Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wasmachine test

Wat is de beste wasmachine? Op deze vraag willen we hier antwoord geven. Hieronder vind je de uitslagen van diverse testen van wasmachines. Deze testen zijn uitgevoerd door experts van organisaties als de Consumentenbond, maar ook door deskundigen uit het buitenland. Met deze beste wasmachines uit de test weet je zeker dat je een goede wasmachine koopt.

Wasmachine testen

Hieronder vind je de tests van wasmachines. De nieuwste wasmachine testen staan bovenaan.


Beste wasmachine vinden

De bovenstaande beste wasmachines zijn gebaseerd op een gemiddeld gebruik. Maar misscien heb jij wel heel andere wensen en eisen, of misschien wijkt jouw wasgedrag van gemiddelde af. Kijk voor de persoonlijk voor jou beste wasmachine bij de Wasmachine Keuzehulp. Hier kun je alle gewenste kenmerken en eigenschappen selecteren, en je krijgt dan een overzicht met alleen die beste wasmachines.

Hieronder kijken we naar enkele eigenschappen die mede bepalen of een wasmachine voor jou de beste wasmachine is.

Capaciteit wasmachine

De capaciteit van een wasmachine wordt in vulgewicht weergegeven. Je kunt de volgende vulgewichten als leidraad aanhouden:

  • Huishouden 1 tot 2 personen: 7 kilo
  • Huishouden 3 tot 4 personen: 8 kilo
  • Grotere huishoudens: 9 kilo


De grootste wasmachines hebben een vulgewicht van 12 kilo. Aan capaciteit dus geen gebrek.

Het drogen van de was

Een wasmachine is geen wasdroger, maar het is wel fijn als de was al enigsinds droog uit de wasmachine komt. Het toerental is daar bepalend voor. De beste wasmachines op dit gebied centrifugeren met 1600 toeren. Bij dit toerental blijft de hoeveelheid vocht in het wasgoed beperkt tot 44%. Hierdoor is de was daarna in een wasdroger of aan de waslijn sneller droog.

Energiezuinige wasmachine

De energieklasse van een wasmachine loopt uiteen van energieklasse A tot A+++., maar inmiddels zijn er nog zuinigere wasmachines die nog zuiniger zijn. Dit wordt met een percentage aangeven. Voorbeeld: Is een wasmachine 40% zuiniger dan het A+++ label, dan valt deze wasmachine in de energieklasse A+++ -40%. De meest zuinige wasmachine haalt al A+++ -60%.

Stille wasmachine

Draait de wasmachine als je thuis bent, bijvoorbeeld s'nachts, dan wil je waarschijnlijk niet dat deze veel lawaai maakt. Kies dan een wasmachine met een geluidsniveau onder de 73 decibel. Let op: Iedere 3 decibel verdubbeld het lawaai!

Wasprogramma's

Erg belangrijk zijn de wasprogramma's. Let daar goed op als je een wasmachine kiest. Bij de bovenaan genoemde Wasmachine Keuzehulp kun je aangeven welke wasprogramma's je wilt kunnen gebruiken.

Ook alle andere relevante keuzemogelijkheden, waaronder natuurlijk de prijs, kun je daar ook aanvinken of selecteren.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.