Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wasdroger test

Je kunt je was aan een waslijn hangen, maar de meeste huishoudens kiezen toch voor een wasdroger. Vooral met een gezin scheelt dat veel werk, en in regenachtig Nederland is een goede wasdroger altijd een prima investering. Daarom kijken we hieronder naar de resultaten van testen van wasdrogers.

Daaronder vind je meer informatie over de verschillende soorten wasdrogers en hebben we een goede Wasdroger Keuzehulp voor je met nog meer testen en reviews.

Testen wasdrogers

De testen hieronder zijn op datum gesorteerd. Deze testen zijn uitgevoerd door experts van vergelijkingssites, winkels, de Consumentenbond, Test Aankoop en andere deskundige organisaties.


Niet elektrisch de was drogen? Dat kan ook!

Kies de beste wasdroger

Wat is de beste wasdroger? De beste droger kan voor iedereen anders zijn. Een gezin stelt namelijk andere eisen dan een klein huishouden. En de één vind bijvoorbeeld het geluid belangrijk terwijl een ander dat niets uitmaakt maar wel een wasdroger met een grote capaciteit wil.

De voor jou beste wasdroger vind je met de Wasdroger Keuzehulp op Beste Wasdroger Kopen. Je kunt in deze keuzehulp al je wensen en eisen aanvinken, maar ook (nog meer) testen en reviews lezen. Hier vind je alle informatie voor het kopen van de beste wasdroger.

Ook de actuele Wasdroger Top 10 en de goedkoopste online aanbieders van de beste wasdrogers zijn daar te vinden.Soorten drogers

Bij de testen van wasdrogers kom je verschillende soorten drogers tegen. Hieronder een korte uitleg van de kenmerken van ieder soort wasdroger.

Overigens kan een wasdroger in meerdere categorieën vallen. Zo kan een warmtepompdroger zowel een condensdroger als een afvoerdroger zijn.

Warmtepompdroger

Deze wasdroger gebruikt zijn eigen warme lucht opnieuw. Dat levert een flinke energiebesparing op waardoor deze warmtepompdrogers beter zijn voor je energierekening en het milieu. Een warmtepomp droger is dus een aanrader, vooral ook omdat ze in aanschaf niet of nauwelijks duurder zijn.

Condensdroger

Een condensdroger beschikt over een waterreservoir waarin het water uit het wasgoed belandt. Je moet dit reservoir na iedere droogbeurt legen. Het voordeel is dat je hem overal kunt neerzetten, ook als er geen raam of afvoer aanwezig is. Vaak kun je op een condensdroger wel een slang aansluiten om op de afvoer aan te sluiten of om uit het raam te hangen, maar dat hoeft dus niet.

Afvoerdroger

Een afvoerdroger mist het waterreservoir. Deze moet dus in de buurt van een waterafvoer staan. Dat kan ook een raam zijn. Kies dan wel voor een afvoerslang die lang genoeg is om uit het raam te hangen.

Wasdroogcombinatie

Een wasdroogcombinatie is een wasmachine en wasdroger in één. Dat scheelt veel ruimte en je hoeft maar één apparaat aan te schaffen voor wassen en drogen. Het nadeel is dat de droogprestaties vaak wat minder zijn dan een echte wasdroger en dat de hoeveelheid wasgoed die gedroogd kan worden minder is dan de hoeveelheid die je kunt wassen. Dat betekent dat je er bij een volle machine een paar kilo wasgoed uit moet halen voor je de wasdroogmachine laat drogen.

Informatie kiezen wasdroger

Bij de bovenstaande Wasdroger Keuzehulp vind je alle informatie over wasdrogers. Je kunt de voor jou beste wasdroger selecteren op onder andere de volgende kenmerken en keuzemogelijkheden:

 • Vulgewicht drogen
 • Vulgewicht wassen (alleen relevant bij wasdroogcombinaties)
 • Energieklasse
 • Soort wasdroger
 • Mogelijkheden condensafvoer
 • Merk
 • Prijs
 • Programmaduur
 • Beschikbare droogprogramma's
 • Kwaliteitsniveau
 • Geluidsniveau
 • Vochtuitstoot
 • Grootte huishouden
 • Glazen of afgedekte deur
 • Draairichting deur
 • Opties als kinderbeveiliging, startuitstel, vochtigheidssensor, beschermende trommel, antikreuk, app, automatische uitschakeling, trommelverlichting, zelfreinigende condensor, stoomfunctie, gewichtssensor, geursysteem, resttijdindicator, eindsignaal, pluizenfilter-indicator, condensbak-vol-indicator, waterniveau-condensbak-indicator en meer.

Kortom, je kunt bij de Wasdroger Keuzehulp bij het bovenaan genoemde Beste Wasdroger Kopen heel nauwkeurig aangeven wat je wil en zo de voor jou beste wasdroger tegen de laagste prijs vinden.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.