Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wandelschoenen test

Goede schoenen zijn altijd van groot belang, maar bij wandelschoenen is dat nog belangrijker. Bij een wandeling, vooral als deze over vele kilometers en/of slecht terrein gaat liggen blessures altijd op de loer. Daarom kijken we hier naar de beste wandelschoenen uit diverse tests en geven we tips voor het kiezen van de voor jou beste wandelschoenen.

De beste wandelschoenen uit de tests

We beginnen met de beste wandelschoenen uit diverse vergelijkende tests. Deze testen zijn uitgevoerd door deskundige organisaties zoals de ANWB, de Consumentenbond en experts op wandelgebied uit Nederland en het buitenland.


Alle informatie over de beste wandelschoenen

Bij Schoenenadvies Wandelschoenen vind je alle informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van wandelschoenen, waaronder ook de beste wandelschoenen merken, aanbiedingen bij de beste winkels en informatie over de voor jou persoonlijk beste wandelschoenen. Kijk daar voor informatie.

Enkele wandelschoenen tips

Hieronder hebben we nog wat handige tips voor bij het kiezen van wandelschoenen,
 • Wandel je alleen in Nederland, dan kun je het best kiezen voor lichte wandelschoenen. Deze gaan namelijk langer mee bij het wandelen op asfalt.
   
 • Voor het wandelen in de bergen zijn wat zwaardere wandelschoenen (bergschoenen) echter wel aan te raden. De extra steun en grip zijn hier namelijk wel noodzakelijk.
   
 • Voor bij het wandelen onder heel warme omstandigheden kun je ook kiezen voor wandelsandalen. Onder andere Teva, Keen, Meindl en Jack Wolfskin maken heel goede outdoorsandalen die die zich met gesloten wandelschoenen kunnen meten.
   
 • En voor koude en heel natte omstandigheden zijn er de wandellaarzen. 
   
 • Goede wandelschoenen voor dames zijn meer dan gewone wandelschoenen met een wat vrouwelijker kleurtje. De vorm van de beste wandelschoenen voor vrouwen zijn afgestemd op de vorm van damesvoeten die afwijkt van de vorm van herenvoeten. Bij de tests bovenaan vind je ook de beste damesschoenen uit de test.
   
 • Ook voor kinderen zijn goede wandelschoenen zeker van belang.
   
 • Gore-Tex en Event zijn kunststoffen die zowel heel goed ademen als je voeten tegen vocht van buitenaf beschermen. Deze materialen voorkomen ook blaren.

 • Zolen zijn een belangrijk onderdeel van de wandelschoen. Zolen van het topmerk Vibram kom je bij veel goede wandelschoenen tegen.

 • Wandelschoenen worden onderverdeeld in categorie├źn die aangeven voor welk terrein het goede wandelschoenen zijn. Categorie A schoenen zijn alleen goed geschikt voor wandelen op licht (vlak) terrein, categorie AB schoenen zijn geschikt voor heuvelachtig gebied en cat. B schoenen (bergschoenen) voor wandelen in de bergen. 
   
 • Ga je een trektocht door de bergen maken dan zijn categorie BC wandelschoenen de beste wandelschoenen en als je deze tochten met zware bepakking maakt zijn cat. C schoenen (zware bergschoenen) de beste wandelschoenen. Voor het extreem zware werk zoals klimmen en wandelen over ijs zijn cat. D schoenen de beste bergschoenen.
   
 • Schoenen die geschikt zijn voor wandelingen in heuvelachtige gebieden als de Ardennen of Eiffel worden ook wel trekkingschoenen genoemd. De beste trekkingschoenen bieden goede grip en goede steun.  
   
 • Maak niet meteen een lange wandeling op je nieuwe wandelschoenen, maar loop de wandelschoenen eerst rustig in. Begin met een kort wandelingetje en bouw dat op.
   
 • Als je de schoenen eerst alleen binnenshuis draagt kun je ze eventueel nog ruilen als ze niet bevallen. 
Bij het bovengenoemde Schoenenadvies Wandelschoenen vind je nog veel meer wandelschoenen tips.

Zie ook: Meer testen sport artikelen


Onderwerp:
Hierboven kijken we naar de beste wandelschoenen uit de test. Het gaat daarbij om alle soorten wandelschoenen en outdoor schoenen zoals de beste hoge wandelschoenen, de beste lage wandelschoenen, de beste wandelschoenen en de beste wandelsandalen uit de test. Ook de beste trekkingschoenen en beste bergschoenen kun je daar vinden.

Op de link naar Schoenenadvies vind je alle informatie en tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste wandelschoenen zoals aanbiedingen van wandelschoenen en bergschoenen bij de beste winkels in Nederland.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.