Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste waterkoker test

 

Snel water aan de kook brengen voor thee of een cup a soup. Dat gaat het makkelijkst met een waterkoker. Een simpel maar heel handig keukenapparaat. Hier kijken we naar uitslagen van testen waarin de beste waterkoker wordt gezocht. We kijken verder  naar de mogelijkheden van goede waterkokers en geven tips en informatie die handig is bij de aanschaf van een waterkoker.

Uitslagen testen waterkokers

Maar laten we beginnen met de diverse testen van waterkokers, uitgevoerd door organisaties zoals de Consumentenbond en bedrijven gespecialiseerd in het vergelijken van producten. Omdat het meerdere organisaties betreft kunnen verschillende kokers in dezelfde categorie als beste waterkoker zijn uitgeroepen.

Deze testen van waterkokers hebben we verzameld:


Zie ookBeste waterkoker kopen

Op Beste Waterkoker Kopen vind je de beste en goedkoopste winkels voor een waterkoker en de actuele Top 10 van Waterkokers.

Ook is op Beste Waterkoker Kopen een Waterkoker Keuzehulp te vinden met alle informatie, tests, reviews en gebruikerservaringen. Vink je wensen en eisen aan, en de Waterkoker Keuzehulp vertelt je welke waterkokers voor jou persoonlijk de beste waterkokers zijn.


Tips waterkoker kopen

Hieronder vind je wat handige tips die je behulpzaam kunnen zijn bij het kiezen en kopen van de beste waterkoker via de Waterkoker Keuzehulp van het bovengenoemde Beste Waterkoker Kopen.

Waterkoker met instelbare temperatuur

Wil je een waterkoker alleen gebruiken om water aan de kook te brengen om een kopje of pot thee te zetten? Dan heb je genoeg aan een eenvoudige waterkoker. Maar wil je de waterkoker ook gebruiken om water tot andere temperaturen dan 100 graden te verhitten, dan is een waterkoker met instelbare temperatuur wel zo handig.

Bij een waterkoker met instelbare temperatuur kun je ook een andere gewenste temperatuur kiezen. Dit kan bij het koken handig zijn, maar bijvoorbeeld ook bij het schoonmaken. Vooral als je de waterkoker gebruikt op een plek waar geen ander warm water voorhanden is, zoals op kantoor, in een studeerkamer of op een werkplaats.

Wil je de waterkoker ook gebruiken om alleen water te verwarmen, zonder dat het kookt, dan is een waterkoker met instelbare temperatuur vaak de beste waterkoker. Hierboven vind je de beste waterkoker met instelbare temperatuur uit de test.

De inhoud van de waterkoker

De meeste waterkokers hebben een capaciteit net onder de twee liter. Dat is een behoorlijke hoeveelheid. Voor wie alleen een kokend kopje water wil kan ook kiezen voor een kleine waterkoker met een capaciteit van nog geen liter.

Een kleinere waterkoker neemt minder ruimte in. Handig op het aanrecht, maar bijvoorbeeld ook op het bureau. Ideaal als je de waterkoker alleen voor een beker thee maken gebruikt. Ook neem je een kleine waterkoker makkelijker mee naar bijvoorbeeld de camping. 

Voor wie de waterkoker alleen gebruikt om water te koken voor één of twee kopjes thee is een kleine waterkoker vaak de beste waterkoker.

Het vermogen van de waterkoker

Het vermogen van de waterkoker bepaalt hoe snel deze zijn werk doet. Een snelle waterkoker heeft een vermogen van meer dan 2250 watt. Minder vermogen werkt ook, maar je moet alleen wat langer op je kokende water / kop thee wachten.

Voor iemand met weinig geduld is een waterkoker met een hoog vermogen vaak de beste waterkoker.

Metalen waterkoker of kunststof waterkoker?

De behuizing van een waterkoker kan van kunststof of van metaal gemaakt zijn. Voor de werking maakt het niet uit, maar metaal kan meer hebben en blijft langer mooi. Ook zien metalen waterkokers er meestal mooier uit. Je betaalt er wel iets meer voor. 

Hou je van een klassiek design? Of heb je een landelijke keuken? Dan is een retro waterkoker voor jou waarschijnlijk de beste waterkoker. Bij de links hier boven vind je veel retro waterkokers en we hebben ook de beste retro waterkoker uit de test.

Waterkoker van glas

Waterkokers met een glazen kan zien er ook steeds vaker. Een waterkoker met een glazen kan is mooi op te zien, vooral als het water aan de kook raakt. Je ziet het dan borrelen. Dit effect wordt soms versterkt door led verlichting in de waterkoker te integreren. Dat heeft geen functie, maar ziet er wel heel mooi uit als het water gaat koken.

De beste waterkoker van glas uit de test is in het bovenstaande waterkoker test overzicht te vinden.

Waterkoker met warmhoudfunctie

Ongeveer een derde van de waterkokers beschikt over een warmhoudfunctie. Dit is handig omdat er in de praktijk vaak enige tijd zit tussen het koken en het opgieten. 

De meeste mensen gaan er immers niet naast staan wachten. Vaak zet met de waterkoker aan, en is dan op het moment van de klik druk ergens anders mee bezig. Een warmhoudfunctie houdt het water aan de kook tot je het water opgiet.

Verlichte bedieningsknop

Het is maar een kleinigheid, maar een verlichte bedieningsknop is handig in een donkere keuken.

Kies aan de hand van deze, en andere selectiemogelijkheden op Beste Waterkoker Kopen de voor jou beste waterkoker tegen de laagste prijs uit. Of kijk bij bovenstaande tests wat de beste waterkoker uit de test is.

Zie ook: Meer beste keukenapparatuur uit de test.


Onderwerp:
Zoek je de beste waterkoker? Hier boven vind je de best geteste waterkokers. Met bijvoorbeeld de beste waterkoker met regelbare temperatuur uit de test, de beste retro waterkoker, de beste waterkoker van glas en de beste goedkope waterkoker uit de test. De testen op deze site voeren we niet zelf uit, maar worden uitgevoerd door bijvoorbeeld de Consumentenbond en vergelijkingssites. Ook geven we tips voor bij het kiezen van je beste waterkoker en op Beste Waterkoker Kopen vind je aanbiedingen van de beste winkels om een goede waterkoker goedkoop te kopen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *