Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste weegschaal test (beste personenweegschaal)

De personenweegschaal is een apparaat dat steeds geavanceerder wordt. Natuurlijk heb je nog steeds personenweegschalen die alleen het gewicht aangeven, maar je hebt ook weegschalen die een complete lichaamsanalyse kunnen uitvoeren. Hier hebben wij de beste personenweegschalen uit diverse testen, en geven we informatie en tips voor bij de aanschaf van de voor jou beste weegschaal.

Testen van personenweegschalen

De onderstaande testen van weegschalen hebben we voor jou verzameld. Deze testen zijn uitgevoerd door deskundige organisaties in binnen- en buitenland zoals vergelijkingssites, de Consumentenbond en gespecialiseerde websites.Geavanceerde personenweegschalen

Wil je weten wat de moderne weegschalen kosten? Kijk dan hier voor ruim 50 geavanceerde weegschalen van merken als Medisana, Nokia, Tanita en Omron. De meeste van deze weegschalen bieden lichaamsinformatie zoals de meting van spiermassa, lichaamsvet en BMI. En in veel gevallen kan deze informatie in een app op je smartphone opgeslagen en geanalyseerd worden. Hieronder vind je meer informatie over deze geavanceerde weegschaal-functies.

Alle weegschalen, van uitgebreid tot geavanceerd

Maar misschien zit je niet te wachten op een personenweegschaal die een complete lichaamsanalyse geeft en wil je eigenlijk alleen de kilo's in de gaten houden. In het overzicht van alle weegschalen vind je ze allemaal met hun prijs, van goedkoop tot duur. Meer dan 600 personenweegschalen!Wat kan een weegschaal met lichaamsanalyse?

Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden van de personenweegschalen met lichaamsanalyse. Deze beste weegschalen geven heel veel informatie over je lichaam en hoe deze is opgebouwd. Het totale gewicht zegt namelijk niet alles. Soms weet je het vet te verbranden door te sporten maar worden er hierbij spieren aangemaakt die er voor zorgen dat je totale gewicht niet afneemt. Een weegschaal met lichaamsanalyse kan je dat vertellen.

Hieronder kijken we naar de verschillende metingen die een goede weegschaal met lichaamsanalyse voor je kan verrichten.

Het meten van het vetpercentage

Een goede moderne weegschaal kan daarom het vetpercentage in kaart brengen. Een te veel aan vet is vaak de reden dat mensen willen afvallen, maar een hoog percentage vet in het lichaam is ook ongezond. Het vergroot de kans op hart- en vaatziekten, op diabetes en op hoge bloeddruk.

Hoe meet een weegschaal het vetpercentage? Dat gebeurt via een scan van de voeten of handen. Het vetpercentage in die lichaamsdelen is redelijk relevant voor het totale lichaam, maar wel iets minder nauwkeurig dan een speciale vetmeter die het buikvet meet.

Meten van de spiermassa

Je sport fanatiek en als je in de spiegel kijkt zie je je buikje verdwijnen. Maar je weegschaal blijft stug het zelfde aantal kilo's aangeven. Een weegschaal met lichaamsanalyse kan je dan vertellen dat dit komt omdat de spieren groeien en het vet afneemt. Dat is iets waar mensen over het algemeen geen probleem van maken.

Meten van het gewicht van de botten

Niet alleen vet en spieren bepalen je totale lichaamsgewicht, ook de botten. Een geavanceerde personenweegschaal vertelt je ook het gewicht van de botmassa. Je zou denken dat dat altijd gelijk blijft, maar het gewicht van de botmassa kan dalen door botontkalking. Met een goede weegschaal met lichaamsanalyse kun je dat controleren en actie ondernemen indien nodig.

Meten van vocht in het lichaam

Je gewicht kan per dag sterk verschillen. Soms is dat schrikken, soms ben je aangenaam verrast om dan de volgende dag weer een teleurstelling te moeten verwerken. Dat komt door de hoeveelheid vocht in je lichaam. De ene dag hou je meer vocht vast dan de andere dag, en dat vocht weegt best wat. Ook is het belangrijk om te weten of je voldoende vocht binnen krijgt.

Meten van het BMI

Alles komt samen in de BMI (Body Mass Index). Deze waarde geeft aan of je gewicht gezond is voor je lichaamslengte. Zo weet je over je overgewicht of ondergewicht hebt, of een gezond lichaamsgewicht. Een goede personenweegschaal met lichaamsanalyse vertelt je deze belangrijke informatie.

Caloriebehoefte meten

De meest geavanceerde meting is die van de caloriebehoefte van jouw lichaam. Er zijn twee soorten caloriebehoeften. BMR (Basic Metabolic Rate), dat is de hoeveelheid calorie├źn dat jouw lichaam in rust nodig heeft, en AMR (Active Metabolic Rate) de benodigde hoeveelheid calorie├źn voor een dag dat je actief bezig bent.

In de bovenstaande overzicht met geavanceerde weegschalen kun je zien / selecteren welke metingen iedere intelligente weegschaal kan meten.

Segmentale weegschalen

Sommige van de beste weegschalen met lichaamsanalyse voeren een segmentale meting uit. Ze meten per lichaamsdeel (segment). Je moet dan bijvoorbeeld een handvat vastpakken. Deze segmentale weegschalen kunnen specifieke lichaamsdelen zoals armen en buik los van elkaar meten en in kaart brengen. Bij het overzicht met geavanceerde personenweegschalen kun je deze segmentale weegschalen selecteren en bekijken.

Slimme weegschalen die je kunt koppelen

Sommige van deze uitgebreide weegschalen met lichaamsanalyse zijn zo slim dat je ze niet alleen kunt gebruiken van analyse van de gemeten gegevens op je smartphone, tablet of computer, maar die tevens in contact staan met je activity tracker. Dit opent natuurlijk nog meer mogelijkheden voor uitwisselen van gegevens, analyse en het opstellen van een trainingsprogramma. Onder andere Polar en FitBit hebben personenweegschalen ontwikkeld die in contact staan met sommige van hun activity trackers.

Deze slimme personenweegschalen vind je ook bij het bovenaan genoemde overzicht met geavanceerde weegschalen.

Eenvoudige weegschalen

Heb je geen behoefte aan al die verschillende meetgegevens? Wil je gewoon weten hoeveel kilo's je op de weegschaal brengt? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een normale eenvoudige weegschaal. Je krijgt dan wel minder informatie (je weet bijvoorbeeld niet of dat extra pondje door vet, spieren of vocht komt), maar zo'n eenvoudige personenweegschaal is wel een stuk goedkoper dan een geavanceerde weegschaal.

Ruim onder de 15 euro heb je bijvoorbeeld al een analoge personenweegschaal of eenvoudige digitale Medisana weegschaal. De weegschalen met lichaamsanalyse beginnen qua prijs bij zo'n 30 euro, maar je hebt ze ook voor meer dan 200 euro.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle weegschalen voor alle mogelijkheden. In dit overzicht zijn meer dan 600 personenweegschalen terug te vinden en te selecteren aan de hand van jouw wensen en behoeften.

Analoge of digitale weegschaal?

Verwar de digitale weegschaal niet met de slimme weegschaal of andere geavanceerde weegschaal. Een digitale personenweegschaal kan ook een heel eenvoudige weegschaal zijn die alleen het gewicht weegt.  Het digitaal slaat dan op de digitale manier van meten. Je herkent zo'n digitale weegschaal aan de digitale weergave van de cijfers en deze personenweegschaal werkt op batterijen. Een analoge weegschaal heeft geen batterij nodig en wijst het gewicht via een wijzer letterlijk aan.

Kijk voor alle personenweegschalen, met al hun eigenschappen, mogelijkheden en prijzen bij de bovenaan genoemde overzichten met weegschalen.

Zie ook:Foto: Alan KO


Onderwerpen:
Beste personenweegschaal test, digitale weegschaal analyse, beste weegschaal test, lichaamsanalyse, beste personenweegschalen test, beste weegschalen test.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.