Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste wasdroger

Kijk hier voor je beste wasdroger, met alle beste wasdrogers uit de testen (bijvoorbeeld de Consumentenbond test) en aanbiedingen van deze en andere goede wasdrogers.

Je kunt je was aan een waslijn hangen, maar de meeste huishoudens kiezen toch voor een wasdroger. Vooral met een gezin scheelt dat veel werk, en in regenachtig Nederland is een goede wasdroger altijd een prima investering. Daarom kijken we hieronder naar de beste wasdroger uit diverse testen van wasdrogers.

Daaronder vind je meer informatie over de verschillende soorten drogers en hebben we een goede Wasdroger Keuzehulp voor je met nog meer testen en reviews.Beste wasdrogers uit de test

De testen hieronder zijn op datum gesorteerd. Deze testen zijn uitgevoerd door experts van vergelijkingssites, winkels, de Consumentenbond, Test Aankoop en andere deskundige organisaties. Klok op de test voor de beste wasdroger of beste wasdrogers en eventueel de beste koop uit de betreffende was droger test.


Niet elektrisch de was drogen? Dat kan ook!Kies de beste wasdroger

Wat is de beste wasdroger? De beste droger kan voor iedereen anders zijn. Een gezin stelt namelijk andere eisen dan een klein huishouden. En de één vind bijvoorbeeld het geluid belangrijk terwijl een ander dat niets uitmaakt maar wel een wasdroger met een grote capaciteit wil.


wasdroger keuzehulp


De voor jou beste droger vind je met de bovenstaande Wasdroger Keuzehulp. Je kunt in deze keuzehulp al je wensen en eisen aanvinken, maar ook (nog meer) testen en reviews lezen. Hier vind je alle informatie voor het kopen van de beste wasdroger.Aanbiedingen wasdrogers beste winkels

Of kijk op Beste Wasdroger Kopen wat de aanbiedingen zijn van de beste winkels om online goedkoop een wasdroger te kopen. Je vindt daar alle goede drogers tegen een aantrekkelijke prijs.

Soorten drogers

Bij de testen van wasdrogers kom je verschillende soorten was drogers tegen. Hieronder een korte uitleg van de kenmerken van ieder soort wasdroger.

Overigens kan een wasdroger in meerdere categorieën vallen. Zo kan een warmtepompdroger zowel een condensdroger als een afvoerdroger zijn.

Warmtepompdroger

Deze wasdroger gebruikt zijn eigen warme lucht opnieuw. Dat levert een flinke energiebesparing op waardoor deze warmtepompdrogers beter zijn voor je energierekening en het milieu. Een warmtepomp droger is dus een aanrader, vooral ook omdat ze in aanschaf niet of nauwelijks duurder zijn.

Kijk bij de beste wasdroger test bovenaan voor de beste warmtepompdroger test.

Condensdroger

Een condensdroger beschikt over een waterreservoir waarin het water uit het wasgoed belandt. Je moet dit reservoir na iedere droogbeurt legen. Het voordeel is dat je hem overal kunt neerzetten, ook als er geen raam of afvoer aanwezig is. Vaak kun je op een condensdroger wel een slang aansluiten om op de afvoer aan te sluiten of om uit het raam te hangen, maar dat hoeft dus niet.

Boven bij beste wasdroger test vind je ook de beste condensdroger test.

Afvoerdroger

Een afvoerdroger mist het waterreservoir. Deze moet dus in de buurt van een waterafvoer staan. Dat kan ook een raam zijn. Kies dan wel voor een afvoerslang die lang genoeg is om uit het raam te hangen.

Een afvoerdroger kan een condensdroger zijn, maar de afvoerdroger kan ook een warmtepomp droger zijn. Het gaat er om of je de was droger op de afvoer kunt aansluiten.

Electrolux wasdroger

Electrolux wasdroger

Wasdroogcombinatie

Een wasdroogcombinatie is een wasmachine en wasdroger in één. Dat scheelt veel ruimte en je hoeft maar één apparaat aan te schaffen voor wassen en drogen. Het nadeel is dat de droogprestaties vaak wat minder zijn dan een echte wasdroger en dat de hoeveelheid wasgoed die gedroogd kan worden minder is dan de hoeveelheid die je kunt wassen. Dat betekent dat je er bij een volle machine een paar kilo wasgoed uit moet halen voor je de wasdroogmachine laat drogen.

Maar voordelen heeft een wasdroogcombinatie natuurlijk ook. Je hoeft maar één apparaat te kopen en (belangrijker nog) in je huis te plaatsen en een niet al te grote was kun je in één sessie laten wassen en drogen. Je zet 's avonds de wasdroogcombinatie met vuile was aan en de volgende ochtend is de was schoon en droog.

Bovenaan vind je bij de beste wasdroger testen ook de beste wasdroogcombinatie test.
Tips kiezen beste droger

Bij de bovenstaande wasdroger keuzehulp op Beste Wasdroger Kopen vind je alle informatie over wasdrogers. Je kunt de voor jou beste wasdroger selecteren op onder andere de kenmerken van de droger en keuzemogelijkheden die je hieronder toegelicht vindt.

Vulgewicht wasdroger (laadvermogen)

Het laadvermogen van een wasdroogmachine wordt in kilo's uitgedrukt, het vulgewicht. Heel belangrijk want dit bepaalt hoeveel er was er in de machine past. Zorg er dus voor dat het vulgewicht van je wasdroger minimaal gelijk is aan dat van je wasmachine, of je moet structureel niet alles in de wasdroger willen drogen.

Reken voor een droger voor een tweepersoonshuishouden ongeveer op een benodigd vulgewicht van 6 a 7 kilo, 8 kilo voor een klein gezin (maximaal 2 kinderen) en een wasdroger met 9 kilo vulgewicht is de beste wasdroger voor een groter gezin. Dit is indicatie, want het ene huishouden wast meer dan een ander huishouden met dezelfde gezinsgrootte.

Hoe groter het vulgewicht van de droger, hoe groter de droogtrommel. De lengte en breedte van de wasdroger zelf veranderen hierdoor meestal niet. Wel kan de wasdroger dieper zijn.

In de keuzehulp van Beste Wasdroger Kopen kun je zowel op vulgewicht als op gezinsgrootte selecteren.

Energieklasse

Een zuinige wasdroger is goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Een hogere aanschafprijs van een droger verdien je op den duur met rente terug want de verschillen kunnen best groot zijn. De besparing van een goedkope wasdroger ten opzichte van een weinig energiezuinige wasdroger loopt gedurende de levensduur van de droger op tot tegen de 400 euro.

Afvoer van het vocht

Een droger droogt, maar het vocht moet wel ergens blijven. Bij een warmtepompdroger en een condensdroger kan het water op twee manieren worden afgevoerd. Standaard is dat in een reservoir dat je met de hand kan drogen. Maar als je een water-afvoerleiding in de buurt hebt is dat natuurlijk zonde van het gedoe. Maar let op, niet alle wasdrogers kun je met een slang op de afvoer aansluiten. In de wasdroger keuzehulp kun je hierop selecteren.

Hoe snel droogt de wasdroger?

Hoe snel is de was droger klaar met zijn droogwerk? In de eerder genoemde wasdroger keuzehulp op Beste Wasdroger Kopen kun je dat zien aan de hand van de duur van het droogprogramma voor katoen. Dit standaard droogprogramma geeft het beste vergelijk.

Je ziet daar grote verschillen. De snelste wasdrogers zijn binnen 2 uur klaar, maar het merendeel doet er langer dan 2,5 uur over. En dit aantal groeit alleen maar. Dat komt omdat de populaire warmtepompdroger heel langzaam is met drogen. Maar ondanks dat is de warmtepompdroger toch veel energiezuiniger (want deze droger droogt op een veel lagere temperatuur) en beter voor je wasgoed. Staar je dus niet blind op de droogtijd. Langer is niet slechter, tenzij je in een zo kort mogelijke tijd meerdere wasjes na elkaar wil drogen.

Droogprogramma's wasdroger

In de Beste Wasdroger Kopen keuzehulp kun je ook de gewenste droogprogramma's aanvinken. Hou er daarbij rekening mee dat er wel heel veel verschillende droogprogramma's zijn en dat sommige droogprogramma's zelfs merkgebonden zijn.

Bij de droogprogramma's van een droger kom je ook programma's tegen met heel verschillende doelen. Soms zijn het speciale droogprogramma's voor materialen als katoen, synthetisch, wol, zijde of delicaat. Soms betreft het soorten kleding zoals sportkleding, babykleding, lingerie, overhemden, jeans en zelfs schoenen, droogprogramma's voor dekens, ander beddengoed en handdoeken, maar je hebt bijvoorbeeld ook speciale droogprogramma's voor kleine ladingen, extra hygiëne, verfrissen, koud drogen en milieuvriendelijk drogen. Kijk op Beste Wasdroger Kopen voor alle programma's.Miele wasdroger

Miele wasdroger

Wat kost een goede wasdroger?

Je beste wasdroger op prijs selecteren is ook mogelijk. Geef daarvoor in de droger keuzehulp op hoeveel geld je maximaal aan de wasdroger wilt uitgeven. De prijs van de wasdroger wordt bepaald door de grootte, en het soort wasdroger, maar vooral ook door de fabrikant. Je hebt dure en goedkope wasmachine merken.

We kijken hier naar de prijzen van wasdroger met een capaciteit van 7 kilo of meer.

Prijs condensdroger  / luchtafvoerdroger
De prijs van een condensdroger of luchtafvoerdroger begint dan iets onder 400 euro van een goedkope fabrikant als Beko, Zanussi en Indesit. Maar incidenteel ook bij aanbiedingen van A-merk wasdrogers (zie de aanbiedingen op het bovenstaande Beste Wasdroger Kopen. 

De meeste goede condensdrogers en goede luchtafvoerdrogers kosten tussen de 400 euro en 500 euro.

Prijs warmtepompdroger
Voor een warmtepompdroger ben je iets meer geld kwijt, al wordt de warmtepompdroger steeds goedkoper. Het prijsverschil van de goedkoopste warmtepompdrogers, een goedkope warmtepompdrager van Beko, Frilec, Whirlpool of Indesit koop je al onder de 500 euro. 

Liever een warmtepomp droger van een A-merk als Bosch, Samsung of Siemens? Reken dan op een prijs van minimaal 550 euro.

Bij een warmtepomp droger kunnen de prijzen flink oplopen al je een luxe wasdroger zoekt. De meest luxe warmtepomp droger (bijvoorbeeld een smart wasdroger met WiFi) kan meer dan 1.000 euro kosten.

Meer opties

En zo kun je de wasdrogers daar op nog veel meer kenmerken, opties en mogelijkheden selecteren om zo de beste droger te vinden. Hieronder nog wat van deze selectiemogelijkheden.
 • Kwaliteitsniveau
 • Geluidsniveau
 • Vochtuitstoot
 • Glazen of afgedekte deur
 • Draairichting deur
 • Opties als kinderbeveiliging, startuitstel, vochtigheidssensor, beschermende trommel, antikreuk, app, automatische uitschakeling, trommelverlichting, zelfreinigende condensor, stoomfunctie, gewichtssensor, geursysteem, resttijdindicator, eindsignaal, pluizenfilter-indicator, condensbak-vol-indicator, waterniveau-condensbak-indicator en meer.

Kortom, je kunt bij de Wasdroger Keuzehulp bij het bovenaan genoemde Beste Wasdroger Kopen heel nauwkeurig aangeven wat je wil en zo de voor jou beste wasdroger tegen de laagste prijs vinden.Beste wasdroger merken

Je kunt in de keuzehulp ook aanvinken van welke merken je de wasdrogers in je selectie wilt opnemen als je de beste wasdroger zoekt.  

Fabrikanten van wasdrogers die in een wasdroger test vaak hoog scoren zijn Bosch, AEG, Siemens, Samsung, Haier en Miele. De goedkope wasdrogers van Beko worden vaak als beste koop getest bij een droger test. Hieronder kort wat informatie over de beste wasdroger merken.

AEG wasdroger

AEG en Bosch zijn de meest populaire droger merken in Nederland. De drogers van AEG zijn over het algemeen net wat goedkoper. Meest populair zijn de AEG AbsoluteCare Plus en AEG SensiDry warmtepomp drogers. Deze zijn heel energiezuinig in het gebruik (en daarmee goedkoop) maar, zoals alle warmtepomp drogers, duurder in aanschaf. Zoek je een relatief goedkope wasdroger? Dan kun je kiezen voor een AEG Prosense wasdroger.

Bosch wasdroger

Ook bij Bosch kun je terecht voor een warmtepomp droger of een goedkopere condens wasdroger. De Bosch Serie 6 warmtepompdroger met 8 kg vulgewicht is de meest populaire Bosch droger. Eeen goedkoop alternatief is de Bosch Serie 4 condensdroger met hetzelfde vulgewicht. 

Miele wasdroger

Miele is helemaal overgeschakeld op de warmtepompdrogers. Bij Miele koop je geen condensdroger meer. Miele is dan ook een fabrikant die alleen het beste wil leveren. Dat is nadelig voor de prijs, een Miele droger is een dure wasdroger, maar de kwaliteit en levensduur zijn uitstekend. Miele hoort absoluut bij de beste droger merken. 

Samsung wasdroger

Dan is een Samsung wasdroger beter te betalen, en ook Samsung hoort bij de beste wasdroger fabrikanten. Samsung is een fabrikant die de nieuwste technieken in zijn producten verwerkt. Daarom maakt Samsung net als Miele alleen nog maar warmtepomp drogers. Heb je weinig ruimte in huis? Denk dan eens aan een Samsung EcoBubble wasdroogcombinatie, een wasmachine en droger in één apparaat.

Beko wasdroger

Beko noemden we hier boven al even. Beko staat bekend als fabrikant van goede goedkope drogers. Zoek je een goedkope wasdroger van goede kwaliteit? Dan is een Beko wasdroger aan te raden. In een test, bijvoorbeeld van de Consumentenbond, wordt er vaak gekozen voor een Beko wasdroger als beste koop.

Meer goede wasdrogers

Andere goede merken voor een droger zijn Whirlpool, Zanussi, LG, Haier en Indesit.

Kijk op het bovengenoemde Beste Wasdroger Kopen voor aanbiedingen van al deze goede wasdrogers bij de beste winkels online.


Zie ook:


Onderwerp:
Wat is de beste wasdroger? Wat is de beste koop uit de wasdroger test? Bovenaan vind je alle beste wasdrogers uit menig wasdroger test. Kijk daar voor de beste droger uit de test, of dat nu de beste warmtepompdroger, de beste condensdroger of de beste koop uit de was droger test is. Ook kijken we naar het verschil tussen een condensdroger en een warmtepompdroger en hebben tips en informatie voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de beste wasdroger.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Als ik 1 tip mag geven, koop altijd een warmtepompdroger als je een wasdroger koopt. Een warmtepompdroger lijkt veel duurder (en is het in aanschaf ook) maar uiteindelijk is deze wasdroger goedkoper. Een wasdroger met warmtepomp is namelijk veel zuiniger met stroom, en dat levert je jaarlijks een flinke besparing op.

  Het nadeel van een warmtepompdroger is dat deze wasdroger veel langer staat te drogen. Maar dat is dus voor het stroomverbruik helemaal niet zo nadelen. Ik laat de droger altijd draaien als ik naar mijn werk ben, dus mij maakt niets uit of deze er 1, 3 of 5 uur over doet om te drogen. Als hij maar energiezuinig is en als de was maar droog uit de wasdroger komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tennisballen is de droger (en ook in de wasmachine) werken echt heel goed, Voor het geval je de tip niet kent: Doe één of meer tennisballen in de wasdroger of wasmachine en de was klit niet bij elkaar. Vooral bij groot wasgoed als beddengoed is dat super. Maar bij een droger heeft een tennisbal in de was nog meer voordelen. Tennisballen zorgen er voor dat de lucht beter tussen het drogende wasgoed door circuleert waardoor de was sneller droogt. Dat scheelt tijd en energie.

  En de ballen maken kleding zachter omdat ze de was opkloppen gedurende het drogen. Ook voorkomen de tennisballen statische elektriciteit. Kortom een goede tip om eens te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.