Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste wandelschoenen test

De beste wandelschoenen uit de test. De beste wandelschoenen dames en beste wandelschoenen heren, maar ook de beste lichte en lage wandelschoenen, wandelsandalen enz.

Beste wandelschoenen test, dames en heren


Goede schoenen zijn altijd van groot belang, maar bij wandelschoenen is de kwaliteit nog belangrijker. Bij een wandeling, vooral als deze over vele kilometers en/of slecht terrein gaat liggen blessures altijd op de loer. 

Daarom kijken we hier naar de beste wandelschoenen uit diverse tests en geven we tips voor het kiezen van voor jou goede wandelschoenen.


De beste wandelschoenen uit de test

We beginnen met de beste wandelschoenen uit diverse vergelijkende tests. Kijk hier voor de beste wandelschoenen voor vrouwen en mannen, zowel hoog als laag.

 
Beste wandelsandalen test:
 

Beste bergschoenen test:
 

Zie ook:
 
Lowa wandelschoenen dames

Lowa wandelschoenen dames (hoog)Aanbiedingen wandelschoenen beste winkels

Goede wandelschoenen goedkoop kopen? Hieronder vind je een overzicht met wandelschoen aanbiedingen van de beste winkels die wandelschoenen verkopen. Zo kun je veel geld besparen op de aanschaf van goede wandelschoenen.Tips beste wandelschoenen kopen

Enkele wandelschoenen tips

Hieronder hebben we nog wat handige tips voor bij het kiezen van wandelschoenen.

 • Wandel je alleen in Nederland, dan kun je het best kiezen voor lichte wandelschoenen. Deze gaan namelijk langer mee bij het wandelen op asfalt.
   
 • Voor het wandelen in de bergen zijn wat zwaardere wandelschoenen (bergschoenen) echter wel aan te raden. De extra steun en grip zijn hier namelijk wel noodzakelijk.
   
 • Voor bij het wandelen onder heel warme omstandigheden kun je ook kiezen voor wandelsandalen. Onder andere Teva, Keen, Meindl en Jack Wolfskin maken heel goede outdoorsandalen die die zich met gesloten wandelschoenen kunnen meten. De beste wandelsandalen uit de test vind je bij de wandelschoenen testen bovenaan.
   
 • En voor koude en heel natte omstandigheden zijn er de wandellaarzen. 
   
 • Goede wandelschoenen voor dames zijn meer dan gewone wandelschoenen met een wat vrouwelijker kleurtje. De vorm van de beste wandelschoenen voor vrouwen zijn afgestemd op de vorm van damesvoeten die afwijkt van de vorm van herenvoeten. Bij de tests bovenaan vind je ook de beste damesschoenen uit de test.
   
 • Ook voor kinderen zijn goede wandelschoenen zeker van belang.
   
 • Gore-Tex en Event zijn kunststoffen die zowel heel goed ademen als je voeten tegen vocht van buitenaf beschermen. Deze materialen voorkomen ook blaren.

 • Zolen zijn een belangrijk onderdeel van de wandelschoen. Zolen van het topmerk Vibram kom je bij veel goede wandelschoenen tegen.

 • Wandelschoenen worden onderverdeeld in categorie├źn die aangeven voor welk terrein het goede wandelschoenen zijn. Categorie A schoenen zijn alleen goed geschikt voor wandelen op licht (vlak) terrein, categorie AB schoenen zijn geschikt voor heuvelachtig gebied en cat. B schoenen (bergschoenen) voor wandelen in de bergen. 
   
 • Ga je een trektocht door de bergen maken dan zijn categorie BC wandelschoenen de beste wandelschoenen en als je deze tochten met zware bepakking maakt zijn cat. C schoenen (zware bergschoenen) de beste wandelschoenen. Voor het extreem zware werk zoals klimmen en wandelen over ijs zijn cat. D schoenen de beste bergschoenen.
   
 • Schoenen die geschikt zijn voor wandelingen in heuvelachtige gebieden als de Ardennen of Eiffel worden ook wel trekkingschoenen genoemd. De beste trekkingschoenen bieden goede grip en goede steun.  
   
 • Maak niet meteen een lange wandeling op je nieuwe wandelschoenen, maar loop de wandelschoenen eerst rustig in. Begin met een kort wandelingetje en bouw dat op.
   
 • Als je de schoenen eerst alleen binnenshuis draagt kun je ze eventueel nog ruilen als ze niet bevallen. 

 • Op Schoenenadvies Wandelschoenen vind je nog veel meer  tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je persoonlijk beste wandelschoenen.


Meindl wandelschoenen heren laag

Meindl wandelschoenen heren (laag)Beste wandelschoenen merken

Bij het hier boven genoemde Schoenenadvies Wandelschoenen vind je ook een overzicht van goede wandelschoen fabrikanten. Een aantal van deze beste wandelschoen merken vind je hier onder kort beschreven.

Lowa wandelschoenen

Samen met de Meindl wandelschoenen gelden de Lowa wandelschoenen als de top van de wandel schoenen. Lowa wandelschoenen komen vaak als beste wandelschoenen uit de test. Bij alle goede outdoor winkels die schoenen verkopen vind je dan ook Lowa wandelschoenen. Kijk hier onder voor de aanbiedingen.

Lowa uit Duitsland is een echte wandelschoenen specialist. Lowa is helemaal gericht op outdoor schoenen en outdoor laarzen. Er zijn Lowa wandelschoenen voor dames, heren en kinderen, maar ook Lowa bergschoenen en Lowa wandellaarzen. Hieronder vind je al deze goede Lowa wandelschoenen.


Meindl wandelschoenen

Ook Meindl is een wandelschoenen specialist en dat is te merken aan de hoge kwaliteit van Meindl wandelschoenen, maar ook aan het grote aanbod van hun outdoor schoenen. Er zijn goede Meindl wandelschoenen voor dames, heren en kinderen, maar ook Meindl bergschoenen, Meindl barefoot schoenen, Meindl outdoor sandalen, Meindl snowboots, Meindl werkschoenen voor outdoor werk en outdoor schoenen voor meer dagelijks gebruik.

Naast een heel grote en brede collectie goede wandelschoenen voor heren en unisex wandelschoenen zijn er ook heel mooie en goede Meindl wandelschoenen voor kinderen en specifieke  Meindl wandelschoenen voor dames die er (vaak) niet alleen meer vrouwelijk uitzien, maar die ook specifiek ontwikkelt zijn voor damesvoeten.

Hieronder vind je alle beste Meindl wandelschoenen voor vrouwen, mannen, meisjes en jongens tegen een lage prijs.

Grisport lage wandelschoenen

Grisport lage wandelschoenen

Grisport wandelschoenen

Een derde topmerk die de beste wandelschoenen ontwikkelt en maakt is Grisport. De Italiaanse schoenfabrikant Grisport is een specialist in wandelschoenen, werkschoenen, bergschoenen en outdoor schoenen en laarzen. Daarnaast heeft Grisport de laatste jaren zij collectie uitgebreid met casual schoenen die vaak ook heel geschikt zijn als lichte wandelschoen.

Kijk hieronder om Grisport wandelschoenen goedkoop te kopen. Je vindt daar ook andere Grisport schoenen zoals hun outdoor schoenen en werkschoenen.


Hanwag wandelschoenen

Een vierde specialist in goede wandelschoenen, bergschoenen, outdoor schoenen en outdoor laarzen is Hanwag. Ook Hanwag wandelschoenen behoren tot de beste wandelschoenen en komen niet zelden als beste wandelschoenen uit de test.

Hanwag uit Duitsland (Beieren) is gespecialiseerd in wandel schoenen en ander outdoor schoeisel voor dames en heren. Het aanbod aan Hanwag wandelschoenen loopt uiteen van lichte wandelsneakers tot echte klimschoenen voor als je de hoogste toppen wilt beklimmen. 

Populaire Hanwag wandelschoenen zijn de Hanwag Tatra (trekkingschoenen voor in de bergen), de Hanwag (een serie hoge wandelschoenen en lage wandelschoenen van hoge kwaliteit) en de Hanwag Yukon (hoge wandelschoenen). Maar er zijn veel meer goede Hanwag wandelschoenen waaronder ook de Hanwas Lady serie die, zoals de naam al aangeeft, speciaal als wandelschoen voor dames is ontwikkeld.

Kijk hier onder voor aanbiedingen van alle Hanwag schoenen en koop deze beste wandelschoenen goedkoop.


Hanwag hoge wandelschoenen
Hanwag hoge wandelschoen

Salomon wandelschoenen

Salomon uit Frankrijk is ooit begonnen als fabrikant van wintersport artikelen, waaronder ook snowboots en bergschoenen. Tegenwoordig maakt Salomon alle soorten schoenen, maar een belangrijk deel van hun omzet wordt behaald uit de Salomon wandelschoenen die tot de beste wandelschoenen worden gerekend.

Er is een breed aanbod aan Salomon wandelschoenen voor dames, heren en kinderen, met vooral veel goede lichte wandelschoenen. Hieronder vind je ze allemaal.


Andere goede wandelschoen fabrikanten

Naast deze beste beste wandelschoenen merken zijn er meer goede wandelschoen fabrikanten zoals Jack Wolfskin, Merrell, Regatta, Scarpa, Mammut, Keen, Teva, Berghaus en Dachstein, Informatie en aanbiedingen van al deze goede wandelschoenen vind je bij de bovengenoemde wandelschoen informatie van Schoenenadvies.nl.

Verschil wandelschoenen dames en heren 

Bij de aanbiedingen vind je zowel wandelschoenen voor dames als wandelschoenen voor heren. Wat is het verschil tussen een heren wandelschoen en een dames wandelschoen? 

Het verschil gaat verder dan alleen wat verschillen in kleur en andere details. Bij wandelschoenen zie het het verschil tussen wandelschoenen voor dames en heren vaak niet eens. Het verschil tussen dames wandelschoenen en heren wandelschoenen zit hem in de vorm.

Een damesvoet is anders van vorm dan een herenvoet. De verschillen zitten hem vooral in de verhouding tussen de voorvoet en de hak. Bij het design van de beste wandelschoenen voor dames is daar rekening mee gehouden.

Ook zijn wandelschoenen voor vrouwen vaak in kleinere maten beschikbaar, en veel goede wandelschoenen voor dames hebben extra demping op de zool omdat veel vrouwen dat plezierig vinden.

Wat momenteel de beste wandelschoenen dames en beste wandelschoenen heren zijn kun je zien bij de testen van heren wandelschoenen en dames wandelschoenen bovenaan.


Zie ook: 


Onderwerp:
Hierboven kijken we naar de beste wandelschoenen uit de test. Het gaat daarbij om alle soorten wandelschoenen en outdoor schoenen zoals de beste hoge wandelschoenen, de beste lage wandelschoenen, de beste wandelschoenen en de beste wandelsandalen uit de test. Ook de beste trekkingschoenen en beste bergschoenen kun je daar vinden.

Op de link naar Schoenenadvies.nl vind je alle informatie en tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van goede wandelschoenen zoals aanbiedingen van wandelschoenen en bergschoenen bij de beste winkels in Nederland.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Bespaar niet op goede wandelschoenen. Ook als je korte wandelingen maakt, of maar af en toe een flinke wandeling, zijn goede wandelschoenen een goede investering. Juist dan schrijf je er namelijk maar weinig geld op af. En je hebt heel veel profijt van goede wandelschoenen. Als ik dames en heren dan met sneakers zie wandelen (of nog erger) heb ik altijd een beetje medelijden. Investeer dan in goede wandelschoenen. Het loopt fijner, het is gezonder en het is veiliger!

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.