Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste weegschaal test (beste personenweegschaal)

De beste weegschaal uit menig test. Met de beste personenweegschaal, maar ook de beste goedkope weegschaal, de beste slimme weegschaal, de beste lichaamsanalyse weegschaal enz.

Beste weegschaal test personenweegschalen

De personenweegschaal is een apparaat dat steeds geavanceerder wordt. Natuurlijk heb je nog steeds personenweegschalen die alleen het gewicht aangeven, maar je hebt ook weegschalen die het vetpercentage kunnen meten via een vetmeting of zelfs een complete lichaamsanalyse kunnen uitvoeren. 

Hier hebben wij de beste personenweegschalen uit diverse testen, en geven we informatie en tips voor bij de aanschaf van de voor jou beste weegschaal.


Beste personenweegschalen uit de test

De onderstaande testen van weegschalen hebben we voor jou verzameld. Je vindt er de beste personenweegschalen in alle soorten. Kijk hier onder voor de beste weegschaal in het type dat je zoekt.


Zie ook:Kies zelf je beste personenweegschaal

Maar misschien zit je niet te wachten op een personenweegschaal die een complete lichaamsanalyse geeft of het vetpercentage meet, en wil je eigenlijk alleen je kilo's in de gaten houden. 

In het overzicht van alle weegschalen vind je ze allemaal met hun prijs, van goedkoop tot duur, van eenvoudig tot zeer geavanceerd. Circa 800 personenweegschalen met al hun informatie, reviews e.d.


Natuurlijk beschikt enorme overzicht met weegschalen goede mogelijkheden om je beste weegschaal te vinden uit dit enorme personenweegschaal aanbod.
Aanbiedingen weegschalen bij de beste winkels

Nog veel meer personenweegschalen vind je hier onder. Hier zijn namelijk de aanbiedingen van weegschalen te vinden van de beste winkels die online personenweegschalen verkopen.
Geavanceerde personenweegschalen met lichaamsanalyse

Je hebt eenvoudige analoge weegschalen en digitale weegschalen die alleen het lichaamsgewicht meten, maar de nieuwe generatie weegschalen biedt een enorme hoeveelheid metingen die vaak ook nog via bluetooth op je telefoon verwerkt worden.

Wil je weten wat de moderne weegschalen kosten en wat ze kunnen? Kijk dan hier voor circa 40 geavanceerde weegschalen van merken als Medisana, Nokia, Tanita en Omron. 

De meeste van deze weegschalen bieden lichaamsinformatie zoals de meting van vetpercentage, spiermassa, lichaamsvet en BMI. En in veel gevallen kan deze informatie in een app op je smartphone opgeslagen en geanalyseerd worden. 

Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden van de personenweegschalen met lichaamsanalyse. 

Deze beste weegschalen geven heel veel informatie over je lichaam en hoe het lichaamsgewicht is opgebouwd. Het totale gewicht zegt namelijk niet alles. Soms weet je het vet te verbranden door te sporten maar worden er hierbij spieren aangemaakt die er voor zorgen dat je totale gewicht niet afneemt. Een weegschaal met lichaamsanalyse kan je vertellen dat je gewicht gelijk gebleven is maar dat de spiermassa toegenomen is en het vetpercentage gedaald.

Silvergear slimme weegschaal met lichaamsanalyse

Silvergear slimme weegschaal met lichaamsanalyse


Hieronder kijken we naar de verschillende metingen die een goede weegschaal met lichaamsanalyse voor je kan verrichten.

Het meten van het vetpercentage

Een goede moderne weegschaal kan het vetpercentage in kaart brengen. Een te veel aan vet is vaak de reden dat mensen willen afvallen, maar een hoog percentage vet in het lichaam is ook ongezond. Het vergroot de kans op hart- en vaatziekten, op diabetes en op hoge bloeddruk.

Hoe meet een weegschaal het vetpercentage? Een vetmeting door de weegschaal gebeurt via een scan van de voeten of handen. Het vetpercentage in die lichaamsdelen is redelijk relevant voor het totale lichaam, maar wel iets minder nauwkeurig dan een speciale vetmeter die het buikvet meet.

Kijk in het bovenstaande weegschaal test overzicht voor de beste weegschaal met vetmeter, de beste weegschaal voor een vetpercentage meting. 


Goedkope weegschaal met vetmeter Medisana

Goedkope weegschaal met vetmeter Medisana

Meten van de spiermassa

Je sport fanatiek en als je in de spiegel kijkt zie je je buikje verdwijnen. Maar je weegschaal blijft stug het zelfde aantal kilo's aangeven. Een weegschaal met lichaamsanalyse kan je dan vertellen dat dit komt omdat de spieren groeien en het vet afneemt. Dat is iets waar mensen over het algemeen geen probleem van maken.

Meten van het gewicht van de botten

Niet alleen vet en spieren bepalen je totale lichaamsgewicht, ook de botten. Een geavanceerde personenweegschaal vertelt je ook het gewicht van de botmassa. Je zou denken dat dat altijd gelijk blijft, maar het gewicht van de botmassa kan dalen door botontkalking. Met een goede weegschaal met lichaamsanalyse kun je dat controleren en actie ondernemen indien nodig.

Meten van vocht in het lichaam

Je gewicht kan per dag sterk verschillen. Soms is dat schrikken, soms ben je aangenaam verrast om dan de volgende dag weer een teleurstelling te moeten verwerken. Dat komt door de hoeveelheid vocht in je lichaam. De ene dag hou je meer vocht vast dan de andere dag, en dat vocht weegt best wat. Ook is het belangrijk om te weten of je voldoende vocht binnen krijgt.

Meten van het BMI

Alles komt samen in de BMI (Body Mass Index). Deze waarde geeft aan of je gewicht gezond is voor je lichaamslengte. Zo weet je over je overgewicht of ondergewicht hebt, of een gezond lichaamsgewicht. Een goede personenweegschaal met lichaamsanalyse vertelt je deze belangrijke informatie.


Weegschaal lichaamsanalyse MGS

Weegschaal met lichaamsanalyse MGS

Caloriebehoefte meten

De meest geavanceerde meting is die van de caloriebehoefte van jouw lichaam. Er zijn twee soorten caloriebehoeften. BMR (Basic Metabolic Rate), dat is de hoeveelheid calorieën dat jouw lichaam in rust nodig heeft, en AMR (Active Metabolic Rate) de benodigde hoeveelheid calorieën voor een dag dat je actief bezig bent.

In de bovenstaande overzicht met geavanceerde weegschalen kun je zien / selecteren welke metingen iedere intelligente weegschaal kan meten.

Segmentale weegschalen

Sommige van de beste weegschalen met lichaamsanalyse voeren een segmentale meting uit. Ze meten per lichaamsdeel (segment). Je moet dan bijvoorbeeld een handvat vastpakken. Deze segmentale weegschalen kunnen specifieke lichaamsdelen zoals armen en buik los van elkaar meten en in kaart brengen. Bij het overzicht met geavanceerde personenweegschalen kun je deze segmentale weegschalen selecteren en bekijken.

Slimme weegschalen die je kunt koppelen

Sommige van deze uitgebreide weegschalen met lichaamsanalyse zijn zo slim dat je ze niet alleen kunt gebruiken van analyse van de gemeten gegevens op je smartphone, tablet of computer, maar die tevens in contact staan met je activity tracker. Dit opent natuurlijk nog meer mogelijkheden voor uitwisselen van gegevens, analyse en het opstellen van een trainingsprogramma. Onder andere Polar en FitBit hebben personenweegschalen ontwikkeld die in contact staan met sommige van hun activity trackers.

Deze slimme personenweegschalen vind je ook bij het bovenaan genoemde overzicht met geavanceerde weegschalen.
Eenvoudige (en goedkope) weegschalen

Heb je geen behoefte aan al die verschillende meetgegevens? Wil je gewoon weten hoeveel kilo's je op de weegschaal brengt? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een normale eenvoudige weegschaal. Je krijgt dan wel minder informatie (je weet bijvoorbeeld niet of dat extra pondje door vet, spieren of vocht komt), maar zo'n eenvoudige personenweegschaal is wel een stuk goedkoper dan een geavanceerde weegschaal.

Goedkope weegschaal Medisana

Eenvoudige goedkope weegschaal MedisanaRuim onder de 15 euro heb je bijvoorbeeld al een analoge personenweegschaal of eenvoudige digitale Medisana weegschaal. De weegschalen met lichaamsanalyse beginnen qua prijs bij zo'n 30 euro, maar je hebt ze ook voor meer dan 200 euro.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle weegschalen voor alle mogelijkheden. In dit overzicht zijn meer dan 600 personenweegschalen terug te vinden en te selecteren aan de hand van jouw wensen en behoeften.

Analoge of digitale weegschaal?

Verwar de digitale weegschaal niet met de slimme weegschaal of andere geavanceerde weegschaal. Een digitale personenweegschaal kan ook een heel eenvoudige weegschaal zijn die alleen het gewicht weegt.  Het digitaal slaat dan op de digitale manier van meten. Je herkent zo'n digitale weegschaal aan de digitale weergave van de cijfers en deze personenweegschaal werkt op batterijen. Een analoge weegschaal heeft geen batterij nodig en wijst het gewicht via een wijzer letterlijk aan.


Analoge weegschaal Medisana

Analoge weegschaal MedisanaBeste personenweegschaal merken

Er zijn heel veel fabrikanten van weegschalen, maar we willen er hier toch een paar apart noemen. Dit zijn enkele van de beste personenweegschaal merken.

Medisana weegschaal

Het Duitse Medisana is één van de grootste en beste personenweegschaal makers. Medisana heeft een enorm aanbod aan personenweegschalen van eenvoudig (en goedkoop) tot heel uitgebreid. Ze hebben de Medisana Connect en Medisana TargetScale weegschalen met uitgebreide lichaamsanalyse via een app, maar ook eenvoudige betaalbare analoge en digitale personenweegschalen. 

Deze laatste zijn ook weer in diverse versies te koop zoals een weegschaal van glas of weegschaal van bamboe. Ook heeft Medisana een personenweegschaal met spraakfunctie en een XL weegschaal die tot 250 kilo belast kan worden. Al deze Mediana weegschalen zijn boven bij de aanbiedingen te vinden.

Soehnle personenweegschaal

Soehnle is de weegschaal specialist binnen het Leifheit concern. Als specialist behoort Soehnle absoluut tot de beste personenweegschaal makers. Soehnle biedt ieder soort personenweegschaal zoals een analoge weegschaal, een digitale lichaamsgewicht weegschaal, een smart weegschaal en natuurlijk weegschalen voor lichaamsanalyse. 

De prijzen voor de goedkoopste eenvoudige maar goede Soehnle personenweegschaal liggen ruim onder de 20 euro, maar Soehnle heeft ook veel meer geavanceerde weegschalen.

Leifheit verkoopt ook onder eigen naam personenweegschalen die door Soehnle worden gemaakt.

Robi Products smart weegschaal 

Zoek je een goedkope smart weegschaal met app en een uitgebreide lichaamsanalyse? Kijk dan bij bovenstaande aanbiedingen eens naar de slimme Robi Products weegschalen. Goedkope weegschalen met heel veel mogelijheden en uitgebreide analyse via een app op je smartphone.

Ook Silvergear, E.volve, Levanda en Sacoma vind je bij de aanbiedingen met goede personenweegschalen met lichaamsanalyse. Voor een paar tientjes heb je al zo'n goede goedkope smart weegschaal.

Salter weegschaal

Salter is een expert in weegschalen uit Engeland. Salter maakt al meer dan 250 jaar meetinstrumenten waaronder weegschalen in alle soorten. Ook bij de personenweegschalen behoort Salter tot de beste weegschaal merken.

Omron smart weegschaal

Omron behoort tot de beste smart weegschaal merken, ze maken weegschalen van hoge kwaliteit die prima te betalen zijn. Omron biedt ook professionele weegschalen die via de hand meten zodat je nog betere, meer nauwkeurige en uitgebreidere metingen krijgt.

Andere goede merken voor een smart weegschaal zijn (naast de bovengenoemde fabrikanten) Tanita, Whitings en Garmin.

Meer personenweegschaal merken

En zo kom je bij de aanbiedingen nog veel meer aanbieders tegen voor een slimme personenweegschaal of een meer eenvoudige personenweegschaal voor het meten van het gewicht van het livaam. Bijvoorbeeld Inventum, Brabantia, Hyundai, Tefal en Beurer.


Kijk voor alle personenweegschalen, met al hun eigenschappen, mogelijkheden en prijzen bij de bovenaan genoemde overzichten met weegschalen.


Zie ook:Foto: Alan KO


Samenvatting:
Wat voor jou de beste weegschaal is hangt mede van je wensen af. Wil je alleen je kilo's meten, kijk dan bij de beste goedkope weegschaal in de personenweegschaal test. Of kies voor de beste weegschaal met vetmeter / beste weegschaal met vetpercentage meter als je je gewicht uitgesplitst wil zien. Ook de beste weegschaal met vetmeting vind je bij de weegschalen test hier boven. 

Met de beste slimme personenweegschalen met bluetooth en app kun je een complete lichaamsanalyse krijgen. Een goede slimme weegschaal is een weegschaal die alles meet, analyseert en via een smartphone app in beeld brengt. Deze beste weegschalen meten het vetpercentage van het lichaamsvet, de spiermassa, het BMI, het gewicht van de botten en heel veel meer.

Kijk bovenaan in het overzicht met alle personenweegschalen voor alle mogelijkheden van goede weegschalen en kies daar zelf je beste weegschaal.

Een reactie posten

0 Reacties