Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste vriezer test

Met een vriezer kun je voedsel invriezen en zodoende langdurig vers houden. Ideaal voor je eigen oogst, maar ook voor het inslaan van aanbiedingen en het bewaren van restjes. Een goede reden om hier te kijken naar de beste vriezers uit diverse vergelijkende testen.

Ook kijken we naar verschillende soorten vriezers en geven we tips die handig zijn als je een vriezer wilt aanschaffen.

Uitslagen testen vriezers

Deze testen zijn uitgevoerd door diverse organisaties en gesorteerd op datum (nieuwste bovenaan).


Kies jouw beste vriezer

De voor jou persoonlijk beste vriezer selecteren, tegen de laagste prijs. Dat kan met een goede Vriezer Keuzehulp. Op Beste Vriezer Kopen vind je een goede keuzehulp die je de weg naar de vooru jou beste vriezer wijst. Ook kun je daar de Vriezer Top 10 vinden.


Soorten vriezers

Vriezers heb je in verschillende formaten en modellen. Hieronder een kort overzicht.

Vrieskist
De meest bekende vriezer. Een vrieskist biedt een schat aan ruimte, maar kost helaas ook veel ruimte. Mensen die echt veel in te vriezen hebben kiezen meestal voor een vrieskist. Vaak wordt deze in verband met de ruimte dan wel in een schuur of op zolder geplaatst. Ondanks zijn grote inhoud is een vrieskist zuinig met energie.

Vrieskast
Een vrieskast ziet er aan de buitenkant uit als een koelkast. Een vrieskast is veel makkelijker in een keuken in te passen dan een vrieskist.

Tafelmodel vriezer
Een soort halve vrieskast. Het tafelmodel is circa 85 centimeter hoog en daarmee minder "groot" in je keuken. Ook kun je er dingen opzetten of de bovenzijde als werkruimte gebruiken. Een nadeel is natuurlijk dat de inhoud ook een stuk lager is.

Mini vriezer
Nog kleiner is de mini-vriezer. Slechts 50 centimeter hoog. Daarmee is het meer een dubbel vriesvak zoals er normaal in een koelkast zit, maar dan vrijstaand. Een mini vriezer wordt vaak gebruikt bij kleinere huishoudens waarbij de koelkast geen vriesvak heeft, of als extra vriezer bij gezinnen waarbij de koelkast te weinig vriesruimte biedt. Een mini-vriezer wordt ook vaak op de camping gebruikt.

Inbouw vriezer
Heb je een mooie inbouw keuken dan kun je het best kiezen voor een inbouwvriezer. Deze kan achter een deur worden weggewerkt. Een inbouw vriezer laat minder geluid door.

Tips kopen beste vriezer


  • Een vriezer staat altijd aan, en gebruikt relatief veel stroom. Het is dus belangrijk te letten op het energieverbruik. Een wat duurdere aanschafprijs voor een meer zuinige vriezer kun je vaak snel terugverdienen. Hoe meer plussen er op het energielabel achter de A staan hoe zuiniger de vriezer. A+++ is heel zuinig.
  • De inhoud van een vriezer wordt in liters uitgedrukt. Voor een huishouden van 3 a 4 personen wodt ruim 110 liter geadviseerd, voor vijf personen of meer ruim 250 liter.
  • No Frost is een superhandige techniek die er voor zorgt dat je je vriezer nooit hoeft te ontdooien. Omdat het ijsvorming voorkomt blijft voedsel ook langer vers en bespaart het energie.
  • Low Frost / Smart Frost is een simpelere variant op No Frost die er voor zorgt dat de vriezer minder vaak ontdooit hoeft te worden.
  • Snel vriezen of supervriezen is een techniek die ervoor zorgt dat je voedsel extra snel kunt invriezen, een soort tijdelijke boost.
  • Let op als je de vriezer in een onverwarmde ruimte zoals de schuur plaatst. Niet alle vriezers presteren goed onder de 16 graden. Vriezers met klimaatklasse SN presteren gegarandeerd goed tot een minimum van 10 graden. Deze worden dan ook voor in de schuur geadviseerd.
  • Aan de bovenkant is 32 graden de temperatuur waarop sommige vriezers problemen krijgen. Klimaatklasse ST (max 38 graden) en klimaatklasse T (max 43 graden) kunnen wel hogere temperaturen hebben. Een vriezer met klimaatklasse SN-T presteert dus goed tussen de 10 en 43 graden.
  • Het sterrensysteem voor de vriescapaciteit is achterhaald. Iedere moderne vriezer is 4 sterren (- 18 of kouder).

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.