Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste wandelsokken

Kijk hier voor de beste wandelsokken uit de test, en een keuzehulp met alle outdoor sokken  (circa 2000) waaruit je makkelijk de voor jou beste wandelsokken kunt filteren.

Om zonder voetproblemen stevige wandelingen te maken zijn goede wandelschoenen belangrijk. Maar onderschat ook het belang van goede wandelsokken niet. De beste wandelsokken zijn comfortabel om te dragen, helpen je voeten warm te houden, gaan transpiratie tegen en hebben geen naden op plaatsen waar ze blaren en irritatie kunnen veroorzaken.

Alle goede wandelsokken

Hier kijken we naar de beste wandelsokken, ook wel outdoor sokken genoemd. Alle onderstaande wandelsokken hebben een waardering van 4 of 5 sterren gekregen.

Wandelsokken Falke
Wandelsokken Falke


In de wandelsok keuzehulp vind je alle prijzen, informatie, een review en waarderingen van gebruikers met betrekking tot circa 2.000 wandelsokken in alle maten en kleuren, en van alle goede merken. Hier kun je je beste wandelsokken kiezen en goedkoop kopen.

Kijk uit met wandelsokken van katoen

Sokken die je normaal draagt zijn vaak van katoen gemaakt. Katoenen sokken zijn namelijk goedkoop in aanschaf en zijn comfortabel om te dragen. 

Voor wandelsokken is katoen echter geen geschikt materiaal. Katoen is namelijk een stof die slecht droogt en bovendien schuurt als het vochtig is. Voor een wandelsok is dat een zeer slechte eigenschap. 

Ook slijt katoen relatief snel waardoor er bij het dragen van katoenen wandelsokken ook weer problemen kunnen ontstaan.

Wandelsokken wol
Goede wandelsokken zijn vaak gemaakt van wol (meestal merino wol). Wollen wandelsokken kunnen veel beter vocht opslaan waardoor je geen zweetvoeten krijgt. Ook zijn wandelsokken van wol zacht en houden wollen wandelsokken je voeten goed warm als het koud is.

Wandelsokken polyamide (nylon)
Een ander materiaal dat je bij goede wandelsokken tegenkomt is polyamide (een nylon soort). Polyamide wandelsokken zijn ideaal bij vochtig weer of in een natte omgeving, want polyamide is waterafstotend en droogt snel. Bovendien slijten wandelsokken van polyamide niet snel.

Andere wandelsok materialen
Andere materialen die je bij goede wandelsokken vaak tegenkomt zijn polyester (ook waterafstotend en snel drogend maar minder slijtvast van polyamide), het sterke waterafstotende polypropleen (dit materiaal kom je vooral in de zool van de wandelsok tegen) en elastaan dat een goede pasvorm heeft en houdt.

In het bovenstaande overzicht kun je aanvinken van welke materialen jouw beste wandelsokken gemaakt mogen zijn.

De beste wandelsokken zijn naadloos

Let bij het kiezen van wandelsokken goed op de naden. De beste wandelsokken hebben geen naden. Naden kunnen onder het lopen irriteren en ze kunnen blaren veroorzaken. Kies voor naadloze wandelsokken als je goede wandelsokken zoekt.


Wandelsok Lowa

Wandelsok Lowa

Draag geen te grote wandelsokken

Wandelsokken moeten goed van maat zijn, maar bij twijfel is een kleinere maat beter dan een te grote maat. Te grote sokken gaan schuiven en dat veroorzaakt irritatie en blaren. 

Dunne en dikke wandelsokken

Belangrijke taken van de wandelsok zijn het opnemen van vocht (transpiratie), dempen van schokken bij het lopen, de voeten warm houden als het koud is en het opvullen van lege ruimtes in de wandelschoenen zodat je voeten niet gaan schuiven in de schoenen.

Dikke wandelsokken presteren op al deze punten beter dan dunne wandelsokken. Maar bij lichte nauwsluitende schoenen zijn dunne wandelsokken toch vaak beter. De pasvorm is namelijk erg belangrijk en ook dunne wandelsokken zijn vaak extra verdikt op de plaatsen waar dat voor schokdemping belangrijk is zoals op de zool.

Anatomische wandelsokken

Goede wandelsokken zijn vaak anatomisch gevormde sokken, ze zijn naar de vorm van je voet gevormd. Je moet dan wel de juiste schoenmaat dragen. 

Goede anatomische wandelsokken herken je aan een verschil tussen een linkersok en een rechtersok. De anatomie van de beide voeten is immers tegenovergesteld dus bij de beste anatomische wandelsokken is er verschil tussen een linker wandelsok en een rechter wandelsok.

De pasvorm van een goede wandelsok is belangrijk. Sokken die lubberen, afzakken of verschuiven veroorzaken irritatie en blaren op de voet.

Wandelsokken dames
Ook de gemiddelde damesvoet is iets anders gevormd dan de gemiddelde herenvoet. Dit verklaart waarom er speciale wandelsokken voor dames zijn. Dit is dus niet (alleen) een design dingetje, er is wel degelijk verschil tussen wandelsokken dames en wandelsokken heren.

Wandelsokken wassen

Wandelsokken zijn geen standaard sokken. Hou daar rekening mee bij de was en let goed op de wasvoorschriften van de sokken. Wandelsokken mogen vaak wel in de wasmachine maar niet in de droger. Om te voorkomen dat de wandelsokken toch per ongeluk via de wasmachine in de wasdroger belanden kun je ze het beste met de hand wassen. 

Falke wandelsokken

Bij de beste wandelsokken bovenaan zal je zien dat één merk outdoor sokken er echt uitspringt, namelijk Falke. Falke wandelsokken gelden als de beste wandelsokken.  Falke is een echte specialist in wandelsokken en andere sokken. 

Dat merk je niet alleen aan de hoge kwaliteit van Falke wandelsokken maar ook aan het enorme aanbod aan verschillende goede wandelsokken dat Falke aanbiedt.

Kijk bij bovenstaande overzichten voor de beste Falke wandelsokken. Je vindt daar ook de goede wandelsokken van andere goede wandelsok fabrikanten zoals Meindl, Alfredo Gonzalez, Lowa, Jack Wolfskin, Nomad, Bridgedale, Smartwool en Woolpower.


Zie ook:

Onderwerp:
Hier vind je de beste wandelsokken (outdoor sokken). Alle wandelsokken uit het beste wandelsok overzicht hebben een waardering van minimaal 4 sterren gekregen. Ook geven we tips voor bij het kiezen van je beste wandelsokken.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Falke en Nomad maken de beste wandelsokken. Ik heb niet echt voorkeur voor 1 van deze 2 merken. Van Falke heb ik wollen wandelsokken. Deze gebruik ik vooral in de winter. De Nomad polyester sokken bevallen me ook erg goed. Deze zijn goedkoper.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Falke wandelsokken van wol vind ik een aanrader. Ze zitten heerlijk, ook bij een hele dag wandelen. Wel even een handwasje om ze goed te houden

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.