Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste waterkoker test

Kijk hier voor de beste waterkokers uit de waterkoker test. Met de beste goedkope waterkoker, beste mini waterkoker, beste glazen waterkoker en andere beste waterkokers uit de test.Snel water aan de kook brengen voor thee of een cup a soup. Dat gaat het makkelijkst met een waterkoker. Een simpel maar heel handig keukenapparaat. Hier kijken we naar uitslagen van testen waarin de beste waterkoker wordt gezocht. We kijken verder  naar de mogelijkheden van goede waterkokers en geven tips en informatie die handig is bij de aanschaf van een waterkoker.


Beste waterkokers uit de test

Maar laten we beginnen met de diverse testen van waterkokers, uitgevoerd door test organisaties en andere experts. Omdat het meerdere organisaties betreft kunnen verschillende kokers in dezelfde categorie als beste waterkoker zijn uitgeroepen.

Deze testen van waterkokers hebben we verzameld:


Zie ook
Aanbiedingen waterkokers bij de beste winkels

Op Beste Waterkoker Kopen vind je de waterkoker aanbiedingen van de beste en goedkoopste winkels voor een waterkoker en de actuele Top 10 van Waterkokers.

Ook is op Beste Waterkoker Kopen een Waterkoker Keuzehulp te vinden met alle informatie, tests, reviews en gebruikerservaringen. Vink je wensen en eisen aan, en de Waterkoker Keuzehulp vertelt je welke waterkokers voor jou persoonlijk de beste waterkokers zijn.

Kleine waterkoker Russell Hobbs

Kleine waterkoker Russell Hobbs


Tips waterkoker kopen

Hieronder vind je wat handige tips die je behulpzaam kunnen zijn bij het kiezen en kopen van de beste waterkoker via de Waterkoker Keuzehulp van het bovengenoemde Beste Waterkoker Kopen.

Waterkoker met instelbare temperatuur

Wil je een waterkoker alleen gebruiken om water aan de kook te brengen om een kopje of pot thee te zetten? Dan heb je genoeg aan een eenvoudige waterkoker. Maar wil je de waterkoker ook gebruiken om water tot andere temperaturen dan 100 graden te verhitten, dan is een waterkoker met instelbare temperatuur wel zo handig.

Bij een waterkoker met instelbare temperatuur kun je ook een andere gewenste temperatuur kiezen. Dit kan bij het koken handig zijn, maar bijvoorbeeld ook bij het schoonmaken. Vooral als je de waterkoker gebruikt op een plek waar geen ander warm water voorhanden is, zoals op kantoor, in een studeerkamer of op een werkplaats.

Wil je de waterkoker ook gebruiken om alleen water te verwarmen, zonder dat het kookt, dan is een waterkoker met instelbare temperatuur vaak de beste waterkoker. Hierboven vind je de beste waterkoker met instelbare temperatuur uit de test.

De inhoud van de waterkoker

De meeste waterkokers hebben een capaciteit net onder de twee liter. Gemiddeld is de inhoud van een waterkoker 1,7 liter. Dat is een behoorlijke hoeveelheid water. Voor wie alleen een kokend kopje water wil kan ook kiezen voor een kleine waterkoker met een capaciteit van nog geen liter. 0,8 liter is een standaard maat voor veel kleine waterkokers.

Een kleine waterkoker met een inhoud van 0,8 liter of minder wordt mini waterkoker genoemd. De beste mini waterkoker uit de test kun je in het bovenstaande waterkoker test overzicht vinden.

Een kleinere waterkoker neemt minder ruimte in. Handig op het aanrecht, maar bijvoorbeeld ook op het bureau. Ideaal als je de waterkoker alleen voor een beker thee maken gebruikt. Ook neem je een kleine waterkoker makkelijker mee naar bijvoorbeeld de camping. 

Voor wie de waterkoker alleen gebruikt om water te koken voor één of twee kopjes thee is een kleine waterkoker vaak de beste waterkoker.Design waterkoker mini Felllow


Design waterkoker klein Felllow


Het vermogen van de waterkoker

Het vermogen van de waterkoker bepaalt hoe snel deze zijn werk doet. Een snelle waterkoker heeft een vermogen van meer dan 2250 watt. Minder vermogen werkt ook, maar je moet alleen wat langer op je kokende water / kop thee wachten.

Voor iemand met weinig geduld is een waterkoker met een hoog vermogen vaak de beste waterkoker.

Metalen waterkoker of kunststof waterkoker?

De behuizing van een waterkoker kan van kunststof of van metaal gemaakt zijn. Voor de werking maakt het niet uit, maar metaal kan meer hebben en blijft langer mooi. Ook zien metalen waterkokers er meestal mooier uit. Je betaalt er wel iets meer voor. 

Hou je van een klassiek design? Of heb je een landelijke keuken? Dan is een retro waterkoker voor jou waarschijnlijk de beste waterkoker. Bij de links hier boven vind je veel retro waterkokers en we hebben ook de beste retro waterkoker uit de test.

Waterkoker van glas

Waterkokers met een glazen kan zien er ook steeds vaker. Een waterkoker met een glazen kan is mooi op te zien, vooral als het water aan de kook raakt. Je ziet het dan borrelen. Dit effect wordt soms versterkt door led verlichting in de waterkoker te integreren. Dat heeft geen functie, maar ziet er wel heel mooi uit als het water gaat koken.

De beste waterkoker van glas uit de test is in het bovenstaande waterkoker test overzicht te vinden.

Glazen waterkoker met led verlichting Aigostar

Glazen waterkoker met led verlichting Aigostar

Waterkoker met warmhoudfunctie

Ongeveer een derde van de waterkokers beschikt over een warmhoudfunctie. Dit is handig omdat er in de praktijk vaak enige tijd zit tussen het koken en het opgieten. 

De meeste mensen gaan er immers niet naast staan wachten. Vaak zet met de waterkoker aan, en is dan op het moment van de klik druk ergens anders mee bezig. Een warmhoudfunctie houdt het water aan de kook tot je het water opgiet.

Verlichte bedieningsknop

Het is maar een kleinigheid, maar een verlichte bedieningsknop is handig in een donkere keuken.Heetwater dispenser

Bovenaan vind je ook de beste heetwater dispenser uit de test. De heet water dispenser is ook een waterkoker. Maar deze waterkoker heeft een ingebouwde boiler die het water warm houdt. Je hebt bij zo'n luxe waterkoker daarom meteen warm water en binnen enkele seconden kokend water.

Zo'n waterkoker die het water continue heet houdt is vooral handig als er heel vaak heet water gepakt wordt, bijvoorbeeld bij een bedrijf.Beste waterkoker merken

Wat momenteel de beste waterkoker is kun je zien in het beste waterkoker test overzicht bovenaan. Je vind daar de beste waterkoker of beste waterkokers in diverse klassen.

Bij de aanbiedingen van alle waterkokers vind je nog meer goede waterkokers in alle groottes en alle prijsklassen. Hieronder de beste waterkoker merken:

Philips waterkoker

Philips is een populair merk voor waterkokers in Nederland. Philips biedt meerdere waterkokers aan. Goede goedkope Philips waterkokers vind je in de Daily Collection, de Viva Collection en de Series 3000, een glazen waterkoker in de Philips 5000 serie en een luxe metalen waterkoker met temperatuurregeling en warmhoud stand in de Philips Avance Collection. 

Philips heeft zelfs een speciale eco waterkoker voor de milieubewuste consument. Deze Eco Conscious Edition waterkoker is geheel van gerecycled plastic gemaakt. 

Smeg waterkoker

Ook Smeg behoort tot de meest populaire waterkoker merken. Dit is de beste waterkoker als je een retro waterkoker zoekt want de Smeg waterkokers hebben een uniek retro design. Deze retro design waterkoker is er in drie versies waaronder een mini waterkoker en een Smeg waterkoker met temperatuurregeling.

Tefal waterkoker

Tefal is een andere bekende fabrikant van consumentenelektronica die tot de beste waterkoker merken behoort. In hun collectie vind je 4 Tefal waterkokers. Met de kleine (1 liter) goedkope Tefal Includeo waterkoker, de grotere (1,5 liter) Tefal Sense waterkoker met 5 temperatuurstanden, de luxe geavanceerde Tefal Express Control waterkoker (1,7 liter) met basisstation en de heel moderne digitale Tefal Smart'N Light waterkoker. 

Kitchenaid waterkoker

Niet alleen Smeg maakt goede retro waterkokers, ook het Amerikaanse Kitchenaid maakt prachtige retro waterkokers, die er weer heel anders uit zien dan de Smeg kokers. Vooral de Kitchenaid Artisan is een heel mooie retro design waterkoker met een analoge temperatuurmeter. Maar onder het retro uiterlijk gaat een moderne waterkoker schuil met temperatuurregeling. Dit is helaas geen goedkope waterkoker.

Inventum waterkoker 

Wel goedkoop zijn de Inventum waterkokers. Deze behoren tot de beste waterkokers als je een goedkope waterkoker zoekt. Inventum biedt bovendien een ruime keuze uit waterkokers met diverse volumes en in diverse stijlen, van klassiek tot modern.

Russel Hobbs waterkoker

Russell Hobbs is één van de beste waterkoker fabrikanten als je een goede design waterkoker zoekt. Russell Hobbs besteedt veel aandacht aan het uiterlijk van de waterkoker en heeft een hele reeks kokers in verschillende stijlen.

Meer goede waterkoker merken

En zo zijn er nog meer goede waterkoker merken. Ook Bosch, WMF, Bourgini, Siemens, Stelton, DeLonghi, Alessi en Braun maken allemaal mooie goede waterkokers. Een voor goede eenvoudige goedkope waterkoker kun je onder andere terecht bij Princess, Bestron, Bodum, Domo, Tristar en Severin.

Bij de aanbiedingen bovenaan vind je al deze waterkokers goedkoop.

Kies aan de hand van deze, en andere selectiemogelijkheden op Beste Waterkoker Kopen de voor jou beste waterkoker tegen de laagste prijs uit. Of kijk bij bovenstaande tests wat de beste waterkoker uit de test is.

Zie ook: Meer beste keukenapparatuur uit de test.


Onderwerp:
Zoek je de beste waterkoker? Hier boven vind je de best geteste waterkokers. Met bijvoorbeeld de beste waterkoker met regelbare temperatuur uit de test, de beste retro waterkoker, de beste waterkoker van glas en de beste goedkope waterkoker uit de test. De testen op deze site voeren we niet zelf uit, maar worden uitgevoerd door bijvoorbeeld test- en vergelijkingssites. Ook geven we tips voor bij het kiezen van je beste waterkoker en op Beste Waterkoker Kopen vind je aanbiedingen van de beste winkels om een goede waterkoker goedkoop te kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik las in de gids van de consumentenbond dat een waterkoker op jaarbasis drie keer zo zuinig met stroom is dan een kokend waterkraan. Dat is logisch want de waterkoker gebruikt alleen stroom als je deze gebruikt en een kokend water boiler altijd.

    Je moet wat lager op je kokend water wachten maar op een jaar kan dat bij een gemiddelde gebruiker wel tientjes aan energiekosten besparen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.