Beste vriezer test

De beste vriezer uit de test en de beste vrieskist of beste vrieskast in elke klasse.

Met een vriezer kun je voedsel invriezen en zodoende langdurig vers houden. Ideaal voor je eigen oogst, maar ook voor het inslaan van aanbiedingen en het bewaren van restjes. Een goede reden om hier te kijken naar de beste vriezers uit diverse vergelijkende testen. Kijk hieronder voor de beste vriezer uit menig test.

Ook kijken we naar verschillende soorten vriezers en geven we tips die handig zijn als je de beste vriezer wilt aanschaffen.Beste vriezers uit de test

Wat is de beste vriezer? Dat kun je lezen in het onderstaande test overzicht met de beste vriezers in alle soorten uit de test.
Aanbiedingen vriezers beste winkels 

Een goede vriezer goedkoop kopen? Op Beste Vriezer Kopen  vind je de aanbiedingen van alle vrieskasten, vrieskisten en andere vriezers bij de beste winkels die deze vriezers goedkoop verkopen.
Kies jouw beste vriezer

Hier boven vind je alle beste vriezers uit de test. Maar wat is voor jou persoonlijk de beste vriezer?

De voor jou persoonlijk beste vriezer selecteren, tegen de laagste prijs. Dat kan via het overzicht met ruim 350 vriezers. Uit dit aanbod met alle gangbare diepvriezers in Nederland kun je makkelijk de voor jouw beste vriezers selecteren voor je wensen en eisen aan te vinken.

Bovendien kun je er reviews, foto's en voordelen en nadelen van ieder vriezer vinden.


Vrieskast 3 laden Inventum

Vrieskast 3 laden (tafelmodel) Inventum


Hieronder vind je meer informatie over vrieskasten en vrieskisten. Tips en informatie die je van pas kan komen bij het selecteren van je beste vriezer.Soorten vriezers

Vriezers heb je in verschillende formaten en modellen. Hieronder een kort overzicht van verschillende vriezers.

Beste vrieskist

De meest bekende diepvriezer is de vrieskist. Een goede vrieskist biedt een schat aan ruimte, maar een vrieskist kost helaas ook veel ruimte. Een vrieskist is (meestal) groot en open je aan de bovenkant zodat je niets op de vrieskist kunt zetten.

Vrieskist in schuur of garage
Mensen die echt veel in te vriezen hebben kiezen meestal voor een grote vrieskist. Vaak wordt deze in verband met de ruimte dan wel in een schuur of op zolder geplaatst. Maar pas op, lang niet iedere vriezer functioneert goed in een warme of koude ruimte. Meer informatie daarover vind je hierboven bij de test van beste vriezers voor in de schuur of garage.


Smalle vrieskist Klarstein

Grote smalle vrieskist KlarsteinZowel de beste vrieskist uit de test als de beste vrieskist voor in de schuur is in het bovenstaande beste vriezer test overzicht te vinden.

Ondanks zijn grote inhoud is een vrieskist zuinig met energie. Dit maakt de vrieskist vaak tot de beste vriezer voor iemand die grote voorraden in de vriezer wil hebben.

Beste vrieskast

De naam zegt het al. Deze vriezer heeft niet de vorm van een kist maar van een kast. Een vrieskast ziet er aan de buitenkant uit als een koelkast. Een vrieskast is veel makkelijker in een keuken in te passen dan een vrieskist en biedt ook heel veel ruimte voor je in te vriezen voedsel.

Omdat de deur van voren zit kun je de de vrieskast ook inbouwen in de keuken. 

Je hebt grote vrieskasten zoals op de foto hier onder en je hebt kleine vrieskasten (tafelmodel vriezers) zoals de Inventum vriezer op de eerste foto.

In het beste vriezer test overzicht vind je beste vrieskast uit de test. 


Grote vriezer (vrieskast) Liebherr

Grote vriezer (vrieskast) Liebherr


Beste tafelmodel vriezer

Een tafelmodel vriezer is vaak een halfhoge vrieskast. Het tafelmodel is circa 85 centimeter hoog en daarmee minder "groot" in je keuken. Ook kun je er dingen opzetten (ook bijvoorbeeld een tafelmodel koelkast) of de bovenzijde van de tafelmodel vriezer als werkruimte gebruiken. 

Een nadeel is natuurlijk dat de inhoud van een tafelmodel vriezer ook een stuk minder is dan die van een volledige vrieskast of grote vrieskist.

Kijk in het beste vriezer test overzicht voor de beste tafelmodel vriezer uit de test.

Beste mini vriezer

Nog kleiner dan de tafelmodel vrieskast is de mini-vriezer. Een mini vriezer is slechts 50 centimeter hoog. Daarmee kun je de mini vriezer vergelijken met een dubbel vriesvak zoals er normaal in een koelkast zit, maar dan vrijstaand. 


Mini vriezer Primo
Mini vriezer Primo


Een mini vriezer wordt vaak gebruikt bij kleinere huishoudens waarbij de koelkast geen vriesvak heeft, of als extra vriezer bij gezinnen waarbij de koelkast over een vriesgedeelte beschikt maar daarin te weinig vriesruimte biedt. 

Een mini-vriezer wordt ook vaak op de camping gebruikt. De mini vriezer is de beste vriezer als je een klein beetje (extra) vriesruimte nodig hebt.

Ook de beste mini vriezer is bij de bovenstaande beste vriezers uit de test te vinden.

Beste koelvries combinatie

Is het een koelkast? Is het een vriezer? Een koelvries combinatie is beide. Dit is een koelkast met een vriesvak of een koelkast met vrieslades. Ook de beste koelvries combinatie uit de test vind je in het bovenstaande beste vriezer test overzicht.

Bij een koelvries combinatie blijft de vriesruimte beperkt tot (meestal) 1 tot 3 lades. Heb je een echt grote vriezer nodig, dan kom je al snel uit op een aparte grote vrieskist of andere grote vriezer.

Inbouw vriezer

We noemden de inbouw vrieskast hier boven al even. Heb je een mooie inbouw keuken dan kun je het best kiezen voor een inbouwvriezer. Deze kan achter een deur worden weggewerkt. Een inbouw vriezer (inbouw vrieskast) laat minder geluid door dan een vrijstaande vrieskast.


Inbouw vriezer Bosch

Inbouw vriezer Bosch

In het vriezer test overzicht hierboven vind je testen van al dit soort vriezers. Kijk daar voor de beste vriezers van iedere soort.Tips kopen beste vriezer

Bij de Vriezer Keuzehulp, te vinden op het hier boven genoemde Beste Vriezer Kopen, kun je door je eisen aan te vinken de voor jou beste vriezer vinden. Hieronder vind je tips voor de selectie van die beste vriezers en met betrekking tot het kiezen van een goede diepvriezer in het algemeen.

Stroomverbruik vriezer

Een vriezer staat altijd aan, en gebruikt daardoor continue stroom. Het is dus belangrijk te letten op het energieverbruik. Een wat duurdere aanschafprijs voor een meer zuinige vriezer kun je vaak snel terugverdienen. 

Het nieuwe energielabel
Het energielabel voor vriezer is onlangs behoorlijk aangepast. Vroeger had ieder beetje energie zuinige vrieskast of energie zuinige vrieskast al een A label, aangevuld met plussen. Een A++ energielabel klonk energiezuinig, maar een A++ vriezer was op dit punt maar een gemiddelde vriezer. Alleen een A+++ vriezer was een echt energiezuinige vriezer.

Bij het nieuwe energielabel zijn de E label vriezer en F label vriezer een gemiddelde vrieskast of vrieskist qua energieverbruik. Een energielabel D vriezer is een energiezuinige vriezer en een een energielabel C vriezer is bijzonder zuinig. Energielabel B en energielabel A zijn bij een vrieskast of vrieskast nog toekomstmuziek.

Grote vriezer energie zuinig Siemens

Grote vriezer energie zuinig Siemens (energielabel C)


Een vriezer kost minder stroom dan je waarschijnlijk denkt
 Overigens zijn de energiekosten van een goede vriezer minder dan je zou verwachten van een elektrisch apparaat dat dag en nacht staat te vriezen. Bij aan heel zuinige vriezer zijn de stroomkosten minder dan 45 euro per jaar. Gemiddeld kost een goede moderne diepvriezer zo'n 50 euro per jaar aan stroom (prijspeil 2021). 

Kies je beste energie zuinige vriezer
 In de keuzehulp op Beste Vriezer Kopen kun je zowel het energielabel als de verwachte stroomkosten per jaar in je selectie opnemen, en in het bovenstaande beste vriezer test overzicht vind je de beste energiezuinige vriezer uit de test.

Inhoud vriezer

De inhoud van een vriezer wordt in liters uitgedrukt. Voor een huishouden van 3 a 4 personen wordt een inhoud van ruim 110 liter geadviseerd, voor een gezin van vijf personen of meer is ruim 250 liter aan vriesruimte nodig.

Ontdooien vriezer

No Frost is een super handige techniek die er voor zorgt dat je je vriezer nooit hoeft te ontdooien. Omdat het ijsvorming voorkomt blijft voedsel ook langer vers en bespaart het energie. Ook blijft de structuur en smaak van het voedsel beter en ontstaan er geen kristallen op bijvoorbeeld ijs en rijp op de wanden van de vriezer zelf. De beste vriezer beschikt over No Frost.

Low Frost / Smart Frost is een simpelere variant op No Frost die er voor zorgt dat de vriezer minder vaak ontdooit hoeft te worden.

Bij No Frost hoef je de vriezer nooit te ontdooien, bij Low Frost 1 a 2 keer per jaar en bij geen van deze 2 functies 6 keer per jaar.

De beste No Frost vriezer in iedere klasse vind je bovenaan bij de No Frost vriezer test.


No frost vriezer Bosch

No frost vriezer Bosch

Snel vriezen

Snel vriezen of supervriezen is een techniek die ervoor zorgt dat je voedsel extra snel kunt invriezen, een soort tijdelijke boost. Je zet deze functie aan als je je boodschappen of ander niet ingevroren voedsel in de vriezer hebt gelegd. De snel vries functie zorgt er dan voor de het eten snel ingevroren wordt en gaat daarna weer uit. Een goede vriezer beschikt over zo'n functie voor supervriezen.

De vriezer in een koude of warme ruimte

Let op als je de vriezer in een onverwarmde ruimte zoals de schuur plaatst. Niet alle vriezers presteren goed onder de 16 graden. Vriezers met klimaatklasse SN presteren gegarandeerd goed tot een minimum van 10 graden. Deze vrieskisten en vrieskasten worden dan ook voor in de schuur geadviseerd.

Aan de bovenkant is 32 graden de temperatuur waarop sommige vriezers problemen krijgen. Klimaatklasse ST (max 38 graden) en klimaatklasse T (max 43 graden) kunnen wel hogere temperaturen hebben. Een vriezer met klimaatklasse SN-T presteert dus goed tussen de 10 en 43 graden.

Bij de vriezer test van beste vriezer voor garage en schuur vind je meer informatie en de beste vriezers  die tegen kou en warmte kunnen.

Sterren vriezer

Het sterrensysteem voor de vriescapaciteit is achterhaald. Iedere moderne vriezer is 4 sterren (- 18 of kouder).

Geluid van de vriezer

Bij de keuze van een vriezer denk je waarschijnlijk niet meteen aan het geluid, maar vooral in het geval van een open keuken is het erg plezierig als het stil is. Een stille vriezer maakt 38 dB aan geluid, een luidruchtige vriezer meer dan 41 dB. Het verschil lijkt klein, maar iedere 3 decibel (dB) staat voor een verdubbeling van het geluid. Een 41 dB vriezer maakt dus dubbel zoveel geluid als een 38 dB vriezer.

Bij de vriezer keuzehulp op Beste Vriezer Kopen kun je het geluidsniveau in je selectie meenemen.

Draairichting deur vriezer

Bij een vrieskast of inbouw vriezer is de draairichting van de deur van belang. Kies de draairichting die het meest praktisch is. Bij de beste vriezers kun je de draairichting zelf aanpassen. Dat is erg handig voor het geval je gaat verhuizen of als je de keuken verbouwt waardoor een andere draairichting gewenst is.

Binnenverlichting vriezer

Verlichting in de vriezer die aangaat zodra je de deur of klep opent is een kleinigheid. Toch is dat erg handig als de vriezer in een niet al te lichte ruimte staat of als de vriezer behoorlijk vol zit. Vooral bij een vrieskist is een goede binnenverlichting een must.Beste vriezer merken

Kijk in het bovenstaande vriezer test overzicht voor de beste vriezers uit de test. Beschrijven van fabrikanten van diepvriezers die in deze testen goed scoren vind je hier:

Liebherr vriezers

Zo goed als alle fabrikanten van vriezers maken ook andere witgoed en andere huishoudelijke apparaten. Het Duitse Liebherr is echter helemaal gespecialiseerd in koelen en vriezen, en dat merk je aan de kwaliteit van Liebherr vriezers en koelkasten. Liebherr wordt gezien als het beste vriezer merk.

Niet alleen is iedere Liebherr vriezer goed van kwaliteit, Liebherr biedt ook een enorm aanbod goede diepvrieskasten en diepvrieskisten. Met vele goede tafelmodel vriezers, hoge vriezers en inbouwvriezers. Een Liebherr vriezer is geen goedkope vriezer, maar zo'n vriezer is wel zijn geld waard.

Bosch vriezers

Ook Bosch behoort tot de beste vriezer merken. Bosch is bij de diepvriezers de grootste concurrent van Liebherr. Ook bij Bosch is de keuze uit vriezers groot. Met zowel grote vriezers als kleine vriezers, vrieskisten en vrieskasten, inbouwvriezers en vrijstaande vriezers. Vooral de hoge grote vriezers (zowel inbouw als vrijstaand) van Bosch zijn erg populair bij consumenten.

Siemens vriezers

Ook Siemens biedt een mooi assortiment heel goede vriezers aan met de inbouw vriezers uit de Bosch iQ500 en Bosch iQ700 serie en strak vormgegeven vrijstaande vriezers in de series Bosch iQ300 en IQ500. De kwaliteit van een Bosch vriezer is altijd goed.

AEG vriezers

Ook AEG biedt een reeks goede vriezers voor als je een inbouw vriezer, vrijstaande vriezer of vrieskost zoekt. Hun meest populaire vriezer is een vrijstaande hoge vrieskast met wel 7 vrieslades. Deze grote vriezer is ideaal om grote hoeveelheden in te vriezen en aangezien het een vrijstaande vrieskast is hoeft deze noet perse in de keuken te staan. 

Beko vriezers

Hoe goed de vriezers van bovenstaande beste vriezer merken ook zijn, de prijzen liggen voor sommige kopers te hoog. In dat geval wijzen we je op de Beko vriezer. Beko biedt ene hele reeks vriezers in diverse vormen en formaten aan die heel betaalbaar zijn. Van de goedkope vriezer fabrikanten maakt Beko de beste vriezers. Kijk bij bovenstaande aanbiedingen voor alle prijzen en modellen.

Meer goede vriezer merken

Andere fabrikanten van goede vriezers zijn Miele, Inventum, Whirlpool, Etna en Zanussi. Al deze goede vriezers zijn bovenaan bij de vriezer aanbiedingen te vinden. Je vindt daar niet alleen de prijzen, maar ook specificaties en reviews met de voordelen en nadelen van iedere vriezer.
Kijk voor alle informatie over vriezers op het bovenstaande Beste Vriezer Kopen (met keuzehulp en de goedkoopste aanbieders) of bij de beste geteste vriezers in het vriezer test overzicht.Beste koelvries combinatie test

Tot slot willen we je nog wijzen op de koelvriescombinatie. Dat is een koelkast met een vriesvak of met vrieslades. Vooral al je wat minder te koelen en te vriezen hebt kan een combinatie van koelkast en vriezer heel interessant zijn.

Zie ook: 


Onderwerpen:
Hierboven vind je de beste vriezer uit de test. De beste vrieskisten en de beste vrieskasten. Met de beste vriezer, de beste kleine diepvries, de beste grote vrieskist en de beste goedkope vriezer. Ook vind je hier veel informatie en tips om de voor jou persoonlijk beste vrieskast, beste vrieskist of andere beste vriezer te kiezen en deze beste vriezer goedkoop te kopen.


Een reactie posten

2 Reacties

 1. Dus bij een huishouden met 3 a 4 personen wordt 110 liter geadviseerd en bij 5 of meer personen 250 liter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Theo weet het beter16 januari 2024 om 11:33

   Het gaat meer om waarvoor je de vriezer gebruikt dan om het aantal personen in een huishouden. Voor alleen wat kliekjes invriezen heb je voldoende aan een kleine vriezer, maar als je een eigen tuin hebt of tijdens de hamsterweken massaal bederfelijke koopjes inslaat heb je een grote vriezer nodig. Als je veel invriest adviseer ik een vrieskist.

   Verwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.