro (kijk bij bovenstaande aanbiedingen). Maar Philips biedt ook duurdere, en luxere, volautomatische koffiezetapparaten.
Siemens volautomaat koffiemachines

Ook Siemens behoort tot de beste koffiemachine fabrikanten voor een goede espresso volautomaat. Ze bieden deze volautomatische koffiemachines in vele modellen en prijsklassen. Met de Siemens WQ.300 als instapmodel, een basic goedkope volautomatische koffiemachine onder de 400 euro, maar via de EQ.500, de EQ.6 en de EQ700 loopt het op naar de Siemens EQ900 en de EQ9 die zijn voorzien van alle luxe en veel verschillende koffiespecialiteiten automatisch kunnen bereiden.

Jura volautomaat espressomachines

Het Zwitserse Jura is een fabrikant die veel professionele koffiemachines maakt. Voor consumenten behoren ze echter ook tot de beste volautomatische koffiemachine merken met bijvoorbeeld de Jura ENA 4, de Jura E4 en de Jura D4, maar deze volautomaten zijn wel wat duurder.

Andere volautmatische koffiemachine merken

En zo zijn er nog veel meer fabrikanten van goede volautomatische espressomachines zoals Melitta, Miele, Gaggia, Smeg en WMF. 

Bij de koffiemachine aanbiedingen vind je ze allemaal.


Andere beste koffiemachines uit de test

Op deze pagina keken we naar de beste volautomatische koffiemachines en andere goede volautomaten. Hieronder vind je nog meer best geteste koffiemachines.


Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste volautomatische koffiemachines uit de test en hebben we tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste volautomatische koffiemachine (beste volautomaat espressomachine).  Een volautomatische koffiemachine maalt bonen voor je zodat je de meest verse koffie hebt. Ook een latte of een cappuccino kun je vaak met de beste espressomachine volautomatisch maken. Kies hier boven je beste automatische koffiemachine uit de lijst met alle goede volautomatische koffiemachines of kijk wat de beste volautomatische koffiemachine uit de test is.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Ramon Poelmans5 april 2024 om 19:25

  Hou je van cappuccino? Kies dan voor een vol automatische koffiemachine met ingebouwde melkopschuimer die de melk automatisch voor je opschuimt en een melk reservoir. Ideaal want zonder zelf te kloppen of te schuimen krijg je met 1 druk op de knop een verse cappuccino. Maar vul het reservoir wel met lang houdbare melk want gewone melk is ongekoeld binnen een dag zuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mij bij het vergelijken van volautomatische koffiemachines het meest opvalt is de enorme prijsverschillen. De prijs van een volautomatische espressomachine loopt uiteen van minder dan 300 euro tot meer dan 2.000 euro. Dat laatste vind ik wel veel geld voor het zetten van een bakkie koffie.

  Omdat ik het moeilijk vind om te vergelijken (en om te kiezen) heb ik de Melitta Caffeo Purista 300 gekocht die door de consumentenbond als beste koop is getest (beste prijs kwaliteit verhouding). Ik laat moeilijke beslissingen graag aan iemand anders over als ik er geen verstand van heb.

  Een speciale koffie zoals een latte of cappuccino zet je er niet mee (daarvoor moet je handmatig melk opkloppen) maar ik wil een koffiemachine die met één druk op de knop koffiebonen maalt en daarvan snel een lekkere bak koffie zet, en dat doet deze volautomatische koffiemachine heel erg goed!

  De kwaliteit van deze zwarte koffie is uitstekend. Niet te vergelijken met automaten koffie (gelukkig maar) en beter dan ik tot nu toe van andere koffiemachines heb geproefd, ook van veel duurdere espressomachines.

  Met deze volautomaat espressomachine maak je zwarte koffie en espresso, daarbij kun je de maalgraad, de sterkte en de temperatuur instellen, maar verder geen toeters en bellen, en misschien daarom smaakt de eenvoudige zwarte koffie en espresso uit deze machine wel zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.