Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wasdroger test

 

Kijk hier voor je beste wasdroger, met alle beste wasdrogers uit de testen (bijvoorbeeld de Consumentenbond test) en aanbiedingen van deze en andere goede wasdrogers.

Je kunt je was aan een waslijn hangen, maar de meeste huishoudens kiezen toch voor een wasdroger. Vooral met een gezin scheelt dat veel werk, en in regenachtig Nederland is een goede wasdroger altijd een prima investering. Daarom kijken we hieronder naar de beste wasdroger uit diverse testen van wasdrogers.

Daaronder vind je meer informatie over de verschillende soorten drogers en hebben we een goede Wasdroger Keuzehulp voor je met nog meer testen en reviews.

Testen wasdrogers

De testen hieronder zijn op datum gesorteerd. Deze testen zijn uitgevoerd door experts van vergelijkingssites, winkels, de Consumentenbond, Test Aankoop en andere deskundige organisaties. Klok op de test voor de beste wasdroger of beste wasdrogers en eventueel de beste koop uit de betreffende was droger test.


Niet elektrisch de was drogen? Dat kan ook!


Kies de beste wasdroger

Wat is de beste wasdroger? De beste droger kan voor iedereen anders zijn. Een gezin stelt namelijk andere eisen dan een klein huishouden. En de één vind bijvoorbeeld het geluid belangrijk terwijl een ander dat niets uitmaakt maar wel een wasdroger met een grote capaciteit wil.

De voor jou beste droger vind je met de Wasdroger Keuzehulp op Beste Wasdroger Kopen. Je kunt in deze keuzehulp al je wensen en eisen aanvinken, maar ook (nog meer) testen en reviews lezen. Hier vind je alle informatie voor het kopen van de beste wasdroger.

Ook de actuele Wasdroger Top 10 en de goedkoopste online aanbieders van de beste wasdrogers zijn daar te vinden.Soorten drogers

Bij de testen van wasdrogers kom je verschillende soorten was drogers tegen. Hieronder een korte uitleg van de kenmerken van ieder soort wasdroger.

Overigens kan een wasdroger in meerdere categorieën vallen. Zo kan een warmtepompdroger zowel een condensdroger als een afvoerdroger zijn.

Warmtepompdroger

Deze wasdroger gebruikt zijn eigen warme lucht opnieuw. Dat levert een flinke energiebesparing op waardoor deze warmtepompdrogers beter zijn voor je energierekening en het milieu. Een warmtepomp droger is dus een aanrader, vooral ook omdat ze in aanschaf niet of nauwelijks duurder zijn.

Kijk bij de beste wasdroger test bovenaan voor de beste warmtepompdroger test.

Condensdroger

Een condensdroger beschikt over een waterreservoir waarin het water uit het wasgoed belandt. Je moet dit reservoir na iedere droogbeurt legen. Het voordeel is dat je hem overal kunt neerzetten, ook als er geen raam of afvoer aanwezig is. Vaak kun je op een condensdroger wel een slang aansluiten om op de afvoer aan te sluiten of om uit het raam te hangen, maar dat hoeft dus niet.

Boven bij beste wasdroger test vind je ook de beste condensdroger test.

Afvoerdroger

Een afvoerdroger mist het waterreservoir. Deze moet dus in de buurt van een waterafvoer staan. Dat kan ook een raam zijn. Kies dan wel voor een afvoerslang die lang genoeg is om uit het raam te hangen.

Een afvoerdroger kan een condensdroger zijn, maar de afvoerdroger kan ook een warmtepomp droger zijn. Het gaat er om of je de was droger op de afvoer kunt aansluiten.

Electrolux wasdroger

Electrolux wasdroger

Wasdroogcombinatie

Een wasdroogcombinatie is een wasmachine en wasdroger in één. Dat scheelt veel ruimte en je hoeft maar één apparaat aan te schaffen voor wassen en drogen. Het nadeel is dat de droogprestaties vaak wat minder zijn dan een echte wasdroger en dat de hoeveelheid wasgoed die gedroogd kan worden minder is dan de hoeveelheid die je kunt wassen. Dat betekent dat je er bij een volle machine een paar kilo wasgoed uit moet halen voor je de wasdroogmachine laat drogen.

Maar voordelen heeft een wasdroogcombinatie natuurlijk ook. Je hoeft maar één apparaat te kopen en (belangrijker nog) in je huis te plaatsen en een niet al te grote was kun je in één sessie laten wassen en drogen. Je zet 's avonds de wasdroogcombinatie met vuile was aan en de volgende ochtend is de was schoon en droog.

Bovenaan vind je bij de beste wasdroger testen ook de beste wasdroogcombinatie test.

Informatie kiezen wasdroger

Bij de bovenstaande wasdroger keuzehulp op Beste Wasdroger Kopen vind je alle informatie over wasdrogers. Je kunt de voor jou beste wasdroger selecteren op onder andere de kenmerken van de droger en keuzemogelijkheden die je hieronder toegelicht vindt.

Vulgewicht wasdroger (laadvermogen)

Het laadvermogen van een wasdroogmachine wordt in kilo's uitgedrukt, het vulgewicht. Heel belangrijk want dit bepaalt hoeveel er was er in de machine past. Zorg er dus voor dat het vulgewicht van je wasdroger minimaal gelijk is aan dat van je wasmachine, of je moet structureel niet alles in de wasdroger willen drogen.

Reken voor een droger voor een tweepersoonshuishouden ongeveer op een benodigd vulgewicht van 6 a 7 kilo, 8 kilo voor een klein gezin (maximaal 2 kinderen) en een wasdroger met 9 kilo vulgewicht is de beste wasdroger voor een groter gezin. Dit is indicatie, want het ene huishouden wast meer dan een ander huishouden met dezelfde gezinsgrootte.

Hoe groter het vulgewicht van de droger, hoe groter de droogtrommel. De lengte en breedte van de wasdroger zelf veranderen hierdoor meestal niet. Wel kan de wasdroger dieper zijn.

In de keuzehulp van Beste Wasdroger Kopen kun je zowel op vulgewicht als op gezinsgrootte selecteren.

Energieklasse

Een zuinige wasdroger is goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Een hogere aanschafprijs van een droger verdien je op den duur met rente terug want de verschillen kunnen best groot zijn. De besparing van een goedkope wasdroger ten opzichte van een weinig energiezuinige wasdroger loopt gedurende de levensduur van de droger op tot tegen de 400 euro.

Afvoer van het vocht

Een droger droogt, maar het vocht moet wel ergens blijven. Bij een warmtepompdroger en een condensdroger kan het water op twee manieren worden afgevoerd. Standaard is dat in een reservoir dat je met de hand kan drogen. Maar als je een water-afvoerleiding in de buurt hebt is dat natuurlijk zonde van het gedoe. Maar let op, niet alle wasdrogers kun je met een slang op de afvoer aansluiten. In de wasdroger keuzehulp kun je hierop selecteren.

Hoe snel droogt de wasdroger?

Hoe snel is de was droger klaar met zijn droogwerk? In de eerder genoemde wasdroger keuzehulp op Beste Wasdroger Kopen kun je dat zien aan de hand van de duur van het droogprogramma voor katoen. Dit standaard droogprogramma geeft het beste vergelijk.

Je ziet daar grote verschillen. De snelste wasdrogers zijn binnen 2 uur klaar, maar het merendeel doet er langer dan 2,5 uur over. En dit aantal groeit alleen maar. Dat komt omdat de populaire warmtepompdroger heel langzaam is met drogen. Maar ondanks dat is de warmtepompdroger toch veel energiezuiniger (want deze droger droogt op een veel lagere temperatuur) en beter voor je wasgoed. Staar je dus niet blind op de droogtijd. Langer is niet slechter, tenzij je in een zo kort mogelijke tijd meerdere wasjes na elkaar wil drogen.

Droogprogramma's wasdroger

In de Beste Wasdroger Kopen keuzehulp kun je ook de gewenste droogprogramma's aanvinken. Hou er daarbij rekening mee dat er wel heel veel verschillende droogprogramma's zijn en dat sommige droogprogramma's zelfs merkgebonden zijn.

Bij de droogprogramma's van een droger kom je ook programma's tegen met heel verschillende doelen. Soms zijn het speciale droogprogramma's voor materialen als katoen, synthetisch, wol, zijde of delicaat. Soms betreft het soorten kleding zoals sportkleding, babykleding, lingerie, overhemden, jeans en zelfs schoenen, droogprogramma's voor dekens, ander beddengoed en handdoeken, maar je hebt bijvoorbeeld ook speciale droogprogramma's voor kleine ladingen, extra hygiëne, verfrissen, koud drogen en milieuvriendelijk drogen. Kijk op Beste Wasdroger Kopen voor alle programma's.

Beste wasdroger merken

Je kunt in de keuzehulp ook aanvinken van welke merken je de wasdrogers in je selectie wilt opnemen als je de beste wasdroger zoekt.  

Fabrikanten van wasdrogers die in een wasdroger test vaak hoog scoren zijn Bosch, AEG, Siemens, Samsung, Haier en Miele. De goedkope wasdrogers van Beko worden vaak als beste koop getest bij een droger test.

Kijk op het bovengenoemde Beste Wasdroger Kopen voor aanbiedingen van al deze goede wasdrogers bij de beste winkels online.

Miele wasdroger

Miele wasdroger

Wat kost een goede wasdroger?

Je beste wasdroger op prijs selecteren is ook mogelijk. Geef daarvoor in de droger keuzehulp op hoeveel geld je maximaal aan de wasdroger wilt uitgeven. De prijs van de wasdroger wordt bepaald door de grootte, en het soort wasdroger, maar vooral ook door de fabrikant. Je hebt dure en goedkope wasmachine merken.

We kijken hier naar de prijzen van wasdroger met een capaciteit van 7 kilo of meer.

Prijs condensdroger  / luchtafvoerdroger
De prijs van een condensdroger of luchtafvoerdroger begint dan iets onder 400 euro van een goedkope fabrikant als Beko, Zanussi en Indesit. Maar incidenteel ook bij aanbiedingen van A-merk wasdrogers (zie de aanbiedingen op het bovenstaande Beste Wasdroger Kopen. 

De meeste goede condensdrogers en goede luchtafvoerdrogers kosten tussen de 400 euro en 500 euro.

Prijs warmtepompdroger
Voor een warmtepompdroger ben je iets meer geld kwijt, al wordt de warmtepompdroger steeds goedkoper. Het prijsverschil van de goedkoopste warmtepompdrogers, een goedkope warmtepompdrager van Beko, Frilec, Whirlpool of Indesit koop je al onder de 500 euro. 

Liever een warmtepomp droger van een A-merk als Bosch, Samsung of Siemens? Reken dan op een prijs van minimaal 550 euro.

Bij een warmtepomp droger kunnen de prijzen flink oplopen al je een luxe wasdroger zoekt. De meest luxe warmtepomp droger (bijvoorbeeld een smart wasdroger met WiFi) kan meer dan 1.000 euro kosten.

Meer opties

En zo kun je de wasdrogers daar op nog veel meer kenmerken, opties en mogelijkheden selecteren om zo de beste droger te vinden. Hieronder nog wat van deze selectiemogelijkheden.
  • Kwaliteitsniveau
  • Geluidsniveau
  • Vochtuitstoot
  • Glazen of afgedekte deur
  • Draairichting deur
  • Opties als kinderbeveiliging, startuitstel, vochtigheidssensor, beschermende trommel, antikreuk, app, automatische uitschakeling, trommelverlichting, zelfreinigende condensor, stoomfunctie, gewichtssensor, geursysteem, resttijdindicator, eindsignaal, pluizenfilter-indicator, condensbak-vol-indicator, waterniveau-condensbak-indicator en meer.

Kortom, je kunt bij de Wasdroger Keuzehulp bij het bovenaan genoemde Beste Wasdroger Kopen heel nauwkeurig aangeven wat je wil en zo de voor jou beste wasdroger tegen de laagste prijs vinden.


Zie ook:


Onderwerp:
Wat is de beste wasdroger? Wat is de beste koop uit de wasdroger test? Bovenaan vind je alle beste wasdrogers uit menig wasdroger test. Kijk daar voor de beste droger uit de test, of dat nu de beste warmtepompdroger, de beste condensdroger of de beste koop uit de was droger test is. Ook kijken we naar het verschil tussen een condensdroger en een warmtepompdroger en hebben tips en informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de beste wasdroger.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *